Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2425

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2438
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2023, 21:12

Z jednej kompilki, którą obejrzałem, wynika, że ogarnia grę na prawej stronie. Czyli dla Realku idealnie, bo tam każdy jest rzucany trochę na siłę, bo akurat na jego ulubionej pozycji gra ktoś inny hehe.

A z takimi chłopakami to nigdy nie wiadomo. Kupisz pięciu, dwóch wypali, dwóch pogra na niezłym poziomie gdzieś indziej, a jeden będzie totalnym flopem. Dużo czynników na to wpływa i trudno przewidywać. Gdyby Vinicius miał trochę inny mental, to by się spalił w okresie, gdy był memem i dziś by kopał sobie w jakiejś Gironie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6299
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lip 2023, 21:16

Nie znam Viniciusa tak dobrze jak kibice Realu, ale z dobrym mentalem to on mi się akurat nie kojarzy :P

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 lip 2023, 21:18

Tak serio z tym Turkiem, to widzę, że chłopaczek ma rzadko spotykaną kombinację cyferek: kluczowe podania, dryblingi i odbiory, pewnie dlatego na Sofa ma takie wysokie noty pomimo niewielkiej liczby bramek i asyst. Pod względem pozycji i charakterystyki idealnie pasowałby do tego co może oczekiwać Real, prawoskrzydłowy-rozgrywający/ofensywny pomocnik to coś, czego Real nie ma jakoś od 7 lat.

Więc o ile wcześniej chciałem go tylko dlatego, żeby te barcelońskie konta na Twitterze miały psikusa, to teraz go chcę-chcę, ale jak jednak wybierze Barkę, to jakby co go nie chciałem. :P

A Vinicius dźwignął wielki klub pomimo bardzo dużej krytyki i niewspółmiernej roli do jego umiejetności gdy przychodził, większość chłopaczków by się rzeczywiście spaliła.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6299
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lip 2023, 21:20

Bernabeu pisze:
04 lip 2023, 21:18
prawoskrzydłowy-rozgrywający/ofensywny pomocnik to coś, czego Real nie ma jakoś od 7 lat.
Polemizowałbym :P Mieliście jednego, po prostu na niego nie postawiliście.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 lip 2023, 21:28

Jako ze w minionym sezonie pare razy obstawilem mecze Fenerbahce i z tego tez powodu je ogladalem to przyjme na siebie ciezka role eksperta od ligi tureckiej i Ardy Gulera na tym forum. Chlopak jest dobry. Lubi zejsc do srodka i uderzyc na bramke bo jest lewonozny ale moge potwierdzic ze prawa noge ma jak Montolivo lewa. Duza kariera przed nim jednak zaasekuruje moja pozycje ekspera piszac ze nie zdziwie sie jezeli okaze sie za krotki na wielki klub i czeka go seria wypozyczen.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 lip 2023, 21:32

No niestety Zizou-bajerant zrobił swoje, kiepski timing tam był, bo u Carla to Carlo miałby pewnie ostatecznie podstawowy skład norweski Maradona. :?

Carlo też bajerant, ale na innej płaszczyźnie, bo młodzież pięknie się rozwinęła, co pewnie nie ma znaczenia, bo nawet jak przyjdzie Turek to Carlito już nie będzie: w każdym razie Real kupuje samych młodych graczy, więc nawet nie musi przekonywać, że będzie stawiać na młodych graczy, bo nikogo innego nie będzie. :P To pewnie główny powód jeżeli Turek się pokusi. Drugi to pewnie taki, że na jego pozycji na razie jest potężny Brahim Diaz, więc jak Guler się naczytał tematu Milanu na swiatpilki.com, to mógł nabrać optymizmu. Ale pewnie Barkelona i trzeba będzie odkręcać komplementy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2023, 21:35

sickstick pisze:
04 lip 2023, 21:16
Nie znam Viniciusa tak dobrze jak kibice Realu, ale z dobrym mentalem to on mi się akurat nie kojarzy
Zależy, co oceniasz. Pod kątem tego, że daje się prowokować jak niezrównoważone dziecko to prawda. Ale pod względem "mam wyjebane na krytykanctwo Januszy, pracuję dalej i robię swoje" jest top.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2489
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 lip 2023, 21:39

Nabiliście postów jakby co najmniej Mambeppe powiedział na konferencji, że chce zostać w PSG, ale w sumie to chce też zagrać w Madrycie i szukalibyście ukrytego dna w jego wypowiedzi, a tu jakiś Turek na kiju, drugi Emre Mor.

Turas Turasem, Jesus Carlos Gallardo Martinez informuje, że w czwartek lub w piątek Żółw oficjalnie u nas. Spytacie kto to. Sam nie wiem, kilka godzin temu miał blisko 1,5k followersów, teraz zbliża się do zawrotnych trzech tysięcy. I to jest news.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 lip 2023, 21:59

Okej, turecki Mekambe w Madrycie. Zajebiście. Wprawdzie to pewnie oznacza brak prawdziwego Mekambe jakbym miał typować, ale i tak miła osłoda.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2023, 22:01

Weź mnie tu nie pisz teraz o pazernym na kasę żółwiu, który niby kombinuje, jakby tu zgarnąć zajebisty bonusik za lojalność od PSG i za nielojalność od Realku. Coraz więcej kont pisze, że Arda wybrał Realek.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2410

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 lip 2023, 22:18

nie bardzo kumam o co chodzi z tymi plotami, ze real podniosl swoja oferte dla fener, chca zaplacic wiecej niz klauzula i oddac jeszcze procent z przyszlej sprzedazy, jak przeciez turki nie maja nic do gadania - przychodzisz, wplacasz 17 baniek klauzuli, dogadujesz sie z graczem i masz wyjebane

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 04 lip 2023, 22:19

I ma być częścią pierwszej drużyny w przyszłym sezonie. @Albion [ch**] się znasz. :?

Czyli jakbym miał typować:

4-3-3 z Viniciusem, Rodrygo i Valverde - Guler jako zmiennik nr 1 na prawej stronie.
4-3-1-2 z Viniciusem, Rodrygo i Bellinghamem jako wysuniętym pomocnikiem, tu też może być sporo szans dla Turka, bo on pasuje do takich 'hybrydowych' ustawień.

Pisałem już parokrotnie, że jeżeli jest ''pozycja'' jakiej brakuje mi w Madrycie, to ofensywny pomocnik-rozgrywający, co przez +- dekadę powodowało określony sposób grania, który był po prostu nudny - Guler w Fenerbahce grał ustawiony po prawej stronie, ale jak patrzyłem w jego cyferki, to może mieć potencjał do gry w obu rolach.

Dlatego nie będzie IMHO Mekambe i Perez o tym wie, a może za dużo tutaj czytam. Wtedy sezon z dużym prawdopodobieństwem spisany na straty, ale przynajmniej będzie można oglądać z zaciekawieniem Baby Real.

Vinicius, Rodrygo, Endrick, Guler, Tchouameni, Bellingham, Valverde, Camavinga. Ostatnio taka wyliczanka z Odegaardami i Hakimimi nie skończyła się dobrze, ale tutaj chyba będzie inaczej, bo nie ma Senatorów blokujących miejsce.
moody pisze:
04 lip 2023, 22:18
nie bardzo kumam o co chodzi z tymi plotami, ze real podniosl swoja oferte dla fener, chca zaplacic wiecej niz klauzula i oddac jeszcze procent z przyszlej sprzedazy, jak przeciez turki nie maja nic do gadania - przychodzisz, wplacasz 17 baniek klauzuli, dogadujesz sie z graczem i masz wyjebane
Może Guler-altruista (tzn. jego obóz) powiedział, że się zgodzi na transfer jeśli dadzą trochę więcej Fenerbahce, co byłoby bardzo fajnym posunięciem młodego, który jest świadomy, że klauzula jest niższa od jego wartości z dwa razy.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2410

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 lip 2023, 22:23

Bernabeu pisze:
04 lip 2023, 22:19
moody pisze:
04 lip 2023, 22:18
Może Guler-altruista (tzn. jego obóz) powiedział, że się zgodzi na transfer jeśli dadzą trochę więcej Fenerbahce, co byłoby bardzo fajnym posunięciem młodego, który jest świadomy, że klauzula jest niższa od jego wartości z dwa razy.
a jak nie zaplaca wiecej, to guler na zlosc samemu sobie zostalby w fener? no nie wiem :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2023, 22:30

Bernabeu pisze:
I ma być częścią pierwszej drużyny w przyszłym sezonie.
W okresie przygotowań do sezonu pewnie będzie, a potem to się okaże. ;) Ale może faktycznie tak się skończy, bo czymś musieli go przekonać do transferu. Raczej nie dwoma miesiącami treningów z Modriciem i wypożyczeniem do Getafe.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 lip 2023, 22:32

Bernabeu pisze:
Wtedy sezon z dużym prawdopodobieństwem spisany na straty,
Wymień 5 klubów w Europie, które tak calosciowo, bo wiem ze wam brakuje napastnika, mają lepsza kadrę w tym momencie. Imo jesteście 2 może 3 (ale raczej 2 za City). Jak z taka kadra zakładacie sezon na straty to lekki mindfuck. Z całym szacunkiem :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”