FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 58

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 22:10

Co do Oleguera nie widzę podstaw, aby go powoływać na MŚ2006. Oczywiście, jeśli będzie grał dobrze czyli tak jak dotychczas (pomijając oczywiście ostatnie spotkania) to Aragones może go brać pod uwagę jako...właśnie, jako kogo? Zmiennika, to na pewno. Ale czyjego? W sumie ostatnio grywa na boku obrony, ale kiedy kontuzję wylecz Beletti nie wiadomo czy ten stan się utrzyma. Ponadto piłkarz Realu, Sergio Ramos, grywał już parokrotnie w reprezentacji właśnie na boku obrony, a nie, jak ma to miejsce w klubie, na środku. Ciężki orzech będzie miał do zgryzienia selekcjoner Hiszpanów, choć wydaje mi się, że weźmie mimo wszystko Ramosa, bo presja prasy itd. będzie zbyt duża. Podobnie jak Raula, zresztą :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2006, 22:13

To prawda, że Ronaldinho potrafi w pojedynkę zrobić naprawdę wiele i jego wpływ na grę jest najbardziej widoczny, ale wciąż odnoszę wrażenie, że deprecjonujesz Deco. Jego gra nie jest taka efektowna (z racji roli jaką pełni w taktyce Barcelony), ale wystarczy podliczyć ilość przechwytów, celność podań i liczbę podań kluczowych, aby się przekonać, że niejedno zwycięstwo to bardziej zasługa jego niż Dinho.
Krzysztof Jarzyna pisze:ale potrafi poderwac druzyne, czy sam rozstrzygnac losy meczu. Deco nie.
Nie będzie, że masz rację. Ale i tak Deco jest IMHO równie ważny jak R10.
Krzysztof Jarzyna pisze:Swoja droga - piekna sprawa, tez uwielbiam zmieniac sens wypowiedzi, wyciagajac odpowiednie dla mnie fragmenty
Kolejna rzecz, która nas łączy :D :rotfl:
yazid^ pisze:W sumie ostatnio grywa na boku obrony, ale kiedy kontuzję wylecz Beletti nie wiadomo czy ten stan się utrzyma.
Zapewniam Cie, że w Oleguer jest pierwszym prawym obrońcą w drużynie. Na prawej gra dobrze (dużo lepiej niż na środku) i spisuje się tam lepiej niż Belletti. Brazylijczyk jest obecnie rezerwowym i pomijam tutaj nawet aspekt kontuzji.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 22:20

Doskonale wiem, że nawet przed kontuzją Bellettiego, Ula był podstawowym obrońcą, ale bardziej wynikało to z katastrofalnej formy Brazylijczyka niż rzeczywistej wartości Oleguera. Przed Barceloną, zresztą nie tylko przed nią, seria kilku trudnych spotkań i nie wiadomo na kogo postawi Rijkaard, który chętnie stosuje rotacje w zespole. A po fali krytyki jaka spadła na Oleguera, nie zdziwię się, jeśli Holender da szansę Bellettiemu, gdy ten będzie w pełni zdrowy. Bo umówmy się, że na chwilę obecną to Oleguera może zastąpić jedynie Gabri i od biedy Puyol.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 06 lut 2006, 22:24

Niggaz pisze:ale wciąż odnoszę wrażenie, że deprecjonujesz Deco. Jego gra nie jest taka efektowna (z racji roli jaką pełni w taktyce Barcelony), ale wystarczy podliczyć ilość przechwytów, celność podań i liczbę podań kluczowych, aby się przekonać, że niejedno zwycięstwo to bardziej zasługa jego niż Dinho

przede wszystkim ile biega, i jak walczy. Bo walczak z niego jest neisamowity. I zgadzam się z Tobą, Deco jest mniej efektowny od Gaucho ale napewno nie mniej efektywny :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2006, 22:27

yazid^ pisze:Przed Barceloną, zresztą nie tylko przed nią, seria kilku trudnych spotkań i nie wiadomo na kogo postawi Rijkaard, który chętnie stosuje rotacje w zespole.
Masz rację, ale właśnie w tych spotkaniach faworytem wydaje się raczej Ula. Zwłaszcza w spotkaniu z Chelsea Ryjek zaryzykuje raczej wystawienie naszego nacjonalisty a nie Bellettiego, który nie da sobie rady z Colem czy Robbenem. Nie wiadomo jak sobie poradzi Presas, ale w destrukcji jest lepszy a od gry ofensywnej mamy innych grajków na dobrą sprawę.
yazid^ pisze:A po fali krytyki jaka spadła na Oleguera, nie zdziwię się, jeśli Holender da szansę Bellettiemu, gdy ten będzie w pełni zdrowy.
Ta fala krytyki to spadła na niego chyba z przyzwyczajenia. Oleguer stał się niestety kozłem ofiarnym, ale to nic. Belletti być może dostanie szanse, ale raczej nie z Chelsea. Szansą dla Brazylijczyka mogą być problemy kadrowe.
yazid^ pisze:Bo umówmy się, że na chwilę obecną to Oleguera może zastąpić jedynie Gabri i od biedy Puyol.
Puyol jednak musi grać na środku. Poradziłby sobie na prawej, ale jest potrzebny bezwzględnie na środku. Gabri natomiast wyraźnie odstaje a spotkanie z Atletico było kwintesencją jego słabości niestety.

Awatar użytkownika
Rumie
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumie » 06 lut 2006, 22:55

Niaggaz, Ula stal się kozłem ofiarnym ale po ostatnim meczu w 100% zasłużenie! Nie chce oceniać jednego zawodnika obrony bo za stratę goli odpowiedzialni są wszyscy a w szczególności obrońcy ale Ula miał tego pecha że grał za Gabri'm więc niestety nie dał rady grać w pompcy i obronie. Belleti na prawą stronę, Rafa do środka razem z Puyolem, lewa Gio i mamy obronę a ofensywa już w środę przyjeżdża do Barcelony, szkoda tylko że na razie bez Ronniego...:/

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2006, 22:58

Rumie ja wiem, że Oleguer zagrał bardzo słabo, ale po jednym meczu nie ma sensu go skreślać. Belletti kiedy grywał też nie pokazywał się z dobrej strony a to nie czas na eksperymenty.
Rumie pisze:lewa Gio i mamy obronę
Sylvinho był naszym najlepszym zawodnkiem w meczu z Atletico chyba i ogólnie gra świetnie. Gio po wejściu na boisko też coś kminił, ale Sylvinho gra tak dobrze, że nie ma sensu go ruszać chociaż obawiam się, że Rijkaard może wpaść na taki pomysł w meczu z Chelsea :roll:

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 07 lut 2006, 21:27

no tak porazke barcy mozna traktowac jako wypadek przy pracy, zwalic wine na brak kilku kluczowych graczy (choc deco jest kluczowy i rozegral fatalne spotkanie - nie liczylem ale stracil chyba 15 pilek) ale przegrane mecze barcy odkad pamietam maja jedna wspolna ceche:

przeciwnik spokojnie daje sie wyszumiec, jesli broni sie w miare rozsadnie to nie traci bramki i zaraz potem bardzo czesto z wybicia pilki na "oslep" ktorys z obroncow barcy przegrywa pojedynek w powietrzu z napastnikiem lub wogole mija sie z pilka i pada bramka a po wznowieniu gry barca rusza do atakow a przeciwnik ... do kontratakow

nie chce w tym miejscu byc jakims medrcem czy cos takiego ale jest to troche denerwujace - barca za bardzo chce strzelac bramki (i nic w tym zlego) ale bardzo czesto pada ofiara wlasnych atakow ktore koncza sie bramkami dla przeciwnika

nie zrozumcie mnie zle - barca broni sie dobrze ale przed atakiem pozycyjnym jesli zas taki petrov robi szybki wypad po skrzydle to jest 99% szans na bramke

oby moje slowa sie nie spelnily ale pewny jose mourinho doskonale zna gre barcy i majac pod rozkazami terrych lampardow i innych prawdopodobnie znowu bedzie mogl sie usmiechnac po dwumeczu z barca mam nadzieje ze do tego czasu rijkard zrozumie ze lepiej wygrac 1 - 0 niz przegrac 3 - 4 zeby potem nikt jeszcze raz nie mowil ze barcelona pieknie przegrala

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 08 lut 2006, 0:27

mobius pisze:przeciwnik spokojnie daje sie wyszumiec, jesli broni sie w miare rozsadnie to nie traci bramki
Czy inni o tym wiedzą? To zrewolucjonizuje współczesny futbol jak nic!
mobius pisze:barca za bardzo chce strzelac bramki (i nic w tym zlego) ale bardzo czesto pada ofiara wlasnych atakow ktore koncza sie bramkami dla przeciwnika

To się nazywa "ustawianiem zespołu do gry z kontry". Zwykle stosowane jest przez słabsze zespoły, które w szybkich wypadach z własnej połowy upatrują szansę na zdobycie gola, gdy przeciwny zespół nie jest zbyt dobrze ustawiony w defensywie i liczebność piłkarzy broniących jest mniejsza. To ci dopiero! Muszę napisać do Tomaszewskiego!
mobius pisze:nie zrozumcie mnie zle - barca broni sie dobrze ale przed atakiem pozycyjnym jesli zas taki petrov robi szybki wypad po skrzydle to jest 99% szans na bramke

Jednym wyjściem jest zaaplikowanie mu kosy w tunelu. Jedynym!

Wy tu już o meczu z Chelsea a tu w niedzielę czeka Was jeszcze pojedynek z Valencią na Mestalla 8) :lol: . Jutro na moim kuponiku w profie dumnie zabłyśnie monumentalne "1" :P . Nie macie szans więc może lepiej nie przyjeżdżajcie, co? :P 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lut 2006, 0:38

Pisakk może jakiś zakładzik :> Przecież wiesz, że nie wygracie tego meczu :twisted: :P

A odnośnie tego co napisał mobius to zaraz ten post skasuję bo jak się inni dowiedzą to w końcu ktoś znajdzie patent na Barcelonę i będzie lipton. Swoją drogą ciekawe dlaczego nikt jeszcze na do nie wpadł :roll: Co za niekompetencja w tym piłkarskim świecie.
Pisakk pisze:Jednym wyjściem jest zaaplikowanie mu kosy w tunelu. Jedynym!
Pamiętam jak Henk Ten Cate kopnął w tyłek jakiegoś działacza kiedy obie ekipy schodziły do tunelu :lol: Lepiej zadzwoń do Cupera i powiedz mu niech uważa na siebie :wink:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 08 lut 2006, 11:10

Ja myślę, że teraz na ten topic powinna być nałożona jakaś kwarantanna...nastąpił wyciek pilnie strzeżonych informacji, z czego Partia nie może być zadowolona...za 18 h 45 min na to miejsce przyjadą jednostki SWAT i panowie z napisami FBaye na plecach, więc lepiej się już stąd zabierajmy, bo słyszałem o opróżnieniu na tą sposobność większości cel w więzieniu Guantanamo na Kubie...winni zostaną skazani, a kara zostanie wymierzona na oczach ogółu...
No widzę, że ostatnie dwa dni upłynęły pod znakiem ujawniania tajnych informacji..czy to sposobu na Barce, kolegi mobiusa czy to nowego sposobu Barcy na swoich przeciwników..niedobrze..Partia nie będzie z tego dumna...
Pisakk, po stosunkowo krótkim ;) zastanowieniu ja również dołączam się do tego zakładu...oczywiście w grę chodzą tylko kapsle pokemonów i obrazki z gum Turbo....ja stawiam całą swoją ogromną kolekcję...ktoś podbija stawkę?? :lol:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lut 2006, 12:23

adekk pisze:Pisakk, po stosunkowo krótkim Wink zastanowieniu ja również dołączam się do tego zakładu...oczywiście w grę chodzą tylko kapsle pokemonów i obrazki z gum Turbo....ja stawiam całą swoją ogromną kolekcję...ktoś podbija stawkę??
Adekk nawet sobie nie wyobrażasz o co się założyliśmy z Pisakkiem, ale stawka jest nie do przebicia raczej prawda Pisakk :lol2:
Przyszłość forum w nogach Eto'o :rotfl4:

Odnośnie spotkania z Valencią niestety nie zagra Patrick Kuivert o czym tak bardzo marzyłem :cry: Póki co wrócił do ojczyzny i przejdzie operację :?

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 08 lut 2006, 12:53

Niggaz pisze:Adekk nawet sobie nie wyobrażasz o co się założyliśmy z Pisakkiem,
Rozumiem..tajne zakłady w GTW...tylko uważajcie na NIK, bo jeszcze może tam wszytko prześledzić..no chyba że macie odgórną ochronę Partii :lol: w takim razie zabieram swoje kolekcje do innej piaskownicy...
No, a te spotkanie po latach mogłoby być jakimś dodatkowym, sympatycznym elementem tego emczu...taki sentymentalny klimat by nam się wydzielił.. :lol: no ale niczego nie można przewidzieć..a szczególnie u takiego gracza jak Pat...
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 08 lut 2006, 13:11

Niggaz pisze:Póki co wrócił do ojczyzny i przejdzie operację :?
juz przeszedl... 6 tygodni ma pauzowac

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 08 lut 2006, 13:51

Niggaz pisze:Adekk nawet sobie nie wyobrażasz o co się założyliśmy z Pisakkiem, ale stawka jest nie do przebicia raczej prawda Pisakk :lol:
Przyszłość forum w nogach Eto'o

Ale na razie cicho sza! :P Najprawdopodobniej forum przestanie działać w niedzielę o 22.45... :whistle: :smile2:
adekk pisze:tylko uważajcie na NIK, bo jeszcze może tam wszytko prześledzić

Te kapitalistyczne świnie nam nie przeszkodzą! Będziemy budować komunizm na forum z "ludzką twarzą"! Ku chwale partii, narodu polskiego i pamięci towarzysza Stalina!
adekk pisze:w takim razie zabieram swoje kolekcje do innej piaskownicy...

Towarzyszu adekk ani mi się waż! Jeszcze tylko Twoja kolekcja do zdobycia i zostanę wielkim mistrzem pokemon! Jeśli się wycofasz to znajdziemy i na Ciebie haka...Założyć teczkę to nie problem...:> :P
Niggaz pisze:Odnośnie spotkania z Valencią niestety nie zagra Patrick Kuivert o czym tak bardzo marzyłem :( Póki co wrócił do ojczyzny i przejdzie operację :?

Holenderskie media puściły informację, że Kluivert już przeszedł operację, która wykluczy go z gry na pare tygodni, ale zaprzeczył temu jeden z trenerów Valencii. Pat operację przejdzie później, ale z Barcą i tak niestety by nie zagrał, gdyż ustalił z Floresem, że nie ma co ryzykować z kolanami...Szkoda...
adekk pisze:no ale niczego nie można przewidzieć..a szczególnie u takiego gracza jak Pat...

Amen. Od dłuższego czasu to Pat więcej nie gra niż gra...

Wczoraj pojawiła się informacja, że Villa doznał jakiegoś urazu na treningu. Nie wiem, czy jego występ w niedziele jest zagrożony, ale w sytuacji, gdy jedynymi "przyszywanymi" napastnikami mieliby zostać Angulo i Aimar to jakoś cienko to widzę...Może to tylko jedno z tych zagrań psychologicznych i "Guaje" wybiegnie na murawę w meczu z Barcą. Czego sobie i Wam życzę... :king:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”