Primera Division (zbiorczy) - Strona 7

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto wygra w sezonie 08/09

Real Madryt
16
39%
Barcelona
20
49%
Villareal
0
Brak głosów
Sevilla
1
2%
Valencia
2
5%
Atletico
1
2%
Ktoś inny
1
2%
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 lis 2005, 23:58

Espanyol - BIlbao - ani jeden ani drugi zespól nie gra ani trochę tego co w tamtym sezonie. Do tego zajmuja bardzo kiepskie miejsca w PD. Stawiam remis.

Racing - Betis hm myślę, że Betis pójdzie za ciosem, i po ograniu Chelsea zwycięży w Santander. Betis fatalnie spisuje sie w tym sezonie w Lidze Hiszpańskiej, miejmy nadzieję, że forma zacznie iść w górę.

RSSS - Osasuna tutaj bardzo licze na drużynę z San Sebastian, gdyż w przypadku porażki Osasuny i zwycięstwa Barcy, obejmujemy fotel lidera. Miejmy nadzieję, że tak właśnie się stanie.

Sevilla-Atletico drużyna z Madrytu, nie gra tak wspaniale jak zapowiadano przed sezonem. Sevilla, nawet bez Babtisty powinna poradzić sobie z drużyną Bianchieg'o

Getafe-Barca Barca jest ewidentnie na fali. Sądze, że wygramy ten mecz. Nie będzie łatwo, ale damy rade. Nawet skromne zwyciestwo nas tu ratuje. Będzie dobrze :wink:

Villareal-Valencia najciekawszy mecz kolejki. Chciałbym aby zwycięstwo odniosła ekipa Zółtej Łodzi podwodnej. NIe wiem czemu, po prostu tak bym chciał.

Real-Zaragoza Faworytem są gospodarze to napewno. Sądze jednak, że jak Zaragoza się zmobilizuje i bardzo postara to może powalczyć przynajmniej o remis. A remis bardzo by nam pasował

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 05 lis 2005, 21:20

Pomimo że przed tą kolejką Osasuna była niespodziewanym liderem liczyłem po cichu na zwycięstwo (lub chociaż remis) Realu Sociedad. Niestety Baskowie z San Sebastian polegli u siebie 1-2 i zespół z Pampeluny nadal przewodzi w La Liga.

Awatar użytkownika
Wojtas0001
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtas0001 » 05 lis 2005, 21:28

Osasuna wygrala, Real M. wygra, a Braca przegra. Mam nadzieje ze tak bedzie... Hala Madrid!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lis 2005, 22:50

Wojtas0001 pisze:Osasuna wygrala, Real M. wygra, a Braca przegra. Mam nadzieje ze tak bedzie... Hala Madrid!
Bardzo się spociłeś myśląc nad tym postem?

Niestety Osasuna pokonała RSSS na wyjeździe i nieoczekiwanie po 11 rozegranych spotkaniach utrzymuje się na czele La Liga. Co tu dużo pisać - liczyłem na gosporadzy ale piłkarze z Pampeluny pokazują, że mają zamiar uzbierać jak nawięcej punktów. Później będą mieli z czego spadać :wink:

W spotkaniu między ostatnimi ekipami w lidze padł remis. Chyba żadnej z drużyn taki wynik w pełni nie satysfakcjonuje. Ich sytuacja w dalszym ciągu jest bardzo zła.

Po I połowie w meczu na szczycie tej kolejki Villarreal prowadzi z Valencią 1:0. Strzelcem bramki Luciano Figueroa.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 05 lis 2005, 22:56

Widac Osasuna nie zwalnie tempa :( Tyle ze Barca pokazała im w bezposredenim straciu kto jest lepszy :D jak narazie bez niespodzianek , ale prowadznie Willareal jest dobre , ale czy uczymają je do konca to sie przekonamy później :!: Wydaje sie ze jutrzejsze spotkania powinny byc berdziej wmocjonujące :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 05 lis 2005, 22:58

Niggaz pisze:ale piłkarze z Pampeluny pokazują, że mają zamiar uzbierać jak nawięcej punktów. Później będą mieli z czego spadać Wink

Oj zebys sie nie zdziwil, z Osasuna moze byst tak jak z RSSS w sezonie 2002/2003.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 05 lis 2005, 23:02

Lakier pisze:Oj zebys sie nie zdziwil, z Osasuna moze byst tak jak z RSSS w sezonie 2002/2003

NIe będzie powodów zeby się dziwić.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 05 lis 2005, 23:05

Tez wydaje mi sie ze Osasuna niedługo wróci do szeregu i nie bedzue juz liderem la Liga :P z jedej strony fajnie ze taki klub jak Osasuna prowadzi a zdrugiej stronu długo to trwac nie moze bo silniejsze ekipy pokazą kto żądzi w Hiszpani :D

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 05 lis 2005, 23:16

Szkoda mi bardzo Basków Bilbasków :wink: Stracili gola w 88 minucie, a jeśli mają się utrzymać (czego im życzę) muszą dowozić takie mecze do końca. Javier Clemente będzie musiał bardzo się postarać żeby nie spuścić Athletic z La Liga. IMHO ten zespół ma za dobry skład żeby spaść, ale historia pokazuje, że już równie mocne kadrowo zespoły musiały pograć w Segunda Division...

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 09 lut 2006, 19:19

pora na mala reaktywacje tematu :mrgreen:

pozwole sobie podac swe typy na najblizsza 23. kolejke PD:

1. Athletic Bilbao -- Real Madryt 2
2. Atletico Madryt -- Real Sociedad 1
3. Betis Sevilla -- Deportivo La Coruna x
4. Celta Vigo -- Villarreal 1
5. Espanyol -- Racing Santander x
6. Valencia -- Barcelona x
7. Alaves -- Malaga x
8. Mallorca -- Getafe 2
9. Osasuna -- Saragossa x
10. Cadiz -- Sevilla 2

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 09 lut 2006, 21:31

1. Athletic Bilbao -- Real Madryt x
2. Atletico Madryt -- Real Sociedad 1
3. Betis Sevilla -- Deportivo La Coruna 2
4. Celta Vigo -- Villarreal x
5. Espanyol -- Racing Santander 2
6. Valencia -- Barcelona 1x
7. Alaves -- Malaga x
8. Mallorca -- Getafe 2
9. Osasuna -- Saragossa 2
10. Cadiz -- Sevilla x

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lut 2006, 21:39

1. Athletic Bilbao -- Real Madryt 2 - Real jeśli chce jeszcze myśleć o tytule co i tak jest już raczej nieosiągalne powinien przynajmniej powalczyć w tym meczu. A i po ostatniej porażce powinien pokazać na co go tak naprawdę stać
2. Atletico Madryt -- Real Sociedad 1 - El Nino powinien zrobić swoje i typuje jakieś 2-1 dla Atletico
3. Betis Sevilla -- Deportivo La Coruna 1 - Realowi nie idzie za dobrze tym sezonie (z resztą podobnie jak Deportivo) ale jeśli myśli o pierwszej dziesiątce w La Liga to powinien wziąć się za siebie
4. Celta Vigo -- Villarreal x - oba zespołu prezentują się dość dobrze więc remisy byłby najsprawiedliwszy :P
5. Espanyol -- Racing Santander 1 - ...
6. Valencia -- Barcelona X - Mimo braku podstawowych piłkarzy myślę że Barca postara się przynajmniej o remis
7. Alaves -- Malaga X - ...
8. Mallorca -- Getafe 2 - ...
9. Osasuna -- Saragossa 2 - Dobrze radząca sobie Saragossa, która jest teraz na fali nie powinna mieć większych problemów z wygraniem tego meczu
10. Cadiz -- Sevilla 1 - A tutaj jednak mimo wszystko spodziewam się może nie tyle dobrej gry Cadizu co słabej gry Sevilli :P
Ostatnio zmieniony 09 lut 2006, 22:21 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 lut 2006, 22:14

Panowie, nie wiem czy zauwazyliscie, ale ten temat nie sluzy do bezsensownego nabicia posta przez napisanie swoich typow w stylu "1 X 2" :? To nie forum bukmacherskie, wiec jezeli nie macie zamiaru napisac chocby po jednym sensownym zdaniu o kazdym (lub wybranych) meczu, to dajcie sobie spokoj z tym tematem.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 09 lut 2006, 22:31

Athletic Bilbao -- Real Madryt
W ogóle nie wiem na co się nastawiać zupełnie. W sumie żaden rezultat mnie nie zaskoczy...
Atletico Madryt -- Real Sociedad
Atletico jest ostatnio na fali wznoszącej, natomiast zespół ten potrafi grać bardzo nierówno, więc nie zdziwiłbym się, gdyby tydzień po pokonaniu lidera tabeli, przegrali ze średniakiem :]
Betis Sevilla -- Deportivo La Coruna
Betis także ostatnio ciut lepiej (mimo porażki z Saragossą, ale kto teraz z nimi wygrywa? :lol2:), ale Deportivo wciąż walczy o europejskie puchary i z pewnością nie odpuści. Jak na mój gust będzie remis.
Celta Vigo -- Villarreal
Dwie silne ekipy, na papierze mocniejszy Villarreal, ale ciekawe jak Żółte Łodzie Podwodne poradzą sobie bez swojego lidera i jednego z najlepszych rozgrywających Primera División, Riquelme :>
Espanyol -- Racing Santander
Tu może paść każdy rezultat. Obie ekipy ogólnie są słabe, ale potrafią sprawiać niespodzianki, zarówno te miłe jak i przykre dla ich kibiców.
Valencia -- Barcelona
Tu liczę na remis, a nawet zwycięstwo Valencii, bowiem jest to najlepszy moment na pokonanie Barcelony, która osłabiona jest brakiem kluczowych graczy i na pewno nie będzie chciała stracić kolejnych przed meczem z Chelsea, co może wpłynąć na sposób ich gry.
Alaves -- Malaga
Piterman twierdzi, że w jego zespole grają piłkarze dorównujący klasą Ronaldinho, Deco i Eto'o, więc spokojnie pojadą Malagę :P
Mallorca -- Getafe
Stawiam na Getafe, które prezentuje się nieźle, no i jest to zespół z Madrytu :]
Osasuna -- Saragossa
Dwie największe niespodzianki tego sezonu. Osasuna dobrze radzi sobie w lidze, choć po dobrym początku nieco spuściła z tonu, a Saragossa niczym walec pokonuje wyżej notowane drużyny w Copa del Rey. Biorąc pod uwagę aktualną dyspozycję gości, to w nich widzę faworyta do zwycięstwa w tym meczu.
Cadiz -- Sevilla
Sevilla już zbyt dużo punktów w tym sezonie potraciła, czas je zdobywać, choć gorący teren w Kadyksie łatwym celem nie będzie, ale Kanoute i spółka powinni dać radę :]

Awatar użytkownika
kardjal
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kardjal » 12 lut 2006, 21:14

teraz moze byc pasjonujący mecz pomiedzy liderem a vice liderem
Barcelona vs. Valencja mój typ 1 :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”