Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 1281

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2807
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 24 mar 2023, 22:43

Dopiero w samej końcówce po zmianach coś się ruszyło. Ale niestety bez żadnego pomysłu i na stojąco graliśmy przez większość meczu. Aż szkoda mi tych naszych chłopaków. Grają w takich klubach, a zlała ich drużyna, która grała bez swojej największej gwiazdy Schicka.

Teraz Albania i trzeba wygrać.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 24 mar 2023, 22:43

Jest mi po prostu przykro.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 24 mar 2023, 22:44

Kontrowersyjna opinia:

Lewandowski obecnie jest za słaby, by grać jako jedyny napastnik, szczególnie przy braku klasowych skrzydłowych. Jest za wolny, by urwać się obrońcom, których zwykle wokół niego jest co najmniej dwóch. W związku z tym musi grać z kimś innym, kto tylko będzie na tym korzystał - rywale będą koncentrować na Lewym, przez co drugi napadzior będzie miał więcej przestrzeni, a jeśli nie, to stworzy to Lewemu sytuacje 1 na 1 a nie 1 na 2/3 i wtedy to już będzie inna bajka.

Druga sprawa - nie rozumiem czemu od czasu Sosy jesteśmy aż tak słabi w fazie defensywnej. A może i rozumiem, z gówna bata nie ukręcisz?
Ostatnio zmieniony 24 mar 2023, 22:46 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 mar 2023, 22:46

Dramat. Niech wraca piłka klubowa, totalnie za tym nie tęskniłem. Więcej śmiechu niż emocji, poziom Słowacji albo i gorzej

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 24 mar 2023, 22:48

Nie miejmy złudzeń, Santos może im wpajać taktykę na konkretnego rywala, jak robić składne akcje bramkowe, stałe fragmenty, ale nie nauczy ich grać w piłkę. Nie nauczy 25 letniego chłopa jak się kryje przy aucie, mając kilkanaście dni na to w ciągu roku. Nasi nie grają w klubach, mają braki techniczne. Ten cały mental to jakaś kpina, co to ma być? Motywowanie chłopów do pracy, a jak nie to co?

Dla mnie pomimo chyba 5 strzałów na bramkę i samej bramki, to nie widziałem w tym meczu ani jednej składnej akcji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 mar 2023, 22:50

Hersk pisze:
24 mar 2023, 22:09
@cloner jak brak wygranej z Czechami to katastrofa to czym jest ten wynik używając twojej skali? :d
Blamaż.
Absolutny blamaż.

Brakuje słów, żeby opisać dzisiejszy popis naszej kadry. Jeśli tak zagraja w poniedziałek to my z dzikusami z Albanii nie wygramy.

Więcej nie pisze, bo trochę kasy przegrałem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 mar 2023, 22:51

Posty w tym temacie przy okazji kazdego meczu reprezentacji w 8 przypadkach na 10 to jak kopiuj wklej.
Podobnie jak pieprzenie dziennikarzy rozwazania o taktyce mentalu kogo powolal kogo nie powolal a kogo powinien. Potem wychodza dwa szybkie i cale to gadanie mozna sobie wsadzic w dupe.

Niech te ligi krajowe juz wracaja. Przerwy na reprezentacje sa strasznie meczace.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 24 mar 2023, 22:53

Dziwna jest ta reprezentacja.

Niestety, nie ma przypadku, że kolejny trener, w wyjściowym składzie Szymański, Bielik czy Zieliński, do tego ŚWIETNY Z PIŁKĄ KIWIOR, a my nie potrafimy grać w piłkę.

Nie ma też przypadku, że nie potrafimy bronić, bo na MŚ nie broniliśmy dobrze.

Chciałoby się rewolucji, ale nie ma komu jej robić. To granie Linettym śmieszne, straszny gófniak od lat, nie zdziwi mnie jeśli to najgorszy reprezentant Polski, który zrobił +40 meczów.

Można tam sobie indywidualnie analizować, ale IMHO to nie ma sensu (poza Linettym, ale jego krytykuję za cały dorobek), tu jest grubsza blokada i ciekawe jak na to zareaguje Santos. Ograniczony potencjał, ograniczonym potencjałem, w tej konfiguracji nie ma szans na to, żeby ten potencjał w 100% wykorzystać.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1368

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 24 mar 2023, 22:55

MazurXIII pisze:
24 mar 2023, 22:44
Kontrowersyjna opinia:

Lewandowski obecnie jest za słaby, by grać jako jedyny napastnik, szczególnie przy braku klasowych skrzydłowych. Jest za wolny, by urwać się obrońcom, których zwykle wokół niego jest co najmniej dwóch. W związku z tym musi grać z kimś innym, kto tylko będzie na tym korzystał - rywale będą koncentrować na Lewym, przez co drugi napadzior będzie miał więcej przestrzeni, a jeśli nie, to stworzy to Lewemu sytuacje 1 na 1 a nie 1 na 2/3 i wtedy to już będzie inna bajka.
Ale przecież z osamotnionym Lewandowskim to prawda. Kiedy ostatnio Lewandowski był w pełni wykorzystany jako napastnik? Za Sousy, jak miał obok siebie młodszego i zapieprzającego Świderskiego. Także to żadna kontrowersyjna opinia, a fakt, powtarzany wielokrotnie i już dwóch trenerów przekonało się o tym, że sam Lewandowski w ataku, nawet mający na skrzydłach młodych, szybkich (chociaż czy S.Szymański jest szybki? Nie sądzę), jest totalnie nieprzydatny. Tylko para napastników i Skóraś na skrzydle. Obawiam się jednak, że Skóraś może nie wytrzymać takiego sezonu jak obecny fizycznie. W lidze gra, w pucharach gra, jeszcze się okaże, że z Kamińskim/Frankowskim będą musieli ciągnąć skrzydła w kadrze.
cloner pisze:
24 mar 2023, 22:50
Hersk pisze:
24 mar 2023, 22:09
@cloner jak brak wygranej z Czechami to katastrofa to czym jest ten wynik używając twojej skali? :d
Więcej nie pisze, bo trochę kasy przegrałem.
Ale pisanie postów na forum chyba nie jest płatne?
Ostatnio zmieniony 24 mar 2023, 22:57 przez dias, łącznie zmieniany 2 razy.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 123
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 24 mar 2023, 22:56

Brakuje nam agresji co było widać dobitnie na mistrzostwach. Jedynego piłkarza z jajem widzę w Skórasiu. Jak Santos pod tym względem nie poszuka to nic z tego nie będzie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2288

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 mar 2023, 22:58

Nie wiem czemu, ale czasem mi trafiają do głowy cytaty sprzed lat i zawsze jak jest przerwa na kadrę to mam w głowie te frazę.

Kostas, sam to cytowałeś 14 lat temu, a nauka poszła w las.

viewtopic.php?f=18&t=2557&p=463122&hili ... ji#p463122

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 24 mar 2023, 22:59

Jak Santos jest kumaty gościu, a pewnie jest to szybko zorientuje się, że 'laga na Robercika' to jedyna taktyka, która da jakiekolwiek nadzieje na pozytywny wynik z każdym w miarę poważnym rywalem. Zaryglowac dostęp do bramki i liczyć na jakiś cud w ofensywie, bo z tymi obrońcami co nie potrafią bronić i z pomocnikami co nie potrafią grać w piłkę zabardzo nie ma sensu próbować czegokolwiek innego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2288

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 mar 2023, 22:59

Bernabeu pisze:
24 mar 2023, 22:53
nie zdziwi mnie jeśli to najgorszy reprezentant Polski, który zrobił +40 meczów.
Jodlowiec 2.0.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 mar 2023, 23:00

Enjo pisze:
24 mar 2023, 22:58
Kostas, sam to cytowałeś 14 lat temu, a nauka poszła w las.
Podjarałem się wysokim kursem.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 24 mar 2023, 23:01

Peszko? XD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”