Mam nadzieję że na jakiś czas to koniec z takimi newsami,ale mocno obawiam się o Viallego
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 gru 2022, 21:22
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 gru 2022, 21:35
Niestety w kwestii Viallego to ciężko być optymistą.Conrado pisze:Jakąś godzinkę temu pomyślałem sobie że pewnie jeszcze przed końcem roku pojawi się to info w tym temacie,no ale wiadomo było że miał przerzuty na inne organy i to była raczej kwestia dni niż tygodni.
Mam nadzieję że na jakiś czas to koniec z takimi newsami,ale mocno obawiam się o Viallego
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 gru 2022, 21:54
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 gru 2022, 22:09
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 gru 2022, 22:58
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 30 gru 2022, 1:04
Jak odnosisz się do tezy, że żaden zawodnik tak nie zdominował swoich czasów, to niestety jestem jakieś 49 lat młodszy niż powinienem być, żeby móc się wypowiadać autorytatywnie na ten temat, mogę powtarzać opinie innych - ale jak Pele kończył z piłką, to miał status właściwie niekwestionowanego GOATa, co pewnie mocno wykracza poza same statystyki. Nawet jak już po czasach Maradony robili te głosowania na najlepszych graczy w dziejach, to on przeważnie wygrywał je w cuglach, jak się poczyta graczy z tych samych/podobnych czasów jak Puskas, Di Stefano czy inny Beckenbauer, to oni wszyscy mówili, że Pele. Odpaliłem highlightsy z MŚ 1970 - schyłek kariery - i mocny vibe pewnych Argentyńczyków.moody pisze: ↑29 gru 2022, 21:01a ja wlasnie zawsze mialem odwrotne wrazenie, tzn. ze te jego statystyki, czterocyfrowa liczba bramek w karierze (no juz pomijajac jej wiarygodnosc, pewnie jego statystycy dopisza mu dzis jeszcze "brame" niebios do list goli) itd. wygladaly kosmicznie, ale wlasnie glownie zestawiajac je z wynikami pilkarzy wspolczesnych gdzie do czasu pojawienia sie ronaldo i messiego przez paredziesiat lat malo kto potrafil dobic do 40 bramek w sezonie we wszystkich rozgrywkach. i wtedy rzeczywiscie te liczby pelego wygladaly jak nie z tego swiata. no ale jak sie czlowiek zaglebi w statystyki z lat wlasnie 40-50-60-70 to tam przeciez nie brakowalo ludzi majacych podobnie jak pele w cv po 500-600-700 bramek w karierze z czasem nawet lepsza srednia goli/mecz od brazylijczyka albo z jakimis absurdalnymi wynikami indywidualnymi na mundialach (chocby z tych grajacych w tych samych czasach co pele: just fontaine w 1958: 6 meczow, 13 bramek, gerd muller w 1970: 6 meczow, 10 bramek)
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 gru 2022, 11:52
Hersk
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 gru 2022, 12:34
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 gru 2022, 13:07
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 gru 2022, 13:44
No to wszystko prawda bo Węgrzy ogólnie byli bardzo elastyczni i mobilni na boisku ale Puskas najczęściej operował jako środkowy napastnik (nie mylić z klasyczną dziewiątką pokroju van Nistelrooya np), lubił schodzić do skrzydła i atakować z flanki bo był szybki i miał dobre uderzenie z dystansu. Natomiast to co napisałeś:
To była właśnie charakterystyka Hidegkutiego który grając z dziewiątką na plecach często schodził do linii środkowej nawet. Na tym właśnie przejechali się Anglicy w słynnym meczu bo dali mu plastra w postaci środkowego obrońcy przez co ten biegał bez ładu i składu po całej połowie zostawiając za sobą luki w defensywie.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 gru 2022, 13:49
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 gru 2022, 16:38
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 gru 2022, 16:45
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 31 gru 2022, 10:10
Eyesmon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin