Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 lut 2006, 15:58
Lakier

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 10 lut 2006, 18:00
ZamilczLakier pisze:do jakiegos obrazka Matki Boskiej,
Tomachos

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 lut 2006, 18:12
To raczej nie temet do takich rozmow, ale Twoje podejscie, zreszta jak i wiekszosci ludzi ostatnimi czasy jest bledne.Lakier pisze:Pff. Nie dlugo nie bedzie mozna wymawiac slow Matka Boska bez przyzegnania sie. Jak 'obrazaja' muzelmanow dajac karykatury allaha to wszystko ok (i rzeczywiscie mi to tam nie przeszkadza ;] ), ale jak juz nawiaza do jakiegos obrazka Matki Boskiej, to wielka obraza moralnosci i chu.. tzn Rydzyk wie co jeszcze.
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lut 2006, 18:57
Sama okładka nie wzbudza we mnie żadnych emocji gdyz jestem nie wierzący.Lakier pisze:nie bedzie mozna wymawiac slow Matka Boska
Bardzo ciekawa argumentacjaZamilcz
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 lut 2006, 19:29
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 lut 2006, 19:35
No dobra, ale idac tym tokiem myslenia, to mozna rozsiewac hasla antysemickie, bo przeciez nie wszyscy sa Zydami, mozna palic Koran, bo nie kazdy jest muzlumaninem, czy tez wreszcie... mozna sobie uzywac na herbie Interu, bo nie wszyscy go lubia i mu kibicuja... Taka argumentacja jest niejaka, zeby nie poweidziec - zadna.Trzeba wziąść także poprawkę że nie każdy w naszym kraju jest katolikiem i nie wszytkich odczucia zostały urażone.
Jestem katolikiem, ale za zaden pepek sie nie uwazam. Poza tym - po ostatnich publikacjach karykatury Mahometa polscy muzlumanie tez sie oburzali. Wiec wg Ciebie oni tez sie uwazaja za pepek swiata?Babel pisze:Głownie chodzi o to że katolicy uważają sie ze pępek swiata.
No i tutaj poleciales takim stereotypem, ze glowa mala. Podstawowy blad to jest uwazanie kazdego katolika za moherowy beret, ewentualnie posiadacza obrazka Rydzyka czy Jankowskiego w sypialni i sluchajacego z otwartymi ustami tego co mowi ksiadz czy tez "politycy". Zapewniam Cie, ze nikt mnie nie wyzyskuje, Kaczynskiego nie znosze, glosowalem na Tuska, Rydzyka bym wydalil z kraju i watpie zeby ktos na mnie zbijal hajs. A zeby bylo smieszniej - ludzi o podobnych pogladach jak ja znam mnostwo. Tak wiec moze warto sobie wreszcie uswiadomic, ze katolicy to nie w 90% stare baby w moherowych beretach. Fakt, ze aktualnie sa najlepiej widoczne, ale widoczny nie znaczy reprezentatywny.Babel pisze:To w co oni wierzą jest jedyne, słuszne i nieomylne, a tak naprawde nie widzą że są oni wyzyskiwani przez polityków i kosciół który im mówi co chcą słyszeć i zbija hajs na wiernych.
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lut 2006, 19:53
Dobra może nie każdy, ale 70% katolików. Wyniki wyborów chyba najlepiej temu dowodząKrzysztof Jarzyna pisze:No i tutaj poleciales takim stereotypem, ze glowa mala. Podstawowy blad to jest uwazanie kazdego katolika za moherowy beret, ewentualnie posiadacza obrazka Rydzyka czy Jankowskiego w sypialni i sluchajacego z otwartymi ustami tego co mowi ksiadz czy tez "politycy"
Ja nigdzie nie piszę że należy rozsiewać hasła żydowskie, czy palic Koran tylko że istnieje wolność słowa i jak poprostu komuś się coś nie podoba to powinien ignorować taką gazetę.Krzysztof Jarzyna pisze:No dobra, ale idac tym tokiem myslenia, to mozna rozsiewac hasla antysemickie, bo przeciez nie wszyscy sa Zydami, mozna palic Koran, bo nie kazdy jest muzlumaninem, czy tez wreszcie... mozna sobie uzywac na herbie Interu, bo nie wszyscy go lubia i mu kibicuja... Taka argumentacja jest niejaka, zeby nie poweidziec - zadna.
Nie przypadkiem pan Tusk brał ślub koscielny przed wyborami prezydenckimi aby zwiększyć sobie poparcie lub zabezpieczyć się przed atakami swoich rywali.Krzysztof Jarzyna pisze:glosowalem na Tuska
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 lut 2006, 20:06
Gdybysmy nie zyli w Polsce, to tez bylby fantastyczny sposob rozglosu. Gdybysmy zyli w kraju muzlumanskim, to by ich pewnie zamkneli, gdybysmy zyli w kraju liberalnym, to nikt by na to pewnie nie zwrocil uwagi. Ale zyjemy w Polsce. Jezeli komus przeszkadza, ze wiekszosc Polakow jest katolikami, ze chrzescijanstwo jest zakorzenione w naszej historii i poki co sie nie zanosi zeby zostalo zupelnie odlaczone od zycia publicznego, to przykro mi - granice sa otwarte. WIadomo, ze nie chodzi o palenie na stosie Metza czy kogos z Machiny. Ty z kolei tez manipulujesz faktami, bo przyrownujesz to do sprawy z Huelle, ktora to dotyczyla tylko i wylacznie Jankowskiego a pikiety i inne dziwne akcje pod sadem robila gdanska MW i stare baby - takie zaplecze Rydzyka. Wykorzystanie obrazu Matki Boskiej i "zniewazenie" Jankowskiego to raczej dwie roznie rzeczy. No ale co tam, tez mozna wrzucic do jednego worka. Wazne zeby utwierdzic przekonanie katolik-oszolom.piwus pisze:A że żyjemy w Polsce, to pomysł na uzyskanie rozgłosu fantastyczny.
Ale tu juz nie chodzi o fakt cyckow, zboczenia czy czego tam jeszcze. IMHO - sam fakt wykorzystania takiego symbolu do robienia hajsu, wywolywania skandalu, robienia sobie reklamy. Umieszczenie tam Madonny i jej dziecka zamiast postaci oryginalnych tez jest delikatnie mowiac - chybione.piwus pisze:Nie widzę tu żadnych cycków wywalonych na wierzch, nie przekracza to granicy dobrego smaku, bo przecież Madonna nie jest jakąś transseksualistką. Jeśli jednak obraża to czyjeś uczucia religijne, to niech nie zamawia tego numeru... i tyle. Człowieku, nikt Ci tej reklamy nie wciska na przystanek gdzie czekasz na autobus, czy na bilboard, albo do codziennej gazety, więc po co to pieniactwo?
Tzn ze to wszystko wina katolikow? Bo nie zrozumialem... A moze dlatego, ze 90% Polakow to katolicy to powinno byc dobrze w kraju, bo przeciez kazdy katolik jest dobry?piwus pisze:Korupcja? Olewactwo? Brak profesjonalizmu? Nepotyzm? Wyłudzanie zasiłków? A kij z tym, to ogólnie przyjęte normy w kraju, walczyć trzeba z beżbonikami, co bezczeszcą Matkę Boską
Czemu dowodza? Ano temu, ze Ci ktorzy glosowali na Kaczora i jego Pis sa najbardziej zdyscyplinowanym elektoratem. Jezeli do wyborow poszloby 70% uprawnionych to nawet Rydzyk nic by nie zrobil. Znam ludzi, ktorzy sa niewierzacy a glosowali na Kaczora. Zrozum, ze to nie jest tak, ze PiS wygralo wybory tzn. ze wchodzisz do kosciola i zamiast obrazow masz zdjecia Kaczora i Marcinkiewicza... Czy to az tak trudno zrozumiec? Jasne, nie neguje tego, ze sporo oszolomow Rydzyk przeciagnal na strone Kaczora, ale nie przesadzajmy. Jezeli RM ma ok. miliona sluchaczy to wystarczy, ze poszli do wyborow i juz sa 3% - z wszystkich uprawnionych. A biorac pod uwage, ze frekwencja jest niska, to te 3% urasta do 6% czy 8%... Ale to nadal nie jest nawet 70% katolikow. Uwierz mi.Babel pisze: Dobra może nie każdy, ale 70% katolików. Wyniki wyborów chyba najlepiej temu dowodzą
Wiec jezeli ktos wykorzysta w dosc dziwny zeby nie powiedziec niewlasciwy sposob herb Interu to tez bedziesz to ignorowal, bo mamy wolnosc slowa?Babel pisze: Ja nigdzie nie piszę że należy rozsiewać hasła żydowskie, czy palic Koran tylko że istnieje wolność słowa i jak poprostu komuś się coś nie podoba to powinien ignorować taką gazetę.
No i co w zwiazku z tym? Rozuymiem, ze niektorzy ida do urn i najpierw przeswietlaja zycie kazdego kandydata od strony jego wiary i kontaktow z Kosciolem, ale mnie to nie rusza. Dziwne, i chyba troche burzy teorie katolika-ciemnej masy...Babel pisze: Nie przypadkiem pan Tusk brał ślub koscielny przed wyborami prezydenckimi aby zwiększyć sobie poparcie lub zabezpieczyć się przed atakami swoich rywali.
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 lut 2006, 20:30
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lut 2006, 20:54
Poczekaj, poczekajKrzysztof Jarzyna pisze:Zrozum, ze to nie jest tak, ze PiS wygralo wybory tzn. ze wchodzisz do kosciola i zamiast obrazow masz zdjecia Kaczora i Marcinkiewicza...
Futbol moze jest dla mnie jak religia, ale nie zwracam uwagi na oszołomów. I tak wszystko wyjaśni się na boisku. Tymbardziej że tak naprawdę piłka nozna oparta jest na wzajemnym szacunku. Pewnie zdziwicie się, ale szanuje np. piłkarzy Juventusu i uznaje ich klasę sportową. Chciałbym aby wszyscy szanowali moje poglądy na teamt wiary tak jak ja szanuje ich np. moja matka nie jest moherowym beretem, radia Maryja nie słucha, jest typowym Polakiem katolikiem(Kaczyńskim się brzydzi), ale jest strasznie nietolerancyjnym człowiekiem. Komplikuje życie mojej siostry, a swojej córki tylko dlatego że moja siostra ma inne wartości w życiu niż moja matka sobie wymarzyła(głównie chodzi o życie w grzechu z mężczyzną). Jak może przeciez co Niedziele jest w kościele a tam nauczają o miłosci bliźniego. Poprostu nie uznaje innych wartości niż katolicki. Już nie będe pisał o moich starciach z rodzicami jak powiedziałem że nie chodze do kościoła i że nie wierze. Głównym argumentem było " ty jesteś głupi". Od kilku lat nie poznaje moich rodziców tak jakby przeszli pranie mózgu. Tak troche od siebie. Niby normalna katolicka rodzina, a jednak żyjemy w hipokryzji i zakłamaniu. W czasie świat, wizyty księdza po koledzie udajemy ze wszystko jest OK. To mnie boli.Krzysztof Jarzyna pisze:Wiec jezeli ktos wykorzysta w dosc dziwny zeby nie powiedziec niewlasciwy sposob herb Interu to tez bedziesz to ignorowal, bo mamy wolnosc slowa
Nie chciałbym zeby prezydentem Polski był ktoś tak zakłamanyKrzysztof Jarzyna pisze:No i co w zwiazku z tym? Rozuymiem, ze niektorzy ida do urn i najpierw przeswietlaja zycie kazdego kandydata od strony jego wiary i kontaktow z Kosciolem, ale mnie to nie rusza. Dziwne, i chyba troche burzy teorie katolika-ciemnej masy...
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lut 2006, 21:14
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 lut 2006, 22:24

Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 11 lut 2006, 0:34
z Laynem Staleyem... idol z młodzieńczych latTu jest jeszcze jedna:
Tomachos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 mar 2006, 16:05

Corinthians
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited