Liverpool (zbiorczy) - Strona 75

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 21:22

W 100% popieram mojego przedmówcę. Wielu kibiców było oburzonych, że to Reina broni od początku sezonu, choć część tłumaczyła to kontuzją Dudka. Ale Hiszpan bronił naprawdę świetnie! Nikt mi nie wmówi, że przypadkiem miał serię bodaj 10 meczów bez straconego gola albo, że to zasługa mocarnej obrony, bo z całym uznaniem, LFC tak szczelnej obrony, jak choćby Chelsea nie ma, co było dobitnie widać w ostatnim meczu tych drużyn. Na ten moment Dudek jest na skreślonej pozycji i to, że zagra teraz 3, 4 czy nawet 5 meczów niczego w jego sytuacji nie zmieni. Miejmy nadzieję, że także Janas to zauważy i nie zabierze Dudka za zasługi, bo to m.in. przez taki sposób myślenia Engel zabrał na poprzedni mundial kilku piłkarzy, którzy mieli mu "wygrać" mundial. Jak było, wszyscy wiemy... :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 lut 2006, 23:10

yazid^ pisze:Na ten moment Dudek jest na skreślonej pozycji i to, że zagra teraz 3, 4 czy nawet 5 meczów niczego w jego sytuacji nie zmieni. Miejmy nadzieję, że także Janas to zauważy i nie zabierze Dudka za zasługi

Smutne jest to co piszesz, ale niestety w 100% prawdziwe. Mundial to za duża impreza żeby jechał na nie ktoś przypadkowy. Jednak z drugiej strony, Jurek grał całe eliminacje i wiem, że nawet bez gry jest lepszy od Kowalewskiego czy Boruca. Po prostu szkoda mi go :(

yazid^ pisze:przez taki sposób myślenia Engel zabrał na poprzedni mundial kilku piłkarzy, którzy mieli mu "wygrać" mundial. Jak było, wszyscy wiemy...

No cóż, z tego co pamiętam do za zasługi pojechał jedynie Matysek, bo co do reszty to wszyscy wcześniej wykazali się w jakiś sposób we wcześniejszych spotkaniach (nawet taki Paweł Sibik :D)

Jeśli jednak idzie o te Mistrzostwa to wątpię, żeby Janas zabrał kogoś z przypadku. Wiadomo, że konkurencja jest spora (no może poza linią defensywy) i każdy będzie musiał pokazać się z jak najlpszej strony, żeby dostać bilet do Niemiec. Janas to nie Engel i trzyma i wie co trzeba robić. Jak to mówią, trzeba uczyć się na błędach i myślę, że tak właśnie będzie.

Wiem, że odbiegam troszkę od tematu, ale wiadomo - KADRA najważniejsza :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2006, 23:33

duch99 pisze:Jurek grał całe eliminacje i wiem, że nawet bez gry jest lepszy od Kowalewskiego czy Boruca.
Większej bzdury nie mogłeś napisać chyba. Chyba nazwisko ma lepsze i gaża z reklamy pokaźniejsza.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 lut 2006, 23:42

Niggaz pisze:Większej bzdury nie mogłeś napisać chyba. Chyba nazwisko ma lepsze i gaża z reklamy pokaźniejsza

Z tym, że zarabia więcej i jest bardziej medialny to się zgodze:D

Co do tak zwanych bzdur, to wiem, że mam rację. Myślisz, że Dudek leży w tym Liverpoolu i nic nie robi. Gościu cięzko tam trenuje, co nie zmienia faktu, że nie gra. Jednak porównywanie go do Kowalewskiego, a raczej Kowalewskiego do Dudka jest nieporozumieniem. Co do Boruca to może rzeczywiście lekko przegiołem i tutaj nie będę się usprawiedliwiał :D, ale też nie można tak raz na zawsze skreślać Dudka.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2006, 23:54 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2006, 23:48

duch99 pisze:Myślisz, że Dudek leży w tym Liverpoolu i nic nie robi.
Nie. Dudek siedzi w tym Liverpoolu na ławce rezerwowych a treningi w ekipie The Reds to nie jest coś szczególnie niesamowitego. Regularna gra w przypadku bramkarza i jest najważniejsza i żaden trening jej nie zastąpi.
duch99 pisze:Co do Boruca to może rzeczywiście lekko przgiołem, tutaj nie będę się usprawiedliwiał
I o to mi chodzi głównie. Boruc nie jest groszym bramkarzem od Dudka. IMHO lepszym zresztą.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 23:54

IMHO lepszym zresztą
Co potwierdzają jego statystyki z tego sezonu. Niech ktoś pokaże mi bramkarza (nawet z polskiej ligi), który wybronił tyle rzutów karnych w tym sezonie co Boruc :?: Artur z pewnością musi jeszcze popracować nad grą w powietrzu, bo ostatnio miał z tym pewne problemy, ale w końcu gra w lidze, w której na to się kładzie główny nacisk i sądzę, że będzie jeszcze lepiej niż jest. A jest dobrze :wink:

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 07 lut 2006, 18:30

Oł szit Mata-faka jak można stawiać na samego Croucha w ataku? Nie było mnie tydzień na forum ale mecz oglądałem i jestem przerażony. Spodziewałem się mimo twardego rywala czegoś więcej a teraz coś o...
KRYPTONIMIE DUDEK
3 mecze i ława, doskonale powiedziane, ale Reina i tak musi wrócić. Robben wykazał się jako super aktor, on to jeszcze Pitta wygryzie, zobaczycie. Liverpoolskie gazety piszą "Robben zabrał nam bramkarza" i mają wielką rację. Niech Dudi Arjenowi gratuluje występu (występów-bo jeszcze 3, gdyż wątpie by Benio postawił na Carsona).
-------------------------------------------------------
Jutro mecz z Charltonem, 1/3 popisu Dudka w tym sezonie. I przestroga...
BENIU, MASZ CISSE, MORIENTESA, FOWLERA, A STAWIASZ NA SAMEGO CROUCHA, NIE RÓB JAJ!

Pozdrowionka dla wytrwałych (mimo wszystko) kibiców.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 07 lut 2006, 18:45

A ja bym się nie zdziwił, gdyby jutro stał Carson :roll: Benitez wyraźnie ma coś do Jurka, już w tamtym sezonie go nie za bardzo chciał wystawiać, a końcówke sezonu grał tylko z powodu kontuzji Kirklanda. Teraz robił wszytko, żeby Dudek został w klubie, mimo iż zakupił kolejnego bramkarza...coś jest z nim nie tak, ale cóż :P Mam nadzieję, że Dudek zagra,
on ciągle liczy na wyjazd do Niemiec, choć nie oszukujmy się szanse ma coraz mniejsze, tymbardziej, że niedługo rozgrywki rozpoczyna liga rosyjska, a więc Kowalewski znów będzie robił to co umie najlepiej, a Dudek...nawet jeśli zagra to i tak wróci na ławe...podobnie jak pan Tomaszewski "w cuda nie wierze".
Co do ataku...tez sie dziwie Rafie, ma 4 wartościowych napastników, gra jednym i to też typowym dla systemu z dwójką z przodu. No, ale cóz to Benitez jest menadżerem ;) Liczę w końcu na zwycięstwo jutro, no i na dobry, jesli wogóle dojdzie do skutku, występ Dudka ;)

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 09 lut 2006, 7:15

I stało się...Zagrał Dudek, a Liverpool przegrał 0:2, Charlton po golach Benta i Younga zepsuł mi humor po zwycięstwie Saragossy nad Realem. Czy to brak Gerrarda spowodował tak nagły upadek przed teoretycznie słabszym Charlton? Być może, ale nie zapominajmy o błędach obrony i...Dudka. Rozumiem, karny to karny, ale "sito" dostać (druga bramka) to już przesada. Mimo patriotyzmu nie zmienie zdania, że Reina jednak jest lepszym bramkarzem. A...jeszcze jedno. Grał w ataku Crouch, grał z Morientesem, ale żeby grać jeszcze Cisse PRZESUNIĘTYM NA TEN MECZ DO POMOCY-to męczy ludzi. Ja zgrzany siedziałem i patrzyłem w relacje, ale tego się nie spodziewałem. Może przynajmniej Wigan...DO BOJU THE REDS!

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 09 lut 2006, 8:51

Uważam, że Liverpool jest w małym(?) dołku. W 4 ostatnich meczach zdobyli zaledwie 1 pkt. Bez Stevena Liverpool to zupełnie inna drużyna. Xabi miał w meczu z Charltonem być Stevenem, ale nic mu nie wychodziło, nawet podania z których przecież słynie. Co do ataku, to nie mam wiele do powiedzenia... jeden z najmniej skutecznych w Premiership. Jeszce troche i Benio dostrzeże talent w Rasiaku i postawi na: Crouch - Rasiak... Moro out (niemożliwe), Cisse (niestety) out, Crouch out (niemożliwe). Mam nadzieje, że w letnim oknie transferowym kupimy jakiegoś klasowego napastnika, który dobrze będzie sie czuł na wyspach.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 lut 2006, 9:30

Znajac zycie pewnie bedzie Hiszpanem ;) i okaze sie ze wcale nie jest taki skuteczny :)

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 09 lut 2006, 10:23

Dudek dostał pierwszą szansę i z pewnością jej nie wykorzystał. Sprokurował rzut karny, po którym padła pierwsza bramka, a potem jeszcze przepuścił piłkę między nogami :? Zadziwiający jest fakt, że telewizja SkySports oceniła go za to spotkanie na "7". Ciekaw jestem noty 'The Sun' :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lut 2006, 22:07

No proszę. I ponownie pojawiły się spekulacje o transferze Dafoe z Tottenhamu do Liverpoolu. Podobno w skład oferty wchodził rówież... Cisse :!: :!: :!:
Rafa Benitez jest gotów, by ponownie rozpocząć zmagania o gwiazdę Tottenhamu Jermaine’a Defoe w letnim okienku transferowym. W skład oferty miałaby wchodzić wymiana na Djibrilla Cisse. Spurs odrzucili ostatnią, złożoną ostatniego dnia styczniowego okienka, ofertę the Reds i Manchesteru United za Defoe.

Oba kluby były skłonne wydać 12 milionów funtów, włączając dodatkowo Cisse w przypadku Liverpoolu lub Sahę ze strony MU.

Defoe był sfrustrowany brakiem występów w pierwszym zespole w obecnym sezonie, a przyszłość Cisse na Anfield stała się obiektem spekulacji.

Były as Auxerre, odkąd powrócił do gry po ciężkiej kontuzji, nie wywarł pożądanego wpływu na grę drużyny z Merseyside. Odkąd Robbie Flower powrócił na Anfield, Cisse stanął przed problemem stopniowej utraty swojej pozycji w drużynie.

Szef the Reds Benitez jest zdeterminowany, aby przed rozpoczęciem nowego sezonu zdobyć byłego napastnika West Ham, Defoe, w celu poparcia swoich ambicji względem tytułu mistrzowskiego. Benitez konsultował się w sprawie talentu Defoe ze swoimi asami, Stevenem Gerraredem i Jamie Carragherem. Ci z kolei obdarzyli Deofe pochwałami i wskazali go jako kogoś, kto pomoże klubowi wstrzelić się w pierwszy od 1990 roku tytuł.
A więc Benitez stara się o kolejnego "pupilka". Ale tym razem nie będzie on Hoszpanem :shock: No ale cóż- ciekawy byłby ten transfer. Dawałby on szansę na grę w pierwszym składzie The Reds Dafoe a i Cisse byłby chyba zadowolony z tego transferu. Ale znając życie to tylko kolejna bujda :roll: :roll: :roll: :wink:

POZDRO :D

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 lut 2006, 22:12

Dudi nie bronil tak zle...faulu na Bencie na pewno nie bylo...Dudek dance nie pomogl...2 bramka to w sumie mocne udezenie...ale nie zmienia to faktu ze pod nogami Jurka pilka nie powinna przejsc. Ogolnie za wiele do roboty nasz reprezentant nie mial...co grozniejsze dosrodkowania wylapywal, raz ladnie wybronil loba ktoregos z graczu Charltonu.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 lut 2006, 12:18

Trzeba sobie jasno powiedzieć - Dudek w Liverpoolu is Game Over.
Po przyjściu Beniteza fala kolonizacyjna na Anfield Road przyprawia mnie o mdłości. To już nie jest klub z Wysp. To jest rodzime widzimisię Rafy, którzy lepi bałwana z piasku. Podziwiam fanów Liverpoolu, niemniej jak fanów Chelsea ( oczywiście prawdziwych, tych przed Mourinho ).
W przerwie wakacyjnej ma odejść Cisse, kolejny dawny filar. Ciekawe, czy w 100% niedługo, jedenastka będzie la espana el fenomeno.
Takim panom jak Benitez mówię nie. Może jestem staroświecki, ale nie wyobrażam sobie, żeby w moim klubie, za który jestem gotów oddać wszystko występowali zawodnicy nie mający pojęcia jak jest ,,Kochani Kibice" po angielsku. Vanitas Vanitatum et Omnia Vanitas.
Jeszcze raz nadmienię - podziwiam was, kibiców The Reds.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”