Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 20

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 lut 2006, 8:36

bagg pisze:
Łukasz[ACM] pisze:bagg napisał:
Thuram i Canna(poza 1 wpadką) najlepsi stoperzy na świecie

Rolling Eyes

Z całym szacunkiem, ale znajdź mi teraz drugą taką parę na świecie. Chyba tylko Terry&Gallas mogą się równać, ale doświadczeniem to Canna i Thuram ich łeb na szyję biją, a jak można było w sytuacji Thuram-Adriano zauważyć ono jest bardzo ważne.
z całym szacunkiem dla Thurama , ale on już od jakiś dwóch lat gra na niższym poziomie niż wcześniej. Kiedyś był jednym z najlepszych obrońców świata , ale obecnie jest mnóstwo graczy lepszych od niego.
Wg. mnie jest jednym ze słabszych ogniw Juventusu.

p.s.
Gallas to boczny obrońca :o (przynajmniej w tym sezonie)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 13 lut 2006, 8:45

Diamen23 pisze:Wg. mnie jest jednym ze słabszych ogniw Juventusu.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Chyba mam omamy :shock: Thuram jedno ze słabszych ogniw Juve :?: Zastanów sie :!: Widziałes wczorajszy mecz ,wiedziels mecz z Parmą :?: :roll: Thuram to nadal jeden z najlepszych stoperów na świecie ,w tym sezonie zdazył mu sie bodajrze 1 bład (Lazio) ,caly czas gra na wysokim poziomie.

Nie mam zielonego pojęcia dlaczego uwazasz Thurama za słabe ogniwo :roll: Dziwne :?

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 13 lut 2006, 9:44

Diamen23 pisze:całym szacunkiem dla Thurama , ale on już od jakiś dwóch lat gra na niższym poziomie niż wcześniej. Kiedyś był jednym z najlepszych obrońców świata , ale obecnie jest mnóstwo graczy lepszych od niego.
Zgodzę się, że Thurnam nie gra już tak dobrze jak np na Mundialu we Francji, ale wciąż jest pewnym punktem defensywy Juventusu. Miał parę wpadek, ale kto ich nie ma :)
Co do wczorajszego meczu... Moim zdaniem zasłużyliśmy przynajmniej na punkt. Strzał z rzutu wolnego Alexa piękny, ale moim zdaniem troszkę lepszy bramkarz spróbowałby chociaż do tego wyskoczyć (piłka leciała w sektor broniony przez bramkarza, a nie przez mur). Julio Cesar jak na mnie zagrał znowu przeciętnie. Drugim antybohaterem moim zdaniem był Martins, który nawet szybki nie był (a to jest chyba jego jedyny atut). Adriano troszkę lepiej niż w środę, ale wciąż za mało. Szkoda.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 lut 2006, 10:27

Diamen23 pisze:z całym szacunkiem dla Thurama , ale on już od jakiś dwóch lat gra na niższym poziomie niż wcześniej. Kiedyś był jednym z najlepszych obrońców świata , ale obecnie jest mnóstwo graczy lepszych od niego.

Obiektywnie patrząc to wciąż zalicza się do najlepszych - top5 - a wczoraj tylko to potwierdził. Thuram jest jak żywy mur i to nie jest przesadne stwierdzenie. Koleś wie co ma robić i robi to kapitalnie , a wczorajszy wślizg na Adriano kiedy podawał Martins - palce lizać
Martin Pellegrino pisze:Strzał z rzutu wolnego Alexa piękny

Żeby sędzia ustawił mur bliżej Alex napewno miałby cięższe zadanie. Ale strzał kapitalny , a Cesar bezradny choć chyba źle się ustawił :roll:
Żałoba trwa i dziś i nieprędko minie :(

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 lut 2006, 11:14

Ja odejde troche od meczu - choć mam okazje teraz ogladać powtórke. Tak jak napisałem - mnie mecz nie zauroczył bo sytuacji było jak na lakerstwo. Wolne osłodziły ten mecz :P choc pozostał nie smak....

Ale co ciekawe i ważne od jakiegos czasu już to zauwazyłem że Inter ma wieksze kłopoty w ataku niz obronie :shock: W popszednim sezonie defensywa szwankowała - ale atak błyszczał. W tym na odwrót - Samuel i Cordoba trzyma defensywa w wryzach :P A atak kuleje ze hoho.

Adriano zawodzi ale jego nie może oceniać bo to taki napastnik który jak złapie forme to hoho. Ostatnio nie gra nic :!: Ale jak pokazuja liczby ma 12 bramek na koncie. Jak ktos powiedział on strzela bramki seriemi. Wiec tylko czekać az znów zatrybi. Wczoraj mnie zawidół bo jemu wróżyłem bramke meczu :P Jednak jak "dodamy" atak Adriano - ObaOba to wszystko co dobre ze strony Interu wychodzi z ... pomocy :]

Kolejne mecze pokazuje ze Martinsa nie może tłumaczyć "syndroma młosość" On za grosz nie ma snajperskiej sznuty. Wychodzi sam na sam po czym podpala sie. Tu szybkościa nie wygra. Głowa gra słabo. Co z tego że Stankovic czy Figo wrzuca z 15 piłek w pole jak nie ma kto ich stracać.

Brakuje atakowi Inter wyjadacza, snajpera który by mógł z zimną krwią kończyć te wrzuty i akcje. By może grac tylko na niego. Że bedzie miał dwie okazje i jedna wykorzysta. Martinsowi brakuje tyle to takiego gracza co Lecce do scudetto. Szybkośc to w tym wypadku "nic" Cruz to gracz o dwóch twarzach bo z ławki gra lepiej niz w podstawowym.

Co z Veronem ? mam nadzieje ze nic mu nie jest :( Podkrecił staw skokowy z tego co widziałem. Wiec powinno byc "dobrze"

Ibrahimović Ty nie oceniaj Thurama tylko po tym meczu. Bo w tym meczu był chyba najlepszym piłkarzem Juve. Wiesz co by nie mówić Thuram nie zawodzi na całej lini ale też już nie gra jak kiedyś....

P.S. :roll: :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 lut 2006, 12:40

serek408 pisze:Żeby sędzia ustawił mur bliżej Alex napewno miałby cięższe zadanie. Ale strzał kapitalny , a Cesar bezradny choć chyba źle się ustawił Rolling Eyes
Przede wszystkim myślę, że Wasz mur (i troche bramkarz- na wykroku?? :roll: ) był bardzo źle ustawiony... Nie ze względu na odległość. Zwróć uwagę na to, że Alex ładuje piłkę niemal idealnie w okno, uderzając ją jakieś... 2-3 metry od muru :shock: Gdyby Wasz mur został ustawiony nawet 5 metrów przed piłką, to chyba niewiele by dało ;)
Obrazek

Bramkarz tylko odprowadza wzrokiem. Fakt- piłka uderzona idealnie i nawet najlepsi bramkarze mieliby niemałe problemy z tym strzałem ale mam wrażenie, że Cesar nie był jeszcze "przygotowany" na ten strzał :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 lut 2006, 12:55

Maestro_ a nie sądzisz że on jak nic sie spodziewał strzału w swój prawy róg ? Nawet mur pod tym katem ustawił. Mur miał zatrzymac w prawy a w lewy sam miał działać ale wykrok i strzał cool nie dał mu szans :]

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 lut 2006, 13:06

*_Zaza_* pisze:Maestro_ a nie sądzisz że on jak nic sie spodziewał strzału w swój prawy róg ? Nawet mur pod tym katem ustawił. Mur miał zatrzymac w prawy a w lewy sam miał działać ale wykrok i strzał cool nie dał mu szans Krzywy
Dokładnie... więc gdzie był bramkarz?? krył tą samą stronę co mur ?? :P Bo najpierw zrobił ze 2 kroki 'w prawo'... ;)

Słowa Del Piero:
"Przed strzałem szybko zastanowiłem się - jedna strona bramki pozostała zupełnie niepokryta i niepilnowana, więc tam trzeba było uderzyć."

Pozdro :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 lut 2006, 13:23

No własnie ta wypowiedz Del Piero i fotka pokazuje że zrobił Julio Cesar "mały" błąd. Ale z drugiej strony to była taka odlegośc że bramkarz miał małe szanse jak by nie ustawił ten mur mogło by być źle tym bardzie jak tak uderzył Del Piero. Bo zasłonił by lewy murem prawa była odkryta :P

Pozdro !

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 lut 2006, 13:49

maestro_ pisze:Gdyby Wasz mur został ustawiony nawet 5 metrów przed piłką, to chyba niewiele by dało

Nie no bez przesady :wink:
Sędzia zawiódł w kilku procentach , ale przede wszystkim piłkarze i Mancini powinni mieć żal do siebie , że nie wykorzystali szansy a najbardziej cierpią na tym kibice ... szkoda. Swoją drogą sędzia za faul na Stankovicu odgwizdał pośredniego , a faul dla Juve był normalny mimo , że obie sytuacje były podobne :roll: troche dziwne

*_Zaza_* pisze:No własnie ta wypowiedz Del Piero i fotka pokazuje że zrobił Julio Cesar "mały" błąd. Ale z drugiej strony to była taka odlegośc że bramkarz miał małe szanse jak by nie ustawił ten mur mogło by być źle tym bardzie jak tak uderzył Del Piero. Bo zasłonił by lewy murem prawa była odkryta

Nie mam pretensji o tego straconego gola , ale mam pretensje właśnie do ustawienia muru zarówno przez sędziego jak i Cesara. Poza tym tak jak pisał Maestro Brazylijczyk nie był przygotowany na ten strzał. Czyli Zaza kolejny błąd Julio co prawda mały , ale jednak

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 lut 2006, 14:33

Diamen23 pisze:Gallas to boczny obrońca

Patrzę na to trochę inaczej. On zagrał parę meczów na środku, ale za to takich, że to :shock: A jego ogromnym plusem jest to, że może grać wszędzie...z tym, że sam powiedział, że najlepiej czuje się na środku :)

Diamen23 pisze:ale obecnie jest mnóstwo graczy lepszych od niego.
Wg. mnie jest jednym ze słabszych ogniw Juventusu.

Skończ waść, wstydu oszczędź, bo bluźnisz. Widziałeś wczorajszy mecz? Widziałeś co on zrobił? Widziałeś jak zabrał piłkę Adriano? Jestem zdania, że Thuram wcale nie odbiega od waszych środkowych obrońców, wręcz przeciwnie.

*_Zaza_* pisze:ale też już nie gra jak kiedyś....

Tylko, że kiedyś grał na skrzydle. Zupełnie inaczej to wyglądało. Nesta też nie gra tak jak kiedyś. Czy to oznacza, że jest słaby?

Co do strzału Del Piero to zrobił to niesamowicie. I takie gdybanie, że źle mur ustawiony nic nie daje. Ta sytuacja tylko dowodzi, że Del Piero na boisku myśli :) Wiedział w jaki sposób i gdzie najlepiej uderzyć. Tu również brawa dla niego.

Chciałbym też podziękować tym kibicom Interu, którzy przed meczem mówili jak to Juve rozniosą, bo ono wygrywa tylko dzięki sędziom. Dzięki nim to zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej. Chciałbym pogratulować Morattiemu, Serkowi, Diamenowi i Zico, że potrafią przyjąć porażkę :) Specjalne podziękowania kieruję do Manciniego, który zamiast ustalić jakąś taktykę zajmował się idiotyczyną grą słowną. Poza tym sprawił, że uśmiechnąłem się bardzo szeroko gdy przeczytałem news'a o tym, że niby Nedved symulował :rotfl2: Ten człowiek to jedna, wielka komedia. Facchetti podobnie zresztą. To tak w ramach napinki.

Nie zamierzam pisać jaki to Inter jest słaby, bo przegrał. Bo tak nie jest. Zagrali jak równy z równym, jednak to szczęście sprzyja Juventusovi. Pokazuję to choćby sytuacja z Recobą. Możliwe, że remis byłby sprawiedliwszy patrząc na przebieg meczu jednak to Juve wygrało i mi się wypada tylko z tego cieszyć. Żałuję, że zszedł Veron, widowisko tylko na tym straciło, a wprowadzenie Kily'ego to w ogóle żenada. Chiellini mnie zaskoczył. Zauważcie, że mimo jego brutalnych wejść to za każdym razem trafiał w piłkę. Balzaretti...jego gry obawiałem się najbardziej. Czas pokazał jaki to był błąd. Zaimponował mi. Zaimponował mi bardzo wręcz. Thuram i Cannavaro, wiadomo...klasa sama w sobie, a ten wślizg to już w ogóle magia. Pomoc po prostu trzyma poziom. Chciałbym tutaj szczególnie wyróżnić Camora, który zagrał na najwyższym poziomie. Ibrahimović przyjął śmieszną taktykę grania tragicznie przez cały mecz, aby wykorzystać 'olanie' go przez obroną drużyny przeciwnej i strzelić gola :P o Trezeguet ciężko mi cokolwiek powiedzieć, bo nie za bardzo pamiętam jak zagrał. Tak jakby niewidoczny. Del Piero ogromny plus...chociażby za tego wolnego. Gdy tylko podszedł do piłki wiedziałem, że będzie bramka, ale nie że aż taka piękna :shock: W Interze to przede wszystkim Figo chyba, dał radę. Adriano i Martins to bez komentarza....Oba-Oba...co to w ogóle było? To ma być snajper :shock: ? Obrona zagrała ładnie. Ale Zanetti ... prawdziwy kapitan. Miał taki rajd świetny. Niesamowity gracz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 lut 2006, 14:35

"Mały , ale jednak" - hmmm wiesz Serek to jest jednak kolejny kamyczek do jego ogródka :roll:. I potwierdzą troche Twoje słów z naszej rozmowy po meczu z Viola. Przy bramce Zlatana mógł przecią piłke. Ale trzymał sie lini. Jednak ja nadal jestem zdanie że broni tylko to co "musi" Bo chyba wiecej zawalił przy bramce Szweda. Odchodząc od tego ze zaczeło sie od błedu Burdisso do Cesar mógł zdecydowanie przeciąć ta piłke. [wrzute] Co by nie mówić wolny był pierwsza klasa wykonany. I przy tym wolnym nie wszystko zależało od jego realcji. Bo samo rzucenie sie mogło by nic nie dać :roll: a przy bramce Zlatana było inaczej. Ale został na lini. Czyli jak pisałem - wyjście do piłki....

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lut 2006, 22:53

Widzę, że ładnie prowadzicie rozmowę :) Julio Cesar popełnił błąd bo widać, że nie znał chyba doświadczenia Del Piero. Zresztą ja te byłem pewien, że będzie strzelał w lewy róg tak jak to robił za dawnych lat, a jednak był sprytny i zmienił róg. Widać było ruch Cesara w drugą stronę i to był jego błąd. Co do Trezeguet'a to był chyba jego najgorszy mecz w sezonie bo go praktycznie nie widziałem i z tego co pamiętam to nie miał chyba nawet strzału na bramkę. Inter zagrał bardzo dobry mecz, ale wygrywa ten kto strzeli więcej bramek i w tym przypadku był to Juventus. Wczoraj w pubie wpadałem w euforię patrząc na to jak bramki wpadają, ale przy końcówce jak Recoba strzelał myślałem, że zawału dostanę :shock: do tego jeszcze dobitka bodajże Cambiasso czy Burdisso (nie pamiętam teraz 8) ). Piłkarze Nerazzurrich źle się zachowywali przy błędach obrońców, kiedy chociażby Cannavaro popełnił ewidentny błąd to Martins chciał zmienić nogę i przeczekał okazję. To samo miał Adriano w którejś akcji jak chciał strzelić lewą i musiał zmienić nogę po czym mu ją odebrali. Mecz na poziomie i to mi się podobało chociaż kto wie czy podobał się tylko kibicom Juve i Interu bo tak często bywa :lol: Zanetti nie bez przyczyny ma przezwisko 'Żelazne płuco' bo wczoraj jak biegł prawą stroną przez całe boisko to aż mnie zdumienie ogarnęło. Brawa dla niego chociaż był współwinny straconej bramki gdy strzelał Ibrahimović.

Najważniejsze, że Derby są dla nas i że w końcu Juve potrafiło ograć Inter dwa razy :wink: ciekawe jak teraz czuje się Mancini czy Figo, którzy za wszelką cenę chcieli pokonać Juventus już przed meczem. Niestety sędziowie nam nie pomogli i to ich musi boleć to czepiają się Nedveda. Nie od dziś wiadomo, że symulacje są jedną z części piłki nożnej. Niegdyś najlepszy w tym fachu był Inzaghi :) Sam nie wiem co myśleć o tym czy Pavel się przewrócił bez powodu czy go sfaulowali bo mi się wydawało, że jednak był faul. No, ale to już przeszłość. Mecz tak jak mówiłem ostry, ale tego się chyba każdy spodziewał. Nerwy puszczały jednym, i drugim (śmieszne było jak Figo już nie wytrzymywał emocjonalnie chociaż to dopiero drugi mecz w barwach Interu przeciwko Juve :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lis 2007, 13:27

Myślicie, że można odkurzyć ten temat po sezonie przerwy? Obrazek

Wydaje mi się, że lepiej będzie pisać o tym meczu w jednym temacie niż rozbijać się na dwa klubowe.

Na razie tyle, później napiszę coś więcej … może.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lis 2007, 13:59

Robisz to na własną odpowiedzialnośc. Ja domyślam się, że żaden z juventino na forum tego nie zrobił, bo mogłoby wpaśc kilku ludzi i zacząc najeżdżac, że ,,ta nazwa już nie obowiązuje i w ogóle co wy sobie wyobrażacie!!!!!!11". A po co robic z forum pobojowiska jak przy komentarzach na stronie głównej. Ale jeżeli kibic Interu reaktywował ten temat, więc raczej będzie luzik

O meczu wypowiem się w najbliższym czasie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”