Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 180

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 09 lut 2006, 7:44

*_Zaza_* pisze:tez traci trami teraz "zawsze" aniby wrócic Bufffon

:shock: eee...no...eee...co ?!
*_Zaza_* pisze:Veron i Brocchi motory i mózgi w tym meczu i w obronie i w ataku - piłkarze spoktania. Bez dwóch zdań.

Oczywiście, jednak gdyby miał wybrać tego jednego...to byl by to Christian. On dzisiaj grał coś niewiarygodnego...i to zachowanie po uderzeniu przez Adriano

a własnie...Adriano....Cesar...n/c

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 lut 2006, 10:00

I tu wraca temat bramkarza. Jakiś czas temu wypowiadałem się o Cesarze, a większość mnie zbluzgała, że przecież wcale tak dużo bramek nie wpuszcza. Może i nie wpuszcza dużo, ale i nie broni dużo :P wszystko to co leci na niego OK wybroni, ale nie przypominam sobie jakiś wspaniałych interwencji a la Kuszczak z Wigan (włączam sobie ją raz dziennie :P). W takim klubie jak Inter powinien być bramkarz światowej klasy (nie wiem czemu Toldo nie broni, moim zdaniem jest o niebo lepszy, Dudek byłby też wzmocnieniem bramki, może jakiegoś młodego bramkarza - takich w Polsce nie brakuje - ostatnio Kowalewski został wybrany najlepszym graczem ligi rosyjskiej - dostał za to Hammera, wspomniany Kuszczak jest uznawany przez wielu, m. in. przez Schmeichela za najlepszego bramkarza młodego pokolenia na świecie!), a taki od zawsze był w Interze (tzn. od kiedy pamiętam) może z wyjątkiem Freya w pewnym momencie, ale takie nazwiska jak Pagliuca, Peruzzi (może mniej bo tylko jeden sezon bronił), czy wciąż grający Toldo są żywymi legendami na swoich pozycjach (qrde jak to brzmi :P). Moim zdaniem Julio Cesar nie powinien bronić, Mancio powinien dać szansę Toldo, albo poszukać jakiegoś wzmocnienia na tę pozycję.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lut 2006, 13:29

Aha Serek to sorry ja pomiliłem mecz - sądzilem że wiecej może mu zarzucić po przegranym meczu na stadio Favorita niz wygranym 3:0 Giuseppe Meazza.

Trzeba czego wiecej ? no tak święte słowa. :wink: Nie może też powiedziec że Julio Cesar nie wybronił kilku piłek np. ala Lobont wczoraj czyli bronił choć nikt nie miał by mu zazłe jak by weszła. Nota SKY dla Lobonta 7,5 :!: i to nota za to "coś" :wink: Najwazniejsz by bramkarz oceniał sytuacje po wyjściach do piłki. Trzymając już sie wczorajczych parad lobonta to pewnie widziałeś że raz sie zawachał w momencie wyjście do dosrodkowania Recoby i ... piłka trafiła Adriano w głowe - nie swiadomka ale zawachania.

bagg pisze:eee...no...eee...co ?!

Bagg no co nie jest tak ? ja nie mówie że to wina bramkarza ale to był przykład ze za obrone odpowiada ok. 6 gracz z pola w momecie gdy przeciwnik przerjmie piłke :wink: Może na tym przykładzie snuć teorie o grze Abbaitiego i Buffona ale to nie w tym rzecz. Poprostu forma całej druzyny spadła w tym gracz z pola.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 09 lut 2006, 14:08

*_Zaza_* pisze:Bagg no co nie jest tak ?

Nie, ok teoria dobra, tylko po prostu nie zrozumiałem fragmentu tekstu, który cytowałem...bo był napisany jakiś kompletnie niezrozumiałym językim :)

*_Zaza_* pisze:Trzymając już sie wczorajczych parad lobonta to pewnie widziałeś że raz sie zawachał w momencie wyjście do dosrodkowania Recoby i ... piłka trafiła Adriano w głowe - nie swiadomka ale zawachania.

Rzeczywiście to był błąd Bogdana. Bo mimo wszystko powinien dobrze obliczyć lot piłki. Gdyby nie bodajże Brocchi to by była bramka. Ale Lobont bardzo długo nie grał. Bo przecież w Ajaxie to on tylko rezerwowym był.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lut 2006, 14:19

bagg pisze:Nie, ok teoria dobra, tylko po prostu nie zrozumiałem fragmentu tekstu, który cytowałem...bo był napisany jakiś kompletnie niezrozumiałym językim

ha ha ha :roll: To nie cytuj na drugi raz :P Ale co by nie mówić coś w tym jest :P jak bedziesz miał czas to policz ile razy dał sie pokonac Abbiati i w ilu meczach a ile Boffun :roll: :wink:

bagg pisze:Rzeczywiście to był błąd Bogdana. Bo mimo wszystko powinien dobrze obliczyć lot piłki. Gdyby nie bodajże Brocchi to by była bramka. Ale Lobont bardzo długo nie grał. Bo przecież w Ajaxie to on tylko rezerwowym był.

No właśnie o to jest chyba najwiekszy pozytyw dla Violi ze mimo transferu awaryjnym i z ławki Ajaxu on gra drugi mecz w barwach Violi i to taki :shock: najlepsze. Błąd popełnił przy wrzutce - racja ale wszystko mu może wybaczyć po tych wyżej wspomnianych paradach po strzałach Verona czy Stankovica. :wink: Może mu brakuje ciągłość gry i czucia piłka ale nie jak jak Jurkowi :lol: a tez grzał ławe ....

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 lut 2006, 15:13

po tym meczu nasówa sie tylko jedno ... grali jak nigdy przegrali jak zawsze ... mówiłem ze mozna było by wystawic Zanettiego bo po Cambiasso było widac juz wczesniej zmeczenie ... Cruz ... ?? kto to wogule jest ... mówiłem zeby dac Recobe od poczatku Julio Cesar .. tak słabego bramkarza to Inter dawno nie miał a taki Toldone siedzi na ławie :roll: ... szkoda ze Mancio nie czyta komentarzy na pilka.pl moze wkoncu zastanowił by sie nad wyborem składu

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 lut 2006, 21:28

coco pisze:Cruz ... ?? kto to wogule jest

To taki Rasiak, ale jak do niego krzykniesz "biegnij za piłką" to on na to "que?" :D

coco pisze:mówiłem zeby dac Recobe od poczatku

Od początku może nie, ale mógł wejść wcześniej. Nie wytrzmałby całego meczu. Bramka ładna, ale chwilę wcześniej miał problem z prostą wrzutką na pole karne.
coco pisze:Julio Cesar .. tak słabego bramkarza to Inter dawno nie miał a taki Toldone siedzi na ławie

Zgadza się. Napisałem już o tym conieco troszkę wyżej.
coco pisze:zkoda ze Mancio nie czyta komentarzy na pilka.pl

:D no tak, ale kto by wtedy Inter prowadził :?: :D
Ale masz rację, trzeba chyba troszkę więcej rotacji w składzie. Pizarro nie wykorzystywany wogóle, Matrixa to już długo nie widziałem, wiem, że miał kontuzję, ale wcześniej też raczej grywał niż grał.
coco pisze:Prawdziwych mistrzów poznaje sie po tym ,że potrafia walczyc do końca . Nawet w bardzo trudnej sytuacji są w stanie zmobilizowac sie jeszcze jeden raz .
Szkoda, że nie zmobilizowali się jeszcze ten jeden raz :(

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 09 lut 2006, 21:41

Martin Pellegrino pisze:coco napisał:
zkoda ze Mancio nie czyta komentarzy na pilka.pl

no tak, ale kto by wtedy Inter prowadził

NIE wtedy to INTER by prowadził w Serie A :D
Martin Pellegrino pisze:Ale masz rację, trzeba chyba troszkę więcej rotacji w składzie. Pizarro nie wykorzystywany wogóle

No tak ale skoro Pizza grał wcześniej i nic wielkiego nie pokazał to w takim ważnym meczu ciężko by było liczyć na niego

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 lut 2006, 11:38

vieris pisze:No tak ale skoro Pizza grał wcześniej i nic wielkiego nie pokazał to w takim ważnym meczu ciężko by było liczyć na niego

Ale za wiele to on nie grał. Gdyby pogrywał częściej to może grałby lepiej i wtedy Mancio miałby większe pole do manewru przy ustalaniu składu. Po co w takim razie taka szeroka kadra skoro co tydzień grają ci sami zawodnicy, a Mancio często dokonuje tylko jednej zmiany (ostatni mecz z Lecce). Więcej rotacji w składzie. Niech zawodnicy czują, że jest rywalizacja. Wtedy będą grać jeszcze lepiej.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lut 2006, 12:06

Dzis mnie jednak z informacni na stronie interu rozbawiał max i troche zaszokowała :/
fcinter.pl pisze:Podczas środowego spotkania we Florencji, pomiędzy miejscową Fiorentiną a Interem Mediolan doszło do przykrego incydentu. W czasie przerwy Mihajlovic podpisywał autograf dla młodego fana, kiedy to został zaczepiony przez kibica Fiorentiny, który krzyczał do niego: "Cygan! Brudny Cygan!". Wtedy Sinisa nie wytrzymał i uderzył tifosiego Violi dwa razy w twarz, po czym został rozdzielony przez ochronę.

To nie pierwszy przypadek po którym były reprezentant Serbii i Czarnogóry miał kłopoty przez swoje zachowanie.

Niegdyś był zawieszony na osiem meczy oraz musiał zapłacić karę w postaci 30tys. funtów za oplucie Adriana Mutu podczas spotkania w ramach Ligi Mistrzów pomiędzy Lazio a Chelsea w 2003 roku. A w 2000 roku został ukarany za gesty rasistowskie względem Patricka Vieiry w spotkaniu pomiędzy Lazio a Arsenalem, także w Lidze Mistrzów.

Co prawda Serba poniosło ale chyba tifosi Violi tak byli podnieceni prowadzeniem że nawet sie nie kontrolowali. :roll: Na ich stadionie fani siedzą nie daleko ławki. Ponoć ostatnio Grzesiu Milko widział Elvisa na antenie Canal + :lol: może to on zaczelił Szinisze ??:>

Po nagonce na Zlatana - prasa zeszła na Adriano ...

Zlatan strzeł gola bo 4 miesiacach czy tam ile a wiec trzeba obrać nowy cel. Co by nie mówic forma Brazylijczyka jest słaba. O czym może światczyć mecz z Viola i zero strzałów na bramke. Z Chievo wolny jak sie patrzy ale w poprzeczke ... Kiedys Macini porównał Adriano to "dochodowego kasyna" a to był komenatrz na to jak zaczą Adriano meczy na ławce [chyba z Parma na Ennio Tardini [2:2] powiedział wtedy że takich piłkarz nawet bez formy trzeba trzymać na boisku bo jeden zryw, jeden błysk i :] Ciekawe jaka decyzje podejmie w niedziele. Ją sądze że zagra od początku :!: Ostatnie na Giuseppe Meazza strzalił gola Juve [on i Bobo - 2;2]

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 10 lut 2006, 13:15

Po nagonce na Zlatana

'...po niesłusznej nagonce na Zlatana...'

*_Zaza_* pisze:prasa zeszła na Adriano

'...prasa zeszła słusznie na Adriano...'

*_Zaza_* pisze:rozbawiał max i troche zaszokowała

ha ha ha...piłkarz pobił kibica....boki zrywać.

Przed chwilą na C+ pokazywali magazyn Serie A....puścili bramki z poprzedniego meczu...nie mogę się doczekać krótko mówiąc :P

Mam nadzieje, że Juve wypunktuje Inter. Po prostu. Nie trzeba mówić, że kadrowo zespoły są do siebie bardzo zbliżone. Ogromną szansę widzę w słabym bramkarzu...nie oszukujmy się, Julio nie zasługuje na gre w takim zespole jak Inter.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lut 2006, 13:43

Bagg no nie rozśmieszaj mnie :lol: po niesłusznej [Ibra] a przy Adriano słusznej ? No co Ty ?:> to co Ibra gra na stoperze ? czy DM ? Tym bardzie we Włoszech gdy krytyka to rodzaj mobilizajci :wink:
bagg pisze:Przed chwilą na C+ pokazywali magazyn Serie A....puścili bramki z poprzedniego meczu...nie mogę się doczekać krótko mówiąc

Już wczoraj było magazyn :P Ale cwaniaki szkoda że pokazali mecz na stadio Delle Apli :P to nic nie pokazuje :P Ten mecz z przed roku powinni pokazać. Giuseppe Meazza - komplet tifosich i 2:2 z 2:0 dla Juve - Bobo i Adriano na remis :]

Tymczasem Gianluca Paparesta zostały wybrany jako sędzia główny meczu Inter Juve :] Paparesta nie sędziował w dwóch ostatnich kolejkach wiec jego ostatnia krytyka sie nie tyczy [chyba przepisy sobie przypominał:P] Jak wiadomo Gianluca chyba po odejściu Colliny numero uno wśród arbitrów Włosich. Ten mecz poprostu musiał on poprowadzić :!: Jak sie nie myle popszedni mecz Juve Inter też sedziował :roll:

Oby nie został głównym aktorem widowiska :roll:

Obrazek

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 lut 2006, 20:51

Jakaś dziwna chęć pisania mnie wzięła (mam nadzieję , że mi przejdzie :? ) , więc przybliże kilka newsów:
-być może Adriano zasiądzie na ławce w meczu z Juve. Brazylijczyk nie strzelił gola od 590 minut i coraz głośniej mówi się o kolejnym kryzysie. Jeśli tak się stanie to nasz atak na Juve będą tworzyć Cruz i Martins , czyli zawodnicy którzy potrafią strzelać gole Turyńczykom. Zawsze jest jeszcze nieobliczalny Urugwajczyk Alvaro Recoba , który ostatnio zanotował zwyżkę formy.
-w czasie przerwy meczu z Violą , Sinisa Mihajlovic uderzył jednego z kibiców Fiorentiny.
"W czasie przerwy Mihajlovic podpisywał autograf dla młodego fana, kiedy to został zaczepiony przez kibica Fiorentiny, który krzyczał do niego: "Cygan! Brudny Cygan!". Wtedy Sinisa nie wytrzymał i uderzył tifosiego Violi dwa razy w twarz, po czym został rozdzielony przez ochronę".
Po raz kolejny Sinisa pokazał swój temperamet. Grozi mu kilka meczy zawieszenia i kara finansowa.

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 10 lut 2006, 21:09

Diamen23 pisze:być może Adriano zasiądzie na ławce w meczu z Juve

Myślisz że dadzą go na ławe ?bo ja nie :!: Mancio się na to nie odważy
Poprostu nioe mam tyle odwagi :!: :!: :!:
A poztym można mu dać jeszzcze jedną szanse :!:
Bardziej na ławce niż w polu by się przydał Cesar
:twisted:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 lut 2006, 21:24

vieris pisze:
Diamen23 pisze:być może Adriano zasiądzie na ławce w meczu z Juve

Myślisz że dadzą go na ławe ?bo ja nie :!: Mancio się na to nie odważy
Poprostu nioe mam tyle odwagi :!: :!: :!:
A poztym można mu dać jeszzcze jedną szanse :!:
Boję się , że nigdy nie postawi Adriano na ławce , bo będzie mieć nadzieję , że wkońcu się przełamie. Jeśli Inter przegra , a Mancini nie wystawi Adriano zacznom go krytykować , że na niego nie postawił , a jeśli go wystawi i też przegramy , to zacznom go krytykować za to , że go wystawił. Dlatego trzeba się zdać na trenerski nos Manciniego (jednak sądząc po ostatnich experymentach Roberto ma niezły katar :wink: ).
A może wystawi trzech napastników? :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”