Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2400

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 30 maja 2023, 22:15

Osimhen, jakbym miał typować, z tą opcją B. U mnie opcją B byłby Alvarez.

A Lautaro to pewnie podobny poziom do Benzemy z tego sezonu, swoje strzeli, ale polegać na nim jako liderze ataku to aż tak nie można. No i nie wiem kiedy on grał jako jedyny wysunięty napastnik, raczej kojarzę, że zawsze miał drewniaków pokroju Lukaku czy innego Dzeko obok siebie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2419

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 30 maja 2023, 22:18

w reprezentacji gral sam na szpicy. i wbrew temu co moze sadzic ktos, kto widzial go tylko na mundialu, czasami wygladalo to calkiem niezle. choc wiadomo, ze pilka reprezentacyjna to nizszy poziom. ale ogolnie on i kane charakterystyka pasuja imo do gry z viniciusem i rodrygo, w przeciwienstwie do osimhena czy vlahovicia

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 30 maja 2023, 22:19

Nie no, gwalciciel w formie to jest przecież top 9 na świecie, typ dostał złota piłkę nie za ładna brodę czy dlatego ze miał na kogoś jakieś (hehe) haki, a dlatego ze był zdecydowanie najlepszym i najrówniej grającym graczem, Lautaro ma fajny okres ostatnimi czasy, wyglada na to ze nieco ustabilizował formę i przestał łapać te koszmarne doły ale jedyne w czym on byłby lepszy od Benzemy to to ze jest młodszy i to w sumie tyle.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8414

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 maja 2023, 22:21

Algierczyk ma 36 lat, gorszy sezon za sobą, zdrowie też już nie najlepsze. Imo to już zjazd do bazy.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 30 maja 2023, 22:26

Panie Del Piero, ale mówimy o ostatnim sezonie, tutaj Benzema w lidze + LM bez karnych uciułał 16 bramek. I pewnie stać go jeszcze na zdrowy sezon, i dlatego sądzę, że od takiego Lautaro niekoniecznie jest słabszy, ale pociąg z topowym graniem mógł już rzeczywiście odjechać.

Vlahovic to dla mnie potencjalny bum, można tam narzekać na Allegriego, ale z tego co widzę potężny Rabiot ma tyle samo bramek z gry co on w lidze, dajcie spokój. Osimhen kolejny typ napastnika, który na wyższym poziomie lubi się pięknie wykoleić, tzn. poza bramkami nie ma zbyt wiele do zaoferowania. Potężny Alvarez przynajmniej będzie biegać jak chomik w klatce.

O kimś zapominamy?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 maja 2023, 23:23

Lautaro to pokemon, nie bierzcie go.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 30 maja 2023, 23:45

@HMK - poproszę ładne epitafium.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 31 maja 2023, 14:47

Tak, wiem, będzie teraz tryliard informacji (chyba, że Karym zostanie), ale nie ukrywam, cząstka mnie chciałaby tego rozwiązania, część mnie też nie byłaby zaskoczona, ale niestety pamiętam też jak to wyglądało bez Pereza. Pewnie skończy się na jakimś Kane'ie i rozejdzie się po kościach, ale śmieszne jak Perez płacze, że czasy się zmieniają, ale poza dobrym patentem na dzieciaków z Brazylii umiarkowanie umie się dostosować.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 31 maja 2023, 19:25

Diamen23 pisze:
30 maja 2023, 23:23
Lautaro to pokemon, nie bierzcie go.
Jedyny zarzut to taki, że potrafi się zaciąć na kilka tygodni.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 31 maja 2023, 19:33

Bernabeu pisze:
30 maja 2023, 23:45
poproszę ładne epitafium
Jak pójdzie oficjalka to dostanie pożegnanie godne największych legend tego klubu.

To odejście Benzemy to niezbyt miła niespodzianka na sam start okienka. Znajdziemy się prawdopodobnie w najgorszym potrzasku jakim tylko mogliśmy się znaleźć. Bo raz, wymusza to na Perezie transfer klasowej dziewiątki, a na rynku przewinie się z takich naprawdę topowych opcji jedynie Kane, w dalszej kolejności Lautaro i Osimhen, więc przy tej pustce w ataku trzeba będzie kogoś kupić, bo nie wyobrażam sobie nawet jednej rundy bez sensownej opcji na napadzie. Co za tym idzie taki ruch blokuje potencjalnego Hochlanda w 2024, a to w jego kierunku powinniśmy głównie patrzeć, no bo nie oszukujmy się, jeżeli Perez wyda w to okienko +- 100 mln na nową dziewiątkę to nie będzie żadnego pięknego blondwłosego wikinga za rok. W idealnym świecie GOATzema zostaje na rok, przychodzi Joselu/Firmino/ktokolwiek na ławkę kto będzie sensowniejszą opcją z przodu niż pocieszny Mariano, a w 2024 robimy podchody pod Norwega. Teraz w przypadku odejścia Karima robią się schody i to strasznie wysokie schody.
Z tych dotychczasowych plotek to na pewno na plus (już nie pamiętam z jakiego źródła), że Mendy miałby być włączony w transfer Kane'a (pls tak).
Reasumując, będziemy w głębokiej dupie jak BigBenzDick wybierze bycie twarzą Mundialu 2030 zamiast twarzą Realu Madryt, ale ma do tego pełne prawo (i jaka to by była nieprzewidywalna klamra, gość którego pięć lat temu każdy chciał stąd wywieźć na taczce miałby jedno z lepszych pożegnań -w sensie jakościowo, odchodziłby jednak nadal na TOPie z uwielbieniem większości, nie to co mój kreci idol - ze wszystkich legend Realu, które stąd odchodziły w ostatnich latach), jeżeli tak się wydarzy to pomijając Erlinga, brałbym Kane'a. Mimo tego, że to Brytol i gość z trzydziestką na karku to wolę Harry'ego niż Lautaro czy tego Afroamerykanina spod Wezuwiusza. Z aklimatyzacją by problemu aż takiego nie było, z Bellinghamkiem by sobie piąteczki zbijali już na starcie (września, bo Levy go nie puści w życiu wcześniej niż w połowie sierpnia).

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 31 maja 2023, 19:51

Ja już przygotowałem posta i zapisałem w kopii roboczej, haha. Co za czasy, że już nie United, Juventus, PSG, a farmerzy z Arabii wyjmują najlepszych graczy Realu, za 50 lat Wisła Kraków będzie negocjować jakiegoś Perezinho z Realu, bo kupił ją kuzyn ciotki Emira Kataru.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 maja 2023, 20:01

Bernabeu pisze:
31 maja 2023, 19:51
Co za czasy, że już nie United, Juventus, PSG, a farmerzy z Arabii wyjmują najlepszych graczy Realu
ciekawe, ja myślałem ze oni biorą 36 latka po średnim sezonie, trapionego kontuzjami.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2890

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 31 maja 2023, 20:06

@Bernabeu Juventus już jednego waszego podstarzałego magika ściągnął i jak się skończyło? Bierzcie Vlaho, bo u nas pewnie i tak nie zostanie a u was się rozstrzela. No i nie przyjdzie do nas podstarzały Mane wtedy

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 31 maja 2023, 20:12

sci pisze:
31 maja 2023, 20:06
@Bernabeu Juventus już jednego waszego podstarzałego magika ściągnął i jak się skończyło?
Realek trzy lata grał z jednym dobrym graczem w ataku, bo Perez wydał 200 baniek na duet Hazard-Jovic. 8)

Nie no, wiadomo, że trochę dramatyzuję, ale do niesamowitych rozmiarów historyczną pozycję zdobył sobie Karimek przez ostatnie 5 sezonów.

Awatar użytkownika
Albion
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 167
Kibicuję: England

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Albion » 31 maja 2023, 20:33

HMK pisze:
31 maja 2023, 19:33
brałbym Kane'a
Nawet o tym nie myśl.
Po pierwsze Harry to taki Brytol, któremu jest dobrze tylko u siebie.
Po drugie, Wy i Bayern jesteście tylko straszakiem mającym podbić cenę.

Jeśli się mylę, zjem własny kapelusz.
Co przyjdzie mi tym łatwiej, że go nie posiadam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”