Wasze samochody - Strona 111

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 02 sty 2023, 11:49

emski pisze:
02 sty 2023, 11:39
RX8 z Wanklem to proszenie się o kłopoty.
Gówno prawda. Jak dobrze kupisz to będziesz się cieszył maga maszyną przez lata. Jest jeden facet chyba w Łodzi który daje opinię czy warto kupić dany egzemplarz.

Jak bym miał kasę teraz i inną sytuację rodzinną to bym kupił to auto ale niestety życie mi na to nie pozwoliło. Trzeba zbierać na Fiata Dino :P

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5280
Kibicuję: Tylko WISŁA

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 sty 2023, 11:53

Nie no Fiesta trochę mała. No i zdarza mi się, że biorę dziewczynę i psa i jedziemy gdzieś zagranicę, a tutaj to sama karma psa by zajęła cały bagażnik :P

Polówka ta od 2018 GTI też mała, ale już całkiem spoko, poczytam :)

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 02 sty 2023, 12:01

Jak dobrze kupisz to stare 2.0 TFSI nie będzie Ci brało litra oleju na 1000 km, a jak źle kupisz to będziesz co miesiąc śmigał do warsztatu 'niezniszczalną' Toyotą, nie wiem co anegdotyczny przykład ma na celu udowodnić. Zresztą sam udowadniasz, że ten silnik to kłopot, bo podajesz, że jeden typ na cały kraj powie Ci, czy dane auto jest warte zakupu :D
RX8 to mina i kropka. Ma silnik, którego obsługi nie podejmie się byle Mietek, ma silnik, który wymaga specyficznego użytkowania samochodu. Jeśli ktoś to wie i rozumie z czym wiąże się kupienie RX8 to pewnie jest to znakomity wybór bo to kultowy model, ale nadal - kupno tego auta to ryzyko.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 02 sty 2023, 12:07

emski pisze:
02 sty 2023, 12:01
RX8 to mina i kropka. Ma silnik, którego obsługi nie podejmie się byle Mietek, ma silnik, który wymaga specyficznego użytkowania samochodu.
Święta prawda ale jak ktoś kupuje z głową to auto spełnia marzenia.

Czytając opinie powyżej kup Skode Fabie. Jebać marzenia.

P.S. Jest masa starszych aut z mega mocą i charakterem które mogą Cię przez lata cieszyć. I psiaka też zmieścisz :beer:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 sty 2023, 12:09

Sesto Elemento pisze:
02 sty 2023, 12:07
ej [k****], ja mam fabie xD

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 02 sty 2023, 12:14

Delpiero14 pisze:
02 sty 2023, 12:09
Sesto Elemento pisze:
02 sty 2023, 12:07
ej [k****], ja mam fabie xD
Sorry, niestety dla osoby która kocha samochody dalej będzie "jebać fabie". Takie życie. Bez urazy.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 sty 2023, 12:31

Sesto Elemento pisze:
02 sty 2023, 12:14
Sorry, niestety dla osoby która kocha samochody dalej będzie "jebać fabie". Takie życie. Bez urazy.
Nie uraziłeś mnie. Wiem ogólnie jakie są opinie na temat skody i że są z nich spore śmieszki, których też nie do końca rozumiem bo w mojej opinii to mega dobre auta i świetne w stosunku jakości do ceny ale też średnio się znam na samochodach, więc pewnie zwyczajnie czegoś nie wiem. Jednak jak na moje wymagania to jest to auto idealne. Fajny, dynamiczny silnik, który przy tym bardzo mało pali, bardzo bogate wyposażenie, fajny gabarytowo przez co praktycznie zawsze znajdę miejsce parkingowe ale przy tym mający sporo miejsce w kokpicie (jeździłem już nieco większymi autami w których miejsca z przodu było sporo mniej przez co nie czułem się zbyt komfortowo) no i w mojej opinii też całkiem ładny wizualnie, aczkolwiek kiedy widzę gdzieś jakąś fabie na mieście to kompletnie mi się one nie podobają a ładna w moich oczach jest tylko moja.

Wiadomo że miałem już w głowie swoje auta marzeń i żadnej skody wśród nich nie było ale życie potoczyło się tak że akurat mam skodę to pomimo że na upartego mógłbym ją sprzedać, dołożyć i kupić właśnie jakiegoś golfa w wersji gti który chodził mi po głowie od lat to teraz szczerze myślę że byłbym jednak głupi gdybym coś takiego zrobił. Mam auto z polskiego salonu, od nowości w rękach naszej rodziny, chyba najbogatsza wersja wyposażenia jaka była z silnikiem których już do fabii nie pakują. Wypada mi to jednak docenić bo jak na moje możliwości to myślę że naprawdę mega ciężko byłoby mi trafić lepiej.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 sty 2023, 12:49

Pełnoletnią Fabią ze starym czeskim 60-konnym silnikiem w gazie przejechałem totalnie bezawaryjnie wzdłuż i wszerz całą Polskę, no ale tani, użyteczny, prosty amochód to jednak coś innego niż auto marzeń.

Jakbym miał nadwyżkę finansową i miał kupić coś tylko i wyłącznie dla frajdy (ale też z kawałkiem choć bagażnika), to pewnie szukałbym Imprezy. Fajna czteronapędowa zabawka z bulgoczącym boxerem.

@Delpiero14 A tu dla nas, na pocieszenie:
https://wrc.net.pl/kartka-z-historii-co ... -fabii-wrc

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 sty 2023, 12:51

Nie no wiadomo, jak ktoś traktuje auto jak narzędzie pracy albo jak pojazd, który ma go zawieźć z punktu A do B to to jest fajne, ekonomiczne, małe auto. Natomiast ja bym chciał się czuć zajebiście w aucie, musi być wygodne + chciałbym się trochę pobawić :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 sty 2023, 13:07

10 pisze:
02 sty 2023, 12:49
Pełnoletnią Fabią ze starym czeskim 60-konnym silnikiem w gazie przejechałem totalnie bezawaryjnie wzdłuż i wszerz całą Polskę
też jeszcze żadnych problemów nie miałem, a auto już będzie miało te 8 lat więc bardzo spoko na razie.
DDK pisze:
02 sty 2023, 12:51
Natomiast ja bym chciał się czuć zajebiście w aucie, musi być wygodne + chciałbym się trochę pobawić
No ja fabii ci nie polecałem jak coś. Do takiej zabawy to pewnie właśnie typowo coś sportowego właśnie jak ten golf gti albo może jakaś Kia gt, czy hyuandai N.

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1074

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 02 sty 2023, 17:06

Ja sobie potestowałem tydzień Giliuę i decyzja podjęta- będzie w tym roku zakup.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 02 sty 2023, 17:15

Hannibal pisze:
02 sty 2023, 17:06
Ja sobie potestowałem tydzień Giliuę i decyzja podjęta- będzie w tym roku zakup.
Gratuluję 😉 szczególnie decyzji bo przemóc się od opinii o AR a to najważniejsze, tak jak mówiłem tato ma serwis i te Alfy przed 159 to inna ligi a inne od 159. Dużo hałasu ludzi którzy szukają dziury w całym, po za tym obecne Alfy nie mają niczego wspólnego z 159, Giulietta czy MiTo.

Dzisiaj byłem w ASO zapytać znajomego czy uda się jakaś pokątnie załatwić Abarth ale nie mają autoryzacji i muszę iść do odpowiedniego salonu. Stały właśnie Giulie, coś pięknego 🥰

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 02 sty 2023, 17:45

Hannibal pisze:
Bierzesz już tę po najnowszym lifcie, ze światłami w stylu Tonale?

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1074

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 02 sty 2023, 21:30

wloski pisze:
02 sty 2023, 17:15
Hannibal pisze:
Gratuluję 😉 szczególnie decyzji bo przemóc się od opinii o AR a to najważniejsze, tak jak mówiłem tato ma serwis i te Alfy przed 159 to inna ligi a inne od 159. Dużo hałasu ludzi którzy szukają dziury w całym, po za tym obecne Alfy nie mają niczego wspólnego z 159, Giulietta czy MiTo.

Dzisiaj byłem w ASO zapytać znajomego czy uda się jakaś pokątnie załatwić Abarth ale nie mają autoryzacji i muszę iść do odpowiedniego salonu. Stały właśnie Giulie, coś pięknego 🥰
Nikt nie musi mnie przekonywać, bo mam 159 kilka lat, przejechałem tym samochodem ponad 200 000 km i dzielnie służy. Zresztą trochę działam w serwisie, motoryzacja jest moim hobby i mam bardzo pozytywne zdanie o włoskiej motoryzacji.
@emski przedlift, polift wygląda dla mnie zbyt futurystycznie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wasze samochody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 sty 2023, 19:48

Jeszcze mi w oko wpadł seat cupra, ten golf GTI i Civic type r gt. No i znalazłem coś takiego jak Lexus RC, ale to też poza budżetem.

ktoś coś powie o tych wyżej?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”