Dzięki.
Bo piłka bywa przewrotna.
Myślę podobnie, w tym sezonie Napoli nie miało z kim przegrać mistrzostwa!Delpiero14 pisze: ↑05 maja 2023, 8:48Z drugiej strony nawet jakby zaczęli puchnąć wcześniej to zapewne i tak by to scudetto dowieźli z palcem w nosie bo konkurencja w tym sezonie była wybitnie żenująca.
I teraz ważne będzie czy następny będzie wyglądał jak obecny Milanu, czy właśnie podejdą do obrony tytułu bardziej odpowiedzialnie? To dopiero będzie miara klasy trenera i zespołu.
I dlatego sam nawet nie pomyślałem że mogą powalczyć o tytuł i nawet świetny początek sezonu mnie do tej myśli nie przekonał, bo czekałem kiedy się wysypią? Jednak gdzieś tak tuż przed Mundialem zacząłem wierzyć w tę odnowioną ekipę.
Aha i jak wczoraj widziałem jak kibice SSCN wtargnęli na boisko, to sobie pomyślałem, że świętowanie Scudetto w Neapolu nie zakończy się bez ofiar i już dzisiaj we wiadomościach usłyszałem że jedna osoba zginęła, a kilka zostało rannych przy okazji tej fety, a to dopiero pierwszy dzień.
Jednak Włosi to fanatycy, zupełnie inna kultura od naszej i nie dziwię się, że na biednym południu mafię ludzie darzą takim respektem.