Plebiscyt forumowy - komentarze - Strona 226

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.

Głosowanie

Tajne
9
23%
Jawne
30
77%
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Plebiscyt forumowy - komentarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 sty 2023, 14:39

cloner pisze:
07 sty 2023, 14:38
Kesz pisze:
07 sty 2023, 14:33
Z jednej strony zawodnik jakiemu się wszystko udaje pod koniec kariery
:think: O co mu chodzi z tym jakim? Może faktycznie rodzinka i taki podprogowy przekaz. Wyższy level propagandy. ;)
No właśnie o takim przypieprzaniu się mówię, gdybyś uważnie czytał, to byś wiedział dlaczego cały czas piszę w ten sposób i będę dalej to robił.
Do tego zanim zwrócisz uwagę na błędy innych, to zwróć uwagę na swoje, bo tobie też daleko do poprawności w swojej pisowni czy konstrukcji wypowiedzi.

Ok. Bo znowu daje się łapać w prowokacje, więc ode mnie tyle. Teraz daje pole do popisu osobom jakie chcą sobie nabić posta, dowartościować w społeczności, lub po prostu poczuć się lepiej - więc mogą mi cisnąć ;) idę grać w grę :witam:
Ostatnio zmieniony 07 sty 2023, 14:43 przez Kesz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 14:42

Kesz pisze:
07 sty 2023, 14:39
No właśnie o takim przypieprzaniu się mówię, gdybyś uważnie czytał, to byś wiedział dlaczego cały czas piszę w ten sposób i będę dalej to robił.
A ty jesteś tu 10 lat, więc wiesz że jeszcze pewnie 2-3 razy uwagę ci zwrócę na błąd.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 sty 2023, 14:43

cloner pisze:
07 sty 2023, 14:38
Kesz pisze:
07 sty 2023, 14:33
Z jednej strony zawodnik jakiemu się wszystko udaje pod koniec kariery
:think: O co mu chodzi z tym jakim? Może faktycznie rodzinka i taki podprogowy przekaz. Wyższy level propagandy. ;)
Nie zgodziłbym się ze stwierdzeniem że Jakiemu się wszystko udaje, ale zawiało nadzieją że to już końcówka jego kariery :P

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2023, 16:01

Już ki się nie chce sprawdzić ale chyba niemann ma 19 lat, a oszukiwał i przyznał się do tego że robił to jako 16 latek, więc pisanie że "oszukiwał jako dziecko" to trochę przegięcie. Tak jak pisałem- jeśli jakiś piłkarz sprzeda mecz w wieku 16 lat, nawet towarzyski, i robi to w pełni świadomie, to jak dla mnie jest oszustem i nie powinien mieć prawa grać w profesjonalnych ligach. Tak samo z szachistami. A pisanie "szacun, jak się okaże że oszukiwal"... ehh, nie cche mi się powtarzać.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 sty 2023, 16:05

Dobra wyluzujcie. Ja tam Kesza lubię za zajawkę na gry i mangę. Każdy z nas popełnia błędy i się czasem podpali (nawet Hersk 😁). A nie każdy jest zupą pomidorową żeby go wszyscy lubili. Amen

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 07 sty 2023, 16:17

Ja nie lubię zupy pomidorowej lol :lol2:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 sty 2023, 16:35

Teraz to synek popłynąłes. Jak można nie lubić pomidorówki z makaronem / ryżem / kremu / gęstej że śmietana / we włoskim stylu z grzankami *

* niepotrzebne skreślić

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 16:36

Też nie lubię. W ogóle nie jadam też pomidorów, bez smaku to.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 sty 2023, 16:39

Meh

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 07 sty 2023, 16:55

Grzybowa, pomidorowa, barszcz czerwony, zalewajka i barszcz biały - top 5

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 16:59

Ilka pisze:
07 sty 2023, 16:55
Łooo dzizas, ja w 2022 roku może 5 razy w ogóle zupę jadłem :lol2:

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 07 sty 2023, 17:06

cloner pisze:
07 sty 2023, 16:59
Ilka pisze:
Łooo dzizas, ja w 2022 roku może 5 razy w ogóle zupę jadłem :lol2:
Ja jadam często bo lubię :) A te właśnie są moje ulubione. No i jeszcze różnego rodzaju kremy i to tak gęste że łyżka może w nich stać :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 sty 2023, 17:08

Ilka pisze:
Zamiast grzybowej rosół. I jeszcze czosnkowa albo francuski krem serowy. I krupnik :)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 sty 2023, 17:14

DDK pisze:
07 sty 2023, 16:01
Już ki się nie chce sprawdzić ale chyba niemann ma 19 lat, a oszukiwał i przyznał się do tego że robił to jako 16 latek, więc pisanie że "oszukiwał jako dziecko" to trochę przegięcie. Tak jak pisałem- jeśli jakiś piłkarz sprzeda mecz w wieku 16 lat, nawet towarzyski, i robi to w pełni świadomie, to jak dla mnie jest oszustem i nie powinien mieć prawa grać w profesjonalnych ligach. Tak samo z szachistami. A pisanie "szacun, jak się okaże że oszukiwal"... ehh, nie cche mi się powtarzać.
Jak wspomniałem wcześniej, dobrze, że tacy ludzie jak Ty nie są decyzyjni w takich sprawach, bo wyszła by z tego niezła parodia. Nawet w Polsce była młodzieżowa mistrzyni bodaj Europy jaka została przyłapana na oszustwie (Podczas mistrzostw Europy!). Chodziła do toalety i w aplikacji sprawdzała ruchy. Dziewczyna została zawieszona na kilka lat i wróciła całkiem nie dawno z powrotem do profesjonalnych szachów. Ty byś 19 letniego chłopaka, który jest uznawany za jeden z największych talentów w szachach zdyskwalifikował dożywotnio z profesjonalnych szachów za to, że w wieku 16 lat oszukiwał w grach internetowych które nawet nie miały żadnego znaczenia. Dzisiaj Niemann jest jednym z najmłodszych szachistów jacy się znajdują w top 35 najlepszych graczy Świata. Mimo wszystko sytuacja z Carlsenem i jego oskarżeniami poszły w Świat. Zaznaczmy, że Carlsen oskarżył Niemanna o oszustwo podczas turnieju w sytuacji gdy z nim przegrał partię, wiadomo jaki charakter ma Norweg jaki nie potrafi przegrywać, wylał swoje frustracje i oskrażenia nie mając żadnych dowodów, potem dogadał się z platformą chess.com z którą współpracuje jego firma i wspólnie próbowali zniszczyć tego zawodnika chroniąc dobre imię Carlsena który jak dzieciak zaatakował sfrustrowany po porażce rywala.
Nie dawno tak się zachował Kamsky wobec Paklezy, który przegrał z nim partię i oskarżył oraz zareportował Polaka o oszustwo i co? też byś Paklezę zbanował dożywotnio z szachów bo jakiś stary arcymistrz go w frustracji oskarżył? Pakleza tą partię streamował na żywo i wiadomo było, że nie oszukiwał. Więc jak widać, szachiści o wysokim ego mają ten problem, że nie umieją przegrywać. Hans Niemann to gracz jaki nie jest zbyt lubiany, jest zarozumiały i pewny siebie, różnie potrafił się zachowywać w trakcie meczy szachowych i nie dziwie się, że porażka Carlsena z Niemannem tak uderzyła w honor Norwega.

Zachowanie z resztą Carlsena z biegiem czasu było tylko konsekwencją jego durnego wyskoku i dziwie się, że to Norweg do tej pory nie otrzymał żadnej kary za swoje zachowanie. Wiadomo jaki wpływ na środowisko szachów ma Mistrz Świata. Carlsen powiedział, że jeśli do turnieju szachowego będzie zaproszony Amerykanin, to on w tym turnieju nie weźmie udziału... Co to znaczy? to, że tym samym Hans Niemann zostaje wykluczony z wszystkich prestiżowych turniejów szachowym jakie funkcjonują poprzez "zaproszenia". Wiele turniejów wysoko opłacanych, to właśnie eventy na które zapraszani są szachiści z topowych miejsc w rankingach i takie słowa MŚ powodują, że do takich turniejów w pierwszej kolejności zapraszać będą Carlsena a Niemann zostanie na lodzie. To samo jeśli chodzi o chess.com który jest największą platformą do rozgrywek w szachy online nawet jeśli nie ma nic wspólnego z FIDE.

Jeśli Niemann przyznał się do oszustw w wieku 16 lat, to powinien być zawieszony, ale tylko na chess.com.
Wiele osób do Amerykanina podchodzi tak a nie inaczej, bo jego progres szachowy jest niezwykły. W ekspresowym tempie podnosi swój ranking stąd wielu niedowierza, że to zasługa faktycznie jego umiejętności. Niemann może być jednym z największych talentów szachowych od lat, albo faktycznie niezwykle umiejętnym oszustem. Jednak tego drugiego mu nie udowodniono a działania Carlsena wobec Niemanna są po prostu żałosne z jego strony i jeszcze bardziej żałosne jest to, że Carlsen za to nie poniósł żadnych konsekwencji. Wierzę, że sprawa sądowa wyjdzie na korzyść Niemanna, bo to pokaże, że tytuł MŚ nie pozwala na tego typu indywidualne wyskoki i niszczenie kariery innym graczom. Niemann przez tą sytuacje faktycznie nie jest zapraszany na żadne prestiżowe imprezy bazujące na "zaproszeniach" i to pomimo tego, że osiąga bardzo dobre wyniki. Niemann jest też streamerem szachowym przez co też społeczność mocno się od niego odwróciła, bo wiadomo, że Carlsen ma większą siłę przebicia do społeczności szachowej i większy na nią wpływ. To tak jakby Messi powiedział, że Mbappe jedzie na dopingu i powinien być zdyskwalifikowany dożywotnio z piłki nożnej, albo Messi stwierdziłby, że skoro Mbappe gra w Lidze Mistrzów, Lidze Francuskiej i Mistrzostwach Świata, to on w tych turniejach grać nie będzie, bo nie chce grać z oszustem. Wiadomo, że Messi by miał siłę przebicia w każdej społeczności i strukturach.

W moim odczuciu sprawa powinna się skończyć decyzją o wielomilionowym odszkodowaniu dla Hansa Niemanna oraz publicznymi przeprosinami z strony Magnusa Carlsena i Chess.com, co i tak możliwe, że nie wpłynie na negatywną otoczkę jaką Carlsen zbudował wokół Amerykanina.

Dlatego też dobrze, że Ty DDK nie podejmujesz decyzji w takich sprawach, bo nawet nie wniknąłeś w temat i żeby dyskwalifikować dożywotnio z szachów jeden z największych obecnie talentów szachowych tylko za to, że jako 16 letni gówniarz w grze sieciowej oszukał bo wspomógł się aplikacją?
Nawet nie było by problemu jakby za takie zachowanie został zawieszony dajmy na 1-2 lata, chociaż jak mówię, FIDE w takie rzeczy nawet nie miało by prawa ingerować, to chess.com mógłby go jedynie zawiesić. Patrycja Waszczuk, czyli dziewczyna o jakiej wspomniałem, jaka w wieku 17 lat wygrała młodzieżowe Mistrzostwa Europy i została przyłapana na oszustwie, została zawieszona na 2 lata (!) a ty chłopaka 16 letniego za oszukiwanie w nic nie znaczących grach sieciowych chcesz dyskwalifikować dożywotnio z dyscypliny ... Zwłaszcza, że mówmy tu o chłopaku jaki w wieku 19 lat jest bodaj jednym z najlepszych szachistów na Świecie. Ironią jest, że Magnus Carlsen zrezygnował z bronienia tytułu MŚ a by tego nie zrobił gdyby zagrał z nim o ten tytuł Firouzja ponieważ ten jest uznawany za jeden z największych talentów obecnie w szachach i było by to dla niego ciekawe wyzwanie... O tyle to dziwne, bo Hans Niemann jest w tym samym wieku co Firouzja, jest też uznawany za wielki talent i gdy Carlsen ma okazje zagrać z takim zawodnikiem i przegrywa z nim na turnieju, to leci w internety płakać, mówiąc, że musiał ten facet oszukiwać... Bo jak to tak? jakiś szczyl leje MŚ na oficjalnym turnieju? czy jakby Firouzja wygrał z nim mecz o MŚ to też by poszedł w internety płakać i próbować wyrzucić Firouzje z środowiska szachowego?

Dopóki Hansowi Niemannowi nie udowodnią oszustw w turniejach na chess.com i w turniejach pod patronem organizacji FIDE, tak nikt nie ma prawa go zniesławiać czy usuwać z turniejów a do tej pory nikt mu tego nie udowodnił, są to oskarżenia bez pokrycia za jakie prawdopodobnie Carlsen i chess.com zapłacą ogromne pieniądze.

Ale to tyle, bo się rozpisuje, znowu zaczną się czepiać moich błędów, konstrukcji zdań, poza tym wiem, że walę grochem o ścianę, bo tak jak w temacie szachowym tak tutaj ja się rozpiszę a Ty to skwitujesz "no ale oszukiwał w wieku 16 lat na kurniku, to trzeba go wydupić na całe życie z szachów" i tyle będzie z mojego lania wody i jeszcze ktoś wyskoczy z tekstem, że nie umiem pisać albo piszę bajki czy w ogóle piszę dla samego pisania. Poza tym nie chcę by w tym wątku zrobił się offtop, jak ktoś chce się odnieść do tego, to niech zacytuje i przeniesie wątek do tematu szachów.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 07 sty 2023, 17:20

Grzybowa, pomidorowa, barszcz czerwony (ale tylko z uszkami - zwykły wylatuje daleko poza listę), krupnik i ogórkowa ;)

Tylko też jakoś super często nie jadam zup. W zimie może raz w miesiącu albo rzadziej, jak przewiduję mocniejszego kaca i trochę częściej jak jest ciepło, ale to też może średnio 2 razy w miesiącu. Oddzielna kategoria zupy krem, bo i te od jakiegoś czasu robimy, ale to dosłownie od około roku i "gotowce" z Prostych Historii.

Nie wnikam w temat oszustw i nie podejmuję się oceny, ale jeżeli ciągle pamiętam kod na czarne smoki w Heroesach II (32167) i na mapę (8675309), to znaczy, że jestem złym człowiekiem, czy jak? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”