Mistrz Polski 2005/2006 - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto będzie mistrzem Polski w sezonie 2005/06

Wisła Kraków
49
53%
Legia Warszawa
28
30%
Groclin Grodzisk
5
5%
Cracovia
2
2%
inny zespół
9
10%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 sty 2006, 13:49

Marco pisze:) nie kompromituj kibiców Legii swoimi wypowiedziami:lol:
To samo chciałem napisać.
Marco pisze:) gdzie sie tacy rodzą, ktoś wie??
Babice ? :P
Marco pisze:3) szkoda ze nie odpiszesz
Jakoś szczególnie nie żałuje :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2006, 14:38

piwus pisze:Nie trzeba być mistrzem kraju, by czegoś dokonać w Europie. Może niech Legia zacznie od czegoś łatwiejszego; PUEFA, Intertoto? Sam tytuł majstra nie sprawi, ze Legia zacznie gromić w Europie.

A (L)egia miszcz, tylko im ta zła Wisła zabiera tytuły i nie daje grać w LM.
Łatwiejszego??
Nie ma co ukrywac ze i Legia i Wisla skompromitowaly sie w europejskich pucharach..
A jak Wdowiec zaczyna zbroic Legie i powaznie myslec o mistrzostwie to strach wam w oczy zaglada :?:

Badzmy szczerzy :!:
Wisla popelnila blad zatrudniajac Petrescu a nie godzac sie z Kasperczakiem :!:
Nawet jak zdobeda mistrza to LM jest poza ich zasiegiem....
:arrow: Baszczu pewno teraz odejdzie
:arrow: Sobolewski jak nie teraz to po MŚ Cupial go napewno nie powstrzyma
:arrow: Cantoro mnie dziwi -czemu przedluzyl kontrakt :?: jest malo ambitny :?: Z Wisla ugral wsio , jest gwiazda Ligi Polskiej moze czas na zmiany??
:arrow: wzmocnijcie atak bo Kuzba i Kryszal to melodia przeszlosci
:arrow: Zienczuk tez pewno odleci
:arrow: a Cupial zateskni za Kasperczakiem po tym jak Dan zepsuje wszystko....Zle to widze....

Wiec spotkamy sie na Lazienkowskiej gdzie (L)egiunia w ost kolejce mam nadzieje juz tylko bedzie grala o prestiz bo mistrzostwo juz bedzie w Wawie :P
Ale to zweryfikuje sezon :!:
I dziekujmy ze Korona i Cracovia cos wniosly do ligi bo byla tak nudna....

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 30 sty 2006, 16:38

bartbuks pisze:
Łatwiejszego??
Nie ma co ukrywac ze i Legia i Wisla skompromitowaly sie w europejskich pucharach..
pelna zgoda
A jak Wdowiec zaczyna zbroic Legie i powaznie myslec o mistrzostwie to strach wam w oczy zaglada :?:
nam strach nie zaglada w oczy, nikt sie nie boi
Badzmy szczerzy :!:
Wisla popelnila blad zatrudniajac Petrescu a nie godzac sie z Kasperczakiem :!:
nie dziwi mnie to ze akurat takie slowa pisze legionista,
Nawet jak zdobeda mistrza to LM jest poza ich zasiegiem....
tak samo jak wszystkich klubow w lidze polskiej
:arrow: Baszczu pewno teraz odejdzie
byc moze bo ofert nie ma :))
:arrow: Sobolewski jak nie teraz to po MŚ Cupial go napewno nie powstrzyma
Zurawski z Frankowskim grali tyle lat a co dopiero Sobolewski ktory przyszedl nie tak dawno ,

:arrow: Cantoro mnie dziwi -czemu przedluzyl kontrakt :?: jest malo ambitny :?: Z Wisla ugral wsio , jest gwiazda Ligi Polskiej moze czas na zmiany??
a mnie nie dziwi , chlopak gral juz we wloszech i kim byl??? nikim zwyklym kolejnym argentynczykiem w lidze a tutaj jest gwiazdą i dobrze zarabia
:arrow: wzmocnijcie atak bo Kuzba i Kryszal to melodia przeszlosci
dziekujemy za troskę
:arrow: Zienczuk tez pewno odleci
i kto jeszcze?? :lol: Błaszczykowski, Majdan, Brozki opamietaj sie chlopcze bo zadnych ofert nie ma :lol:

:arrow: a Cupial zateskni za Kasperczakiem po tym jak Dan zepsuje wszystko....Zle to widze....
tak popadnie w nostalgię buahhahaa,
Wiec spotkamy sie na Lazienkowskiej gdzie (L)egiunia w ost kolejce mam nadzieje juz tylko bedzie grala o prestiz bo mistrzostwo juz bedzie w Wawie :P
pozyjemy zobaczymy
Ale to zweryfikuje sezon :!:
zgadzam sie
I dziekujmy ze Korona i Cracovia cos wniosly do ligi bo byla tak nudna....
a mi to wszystko jedno

od kilku lat sprzedajecie tą Wisłę, wysylacie naszych zawodników za granicę a ciagle Mistrzostwo zostaje pod Wawelem i miejmy nadzieje ze na 100-lecie tez bedzie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 lut 2006, 14:12

GW pisze: "Engel: Liga jest już rozstrzygnięta

Pisaliśmy już o byłym selekcjonerze reprezentacji Polski oraz trenerze, między innymi Legii i Wisły Kraków, Jerzym Engelu. Udało nam się porozmawiać z trenerem Engelem, który podróżował na Cypr tym samym samolotem, co zmierzająca na zgrupowanie ekipa Legii.

W pierwszej kolejności postanowiliśmy dowiedzieć się, czy szkoleniowiec APOEL-u Nikozja wciąż interesuje się wydarzeniami w polskiej lidze: - Tak, oczywiście. Cały czas jestem na bieżąco z tym, co się dzieje w piłce nożnej w naszym kraju - stwierdził Engel, by po chwili nieco zaskoczyć stwierdzeniem: - Runda wiosenna będzie dla nas, fachowców, nudna. Dla kibiców, którzy będą dopingować swoje zespoły i emocjonować się ich grą, może być ciekawa, ale my - zawodowcy - już wszystko wiemy. Decyzje zimowe szefów klubów w Polsce oraz tych, którzy w Legii odpowiadają za transfery, spowodowały iż liga jest już rozstrzygnięta - powiedział szkoleniowiec. – W mojej opinii, jeśli chodzi o transfery i opiekę szkoleniową, Legia jest daleko przed Wisłą. Dojście Grzegorza Bronowickiego, z którym osoby odpowiedzialne w Wiśle za transfery wcześniej nie potrafiły się domówić, jak również transfery ciekawych piłkarzy z Brazylii, bardzo wzmocniły zespół z Warszawy. Mecz Legii z Wisłą odbędzie się w Warszawie i jest to kolejny atut legionistów. Wisła roztrwoniła przewagę, jaką miała kiedy odchodziłem z tego klubu. Przypomnę, że były to dwa punkty i mecz zaległy z Cracovią. Gdyby tę przewagę utrzymała do końca rundy, to byłoby ciężko odebrać im tytuł. Obecnie jednak faworytem sezonu 2005/06 jest Legia – uważa Jerzy Engel.
W czasie lotu Engel wiele czasu spędził na rozmowie z obecnym trenerem Legii, Dariuszem Wdowczykiem, z którym niegdyś owocnie współpracował w Polonii Warszawa: - Tak, rozmawialiśmy z Darkiem dosyć długo. O czym? O trenerce, o życiu, o tym co obaj robimy... Kiedyś Darek zaczynał pod moim kierunkiem, dzisiaj losy się zmieniły, ale ja cały czas jestem związany z Warszawą i kibicuję Legii - zadeklarował były selekcjoner. - Dariusza Wdowczyka już dawno oceniałem jako jednego z najzdolniejszych polskich szkoleniowców. To ja dałem mu szansę pracy na poziomie pierwszej ligi, kiedy jeszcze nawet nie miał do tego uprawnień. Dzisiaj cieszę się, że nie popełniłem pomyłki i Darek ma całą karierę przed sobą.

Szkoleniowiec ma również dobre zdanie o Jacku Zielińskim: - Wielcy piłkarze, którzy przez lata grali w jednym klubie, zawsze powinni być blisko tego klubu. Jacek Zieliński był znakomitym piłkarzem, przez lata wizytówką Legii. Dlatego dobrze się stało, że pozostał przy Łazienkowskiej i pracuje razem z Dariuszem Wdowczykiem. Czy wziąłbym go na asystenta? Dzisiaj już asystentów nie ma. Są sztaby trenerów, którzy ze sobą współpracują. Jedni są odpowiedzialni za obronę, inni za napastników itd. Oczywiście z wielką przyjemnością widziałbym w swoim sztabie Jacka. Znakomicie się nam współpracowało, kiedy był zawodnikiem. Jestem pewien, że tak samo byłoby również na polu szkoleniowym."
Nie, Engelu, nie rób nam tego ;( :lol:. Jak już kiedyś mówiłem, na miejscu piłkarzy Wisły nie czytałbym prasy, bo bym nie uwierzył, że kiedykolwiek zdobyłem jakiegokolwiek majstra :mrgreen:.

PS. Panie Jurku, Liczka na odchodnym mówił o maluchach o mercedesach, jakimi są piłkarze Wisły i dlatego nic się nie dało zrobić, a pan nudzi o tej Legii...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 lut 2006, 15:32

Nie zdobyć w tym sezonie mistrzostwa Polski z Legią, byłoby mistrzostwem świata - mówi Łukasz Surma, kapitan drużyny "legionistów".

Sukces polega na kroczeniu od porażki do porażki bez utraty entuzjazmu- mówił Winston Churchill, były angielski premier.

Jak myślicie, czy Surma i spółka po tym sezonie zapewnią sobie grę w reprezentacji? Jak uda im się jedno mistrzostwo świata, zasłużą na udział w drugim :mrgreen:.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 lut 2006, 15:35

Żebyś się nie zdziwił :P Chociaz z Rumunami wszystko jest możliwe :smile2: Sprawa mistrzostwa się rozstrzygnie niedługo i jestem pewny, że Legia będzie mistrzem :]

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 10 lut 2006, 17:23

Moim zdaniem mistrzem będzie Wisła Kraków, ale nie ukrywam, że liczę na dobrą grę zespołów, które są tuż za nią, bowiem dzięki temu liga będzie ciekawsza :] Choć szczerze mówiąc to w lepszej sytuacji jest Legia, która wyszła już chyba z dołka, z kolei Biała Gwiazda ma nowego trenera i jej forma jest prawdziwą niewiadomą...

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 10 lut 2006, 17:43

Bonso pisze:Żebyś się nie zdziwił :P Chociaz z Rumunami wszystko jest możliwe :smile2: Sprawa mistrzostwa się rozstrzygnie niedługo i jestem pewny, że Legia będzie mistrzem :]
smiejesz sie z rumunow a narazie to jest ich dwoch Varga i Petrescu,

chyba zapomniales o swoich jugolach wirtuozach futbolu :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 lut 2006, 17:47

Marco pisze:chyba zapomniales o swoich jugolach wirtuozach futbolu
A ilu tych „jugoli” jest w Legii ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 lut 2006, 15:17

Jest chyba jeden. Z najwyższym kontraktem w zespole :spoko:. Wisła ma tak Rumunów jak Legia "jugoli"...
ŻW pisze: Popularny Włodar nie myśli jednak na razie o koronie króla strzelców polskiej ligi. - Dla mnie liczy się przede wszystkim mistrzostwo Polski dla Legii. A jeśli zajmiemy pierwsze miejsce, to dzięki zdobytym przez nas bramkom. Myślę, że kilka będzie mojego autorstwa - powiedział Wlodarczyk.
Czy są jakieś granice dmuchania tego balonika? Legia mistrz, Włodarczyk król strzelców... Sama prawda :lol:. Obiektywne te gazety :lol:.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 11 lut 2006, 19:13

to jest "Zycie Warszawy" więc nie dziw się, ze jest obiektywne :roll:
Marco pisze:chyba zapomniales o swoich jugolach wirtuozach futbolu

Jak do Legii przyszli "Jugole" w 2001 to zdobyli mistrza, zobaczymy co zrobią Rumuni :P
piwus pisze:Jest chyba jeden
Vuković i Djoković, więc jeżeli dobrze liczę, to jest ich dwóch :P

Awatar użytkownika
MikPio
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MikPio » 11 lut 2006, 23:14

e(L)ka i wszystko jasne!

Mistrz Polski 2006 !
Ole, ole, ole LEGIAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Czy zauważyłeś wypowiedzi userów nad tobą? chyba chcesz obniżyć zdeka poziom forum takimi postami jak ten!//Tomusmc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 16 lut 2006, 2:43

Oby Wisła ale zapowida sie naprawde ciezki krok do obrony mistrzostwa

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 16 lut 2006, 16:20

Wydaje mi sie,że mistrza zdobedzie Legia bo jest tam wreszcie spokoj,o wiele wiekszy niz w Wiśle,jedyna sznas Wisły na zdobycie mistrzostwa byłoby zakupienie porządnego napastnika a jest na to sznasa bo staraja sie o Milića,inne druzyny raczej nie maja sznas na mistrza.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lut 2006, 16:30

Milic nie przejdzie do Legii, poza tym kadra jest juz chyba ustalona i nie powinnismy spodziewac sie juz jakiegos transferu.
W tym roku walka powinna byc wyrownana do konca i rozstrzygnie sie na estadio WP a tam jak dobrze pamietamy Wisla ostatnio dosc regularnie dostaje baty :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”