Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 17

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 12 lut 2006, 9:54

Lakier pisze:Inter vs Juventus bedzie prowadzil: Paparesta [sic!]

gorzej byc nie moglo.
no jasne to nie Racalbuto... karnego nie bedzie z kapelusza masz sie czym martwic;) Swoja droga mysle ze Paparesta, jest obecnie najlepszym wloskim sedzia! imysle tak jak ZAZA jak nie on to kto?
PZDR!

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 10:10

dzieciol31 pisze:mysle tak jak ZAZA

Uuu, to współczuję.

Widzę, że Zaza się małej armii Romanistów dorobił :]

WP- płytkie to było :roll: //maestro

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 lut 2006, 10:11

dzieciol31 pisze:no jasne to nie Racalbuto... karnego nie bedzie z kapelusza masz sie czym martwic;) Swoja droga mysle ze Paparesta, jest obecnie najlepszym wloskim sedzia! imysle tak jak ZAZA jak nie on to kto?
Za to pewnie bedzie pare nieuznanych prawidlowych goli dla Juventusu. Najlepszym sedzia jest De Santis.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 lut 2006, 15:28

Ja typuje Trezeguet-DP ...
No zobaczymy... to jest mała niewiadoma ;) Ja myślę, że Zlatan... oby tylko nie wyleciał po kilku minutach :lol: Alex ostatnio strzela jako joker :roll: :P
serek408 pisze:dla uatrakcyjnienia wlaki o Scudetto Inter powinien dziś wygrać i zacząć pogon za wami
A po co ją uatrakcyjniać?? :twisted: :lol: ;)
serek408 pisze:ale kto powiedział , że walka się już zakończyła Question
Nie to miałem na myśli ;) Po prostu Inter musi to wygrać bardziej niż Juventus. Nie wiem czy Was remis zadowala :roll: jak nie remis, to będzie albo 6pkt. straty, albo 12pkt... a to już może delikatnie przesądzać... aczkolwiek nie musi ;) :P życzę powodzenia :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 15:47

maestro_ pisze:Po prostu Inter musi to wygrać bardziej niż Juventus. Nie wiem czy Was remis zadowala
Jak to powiedział Mancini Juventus urządzają 2 z 3 możliwych wyników ;)

maestro_ pisze:12pkt

Gdyby tak rzezcywiście było to chyba reszta zespołów mogłaby już złożyć broń. Naprawdę. Juve byłoby ciężko roztrownić 9-pktową przewagę to co mówić o 12-pktowej, kiedy mecz z głównym przeciwnikiem już za sobą mamy :roll:

Ale to takie gdybanie. Niech wygra lepszy. I niech to będzie Juventus :P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lut 2006, 18:16

No to już dzisiaj wielki mecz na szczycie Serie A. Inter podejmie na własnym stadionie lidera włoskiej tabeli - Juventus Turyn. Jest to jeden z najbardziej znaczących meczy nie tylko w tym sezonie ze względu na to, że obie drużyny nigdy nie spadły do niższej ligi. Ten pojedynek nazwany został Derbami Italii. Jak narazie Inter traci do Juventusu 9 punktów i zajmuje drugą pozycję w lidze. Specjalnie dzisiaj ustawiłem się ze znajomymi (w tym kibicem Interu) i idziemy do pubu. Dziwi mnie tylko to, że mecz leci na zwykłym Canale +, ale najważniejsze jest to, że w ogóle go puszczają. Wiem, że zwyciężyć będzie bardzo trudno, ale liczę na Bianconerich. Jeśli im się nie uda to remis czy przegrana nie będzie dla mnie szokiem czy niespoidzianką bo obie ekipy grają na poziomie w tym sezonie i obie się nienawidzą dlatego mecz będzie pewnie ostry i nadmiar ciekawy (mam nadzieję :roll: ).

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lut 2006, 19:38

Bagg słaba to było nie powiem Ci kogo Juventus sie dorobił :lol:

Już chyba pewne że Juve w defensywie Chellini - Canna Thruam - Balzaretti. Tak jak ktos to napisałe młode flanki. Brak Zambrotty może być widoczny. Inter nie ma takich kłopotów. W defensywie zagraja swoją linia - brak Favalliaego ale to nie taka strata jak Gianluca. Oba-Oba w ataku. Obok Adriano.

Spodziewam sie dobrego meczu i oby nie okazało sie z dużej - chmury mały deszcz. Paparsta stanie na wysokości zadanie i wygra Calcio. Mecz może być ostry bo oba klubu wiedzą jak ważne są pkt. Juve w teoretycznie lepsze sytuacji. Moze grac bardzie na luzie. Co prawda bramka na 1:0 może diametralnie zniszczyć plan Capello. Wynik ? Sądze że jak Inter pierwszy strzeli to wygra... stawiam 2;0 [ewentualnie 2:1] coś mi mówi ze Adriano zamknie mordy krytyka ... Giuseppe Meazza w komplecie to tez może miec znaczenie. I plus dla Interu. Po 22:00 bedziemy lepiej poinformowani :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 19:48

*_Zaza_* pisze:Bagg słaba to było nie powiem Ci kogo Juventus sie dorobił Laughing

No, 'słaba, słaba'. A czego się Juve dorobiło? I spróbuj zaprzeczyć. Co chwilę tylko widać posty Protector'a czy innego Liliego, który Ci przytakuje. Śmiesznie to wygląda.

*_Zaza_* pisze:Już chyba pewne że Juve w defensywie Chellini - Canna Thruam - Balzaretti.

Uff, dobrze, że bez Blasiego :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lut 2006, 19:57

Bagg a nie sądzisz że poprostu sie w pewnych kwestiach zgadzamy ? co do pana Racalbuto i meczu Roma - Juve to trudno sie nie zgadzać anty reklama Calcio ...

Co do defensywy Juve to chyba teraz ja sie z Toba zgode :P Co prawda we dwóch młodych nie zastapia jednego Gianluci ale Blasi to juz całkiem. I nie mam na myśli tylko ostatniego "podania" do Buffona. :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 20:06

Bagg a nie sądzisz że poprostu sie w pewnych kwestiach zgadzamy ?

Też, ale to wygląda jakby Twoje zdanie stawało się automatycznie ich. Zresztą...nieważne...koniec tematu :)

*_Zaza_* pisze:Co do defensywy Juve to chyba teraz ja sie z Toba zgode

Nie można się nie zgodzić. Trochę się martwię szczerze powiedziawszy bo Balzaretti zbyt dobrze na prawej nie hrał. On woli lewą stronę :) Trudno będzie niezauważyć braku Gianluci. Ale i tak wszystko lepsze niż Blasi :P

P.S. Mógł jeszcze Masiello dać :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lut 2006, 20:20

Składy:
INTER: 12 Julio Cesar; 4 J. Zanetti , 2 Cordoba, 25 Samuel, 3 Burdisso; 7 Figo , 14 Veron, 19 Cambiasso, 5 Stankovic; 10 Adriano, 30 Martins
Rezerwowi: 1 Toldo, 8 Pizarro, 9 Cruz, 18 Kily González, 20 Recoba, 23 Materazzi, 33 Wome
Trener: Roberto Mancini

JUVENTUS: 1 Buffon; 14 Balzaretti, 21 Thuram, 28 Cannavaro, 3 Chiellini; 16 Camoranesi, 8 Emerson, 4 Vieira, 11 Nedved; 9 Ibrahimovic, 17 Trezeguet
Rezerwowi: 32 Abbiati, 6 Kovac, 7 Pessotto, 10 Del Piero, 18 Mutu, 20 Blasi, 25 Zalayeta
Coach: Fabio Capello

Sędzia:
Gianluca Paparesta

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lut 2006, 20:32

No racja Bagg może zakonczmy to bo nie wiem naprawde do czego zmierzasz :wink:

Z oficjalnych składów przedstawionych przez Zico jest ja mówiłem :] Młodze flanki i duet Canna - Thuram na środku. Brak Zambrotty to jednak duza strata. Ale teraz pomocnicy maja wiecej zadań defensywnych - wspieranie młodych :roll: W pomocy bez zmian. Ataku Juve to tez nie niespodzianka.

Inter z Martinsem w składzie. Burdisso znów za Favaliego na lewej. Pomoc "podstawowa" - zero Włochów w składzie tego nie lubie troche jak Pogoń :P

No zaczynaja zaraz :P Nich wygra lepszy :] I tak mi zakład już umarł :P

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 12 lut 2006, 20:41

Lakier pisze:Za to pewnie bedzie pare nieuznanych prawidlowych goli dla Juventusu. Najlepszym sedzia jest De Santis.
Zobaczymy..:)
Licze na ciekawe widowisko bez zadnych glupich bledow karnych itp... Sedziowanie zostawmy tym ktorzy od tego sa, a widowisko pilkarzom!
oby dwie druzyny stac na to zeby pokazac wspanialy football z pieknymi bramkami... ale jak to wszytsko ma zepsuc sedzia to ja dziekuje bardzo...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 21:29

No, panie Paparesta...masz Pan szczęście :twisted: Do sędziego nic nie mam, mógł sobie darować kartkę dla Giorgio, ale płakać nie będę :) No i nie dał się zastraszyć kibicom Interu :P Początek to ataki Juve i było ciekawie....potem niestety Inter zaczął grać i się poziom meczu obniżył :lol: :P Naprawdę szkoda mi Verona. Jego podania są niesamowite :shock: Źle dla widowiska, że zszedł. Zlatan chyba nie byłby sobą, gdyby nie dostał jakiejś głupiej żółtej kartki :? Camor trzyma poziom. O dziwo w obronie nie za bardzo widać brak Zambrotty. W ataku niestety tak. Jestem b. zadowolony, że młodzi, boczni obrońcy spisują się conajmniej dobrze. Środek obrony to wiadomo, klasa sama w sobie. Pomoc w pewnym momencie jakby dała się troszkę zdominować :roll: Mam nadzieje, że II połowa będzie jeszcze ciekawsza :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 lut 2006, 21:31

No to sobie Adi strzelil ,ładnie nie ma co mówic ,ale Pośredni panie ,Pośredni :lol:

Juve mnie zadziwiło ,od pierwszej minuty przycisneli ,az miło ,Inter sie nie spodziewał ,było ładnych pare strzłów ,ale nic z tego ,brakowało szczescia :( Emerson ładniewalnął zza karnego ,Ibra był bliski z główki..... ,no ,ale tylko pierwsze 15 ' nalezało do Juve ,pozniej gra sie wyrównała ,Buffon pewnie dzis w bramce 8) bałem sie o niego ,ale narazie OK ,Inter stracił Verona - zle stanął :?

Ja nie jestem do konca przekonany ,czy przy tym wolnym ,Chiellini faulował :roll: jak wy to widzeliscie :?: :wink:

Nie ma co pisac ,trzeba czekac na druga połowe 8) Oby sie wynik utrzymał 8) Forza Juve

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”