Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 1463

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 22 lut 2023, 23:16

Ja się dziwię po co, w ogóle, reszta amatorów wychodzi na boisko.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1144
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 23 lut 2023, 1:06

Żeby popatrzeć na Goliata...
I oczywiście czekają na Dawida, który obali tego kolosa na glinianych nogach!
A to już nastąpi wkrótce, być może za dwa tygodnia na słynnym Allianz Arena. :pogrzeb:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 lut 2023, 7:53

Quercus pisze: ↑
22 lut 2023, 22:57
Kogo miałby wpuścić? Drużyna potrzebuje wzmocnień - skład jest ewidentnie niedofinansowany.
Napisał kibic ekipy która w kilku ostatnich latach rzuca sianem na transfery jak ja kurwami :wink: Jednocześnie w tym samym czasie pucharów naskrobali tyle co kot napłakał :) Tak wiem siana zostało jeszcze z sezonów co Ronaldo poszedł do Realu i Terry się wypierdolił :D
Piekie(L)ny pisze: ↑
22 lut 2023, 23:00
I co taka słaba ta BL?
Słaba może nie,ale taka nie za mocna skoro u siebie wielki Lipsk nie potrafi wygrać z mistrzem Anglii w kryzysie który traci punkty w co drugim meczu. W dodatku z paziem na ławce który nawet zmian nie ogarnia :) Aż strach pomyśleć co bawarski walec by z City zrobił :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 8:05 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 23 lut 2023, 8:04

W jakim City jest kryzysie? XD jak to jest kryzys to nie chce wiedzieć w czym jest Liverpool

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 lut 2023, 8:11

Hersk pisze: ↑
23 lut 2023, 8:04
W jakim City jest kryzysie? XD jak to jest kryzys to nie chce wiedzieć w czym jest Liverpool
A czy ja City z LFC porównywałem?

Tłumacze: spójrz na ostatnie wyniki Obywateli i grę. Raz jest stabilnie jak z Arsenalem gdzie ta wygrana nawet mnie napawała optymizmem a za kilka dni gong z Forrest. Raz gramy połówkę jak wczoraj do przerwy by po przerwie pozwolić rywalom na zbyt wiele. Ewidentnie coś tam nie hula,jeszcze przed MŚ było dobrze,ale teraz gramy w kratkę. Przyczyny nie znam, mogę się domyślać, ale ewidentnie City to nie City z ostatnich lat. A nawet śmiem twierdzić że obecne City jest najgorsze od pierwszego sezonu Pepa w Manchesterze.

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1767
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 23 lut 2023, 9:29

Rezus pisze: ↑
22 lut 2023, 23:00
Dramatycznie, szczególnie Bayern.
Po odpowiedzi kolegi walcarza widzę, że udało ci się strolować trola :P

Antoni Walendziak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 99

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antoni Walendziak » 23 lut 2023, 12:28

Inter-Porto

ten mecz mozna podzielic na dwie(lub jak kto woli trzy) fazy:
1. do momentu wejscia Brozovicia (i potem leci faza z Brozoviciem)
2. i od czerwonej kartki

Do wejscia Brozovicia Porto bylo ekipą zwyczajnie lepszą i w zasadzie tylko ich nieskutecznosc sprawila ze nie prowadzili w tym meczu. Ogolnie rzecz biorąc bardzo podoba mi sie Porto, ogladalem ich kilka razy w tym sezonie w lidze, i wczoraj mozna rzec tez mnie nie zawiedli(osobiscie stawialem ze wygrają). Jako koneser futbolu latynoskiego, Porto gra to co lubie. Fajną, techniczną, taką trochę odschoolową pilkę.
Ale potem wszedl Brozovic i zdominowal ten mecz, wielki gracz. Mysle jednak ze nawet on by nie pomogl i skonczyloby sie remisem, czerowna kartka byla kluczowa.
Sprawa awansu jest otwarta. Licze ze w rewanzu wynik bedzie juz zupelnie inny.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 409
Kibicuję: MUFC

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 23 lut 2023, 12:45

ryba_82 pisze: ↑
23 lut 2023, 7:53
Napisał kibic ekipy która w kilku ostatnich latach rzuca sianem na transfery jak ja kurwami Jednocześnie w tym samym czasie pucharów naskrobali tyle co kot napłakał Tak wiem siana zostało jeszcze z sezonów co Ronaldo poszedł do Realu i Terry się wypierdolił
Nikt Cię tu nie wołał. Skoro jednak zabierasz głos, to po pierwsze warto pamiętać, czyje pieniądze są wynikiem machlojek przy stole, a czyje nie. Po drugie, wydawanie United nie przyniosło im sukcesów, było kretyńskie, więc nie przyniosło nic w historii futbolu - EOT. W przypadku wydatków City - ten klubik nic by bez nich nie miał, co już Ci udowadniam

Od czasu przejęcia klubu przez szejków do pierwszego mistrzostwa w sezonie 11/12 wydaliście prawie 600 baniek. Pokonany w tamtym sezonie różnicą bramek Manchester United wydał w tym samym czasie 160 baniek, a dodatkowo nigdy nie zastąpił Cristiano Ronaldo. 440 milionów za lepszą różnicę bramek.

Do sezonu 13/14, w którym wygraliście drugie mistrzostwo, kwota wydatków na zespół wzrosła do 755 milionów. Drugie miejsce tamtego sezonu - Liverpool - wydało w tym samym czasie 400 milionów. 350 milionów więcej za dwa punkty w tabeli, które zdecydowały o mistrzostwie.

W pierwszym sezonie Guardioli, tj. w sezonie 16/17, zespół zakończył sezon 15 punktów za liderem. Siup - ponad 300 baniek latem ( :roll: ) poszło na transfery i jest pierwsze miejsce, gratulacje! Taki wpływ pieniężny z sezonu na sezon pozwolił Wam odbiec Manchesterowi United na 19 punktów.

W sezonie 18/19 okazało się jednak, że zbudowany za mniejsze pieniądze Liverpool Kloppa (do tamtego momentu 442 miliony vs 613 milionów City) potrafi nie tylko zbliżyć się na jeden punkt do klubu, któremu powinno odebrać się obywatelstwo Premier League, ale też wygrać Ligę Mistrzów!

No to trzeba wpompować kolejne pieniądze w skład! City wydaje 160 milionów, Liverpool 10; Liverpool deklasuje City na 19 punktów, a dodatkowo odpadacie z Lyonem w LM xd

Potrzeba kolejnych wzmocnień - 173 miliony na transfery - uff, udało się odzyskać mistrzostwo. A no i przepierdolić finał Ligi Mistrzów. Potem kolejne 140 milionów, no i przed tym sezonem następne 150, żeby kopać się teraz po głowie z Arsenalem.

W sumie od czasu przejęcia przez szejków do początku sezonu 2022/23 wydaliście prawie 2,3 miliarda euro na transfery. Manchester United - około pół miliarda mniej. Liverpool - ponad miliard mniej. Chelsea z tegorocznym spending spree Wam dorównuje, wcześniej była na poziomie United. Wszystko to po to, żeby:

1) mieć lepszy bilans bramek od United w sezonie 2011/12
2) mieć dwa punkty więcej od Liverpoolu w sezonie 2013/14
3) mieć dwukrotnie po punkt więcej od Liverpoolu (18/19 i 21/22)
4) przegrać finał LM z Chelsea

Ot cała Wasza historia. Tylko dwa razy byliście wyraźnie lepsi od konkurencji - 17/18 i 20/21. Poza tym, zawsze o bezpośredniej wyższości decydowały pieniądze. Jak się okazuje - wyprane. Nie wiem zatem, komu Ty kibicujesz. Platformom wydobywczym i prawnikom?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 lut 2023, 13:15

Ładnie wypunktowane 8)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 lut 2023, 15:13

23 lut 2023, 12:45
Ty kibicujesz. Platformom wydobywczym i prawnikom?
No ba :D
Obrazek

Awatar użytkownika
firmino
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 23

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: firmino » 23 lut 2023, 16:28

Guardiola chciał zwrócić na siebie uwagę tym brakiem zmian. Przecież mistrz świata Julian Alvarez na pewno zrobiłby różnicę po wejściu z ławki, nieprawdaż? Coś mu odbija. Manchester City jest w małym kryzysie, aczkolwiek nadal walczą o wszystko. Liverpool jest w kryzysie spektakularnym. Ogółem na jednych i drugich odbija się olbrzymia ilość meczów od początku zeszłego sezonu, Guardiola jednak radzi sobie z tymi trudami lepiej. Aczkolwiek sądzę, że łysy Pep poraz kolejny obejdzie się smakiem i Ligi Mistrzów nie zdobędzie.

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 19
Kibicuję: L+ZS+BM

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 23 lut 2023, 16:35

Tak też się zastanawiam, że jednak chyba powinno się ustandaryzować ilość zespołów w ligach oraz ustandaryzować rozgrywki. To nie jest fair, że w niektórych ligach grasz te kilkanaście meczy więcej. To rzeczywiście odbija się potem w LM lub musisz mieć większą głębie składu co z kolei sprawia, że aby to sfinansować sięgasz bo brudną, naftową kasę trucicieli środowiska (nafciarze zawsze robią syf wydobywając ropę).

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 lut 2023, 17:06

Nikt Cię tu nie wołał
A kim Ty tutaj jesteś że będziesz mi mówić czy mam się wypowiadać czy nie? To Twoje prywatne forum amigo? Wyżej srasz niż dupę masz :)
Po drugie, wydawanie United nie przyniosło im sukcesów, było kretyńskie, więc nie przyniosło nic w historii futbolu - EOT
Czemu EOT?Wypowiadasz się o wydatkach City a United przemilczany? Czemu? Bo tak Ci wygodnie?

Od sezonu 2011/12 (od tego zacząłeś swoje wyliczenia) czyli przez 12 sezonów City wydało na transfery 1,8mld. i zarobiło na transferach 756mln. co daje bilans 1,05mld. W analogicznym okresie United 1,73mld. wydatków i 433mln. przychodów co daje 1,3mld. netto.

Reasumując przez 12 lat wydaliście 250 milionów więcej na transfery netto a Ty się szczycisz gorszym bilansem bramkowym z sezonu 2011/12 którego pewnie nawet nie pamiętasz dzieciaku bo wtedy byłeś świeżo po komunii. Ile wygrało City w tym czasie to sobie sprawdź na wikipedii. I nic mnie nie obchodzi że były to mistrzostwa o punkt przed LFC w rekordowych sezonach pod względem zdobyczy punktowej.

Różnica między nami jest taka że Ty szczycisz się przegranym misiem przez bilans bramkowy z sezonu którego nie pamiętasz, w sezonie w którym City zbiło United 6:1 na Old Trafford a ja szczyce się mistrzostwami z jednopunktową przewaga nad drugim zespołem .I co najlepsze miałem przyjemność to oglądać na żywo a nie kilkanaście lat później na YouTube :)

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 409
Kibicuję: MUFC

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 23 lut 2023, 17:20

23 lut 2023, 17:06
A kim Ty tutaj jesteś że będziesz mi mówić czy mam się wypowiadać czy nie? To Twoje prywatne forum amigo? Wyżej srasz niż dupę masz
Gościu, przyczepiłeś się do mojego satyrycznego tekstu, to Ci piszę, że nikt Cię nie przywoływał. Wyluzuj.
Czemu EOT?Wypowiadasz się o wydatkach City a United przemilczany? Czemu? Bo tak Ci wygodnie?
Bo nic nie dały. Fani Liverpoolu nie mogą narzekać, że przegrali tytuły, bo United w nieuczciwy sposób kupiło ligę. O City można tak mówić.
Od sezonu 2011/12 (od tego zacząłeś swoje wyliczenia) czyli przez 12 sezonów City wydało na transfery 1,8mld. i zarobiło na transferach 756mln. co daje bilans 1,05mld. W analogicznym okresie United 1,73mld. wydatków i 433mln. przychodów co daje 1,3mld. netto.
Przecież podałem kwoty od przejęcia City w 2008 roku. Wszystko z transfermarkt. Już któryś raz wypominasz mi wiek. Po nicku zgaduję, że czterdziestka na karku, a dalej nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
Różnica między nami jest taka że Ty szczycisz się przegranym misiem przez bilans bramkowy z sezonu którego nie pamiętasz, w sezonie w którym City zbiło United 6:1 na Old Trafford a ja szczyce się mistrzostwami z jednopunktową przewaga nad drugim zespołem .I co najlepsze miałem przyjemność to oglądać na żywo a nie kilkanaście lat później na YouTube
Ok, jutro rano zadzwonię do zarządu Premier League, żeby powiedzieć im, że te zarzuty wobec City są niesłuszne, bo ryba_82 ze Świata Piłki oglądał mecze w sezonie 11/12.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 lut 2023, 17:25

23 lut 2023, 17:20
Ok, jutro rano zadzwonię do zarządu Premier League, żeby powiedzieć im, że te zarzuty wobec City są niesłuszne, bo ryba_82 ze Świata Piłki oglądał mecze w sezonie 11/12.
Lepiej zadzwoń i powiedz że wyrok już zapadł bo na swiatpilki tak twierdzą.
23 lut 2023, 17:20
Przecież podałem kwoty od przejęcia City w 2008 roku. Wszystko z transfermarkt
Przypomnę że rozmowa zaczęła się od tekstu o dofinansowaniu City i wydanych kwotach na transfery. Spójrz na swój klub i ile tam wladowano kasy, bo akurat w tym temacie powinieneś siedzieć cicho hipokryto jak wydajecie podobnie jak nie więcej. Z tą tylko różnicą że w lepszej części Manchesteru przynajmniej ta ligę udaje się wygrać :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”