Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2356

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 lut 2023, 13:52

To ten Eliot golodupiec od Milanu?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 lut 2023, 14:18

Delpiero14 pisze:
20 lut 2023, 13:52
dokładnie tak.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 928

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 lut 2023, 14:43

piotrcies pisze:
20 lut 2023, 14:18
Delpiero14 pisze:
dokładnie tak.
Jeden z największych funduszy finansowych na świecie, faktycznie gołodupiec.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 lut 2023, 14:49

będziecie mogli zastąpić Weghorsta Origim, brawo

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 20 lut 2023, 14:53

Nebula RN pisze:
20 lut 2023, 14:43
piotrcies pisze:
Delpiero14 pisze:
dokładnie tak.
A pomógł Wam od strony finansowej? Kojarzę, że fani Milanu nie płakali po sprzedaży klubu.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 lut 2023, 14:58

Nebula RN pisze:
faktycznie, w Milanie wydawali jak szaleni 🤗

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 lut 2023, 15:06

Quercus pisze:
20 lut 2023, 14:53
A pomógł Wam od strony finansowej?
zdecydownie. Dokipalizowali klub, wyprowadzili na prosta i Milan wychodzi z dlugow i wielu lat zaniedban. Jesli ktos, jak wyzej patrzy tylko przez pryzmat srania pieniedzy na przecietnych graczy to tak nie bylo, ale od ich przyjscia do Milanu to klub zaczal osiagac rzeczy, o ktore bylo ciezko przez ostatnia dekade.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 928

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 lut 2023, 15:08

Quercus pisze:
20 lut 2023, 14:53
Nebula RN pisze:
piotrcies pisze:
dokładnie tak.
A pomógł Wam od strony finansowej? Kojarzę, że fani Milanu nie płakali po sprzedaży klubu.
Elliot to fundusz finansowy, który ma zarabiać dla swoich akcjonariuszy.
Tak pomógł, wpompował w Milan kilkaset mln euro i uchronił przed bankructwem, wyrównał finanse bez kreatywnej księgowości i podniósł wartość klubu, a później sprzedał pakiet większościowy.
Nie, nie wydawał po 150 mln euro na sezon na transfery jak United, City czy PSG.
Myślę, że większość fanów jest zadowolona z tego co zrobił Elliot w Milanie przez te ostatnie lata.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 403
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 20 lut 2023, 15:29

Enjo pisze:
20 lut 2023, 15:06
zdecydownie. Dokipalizowali klub, wyprowadzili na prosta i Milan wychodzi z dlugow i wielu lat zaniedban. Jesli ktos, jak wyzej patrzy tylko przez pryzmat srania pieniedzy na przecietnych graczy to tak nie bylo, ale od ich przyjscia do Milanu to klub zaczal osiagac rzeczy, o ktore bylo ciezko przez ostatnia dekade.
Nebula RN pisze:
20 lut 2023, 15:08
Elliot to fundusz finansowy, który ma zarabiać dla swoich akcjonariuszy.
Tak pomógł, wpompował w Milan kilkaset mln euro i uchronił przed bankructwem, wyrównał finanse bez kreatywnej księgowości i podniósł wartość klubu, a później sprzedał pakiet większościowy.
Dzięki, Panowie, za dawkę wiedzy! :D

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 20 lut 2023, 16:32

MGiggs pisze:
19 lut 2023, 22:04
Gdzie jest Bassu ktory twierdzil niewdawno ze nie wdzi roznicy miedzy ETH a Ole?
Jestem i chętnie przypomnę jak wszyscy się tu jarali, gdy przyszedł Ole. Też robił wynik, bił się w LM i w ogóle tylko było o tradycji SAFA i ofensywnym futbolu. A na koniec sezonu nie było pucharów i to świetne punktowanie można było wsadzić między książki.

Za dużo już widziałem i zbyt wiele razy dałem się nabrać, by łykać jak pelikan okrągłe zdania. Jesteśmy na wznoszącej, tylko ślepiec by tego nie widział, ale droga jeszcze długa, a problemy podobne.

Co z tego, że Fred się rozruszał jak nadal robi katastrofalne błędy? Co z tego, że zachowujemy czyste konto skoro DDG musi do tego zagrać mecz życia? Gdzie jest napastnik z prawdziwego zdarzenia i jakim cudem Ten Hag dał się urobić Martialowi? Nadal w każdym meczu mamy momenty, gdy wyglądamy jak ciołki z drugiej ligi. Dużo przykrył Casemiro i Rashford w życiowej formie. Dlatego może dla fanów śledzenia meczów na livescore to fajne gładkie 3:0, a ja uważam że Leicester mogło zamknąć temat w pierwszej połowie. I to samo tyczy się meczów z Leeds x2 i CP. Gdyby zrobić tabelkę, to owszem, więcej plusów niż minusów, bo odbudowany AWB, Sancho, Magłaja na ławce i dobre transfery Sabitzera oraz Weghorsta nie za miliardy. To jednak nadal wszystko jest pisanie patykiem po wodzie jeśli nie wsadzimy do gabloty pucharu. Holender wylał fundament, ale najważniejsze nadal przed nim. Zmiana właścicieli (o ile w ogóle), czyszczenie kadry, rozwój młodych. To, że dla Ciebie jest już okej nie zmienia faktów. Każdy ma inne wymagania.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2079

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 20 lut 2023, 16:47

Nebula RN pisze:
20 lut 2023, 15:08
Brzmi jak kupić mieszkanie do remontu, wyremontować i sprzedać z zyskiem :D
Bassu pisze:
20 lut 2023, 16:32
Jestem i chętnie przypomnę jak wszyscy się tu jarali, gdy przyszedł Ole. Też robił wynik, bił się w LM i w ogóle tylko było o tradycji SAFA i ofensywnym futbolu.
Nie wiem jak tutaj, bo jeszcze mnie wtedy nie było, ale za Ole było już wiele głosów jeszcze przed meczem z PSG (w tym i mój), że na nowy kontrakt dla Ole jest zdecydowanie za wcześnie, a drużyna w dużej mierze jedzie na motywacji, a nie na schematach i wymyślnej taktyce.

Żeby nie było, nie jaram się też ETHem, bo mnie ten człowiek po prostu denerwuje, ale trzeba mu przyznać, że uporządkował trochę United. Z naciskiem na trochę. Jest skuteczny pressing zamiast biegania od zawodnika do zawodnika bez ładu i składu, nie dajemy się co akcję łapać na podanie z linii końcowej na 15 metr czego Ole nie mógł ogarnąć przez 3 lata, a tu się nam to przeważnie udaje nawet bez Casemiro. O kilkaset procent poprawiła się też umiejętność wyjścia z piłką spod własnej bramki, ale tu do perfekcji potrzeba innego bramkarza, który da dodatkową opcję. Minęło niewiele ponad pół roku i tak jak pierwsze mecze mnie ani trochę nie przekonywały (widziałem tam Ole 2.0), tak teraz widzę, że taktycznie ETH jest o kilka półek wyżej niż poprzednik.

Zgadzam się jednak, że nie ma co się mega jarać długofalowo, bo jest jeszcze za wcześnie, a (mnie przynajmniej) sam ETH bardzo nie przekonuje decyzjami personalnymi, uporem i zajeżdżaniem zawodników.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 lut 2023, 17:06

W internetach pojawiła się też plotka (nie chce mi się teraz szukać), że Glazerowie poczuli się urażeni oficjalnym oświadczeniem Katarczykow, w którym pisali m.in o "przywróceniu Manchesterowi United jego dawnej chwali"

Co jak co ale tupecik Jankesi mają :D

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 lut 2023, 17:33

Bassu przestan walić ogolniakami bo ja przynajmniej sie zwrociłem do Ciebie bezposrednio i milo by bylo byś to odwzajemnił. Mozesz odkopac moja slowa po zatrudnieniu Ole, gdzie w 1 poscie pisalem ze polegnie i bylem oredownikiem jego odejscia duzo wczesniej gdzie wytykalem brak warsztatu na tym poziomie.Mozesz mnie cytować, Ty pisales ze wielki Potter zjadl ETH :mrgreen:

Wiesz, ja ogladam koszykowke od lat, ostatnio bardzo duzo ale za nic bym nie smial pisać o taktyce i prostować chlopakow ktorzy pisza rzeczy o ktorych nie mam pojecia, bo nigdy nie gralem i dla mnie NBA to w wiekszosci emocje i nie rozumie niansow taktycznych, potem wchodze na strone Gajewskiego i wiem ze nic o tej koszykowce nie wiem.I nie mam z tym problemu.

Jesli Ty nie ogarniasz co sie dzieje w pilce od strony taktycznej to spoko tylko blagam, nie zabieraj glosu.

-gra pressingiem to juz teraz sa 3 polki wyzej od tego co gral Ole

- wyjscie z pod pressingu to juz teraz sa rowniez 3 klasy wyzej niz za Ole

-gra bocznych obroncow to cos co rozwija obecnie Pep i widac ETH tez nie zostaje w tyle.Za Ole to daj spokoj

-szukani gry w 3 ,4, rozmieszczanie zawodnikow w poszczegolnych sektorach w fazie ataku, polecam 2 polowe z lisami, dla ludzi lubiacego taktyke perelka.Poczatek z Barca gdzie Xavi nie wiedzial z punktu taktycznego przez 15 minut co sie dzieje

- gra obronna gdzie DDG ma 10 czystych kąt w sezonie.

naprawde moglbym napisać tutaj prace magisterska tylko pytanie czy Ty ograniasz taktycznie co ogladasz by ta polemika miala sens bo nigdy specialnym orlem w tej dziedzinie nie byles?

DDG gra mecze zycia? Mecze Mu ogladasz od kiedy kolego? Bo moge wymienic z 30 lepszych niz to co gral chocby z lisami.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 lut 2023, 18:21

masacra pisze:
20 lut 2023, 17:06
W internetach pojawiła się też plotka (nie chce mi się teraz szukać), że Glazerowie poczuli się urażeni oficjalnym oświadczeniem Katarczykow, w którym pisali m.in o "przywróceniu Manchesterowi United jego dawnej chwali"

A szerzej tu:

O to pewnie chodzi. Ale już to widzę, jak Glazerzy wybiorą ofertę niższą o kilkaset milionów, bo im ktoś wjechał na ambicję, no już to widzę:D

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2079

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 20 lut 2023, 18:56

W biznesie nie ma miejsca na sentymenty i emocje. Zwłaszcza przy takich pieniądzach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”