Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 73

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 05 lut 2006, 21:38

roza535 pisze:The Blues po kolejnym zwyciestwie chyba są juz poza zasięgiem każdego angielskiego zespołu. Tylo ciekawe jak długo (czytaj przez ile sezonów) będą oni wygrywali Premiership. Przecież nic nie trwa wiecznie...
Dopóki Romek bedzie pomopował kasę w Chesea ,a trenerem bedzie Mourinho doputy Chesea bedzie utrzymywała sie na szczycie. (chyba dobrze te zdanie napisałem :?: )

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 05 lut 2006, 22:44

Jeden z lepszych meczow Chelsea w Premiership :) Pokazali ze ostatni remisy to byla zwykla zadyszka. Robben dzisiaj krecił czerwonych gdzie chcial i jak chcial. Bardzo ladny gol Gallasa z nozyc :) Crespo takze pokazał ze nie tylko Drogba potrafi strzelac gole dla The Blues. Mecz bardzo dobry, ale praca arbitrow to kompletne dno. Dwa nie uznane gole Crespo dla Chelsea. Pierwszy gol ewidentny spalony, ale drugi to wielka pomylka sedziego. Wynik koncowy powinien wynosic 3:0. W koncowce czerwona kartka dla Reiny. Oczywiscie kibice The Reds powiedzieli ze Abramowicz kupil sedziego. Najpierw faul taktyczny Reiny na Gudjonsenie za co powinna juz byc czerwona kartka, a pozniej "uderzenie" Robbena w twarz. Chociaz Arjen wykazal przy tym troche gry aktorskiej. Jesli ktos nie widzial tego faulu to polecam http://rapidshare.de/files/12636575/ReinaRed.avi.htm :). Najbardziej w tym meczu podobalo mi sie pogodzenie Zoli i Abramowicza, ktorzy razem ogladali mecz z lozy dla vipow. Z kazdym meczem przekonuje sie bardziej do Romka. Widac ze bardzo mu zalezy na Chelsea i dobry z niego prezes jest prawie na kazdym meczu The Blues i dopinguje pilkarzy z calych sil :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 lut 2006, 23:23

Mecz miazga w sumie tak naprawdę to sie rozczarowałem ile mozna ogladać nieposkromiona Chelsea bijaca wszystko co sie rusza w premiership. Liverpool rozczarował okrutnie dobrze ze tylko 2:0 sie skończylo, najbardziej rozczarowały nabytki Rafy Reina i Crouch.
Mam nadzieje ze ManUTD i Arsenal pokaza w przyszłym sezonie , że nie tylko Chelsea dyktuje warunki w premiership.

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 05 lut 2006, 23:33

j1mmy pisze:Liverpool rozczarował okrutnie dobrze ze tylko 2:0 sie skończylo, najbardziej rozczarowały nabytki Rafy Reina i Crouch.

Benitez wiadomo daje grać tym ktorych on sprowadził żeby nie było że wydał tyle kasy a teraz oni siedzą na ławie
Crouch to wogóle dno, koleś mnie rozwala na Liverpool.pl ze dużo wnosi do gry że ma niezłą technike :D :lol: Moim zdniem to drugi Rasiak tlko 8 razy droższy .Reina jeśli mialy by nyć jednakowe szanse do rywalizacji między Dudkiem a Reyna ,,,,,,, REINA NIE MA SZANS

Gratulacje dla Chelsea mistrzostwo pewne :!: :!:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 lut 2006, 0:13

A ja mysle ze Reina jest niezly, nawet bardzo dobry bo Dudzio w kratke gral. Moze i Reine by wygryzl ale jak to sie mowi Reina to melodia przyszlosci ^^. Zreszta najblizsze tygodnie pokaza:D

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 lut 2006, 7:22

j1mmy pisze:A ja mysle ze Reina jest niezly, nawet bardzo dobry bo Dudzio w kratke gral. Moze i Reine by wygryzl ale jak to sie mowi Reina to melodia przyszlosci ^^. Zreszta najblizsze tygodnie pokaza:D

Może i by Reinę wygryzł, ale niestety Reinę sprowadził Rafa za bodajże 10Mln funtów, więc nie wyobrażam sobie żeby takie 10 milionów siedziało na ławce jeśli ma rezultaty (ostatnio broni już trochę słabiej, ale początek sezonu całkiem niezły). Moim zdaniem Reina zostanie zdyskwalifikowany na 3-4 mecze (podobno Robben jest w szpitalu, ale to pewnie wszystko gra Mourinho) i w tym okresie będzie bronił Jurek, później Reina wraca obojętnie jak Polak będzie grał.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lut 2006, 12:58

-=MiC=- pisze:Jeden z lepszych meczow Chelsea w Premiership

No cos w tym jest :)

Bo 20 minutach dzwoni do mnie ziomek i mówi widzisz Chelsea ? bo ja nie - i faktycznie byli tłem dla The Red's - ja do niego z przekasem to taktyka od 30 zaczynaja grać :lol: pierwszy rzut rozny i ... Gallasa na 1;0 :!:

Mecz był bardze zaciety i ciekawy. Mimo że Chelsea na początku nic nie grała. Ten sędzie boczny wykazał się max cierpliwościa i sprawny okiem bo sie praktycznie nie mylił. Druga połowa znacznie ciekawsza. Bramka Crespo nie uznana - cudo jak Mancini nie dawno w meczu Parma - Roma take kąśliwe loby na pełnym luzie - cudo :lol: Ta uznana tez ładna bo trudno było ja zmieścic po długim i to lewa nogą....

Mało widoczny Lampard, słabo Essien. Ale za to defensywa Chelsea jak w transie. Terry znów czyścił aż miło. Udany wreście mecz Carvalho. Robben czasami na siłe mieszał a szkoda. Crespo pokazał że gra sam na sam jest dla nie woda na młyn. Ale bardzo szkoda że mu nie uznali tej bramki lobem. A wczesniej strzelił tez bramke tylko tam był na 100% spalony. W sumie Hatrick :!: ale tylko jedna uznana :lol:

W The Red's Steven szarpał. Xabi tez próbował cos grać - słaby mecz Kewella czy potem Lusia Garci. Crouch nie dostawał piłek na nos. Wiec trudno mu było. Wogóle taktyka jaka obją Benitez było dziwna i nie zrozumiała a ustawianie już całkiem... Risse w pomocy i to tan bardzie w środku :roll:

Reina ? no tak wszedł w Gudjohnsena brutalnie ale gdymy wcześnie sędziowe widzieli zagranie ręka przez Islandczyka nie było by tematu... Kąsną piłke do boku co było nie free... żenada :(

Potem jeszcze starcie Reiny z Robbenem i sie uzbierało. Ciekawe co mu powiedział :roll:

Pamietajcie że jest jeszcze Scott Carson .... który cześciej siedział na ławce Liverpoolu niz Jurek :roll:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 06 lut 2006, 16:19

Dudi moze dziekowac Gerrdardowi za to ze nie poscil wolno Robbena, ktory wczesnie wycyckal dwoch graczy The Reds i wybiegl one on one z Dudim...Widac lekka nieporadnosc dala sie we znaki...Stevie to naprawde genialny gracz...ciekawe czy zaluje ze nie grywa teraz z kumplami Colem i Lamsem w jedym skladzie :D

A moze by tak Bayern...chodzily ploty ze prezes adidasa w przypadku odejscia Michy jest w stanie wylozyc 50mln euro na Gerrarda...szkoda ze to zapewne bujda... :x

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 06 lut 2006, 17:44

Martin Pellegrino pisze:(podobno Robben jest w szpitalu, ale to pewnie wszystko gra Mourinho)

Jak cos to powiedzial to Benitez byla to ironia na aktorski upadek Robbena. Sadze ze poki co Dudek bedzie stal w bramce przynajmiej przez te 3 mecze, na ktore zawiesili Reine. A 18 lutego Liverpool gra w FA Cup z Manchesterem United i ich kibice juz zacieraja rece ze na bramce bedzie stał nasz Jurek, ktory juz nie raz podarowal bramki Czerwonym Diabla :)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 06 lut 2006, 17:59

Nono, widziałem wczorajszy mecz i mimo wszystko najbardziej szkoda mi Crespo, który chciał bardzo, ale strzelil 3 gole ( 1 uznany ).Specjalnie patrzyłem na ustawienie Reiny i przy bramce na 2:0 i tej minute później popelnił 2 błędy.A to wyjście z bramki, kosa na Eidurze oraz odepchnięcie Robbena to dla mnie głupota, duża głupota, która nie może być w żaden sposób usprawiedliwiana przez Rafała :/.Hmm, może to i nieobiektywne patrzenie, ale nie rozumiem czemu on go tak broni ? Gdyby nie mimo wszystko szczęśliwy gol Gallasa, to kto wie jakby mecz wyglądał ? Na szczęście rozruszał grę.Świetnie zagrał Robben, który miał motor w d... i biegał po flankach jak szalony.Szkoda Duffa, który zagrał 10 minut może...i znowu kontuzja.Ogólnie jak zwykle mądrze poukładana gra Chelsea, przynajmniej nie pamiętam jakiś konkretnych akcji Liverpoolu, takich blisko 100 %.Rafael zrobił piekną pracę w CFV, ładnie pierwszy sezon na Wyspach, ale jego niektóre decyzje są dla mnie śmieszne i niezrozumiałe... a) dlaczego gra Crouch ? b) Jeżeli już ma grać to w taktyce 4-4-2 jest nie przydatny kompletnie ( Heh, to nie temat o LFC , ale mimo wszystko już tutaj zapytam :wink: ).

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 09 lut 2006, 10:41

Wczoraj na The Blues pokonali na wlasnym boisku Everton 4:1 i dzieki temu awansowali do cwiercfinalu FA Cup. Mecz bardzo dobry w wykonaniu Chelsea, mimo ze Mourinho dal pograc troche mlodym zawodnika. Cudicini na bramce spisywal sie dobrze mimo ze puscil gola z karnego. Na prawej obronie wystapil Johnson, ktory mial zostac sprzedany do Lyonu. Jak kazdy, chcial pokazac Jose ze zasluguje na miejsce w druzynie. Bardzo dobrze gral sie z SWP i dzieki temu cala prawa strona byla ich. SWP czarowal na prawej stronie Niunio Valente co spowodowalo ze obrona Evertonu musial faulowac aby zabrc mu pilke. Wlasnie dzieki jednemu takich rajdow w polu karnym SWP byl fualowany a karnego na bramke zamienil Lampard. Mam nadzieje ze teraz Mourinho da wiecej szans SWP na gre w pierwszym skladzie. Na lewej obronie swietnie gral Gallas, ktory czesto wychodzil do przodu aby wspomoc kolegow w akcjach ofensywnych. Robben jak zawsze czarowal na boisku. Biegal od prawej do lewej strony. Zdobyl pieknego gola po zgraniu pilki przez Crespo. Dobrze zagral tez Huth mimo ze spowodowal karnego po przez dotkniecie pilki reka. Ale pare minut pozniej zrehabilitowal sie i z wolnego zagral do Terrego, ktory strzelil na 4:1. Troche nie przekonal mnie Maniche, ktory zmienil Crespo w drugiej polowie. Byl malo widoczny i jakos gral w cieniu Essiena. Ogolnie mecz dobry, wielu zawodnikow pokazalo ze ptorafi grac. Mam nadzieje ze Mourinho postawi na nie ktorych z nich. Juz w Sobote mecz z Boro, w ktorym takze powinno wystapic paru rezerowych zawodnikow :)

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 11 lut 2006, 16:57

Wczoraj na The Blues pokonali na wlasnym boisku Everton 4:1
dzis do przerwy dostają od Middlesbrough 2 - 0 :lol:

oczywiście idiota Tomachos postawił na nich pieniążki :roll: a te lamy , jakby ich mieli mało, jeszcze mi je odbieraja... jak nie strzelą 3 bramek w 2 połowie, to murinho out, 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 lut 2006, 16:59

Tomachos pisze:oczywiście idiota Tomachos postawił na nich pieniążki

Uff a już myślałem że tylko ja się na to złapałem :cry: :cry: :cry:

Tomachos pisze:a te lamy , jakby ich mieli mało, jeszcze mi je odbieraja...

Romek nam mam nadzieję zwróci :P :lol:

Tomachos pisze: jak nie strzelą 3 bramek w 2 połowie, to murinho out,

Dzwoniłem do niego- powiedzial że 4 im wsadzą :wink:

POZDRO :D

leszczu119

Post Wyświetl pojedynczy post autor: leszczu119 » 11 lut 2006, 17:02

No i bardzo dobrze, że przegrywają. Niech przegrywają do końca sezonu...

niech ManU, albo L'pool zdobędą Mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 11 lut 2006, 17:17

jak do tej pory to Chelsea biednie gra...ale fakt faktem rezerwowy sklad jest zdeczka...przy 2 bramkach Rochembacka i Downinga moim zdaniem zawinil niezawodny Johny T:)

osobiscie watpie zeby cos sie zmienilo...ale kto wie...ide na osttatnie 30min.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”