Lost - Zagubieni [serial] - Strona 18

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 lut 2006, 21:48

Tak wiem, chciałem poprawić, ale forum tak zamula, że nie chciało się zedytować :/

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 26 lut 2006, 11:56

Bonso pisze:meecik_mks napisał:
maniacy już przetłumaczyli co oznaczają te hieroglify (śmierć)

z tego co ja wiem, to hieroglify oznaczają "świat nie zginie"
ja to przeczytałem na zagranicznej stronie, gdzie kolesie wysyłali maile do gostków którzy znają się na takich rzeczach.... więc.... ;)
Bonso pisze: Henry niemal na pewno jest "Innym" tylko którym Jak wiadomo sa dwie grupy "Innych" Ci z którymi rozmawiał Jack i spółka i Ci których widzieli Eko i Jin.

Heh a ty skąd to wiesz :D kto tam wie ilke tych grup jest... ale ja też uważam, że są 2... a Henry dał się specjalnie złapać, żeby wbić sie do grupy... tak jak Ethan czy Goodwin... bo wątpie, żeby przypadkowo po iluś tam latach, w momencie gdy kolo jest juz tak obeznany w terenie i wogóle dał sie złapać w jakaś głupią pułapke... cholera to wie...

Nie można też zapomnieć o Danielle (w czyjej ona jest grupie ?!) o niej tez sie dowiemy jeszcze wielu rzeczy... !

P.S kiedy w końcu ten nowy odcinek ? Chyba jednak 1 Marzec....

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 26 lut 2006, 14:45

Tak 1 marzec. Ten koles to chyba na 100% jest od innych. Tylko z której grupy?? Chyba nie z tej co gadal z nimi Jacka i spółka. Bo przeciez oni tak dobrze nie wyglądali? Zreszta jak Sayid skończył go torturować to widzieliscie jego spojrzenie??!!
http://www.lost-media.com/modules.php?n ... 962&pos=11
co o tym sądzicie??

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 01 mar 2006, 18:41

No to dziś wreszcie 15 odcinek !! :D:D
Widział ktoś może artykuł w "Metrze" na temat serialu ????

Z tych zdjęć przedodcinkowych widzimy że Claire i Kate odkrywają nowy bunkier (nową stację) ,Gdzieś widziałem filim na temat "DHARMA" i była mowa o 6 Stacjach badawczych.

Jak myślicie co będzie dzisiaj ??

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 01 mar 2006, 19:13

meecik_mks pisze:bo wątpie, żeby przypadkowo po iluś tam latach, w momencie gdy kolo jest juz tak obeznany w terenie i wogóle dał sie złapać w jakaś głupią pułapke... cholera to wie...
Nie zapominaj o tym co powiedziała o obcych Danielle (albo Sayid, już nie pamiętam): "Zależy z jakiej perspektywy patrzysz". Więc ja bym tutaj nie szafował z wyrokami, kto jest inny, obcy czy zły w tym serialu...Bo wszystko może zaskoczyć :wink: .

Tak się zastanawiałem...Otóż w filozofii nowożytnej dość znaczącą postacią jest Anglik, niejaki John Locke...Czyżby zupełny przypadek? :lol:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 01 mar 2006, 20:44

Pisakk pisze:Tak się zastanawiałem...Otóż w filozofii nowożytnej dość znaczącą postacią jest Anglik, niejaki John Locke...Czyżby zupełny przypadek?

słyszałem o tym... podobne jest info bodajże o Danielle właśnie... ale nie jestem pewien... :)

jutro kolejny odcinek :)
jackieboy pisze:i była mowa o 6 Stacjach badawczych.
ja już pisałem conieco na temat tych stacji badawczych.... i moim zdaniem, jest to bardzo prawdopodbne... co pisałem...

P.S jakby nie było walnołeś mały spojler, także zaznaczaj go jakos.... ;)

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 01 mar 2006, 21:55

meecik_mks pisze:jackieboy napisał:
i była mowa o 6 Stacjach badawczych.

ja już pisałem conieco na temat tych stacji badawczych.... i moim zdaniem, jest to bardzo prawdopodbne... co pisałem...
a ten film to nie był czasem "zrobiony" przez fanów serialu?? bo tak gdzieś czytałem ;)

to już jutro... ahhh nie moge się doczekać :D

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 02 mar 2006, 18:11

Pisakk pisze:Tak się zastanawiałem...Otóż w filozofii nowożytnej dość znaczącą postacią jest Anglik, niejaki John Locke...Czyżby zupełny przypadek?
Tak tak John Locke- ojciec libertanizmu :) btw niezła była jazda na wosie kiedy się o nim uczyliśmy :d
Pasztet pisze:a ten film to nie był czasem "zrobiony" przez fanów serialu?? bo tak gdzieś czytałem
no własnie mnie też to ciekawi kto to zrobił ten filmik..Tam chyba jest młody Zeke <czy jak to sie pisze>....
Jakby ktos miał jakies info na ten temat to niech wrzuci na forum...
15 odcinek juz się ściaga :D:D :twisted:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 02 mar 2006, 18:52

jackieboy pisze:Tam chyba jest młody Zeke <czy jak to sie pisze>....

heh.. ja jeszcze słyszałem od brata, że w to wszystko Sun może byc zamieszana :D
Pasztet pisze:meecik_mks napisał:
jackieboy napisał:
i była mowa o 6 Stacjach badawczych.

a ten film to nie był czasem "zrobiony" przez fanów serialu?? bo tak gdzieś czytałem

troche mnie zaskoczyłeś... ale ja i tak uważam, że to jest najbardziej prawdopodobna wersja według mnie... a jak bedzie tak, że to tylko sen ćpuna Charliego to sie wkur...ze :D hehe

15 ściągnięty, ale czekam na brata :)

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 02 mar 2006, 20:10

ja już obejrzałem parę godzin temu :D

nie chcesz czytać to nie zaznaczaj tekstu

odcinek ciekawy, mytślałem że będzie nudnawy, ale na szczęście tak nie było ;) Teraz jestem już na 100% pewien że Henry to Other.. ten tekst do Locke'a :?

szkoda że następny dopiero za 3 tygodnie :/

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 02 mar 2006, 23:32

heh ja też własnie po, zgadzam się kompletnie z wypowiedzą poprzednika co to "othera", jak widać Kate znalazła i chyba odkryła cała maskaradę, która dzieje się na wyspie związaną z innymi ( może od teraz będziemy ich nazywać przebiereńcami ? ) . zastanawia mnie teraz tylko czy wszyscy lości są częścią jakiegoś programu badawczego, i tak naprawde wszystkie inne osoby są tylko elementami, które w nim uczestniczą, ale jeżeli byłby to program badawczy jaki mialby on cel ? czemu "niewinni" ludzie musieliby ginąć ? sam nie wiem... Wracajac jeszcze do odcinka uważam go za pełnego uczuć i jednego chyba z bardziej melancholijnych, mimo ze za takowymi nie przepadam ten bardzo mi się podobal... aha i tak sie zastanawiam czy ta choroba dziecka teraz moze nie byc utajona i roznosic sie po innych osobach, a osoba zainfekowana ( dziecko ) nie umrze z jej powodu...

eh kiedy nastepny odcinek :roll: : (( czemu tak dluuugo

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 03 mar 2006, 7:48

odcinek był bardzo ciekawy, a to co znalazła Kate po prostu obala teze, że są jakieś 2 grupy... ten który rozmawiał z Ethanem to był prawdopodbnie Zeke... (moge się mylić), on powiedział też ciekawe słowa w stylu: "Chcesz żeby on sie zdenerwował" ?! czyli na tej wyspie jest ktoś jeszcze ważniejszy i to może być ten kolo z tego filmu o guziku (ten za szybą w bloku) takie są moje podejrzenia... jak było widać poznaliśmy córke Danielle, właz po wejściu Claire, Kate i Danielle byl opuszczony, widocznie inni go opuścili po tym jak Claire im uciekła, pewnie z obawy, że ich bedzie szukać wraz z innymi... A czy to co podawał Ethan, Claire to nie było to co brał ten kolo z włazu... ciekawe co to było też za miejsce w tym włazi gdzie Claire spojrzała a Ethan jej powiedział, choć tędy... nad jednymi drzwiami widniał też napis "Escape Hatch" bardzo ciekawy odcinek :) Gdyby tak wszyscy powiedzieli wszystkim co wiedzą... to by się dużo wyjaśniło :P

:)

po tym odcinku jestem jeszcze bardziej przekonany o tym projekcie, ale tak jak pisze Baqu, jaki cel ma zabijanie ludzi... i co z tą chorobą.... a to co mnie potwierdza co do tego projektu to sala operacyjna pełna lekarzy... skąd by tam było ileś tam lekarzy na tej wyspie... ?!

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 03 mar 2006, 14:24

meecik_mks pisze:właz po wejściu Claire, Kate i Danielle byl opuszczony, widocznie inni go opuścili po tym jak Claire im uciekła, pewnie z obawy, że ich bedzie szukać wraz z innymi...
mi się wydaje, że to mogło być trochę później.. popatrz: rozbitkowie zpotkali Zeke z brodą całkiem niedawno (wtedy w lesie, w poszukwianiu Michaela) a to było przecież dawno po powrocie Claire ;)

dla chętnych trailer 2x16

http://www.sparklies.org/~lisa/lost/vid ... omo-lg.zip

czyżby szykował się nam kolejny bobas?? :P

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 03 mar 2006, 17:29

15 odcinek właśnie obejrzałem i znowu bardzo dobry ;) Ciekawie, bardzo ciekawie...
"Others" miesza bardzo, widać że Lockowi nie podoba się to, że nie jest takim 'prawdziwym szefem', ciakwe co Kate i Claire, zrobią z tym co widziały, jak to sie wszystko rozwinie...tak wiec moze mała ciekawostka, bo jeszcze nie było ;) Na zblizeniu lekarstwa które Ethan, podawał Claire, widnieją pewne liczby...tak, oczywiście jest to 4, 8, 15, 16, 23, 42 ;)

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 03 mar 2006, 19:30

Pasztet pisze:mi się wydaje, że to mogło być trochę później.. popatrz: rozbitkowie zpotkali Zeke z brodą całkiem niedawno (wtedy w lesie, w poszukwianiu Michaela) a to było przecież dawno po powrocie Claire

zgadzam sie... :) ale wiesz dziwnie to wyglądało... wszystko puste, powywracane, kable z lamp rozerwane, pokoik Aarona pusty... a broda Zeke została... :roll: Jak mogli zapomnieć o tak ważnej rzeczy....

Bonso pisze: Na zblizeniu lekarstwa które Ethan, podawał Claire, widnieją pewne liczby...tak, oczywiście jest to 4, 8, 15, 16, 23, 42

nom to prawie to samo lekarstwo które brał Desmond, tylko, ze na leku do Aarona był jakiś dopisek przy -48 bodajże...

a odcinek był bardzo dobry... Henry troche poddenerwował Locka, jednym zdaniem widać, że jest inteligenty, ma świetny słuch... w necie przeczytałem, że on jest coś ala Ethan(on był super silny), ale jak wiemy solówke z Jackiem przegrał... ;)

Btw gdzie jest Michael i Walt :D:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”