Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2343

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 sty 2023, 21:47

Goathorst

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2079
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 sty 2023, 21:55

Oby więcej takich bramek miał. Przy obecnej grze Nottingham mam nadzieję, że dołożą jeszcze przynajmniej jedną, żeby rewanż był jak najłatwiejszy i można było zluzować większą ilość graczy.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 sty 2023, 22:00

Ale chłop złapał formę, pomyśleć, że nawet tu czytałem, żeby go wyjebać xd

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 sty 2023, 23:05

Lajtowa wygrana 3:0 na wyjeździe, czyli moje przedmeczowe oczekiwania zostały spełnione. Nottingham zrobiło niewiele, żeby temu zagrozić, a i my wydaje mi się graliśmy bez większej spiny i bez nakładu 120% sił. Wśród zawodników trochę jak zwykle narzekam na atak, tj. mało widocznych przez większość meczu Antonyego i Weghorsta oraz Bruno, ale ten ostatni to tylko i wyłącznie dlatego, że przyzwyczaił mnie do kreowania 1500 sytuacji na mecz i dalej nie mogę się od tego odzwyczaić. Od tego pierwszego natomiast wydaje mi się, że bardziej wyrazisty był Pellistri (chociaż równie bezużyteczny), ale prawie doprowadził do bramki dla gospodarzy.

Za tydzień rewanż na Old Trafford i mam nadzieję, że ETH nie przySolskjaeruje i nie wystawi typowo pierwszego składu. Oczywiście nie mówię tu o podróży ze skrajności w skrajność i wystawiania u18, ale szansę powinni dostać Heaton, duet McFred, Maguire*, Garnacho, Elanga, standardowo Malacia i mam nadzieję Dalot wróci już do formy. Do tego z ławki jakiś małolat np. Mainoo, Iqbal, czy Savage. To dalej będzie bardzo mocny skład, który miejmy nadzieję poradzi sobie z nie straceniem 3 bramek przeciwko słabiutkiemu Nottingham, a dodatkowo odpoczną główni zawodnicy przed lutowym maratonem, gdzie będzie aż 8 meczów w 26 dni**.

*Co z Maguire? Nie było go nawet na ławie, a ETH nic nie mówił o nim w kontekście kontuzji na przedmeczowej konferencji - chyba, że coś pominąłem.

**Tak, wiem, że luty ma 28 dni :P niemniej pierwszy mecz w lutym gramy 1 lutego, a ostatni 26 lutego.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 sty 2023, 23:18

Mr.Chris pisze:
25 sty 2023, 23:05
*Co z Maguire? Nie było go nawet na ławie, a ETH nic nie mówił o nim w kontekście kontuzji na przedmeczowej konferencji - chyba, że coś pominąłem.
zawieszenie za kartki z Villą i Charltonem.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 26 sty 2023, 0:24

Mr.Chris pisze:
25 sty 2023, 23:05
Za tydzień rewanż na Old Trafford i mam nadzieję, że ETH nie przySolskjaeruje i nie wystawi typowo pierwszego składu. Oczywiście nie mówię tu o podróży ze skrajności w skrajność i wystawiania u18, ale szansę powinni dostać Heaton, duet McFred, Maguire*, Garnacho, Elanga, standardowo Malacia i mam nadzieję Dalot wróci już do formy. Do tego z ławki jakiś małolat np. Mainoo, Iqbal, czy Savage. To dalej będzie bardzo mocny skład, który miejmy nadzieję poradzi sobie z nie straceniem 3 bramek przeciwko słabiutkiemu Nottingham, a dodatkowo odpoczną główni zawodnicy przed lutowym maratonem
Od siebie dodam jeszcze, że nie ma co oczekiwać napięcia ze strony Nottingham Forest. Odwrócenie trzybramkowej straty na Old Trafford to zadanie dla Realu Madryt, który pragnie dostać się do finału Ligi Mistrzów, a nie - z całym szacunkiem - przeciętnego, ligowego zespołu, który walczy o utrzymanie. Marzenie ściętej głowy. Na miejscu Steve'a Coopera wystawiłbym rezerwowy skład; w końcu do strefy spadkowej tylko 4 punkty, więc piłkarze nie powinni marnować sił na Puchar Ligi, kiedy nie ma takiej potrzeby.

Manchester znowu potrafi załatwiać formalności. To klucz do wygrania ligi, więc cieszy.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 sty 2023, 0:31

Quercus pisze:
26 sty 2023, 0:24
Odwrócenie trzybramkowej straty na Old Trafford to zadanie dla Realu Madryt, który pragnie dostać się do finału Ligi Mistrzów, a nie - z całym szacunkiem - przeciętnego, ligowego zespołu, który walczy o utrzymanie.
Nie takie rzeczy się zdarzały, ale prawda, Nottingham ma większe problemy, a ich zawodnicy raczej nie są trenowani pod granie co 3 dni, więc musi mocniej zarotować. Nie można jednak całkiem zlekceważyć, bo kto wie czy zarząd nie myśli, że wszystko na puchar. Także ławka musi być silna i musi ETH być gotowy na wprowadzenie 5 zawodników pierwszego zespołu z ławki, jednak od pierwszej minuty powinno wyjść przynajmniej 6 zmienników - chociaż osobiście liczę na 8, bo mamy kilku rezerwowych na poziomie słabszych drużyn Premier League i oni też potrzebują minut, chociażby dlatego, żeby być w formie jak muszą wejść na te 10 min w lidze.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 26 sty 2023, 0:35

Mr.Chris pisze:
26 sty 2023, 0:31
Także ławka musi być silna i musi ETH być gotowy na wprowadzenie 5 zawodników pierwszego zespołu z ławki, jednak od pierwszej minuty powinno wyjść przynajmniej 6 zmienników - chociaż osobiście liczę na 8, bo mamy kilku rezerwowych na poziomie słabszych drużyn Premier League i oni też potrzebują minut, chociażby dlatego, żeby być w formie jak muszą wejść na te 10 min w lidze.
W jaki sposób wybrałeś konkretnie te cyfry? :)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 sty 2023, 0:49

5, 6, 8 i 10? ;)
Mr.Chris pisze:
Także ławka musi być silna i musi ETH być gotowy na wprowadzenie 5 zawodników pierwszego zespołu z ławki
Ponieważ jest 5 zmian i w przypadku przegrywania np. 2:0 do przerwy, ETH powinien zareagować i z biegiem czasu wprowadzić pięciu zawodników pierwszego składu.
Mr.Chris pisze:
jednak od pierwszej minuty powinno wyjść przynajmniej 6 zmienników - chociaż osobiście liczę na 8, bo mamy kilku rezerwowych na poziomie słabszych drużyn Premier League i oni też potrzebują minut
Tutaj oczywiście skrót myślowy, 6-8 graczy, którzy na co dzień są jedynie zmiennikami, powinni zagrać według mnie w rewanżu już od pierwszej minuty.

Edit: wymieniłem też wcześniej 8 zawodników rezerwowych i mam nadzieję przynajmniej 6 z nich zobaczyć w rewanżu od początku, bo uważam, że zarówno potrzebują minut jak i na nie zasługują w meczu z trzybramkową przewagą :)
Mr.Chris pisze:
chociażby dlatego, żeby być w formie jak muszą wejść na te 10 min w lidze.
Bo nawet wchodząc na końcówkę, trzeba być w rytmie meczowym ;) ETH lubi robić późne zmiany w wyrównanych meczach.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 sty 2023, 4:54

ETH pisze:– Nottingham Forest zmienił system, a my tego nie przewidzieliśmy. Coś takiego nie może się zdarzyć ponownie.
Według mnie brzmi jak przytyk do siebie, konkretny przytyk na przykładzie*, a tego zbyt często nie widzieliśmy u managerów United. Szanuję i to bardzo.

*Często Solskjaer mówił, że porażka to jego wina, bo, bo, bo, bo tak... Tutaj ETH mówi, że nie przewidzieli konkretnej rzeczy, czyli zmiany systemu gry przeciwnika.

Wygrali 3:0, czyli zaraz ktoś o tych słowach zapomni, ale dla mnie to plus dla managera, który zapamiętam jak mało pamiętane słowa Darmiana o tym, że Manchester to tylko przystanek - chociaż był zaledwie dwa lata od zdobycia mistrza Anglii i sześć lat od zdobycia Ligi Mistrzów.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 sty 2023, 21:18

Ale wkurza mnie ten Hag brakiem rotacji na puchary. Nie mówię, żeby wyjść samymi Iqbalami, Savage'ami czy Mainoo'ami, ale Fred, Garnacho i może któryś z młodych na taki mecz to powinien być mus. Holender może odstawić Rashforda na ważny mecz ligowy, bo ten się spóźnił, ale na puchary i wiele łatwiejszy mecz, który też można ratować, jakby nie szło, to już nie. Oby nie zajechał ich na koniec sezonu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 sty 2023, 21:45

Co to za spalony przy bramce Rashforda? Znowu jakies nowe wytyczne?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 sty 2023, 21:54

Reading broni się rękami, nogami i [ch**] decyzjami sędziego. Spalony z 4 liter i powinien być jeszcze karny na Casemiro. Jesteśmy drużyną o dwie klasy lepszą w każdym aspekcie i mogło być już spokojnie 4:0, ale odrobina nieskuteczności (milimetry przy strzałach Antoniego i Eriksena) i odrobina sędziów daje 0:0.
piotrcies pisze:
28 sty 2023, 21:18
Ale wkurza mnie ten Hag brakiem rotacji na puchary.
Ja rozumiem, że chce utrzymać dobrą formę niektórych piłkarzy i nie chce ich wybijać z rytmu, ale tak mocny skład przy tak gęstym później terminarzu to śmiech na sali. Tutaj 4-5 rezerwowych, z Nottingham 6-8 i by forma była utrzymana, kilku zawodników by miało więcej świeżości, a kilku innych niezbędne minuty.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 sty 2023, 22:18

Casemiro to cyborg. Kocham go.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki