Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
luka1990
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luka1990 » 08 lut 2006, 13:11

I MIdo sie doigral,oczywiscie nie zagra w finale z WKS ale to nie wszystko, poniewaz nie zobaczymy go w reprezentacji Egiptu przez 6 MIESIECY!!Mysle ze nauczy go to szacunku wobec trenera Hassana Shehata ktorego nazwal oslem.Ciekawe co na to trener Tottenhamu Hotspur Martin Joll :lol:

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 08 lut 2006, 13:55

Łazarek jest od tego momentu moim ulubiomym publicystą :wink:
Mido powinien zamieszkac w puszczy i rządzic zwierzętami (tylko na to pozwala mu zachowanie)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 08 lut 2006, 16:46

Sławy za dużo się nachapał i tyle. Słabo grał i go trener zdjął, na tym polega jego obowiązek. 6 miesięcy? Może być nawet więcej, Egipt i tak wiele na tym nie straci.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lut 2006, 16:47

Już dzisiaj mamy meczo trzecie miejsce w PNA. Zagrają ze sobą Nigeria i Senegal.

Moim faworytem jest Nigeria, choć w ostatnim meczu nie pokazała się z najlepszej strony. Grała dobrze, lecz skuteczności brak :roll: Za to Senegal pokazał się z dobrej strony. IMHO to Senegal bardziej zasługiwał na wygraną, ale taki jest urok piłki nożnej :twisted: A co do dzisiejszego meczu- będę kibicował Nigerii (w końcu na niap ostawiłem :P ).

Ciekawe tylko w jakich składach wyjdą te ekipy :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lut 2006, 19:34

Trzecie miejsce dla Nigerii :!: :!: :!:

Nigeria trzeci raz z rzędu sięgnęła brązowy medal Pucharu Narodów Afryki. "Super Orły" pokonały w małym finale Senegal 1:0. Decydująca o losach meczu bramkę zdobył Garba Lawal.

Moj typ się sprawdził. Nigeryjczycy wygrali dzięki bramce zdobytej w końcowych minutach spotkania (o ile się nie mylę to chyba jakoś ok 80 minuty). Pierwsza połowa nie była mi pisana, drugą za to oglądałem przez neta, więc za wiele napisać nie mogę :( Ale z tych migawek (bo inaczej tego nazwać nie można) które ogladałem, wynikało, że to Nigeria miała przewagę. Może mieli mało szczęścia, może mało skuteczności, ale ważne jest to że wygrali :P :wink:

PS---> SORRY ZA POSTA POD POSTEM :wink:

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 10 lut 2006, 14:33

A wiec juz dzisiaj dowiemy sie kto zostanie MISTRZEM AFRYKI.W 50% sprawdzil sie moj typ poniewaz typowalem ze w finale zmieza sie druzyny WKS''słonie''-KAMERUN''nieposkromione lwy''.Jak juz wrzyscy wiemy w finale zagra drużyna WKS z gospodarzami turnieju Egiptem.Bedzie to drugi mecz tych ekip w tegorocznym turnieju bowiem zmierzyly sie ze soba w grupie.Wowczas lepsi okazali sie gospodarze wygrywajac 3:1 ale ''słonie'' grali w mocno okrojonym skladzie.W dzisiejszym meczu kciuki bede trzymal za WKS poniewaz jest to jedyna druzyna ktora pozostala w grze z 5 druzyn afrykanskich ktore jada do niemiec na mundial.Wierze ze wygraja chocby dlatego ze z druzyny ''faraonow''zostal wyrzucony Mido gwiazda premiership i repry Egiptu za glosna wymiane zdan z trenerem Egipskim.W druzynie WKS chcialbym zobaczyc ARUNE DINDANE ktory jak wiemy musial opuscic puchar afryki z powodu trafedii rodzinnej.zmarla mu 5 miesieczna corka blizniaczka.Aruna jest juz w Egipcie i chcialbym by zagral i strzelil decydujacego gola w meczu.

Moj typ:WKS-EGIPT 3:2(2:1)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 lut 2006, 16:21

Jak widać presja wyniku w Egipcie jest zbyt wielka, żeby odsunąc od gry Mido. Jak widomo przeprosił się on z trenerem i najprawdopodobniej zagra w finale, jednak 'smród' po całym zdarzeniu pozostanie. Jeśli jednak Egipt wygra, a sam Mido zagra dobry mecz przyczyniając się do zwycięstwa to kibice powinni mu wybaczyć :D

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 10 lut 2006, 16:33

Godny mecz się szykuję, ale dziś koncert WuTang'a... Nie będę wyniku sprawdzał i se obejrzę jutro, bo dobry mecz się zapowiada. Stawiam w roli faworyta Egipt i pomimo, że ani za tymi ani za tymi nie przepadam, to nie chcę widzieć radości Drogby tego wieczora :roll:. Co do Mido, to jeśli został zbanowany na 6 miechów to może sobie po prostu przeprosić i zagra?

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 10 lut 2006, 17:59

Tak, jest to decyzja trenera i jeśli Mido przeprosi to coach może go z powrotem powołać do kadry :]

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 10 lut 2006, 19:57

Jako pierwszy obwieszczam nowinę:

EGIPT NAJLEPSZĄ DRUŻYNĄ AFRYKI ! ! !

bez Mido i po karnych 4-2
Ależ emocji było w tym finale!!!
Niewykorzystany karny w dogrywce przez Hassana i masa okazji lecz bez gola!

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 lut 2006, 20:04

No i Egipt wygrał :( . Wielki nie smak pozostał mi po tym meczu. Nie dość , że nie wygrała drużyna której kibicowałem , to jeszcze mecz stał na przeciętnym poziomie :roll: . Po ostatnim karnym od razu wyłączyłem telewizor i nawet nie chciałem patrzeć jak cieszą się Egipcjanie.

Wracając do meczu:
-bardzo wyrównany mecz , w którym nie zabrakło walki. Szkoda tylko , że nie było goli :( . Bardzo dobry mecz Aruny Kone , który wg. mnie był jednym z najlepszych piłkarzy tych mistrzostw. Świetnie dryblował , podawał i rozgrywał. Niestety Drogba , który rozgrywał niezły mecz , ani razu nie trafił z jego podania. Genialnie zagrał też Zokora , teraz już wiem czemu Alex Ferguson chce go mieć w swojej drużynie. Niesamowity spokój i odbiór piłki. Dobry mecz także bardzo krytykowanego Jeana Tisse (nie wiem czy dobrze napisałem). Imponował spokojem , tylko szkoda , że tak słabo poszło mu w karnych.
Po stronie Egiptu najlepsze wrażenie sprawili Ahmed Hassan (mimo nie strzelonego karnego) i Mohamed Barakat. Pierwszy zanotował mnóstwo podań , a drugi fantastycznie szalał na skrzydle.
W sumie Egipt zasłużył na wygraną , ale miał mnóstwo szczęścia.

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 10 lut 2006, 20:09

Bardzo dobrze ze egipt wygral np. z powodu hamstwa wspanialego pilkarza ktory mowi ze jest lepszy od adriano i eto :D DROGBY. Ten hamek juz powieni wczesniej czerwona kartke dostac.Nie raz kopał lub zaczepiał przeciwników.Mało tego pod koniec meczu za włosy pociągnał egipcjanina reszta druzyny WKS nie lepsza hamki z buszu :cry:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 lut 2006, 20:16

nasami pisze:hamki z buszu

Czy czasem nie przesadzasz :?: Co prawda grali bardzo ostro i fauli nie brakowało, przepychanki też pare razy były, ale to w końcu finał. Wielkie nerwy i najwidoczniej piłkarze WKS czasem nie wytrzymywali presji.

nasami pisze:Bardzo dobrze ze egipt wygral np. z powodu hamstwa wspanialego pilkarza ktory mowi ze jest lepszy od adriano i eto DROGBY.

Ja jestem innego zdania- kibicowałem WKS i podobnie jak Diamen23 od razu po karnych wyłączyłem mecz (z tym że ja go na kompie oglądałem :P ). Z resztą od razu po końcu regulaminowego czasu gry już nie mogłem na to patrzeć- obstawiałem że WKS strzeli bramke :cry:

POZDRO :D

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 10 lut 2006, 20:20

No dobra ok ale poczekaj jeszcze pare tygodni i bedzie mowil ten wspanialy pilkarz ze jest lepszy od Henriego.Ja nie kibicowalem egiptowi tylko porpsotu nie lubie hamstwa a pilkarze WKS zaczepiali i prowkowali(powinni dostac co najnmniej jedna czerwona kartke).Tyle sie w swiecie hamstwa widzi ze nie chce widziec go tez na meczu dlatego w trakcie meczu polubilem bardziej egipt a przed samym finalem nie lubilem za bardzo obu druzyn.Moja ulubiona druzyna w tych pucharze byl Kamerun.pozdro :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2006, 20:21

Sędzia starał się pomóc gospodarzom co mnie bardzo irytowało, ale to nie pierwszyzna na takich imprezach. Gwizdał faule których nie było a nawet dawał za nie kartki. Karny to już w ogóle. Myślałem, że szlag trafi. Prawie tak naciągany jak w ostatnim meczu Juventusu :roll: Ucieszyłem się kiedy Drogba nie strzelił karnego. Zmarnował też setkę jeszcze w regulaminowym czasie gry. Ogólnie spoko :lol:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2006, 20:27 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”