Marsz Niepodległości - Strona 94

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 19
Kibicuję: L+ZS+BM

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 06 mar 2023, 9:22

cloner pisze:
06 mar 2023, 9:18
Piekie(L)ny pisze:
06 mar 2023, 9:14
Przecież niektórzy aktywni uczestnicy otwarcie sympatyzują z Putinowską Rosją
:ban: Przecież to lewica jest spadkobiercą komuny. To razem i inni wokół są za Putinem.
Posłuchaj sobie wypowiedzi niektórych członków konfederacji.

Polska Lewica od dawna stoi na stanowisku, że lepiej nam ze światem Zachodu niż mongołami z Rosji (historycznie i kulturowo nawet europejska cześć Rosji to duchowi spadkobiercy ludów stepowych).

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 mar 2023, 9:26

Co potem z nich wyrośnie? Kolejne zastępy kiboli? Kolejne zastępy prawackich brunatnych bojówek?
Przecież to ci wstrętni kibole stworzyli i pielęgnują sztamę między Warszawą, a Sosnowcem.
Na marszach równości jest sporo dzieci i młodych. Dlaczego? Bo jest bezpiecznie, kolorowo i od najmłodszych lat można uczyć dzieci tolerancji. To też dobrze pokazuje, że czas kato prawicy się kończy. Czas dominacji kościoła katolickiego w Polsce dobiega końca. Mlodzi wolą równość, tolerancję i ekologię.
:rotfl4:

Awatar użytkownika
firmino
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 23

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: firmino » 06 mar 2023, 9:29

Piekie(L)ny pisze:
06 mar 2023, 9:14
To też dobrze pokazuje, że czas kato prawicy się kończy. Czas dominacji kościoła katolickiego w Polsce dobiega końca. Mlodzi wolą równość, tolerancję i ekologię.
Wstawaj, zesrałeś się!

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 mar 2023, 9:38

Przecież gość sobie troluje z Was jak chce a Wy to łykacie. Najpierw bawarski walec, teraz kolorowe i tolerancyjne środowisko LGBT. Może to 2 konto Ozoba? :)

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 06 mar 2023, 9:39

Też tak dziadek pomyślałem xd że to ozob nas troluje. Ale trzeba przyznać że gość jest w tym niezły

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 mar 2023, 9:50

Fakt, szacun

Połączyć Bawarię (tam co 2 majątek to byli funkcjonariusze SS) i LGBT to trzeba naprawdę mieć łeb :)

Taka anegdotka rodzinna poza konkursem. Jako, że mieszkam i pochodzę z Górnego Śląska to mam korzenie niemieckie i stety / niestety niechlubne wątki w historii. Pomijając mojego dziadka w Wehrmachcie (to jednak zwykłe wojsko było) to wujek mojej babci, czystej krwii Niemiec z dziada pradziada - Eryk był w SS. Mój wujek i jednoczesnie ojciec chrzestny (a syn mojej babci - brat mojej mamy) w latach 70 odwiedził go w Bawarii właśnie wraz ze swoją mamą (co ciekawe - mój dziadek i moja mama czyli 2 połowa rodziny musiała wtedy zostać w PL jako swojego rodzaju zabezpieczenie powrotu tamtej dwójki ;)

Ten "wujek" Eryk miał wtedy z 80 lat (już nie żyje dla zainteresowanych), mieszkał w pięknym domu i chodził wyprostowany jak struna. A do ludzi zwracał się tonem cichym ale tak nieznoszącym sprzeciwu że mój chrzestny, wtedy gówniarz w wieku 20-paru lat, palący nałogowo na uwagę że w domu i obejściu się nie pali, powstrzymał się na cały pobyt z nałogiem. Taki mores było czuć od byłego esesmana. Do dziś ta historia krąży w rodzinie przy okazji większych spotkań :)

Tak, że niech żyje Bawaria :)

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 06 mar 2023, 9:52

Eyesmon pisze:
06 mar 2023, 9:38
Przecież gość sobie troluje z Was jak chce a Wy to łykacie. Najpierw bawarski walec, teraz kolorowe i tolerancyjne środowisko LGBT. Może to 2 konto Ozoba? :)
Starałem się nie wchodzić tutaj na tematy polityczne, ale wyskoczył ten wątek i nie mogłem milczeć. Tak jestem lewakiem i to od czasów gdy byłem nastolatkiem. Bycie zwolennikiem lewicy do czegoś zobowiązuje. Nie nie do przyklejania penisów na czoła (dziwne myśli prawakom chodzą po głowach) ale do walki z homofobią i nietolerancją.
Najłatwiej powiedzieć, że skoro broni tęczę to troll. Możecie sobie tak myśleć. Mam to w głębokim poważaniu.

Aha nie jestem homo. Jestem w 100% hetero, jestem kibicem i chodzę na mecze. Jak spotkam kibica homo to nie będę miał problemu aby razem z nim kibicować, a po meczu udać się z nim na piwo. To jest właśnie równość i tolerancja.
W Polsce jest miejsce dla każdego za wyjątkiem komunistów i faszystów.
Nowoczesna lewica to nie komunizm rodem z ZSRR czy PRL. To światło niosące postęp, wolność i tolerancję.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 06 mar 2023, 9:54

Eyesmon pisze:
06 mar 2023, 9:50
(to jednak zwykłe wojsko było
I to zachowujące się w dosyć cywilizowany sposób na tle Amerykanów czy w szczególności tej ruskiej swołoczy bijacej rekordy gwałtów.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 06 mar 2023, 9:54

Piekie(L)ny pisze:
06 mar 2023, 9:52
To światło niosące postęp, wolność i tolerancję.
I 84 płcie hehe

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 06 mar 2023, 9:57

masacra pisze:
06 mar 2023, 9:54
Eyesmon pisze:
06 mar 2023, 9:50
(to jednak zwykłe wojsko było
I to zachowujące się w dosyć cywilizowany sposób na tle Amerykanów czy w szczególności tej ruskiej swołoczy bijacej rekordy gwałtów.
Zgadzam się. Na Zagłębiu do tej pory krążą legendy o sowieckich obdartusach zwanych wojskiem. Jeden wparował do sąsiadów mojej prababki. Miał przestrzeloną nogę. Nawet go chcieli opatrzyć, ale on szukał tylko bimbru i powiedział, że nie warto opatrywać bo i tak niedługo zginie.
Niemcy pomimo wielu zbrodni to jednak była cywilizacja.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 mar 2023, 10:08

Piekie(L)ny pisze:
Bycie zwolennikiem lewicy do czegoś zobowiązuje. Nie nie do przyklejania penisów na czoła (dziwne myśli prawakom chodzą po głowach) ale do walki z homofobią i nietolerancją.
Najłatwiej powiedzieć, że skoro broni tęczę to troll. Możecie sobie tak myśleć. Mam to w głębokim poważaniu.
Bronić tęczy to powinna prawica, bo lewica LGBT+ ją zawłaszczyła na własne potrzeby. I o jakiej ty homofobii i nietolerancji gadasz? Tu zdecydowana większość toleruje LGBT+rtvagd, ale nie każdy już akceptuje tę odmienność.
Piekie(L)ny pisze:
Aha nie jestem homo. Jestem w 100% hetero
I tu jest problem społeczności LGBT. Oni muszą się wszystkim chwalić o swoich upodobaniach seksualnych. Zero prywatności, zero intymności, wszystko na pokaz.
Co mnie interesuje kogo ty ruchasz?

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 06 mar 2023, 10:12

cloner pisze:
06 mar 2023, 10:08
Piekie(L)ny pisze:
Bycie zwolennikiem lewicy do czegoś zobowiązuje. Nie nie do przyklejania penisów na czoła (dziwne myśli prawakom chodzą po głowach) ale do walki z homofobią i nietolerancją.
Bronić tęczy to powinna prawica, bo lewica LGBT+ ją zawłaszczyła na własne potrzeby. I o jakiej ty homofobii i nietolerancji gadasz? Tu zdecydowana większość toleruje LGBT+rtvagd, ale nie każdy już akceptuje tę odmienność.
Tęcza katolicka jednak się różni od naszej.
Zobaczyłem wątek o marszu niepodległości który powinien już dawno zostać zakazany i zdelegalizowany. Nie mówię, że Wy, ale środowisko MN jest bardzo homofobiczne.

Awatar użytkownika
Piekie(L)ny
Rezerwowy
Rezerwowy

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piekie(L)ny » 06 mar 2023, 10:18

masacra pisze:
06 mar 2023, 9:54
Piekie(L)ny pisze:
To światło niosące postęp, wolność i tolerancję.
I 84 płcie hehe
Proszę wymień każdą z nich.

Możliwe, że chciałeś być śmieszny i tutaj postanowiłeś się uzewnętrznić ponieważ nikt z Twojego otoczenia nie zna się na Twoich żartach. Dlatego pośmiejmy się:
HAHAHAHAHA to było bardzo zabawne. HAHAHA masz cięty dowcip HAHAHAHA. Jesteś przezabawny HAHAHAHA

Mam nadzieję, że teraz poczujesz się lepiej. Pamiętaj poniedziałki nie są takie złe :) Jeszcze tylko kilka dni i piątek-piąteczek-piątuniu :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 mar 2023, 10:19

Ogólnie jak już nie mam ciśnienia żeby brać udział w marszach tak jak czytam takie posty jak wyżej (czyli że lewica to wolność, ale marsz musi być zakazany) to naprawdę mam ochotę znowu pojechać.

Wolność lewicy kończy się tam, gdzie wygodne dla nich poglądy. Czyli tolerancja i wolność tak, ale jak ktoś chociaż trochę nie akceptuje ich poglądów to już wolność nie dotyczy i trzeba zakazywać.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 mar 2023, 10:19

Piekie(L)ny pisze:
06 mar 2023, 10:12
Tęcza katolicka jednak się różni od naszej.
O kurde, aż musiałem zajrzeć do google, co to jest ta tęcza katolicka :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”