Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
luka1990
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luka1990 » 04 lut 2006, 22:50

Swietnie ze awansowalo WKS z Drogba na czele.Dla mnie jest co dobra wiadomosc ze wzgledu na pechowca tego meczo Samuela Eto'o.Wraca do Barcelony druzyny ktora po za Juve bardzo lubie.Marzy mi sie odwet Eto'o
na napastniku Chelsea Didier Drogba w czasie dwumeczu Ligi Mistrzów Barca:Chelsea,ktorym bedziemy sie emocjonawac za niespelna trzy tygodnie.Po prostu awans Barcy i bramki Eto'o .CO O TYM SADZICIE 8) Visca el Barca

Awatar użytkownika
luka1990
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luka1990 » 04 lut 2006, 22:56

A co do karnych to byly kapitalne i te strzaly bramkarzy.Zaskoczyla mnie postawa bramkarza WKS,spisal sie doskonale.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 lut 2006, 23:00

sbQ pisze:Co do meczu, to ogólnie 90 min było nudne, zasnąłem pod koniec

Ehh to nie ylko ja się nudziłem :P

A karne da sie opisać tylko tak:
Tego widowiska nie da się opisać żadnymi słowami! Było w nim wszystko, co w piłce jest najpiękniejsze. Walka, emocje, łzy, radość i smutek. Obie drużyny zasłużyły na najwyższe uznanie, ale niestety zwycięzca mógł być tylko jeden. W tym wszystkim, gdzieś wśród rozradowanych piłkarzy Wybrzeża Kości Słoniowej był Aruna Dindane, który dwa tygodnie temu stracił córkę… Scenariusz tego meczu pisał sam Bóg...
Nic dodać nic ująć :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 lut 2006, 23:15

luka1990 pisze:A co do karnych to byly kapitalne

Kapitalne to były karne w finale Ligi Mistrzów w Stambule. :D

A już ci bramkarze Kamerunu i WKS, no po prostu, aż mi się śmiać chciało, ale w sumie to jest właśnie ten urok piłki afrykańskiej, bo w Europie to chyba byśmy takiego czegoś nie zobaczyli :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 lut 2006, 13:25

roza535 pisze:Tego widowiska nie da się opisać żadnymi słowami! Było w nim wszystko, co w piłce jest najpiękniejsze. Walka, emocje, łzy, radość i smutek. Obie drużyny zasłużyły na najwyższe uznanie, ale niestety zwycięzca mógł być tylko jeden. W tym wszystkim, gdzieś wśród rozradowanych piłkarzy Wybrzeża Kości Słoniowej był Aruna Dindane, który dwa tygodnie temu stracił córkę… Scenariusz tego meczu pisał sam Bóg...

Nic dodać nic ująć
Na ten mecz czekalem od rozpoczecia mistrzostw. Chcialem zeby kamerun spotkal sie z WKS w finale, ale stalo sie inaczej. Bylo wiadac wielka wakle obydwoch wielkich reprezentacji i wygrali Ci ktorzy mieli wiecej szczescia. Karne to jest "loteria" i tym razem glowna nagrode wygrali pilkarze z WKS. Emocji napewno nie brakowalo. Zapowiada sie inny bardzo ciekawy mecz, WKS z Nigeria.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2006, 19:26

snake pisze:Zapowiada sie inny bardzo ciekawy mecz, WKS z Nigeria.
Szkoda, ze Nigeria bedzie dość poważnie osłabiona kadrowo.
Zabraknie Yusufa Ayili, który ma kłopoty z kolanem, w dodatku pod dużym znakiem zapytania stoi występ zarówno Chidi Odiah jak i Nwankwo Kanu :?
Natomiast do domu udał się [już drugi raz] Aruna Dindane. Tym razem powodem jest kontuzja, jakiej się nabawił bodajże na treningu.
Nie jest to osłabienie - bo nie grał na tym turnieju [był we Francji na pogżebie córki :?]

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 lut 2006, 20:34

fieldy pisze:Szkoda, ze Nigeria bedzie dość poważnie osłabiona kadrowo
To prawda, bedzie brakowalo "czegos", ale napewno Nigeria da sobie rade. Nie mysle tutaj o pewnym zwycieztwie, tylko o tym ze mozna wstawic kogos dobrego za innego dobrego, ktory nie moze grac.
Mecze juz jutro, jak ten czas szybko leci :P Stawiam na zwyciestwo Egiptu i WKS, chociaz ze wolalbym final Senegal-Nigeria.
Malo ciekawie zapowiada sie walka o tytul krola strzelcow. Prowadzi Samuel Eto'o z 5 golami i juz nie gra w turnieju, tak samo jak Francileudo Dos Santos z 4 golami ktory przegral ze swoja Tunezja. Didier Drogba ma tylko dwa gole. Moze Ahmed Hassan z Egiptu z 3 golami podwyrzszy swoje konto i bedzie najlepszym strzelcem. Nie chcialbym zeby Etoo wygral bo to bedzie glupio wygladalo. :?
Tak wiec panowie do ataku, strzelajcie gole za golami. :!:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 21:25

snake pisze: Nie chcialbym zeby Etoo wygral bo to bedzie glupio wygladalo. :?
Tak wiec panowie do ataku, strzelajcie gole za golami. :!:
Co będzie głupiego w tym, że koronę króla strzelców turnieju zdobędzie jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy) napastnik na świecie :>

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 06 lut 2006, 21:29

yazid^ pisze:o ile nie najlepszy

Z takim lolem to sory ale nie moge sie raczej zgodzic. Jeden z najlepszych owszew ale do najlepszych raczej mu brakuje. Choc niewiele ale jednak. Strzela wiele bramek, jest napastnikiem mozna powiedziec kompletnym ale wybral innego boga.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 21:31

Super argumentacja. Prawie mnie przekonałeś, naprawdę. Napisz mi jeszcze tylko kto według Ciebie jest najlepszym napastnikiem albo czego Eto'o do bycia takowym brakuje?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2006, 21:36

Smitu nie waż sie odpisywać :lol: temat o najlepszych "napadziorach" jest chyba gdzie indziej.

W Senegalu ma zabraknąć również Ferdinanda Coly'ego - obrońca Senegalu nabawił się kontuzji i razem z Dioufem najprawdopodobniej nie zagrają jutro z Egiptem.

yazid^ pisze:Super argumentacja. Prawie mnie przekonałeś, naprawdę. Napisz mi jeszcze tylko kto według Ciebie jest najlepszym napastnikiem albo czego Eto'o do bycia takowym brakuje?
a Smitu tak pisze, bo woli Real - koniec tej pseudo napinki :?

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 06 lut 2006, 22:00

wie ktos moze czemu w nigerii nie gryw jay jay??

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 lut 2006, 23:19

FUDŻIN pisze:wie ktos moze czemu w nigerii nie gryw jay jay??

No przecież jest kontuzjowany. Jak się nie mylę ma coś z mięśniem dwugłowym (ale na 100% nie jestem pewien)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2006, 9:28

Trener Senegalu, powiedział, że jego zawodnicy nikogo się nie boją, że nie czują odpowiedzialności na sobie [Egipt ntomiast czuje, grają u siebie].
Podobno jest cień szansy, ze Diouf lub Coly wrócą do składu [a może obaj :think:]
Abdoulaye Sarr dodał, że przygotował swoich zaowdników na 90 minut cięzkiej walki o kada piłkę i jak będize trzeba to i w dogrywce dadzą z siebie wszystko.
Ferdynand Coly natomiast powiedział : "Na pozątku turnieju nie graliśmy zbyt dobrze, jednak teraz widac prawdziwy Senegal. NIe jest łatwo grac przeciwko Egiptowi, ale jeśli zagramy z nimi tak jak z Gwineą - to jesteśmy w stanie ich pokonać"

Widać Senegal mocno wierzy w awans, zobaczymy jak to będzie.
Do eipy gospoarzy powraca M. Abutrika, jest szansa, że Mido wystapi [choć raczej niewielka, może wejdzie w razie trudnej sytuacji na boisku :think:]
Jednak stawiałbym na Egipt, graja u siebie, sa lepiej zorganizowani [tworzą większy kolektyw, lepiej się rozumieja, nie maja takich indywidualności jak senegalczycy]
Myślę, że Egipt przy swojej publiczności awansuje do finału - i przegra w nim, a z kim to sie jeszcze okaże :D

Dobra wiadomość dla fanów Nigerii, ma zagrać Jay Jay Okocha :!:
Wzrosły szase na wystep Nwankwo Kanu, ale zmlały - obrońcy Odiah. Ale skoro zagra Okocha - to powinno być ciekawie w półfinale :D
Trener Nigerii, Austin Eguavoen powiedział, że NIgeria bedzie walczyć o zwycięstwo, bo dawno nie wygrali już PNA no i chcieliby się zrehabilitować za niezakwalifikowanie się na mundial.
Joseph Yobo powiedział : "Musimy wygrać, zagrac lepiej niż Tunezją, nie mozemy zaprzatać sobie głowy tym, że w ostatnich 2 meczach pokonliśmy WKS, to może nam przeszkodzić"

Kolo Toure : "To bedzie bardzo cięzki mecz, jest to półfinał - i wszystko może się zdarzyć"

Tak więc zapowiadają się 2 arcy ciekawe mecze. Wszystkie ekipy są pewne awansu, więc browary w dłoń i przed ekrany TV :wink:

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 07 lut 2006, 10:53

Taaaaaa... według mnie półfinały są najciekawszymi i najbardziej emocjonującymi meczami turnieju. Przykłady:
Euro 2000 Portugalia-Francja 1-2 w dogrywce po wątpliwym karnym
WC 2002 Brazylia-Turcja 1-0
Euro 2004 Portugalia-Holandia 2-1/Czechy-Grecja 0-1 po dogr. 119min.
Przykładów można mnożyc ...
Trzeba się przygotowac na oglądanie... :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”