Plebiscyt forumowy - komentarze - Strona 227

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.

Głosowanie

Tajne
9
23%
Jawne
30
77%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Plebiscyt forumowy - komentarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2023, 17:23

Kesz nie chce mi się odpisywać. Dalej jestem za karaniem oszustów, Ty uważasz że 3 lata temu mógł oszukiwać. Spoko, ale dalej jebac oszustów w sporcie i tyle.

Zresztą dyskusja z gosciem co uwaza że szachista oszukujqcy 3 lata temu jest niewinny, a Messiemu zarzuca że miał 20 lat temu podawane hormony. Z mojej strony koniec.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2023, 17:28 przez DDK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 482

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 07 sty 2023, 17:23

Każdy zasługuje na drugą szansę, w TVP pracuje gość co handlował żywym towarem i napadł na pocztę.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 sty 2023, 17:29

Ojciecdyrektor pisze:
07 sty 2023, 17:23
napadł na pocztę.
czasem chciałbym przewrócenia kary śmierci :evil:

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 482

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 07 sty 2023, 17:30

Delpiero14,
Za napad ma pocztę? :D

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 sty 2023, 17:30

Poczta to mi list zgubiła ostatnio, kij im w oko.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 sty 2023, 17:34

piotrcies pisze:
07 sty 2023, 17:30
Poczta to mi list zgubiła ostatnio, kij im w oko.
na pewno coś spierdoliles przy nadawaniu. Odwal ze się od mateczki poczty.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 sty 2023, 17:37

Zresztą dyskusja z gosciem co uwaza że szachista oszukujqcy 3 lata temu jest niewinny, a Messiemu zarzuca że miał 20 lat temu podawane hormony. Z mojej strony koniec
Obrazek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 17:39

Kesz, troszkę absurdalne jest twoje myślenie, że jeśli oszukiwał online to karę powinien mieć tylko online. Jak piłkarz bierze doping to kary nie ma na ligę, nawet nie na federację, tylko na cały świat. Nawet w lidze futsalu sobie nie zagra.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2023, 17:41

Po 3 latach się kasuje :P

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 sty 2023, 17:43

Ojciecdyrektor pisze:
07 sty 2023, 17:23
Każdy zasługuje na drugą szansę, w TVP pracuje gość co handlował żywym towarem i napadł na pocztę.
Jeszcze grzebał w grobach żeby zajebać wartościowe rzeczy :rotfl4:

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 07 sty 2023, 17:48

Kesz kategorie najsłabszego ogniwa wygrywa już na początku stycznia, gratuluję

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 07 sty 2023, 17:54

Hersk pisze:
07 sty 2023, 17:48
Zacznę sobie takie rzeczy wraz z nickami zapisywac, to może uda mi się w końcu zagłosować kiedyś :-)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2023, 18:09

Ja daje na ignora, potem pamiętam kogo nominować:P

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 sty 2023, 18:15

cloner pisze:
07 sty 2023, 17:39
Kesz, troszkę absurdalne jest twoje myślenie, że jeśli oszukiwał online to karę powinien mieć tylko online. Jak piłkarz bierze doping to kary nie ma na ligę, nawet nie na federację, tylko na cały świat. Nawet w lidze futsalu sobie nie zagra.
Kiepskie porównanie, doping nijak się ma do gry sieciowej w szachy.
Tutaj to funkcjonuje jednak inaczej, tak jak wspomniałem o przykładzie Waszczuk jaka została przyłapana na oszustwie gdy zdobyła Mistrzostwo Europy i dostała zawieszenie na 2 lata.
Branie środków które mogły być brane przez dłuższy okres czasu i mieć wpływ na organizm zawodnika w dłuższej perspektywie nijak się ma do użycia aplikacji szachowej by pomóc sobie w 1 lub 2 ruchach w trakcie partii szachowej. Do tego takie oszustwo ma miejsce w nic nie znaczącej grze sieciowej jakich jest rozgrywanych od groma. Chess.com tworząc swój raport oskarżyło o oszustwo znacznie więcej osób w tym ponoć aż trzech graczy z topowej 15 szachistów na Świecie a do swoich wniosków dochodzili za sprawą tego, że wykryli iż dane osoby w trakcie grania partii np. zmieniali zakładki w przeglądarce... Gdyby idąc tym tropem i banować dożywotnio graczy, to pewnie dzisiaj jakieś 60% szachistów z top 100 było by dożywotnio zbanowanych z środowiska szachowego. Aplikacje szachowe są często wykorzystywane do nauki i analizy partii szachowych, dajmy taki stockfish to idealne narzędzie do analizy a jednocześnie do nauki, na chess.com można od groma znaleźć osób jakie oszukują za sprawą oprogramowania, sam grałem na tej platformie i miałem z tym kontakt, normą jest używanie tego typu silników przez graczy i windowanie sobie rankingu, ale też nie ukrywam, korzystanie z takiego oprogramowania w grach, potrafi też się uczyć aczkolwiek lepiej sobie korzystać z tego w trakcie analizy po partii niż w jej trakcie. Ale chess.com to platforma do chillowego grania i tam normą jest spotykanie oszustów. Jeśli Niemann jako dzieciak mający 15-16 lat skusił się na zagranie z pomocą aplikacji, to na pewno popełnił błąd, wtedy jeszcze nie był rozpoznawalnym szachistą, on dopiero w wieku 18 lat zdobył tytuł arcymistrza i przez długi czas był szachowym samoukiem bez trenera. Z tego chyba co wiem, to Niemann nadal jest zbanowany na chess.com z resztą sądzi się z tą platformą.

W tych kategoriach myślenia, można powiedzieć, że Messi powinien być w wieku 12 lat zbanowany z uprawiania piłki nożnej, bo bodaj już wtedy do 15 roku życia przyjmował hormon wzrostu jaki jest na liście środków dopingujących. Więc dlaczego Messi przez cały czas grał sobie dalej w piłkę? Można założyć, że hormon wzrostu wówczas nie wpływał tak na zawodnika i służył tylko do jego leczenia, ale nie zmienia to faktu, że Messi przyjmował środek dopingujący. To już trochę uderza o jakiś absurd prawda?

Tak jak można uznać, że wpływ hormonu wzrostu nie miał wpływu na organizm Messiego jeśli chodzi o podniesienie jego wydolności itd. Tak też nie można osądzać młodego Niemanna za to, że dał się skusić dla zabawy aby użyć aplikacji w grze online, przecież te partie gdzie niby oszukiwał nic mu nie dawały więc jaki miałby powód? była to jego głupota i zwykła nieświadomość ewentualnych konsekwencji, co u dzieciaków jest częste. Przyznał się do tego, wyraził skruchę ale smród tego za nim idzie, czego konsekwencją jest obecna sytuacja w jakiej się znajduje.

DDK wspomniał, że wypominam Messiemu branie środków dopingujących za dzieciaka, ale znowu wyrywa z kontekstu, bo napisałem również, że nie uważam by branie tych środków miało wpływ na jego jakość piłkarską i to faktycznie służyło głównie jego leczeniu. Jednak biorąc pod uwagę ten fakt i stanowisko DDK, to można założyć, że jego tokiem rozumowania Messi nie powinien zaistnieć w futbolu.

Jednak i tak porównywanie tych dwóch sytuacji jest kuriozalne aby nie powiedzieć, że głupie. Osobiście uważam, że karanie w sporcie jak najbardziej, ale adekwatne do czynu. Niemann oszukując w nic nie znaczących grach sieciowych powinien dostać zawieszenie na chess.com a FIDE mogła również zawiesić zawodnika na 1-2 lata, ale w tym czasie nikt mu tego nie udowodnił, to Niemann po latach się przyznał do tego, że jako dzieciak zdarzyło mu się użyć aplikacji na chess.com. Szachy są pewnym kuriozum same w sobie, bo istnieje wiele silników szachowych jak właśnie stockfish, ba silniki szachowe posiada też chess.com a Magnus Carlsen ma aplikacje imitujące jego własną grę. Szachy tym się różnią od np. gier e-sportowych, że tam wszelkie wspomagacze pokroju aimbotów, wallhacków są banowane, ktokolwiek stworzy aplikacje służącą do cheatowania, dostaje karę finansową albo nawet jest skazywany na więzienie a w przypadku szachów silniki wychodzą jak grzyby po deszczu i są wszędzie dostępne stąd skala oszustw jest ogromna i to nawet przez profesjonalnych graczy. Jedna sytuacja nie może dożywotnio wpływać na zawodnika, zwłaszcza, że jako dzieciak, bez odpowiedniej kontroli mógł zrobić głupotę, ale nie zmienia to faktu, że to na dziś jeden z największych szachowych talentów jaki w przyszłości może zdominować szachy.

Hersk pisze:
07 sty 2023, 17:48
Możecie nawet otworzyć kategorię największego frajera na forum i mi też z góry ją wrzucić. W dupie to mam :foch:
I tak to ma się mniej więcej tak to rzeczywistości, jak wrzucenie Ciebie jako najbardziej wartościowego użytkownika forum, więc wiesz, nie ma co tego brać na serio.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 07 sty 2023, 18:17

Tak masz to w dupie że piszesz posty na 50 zdań

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”