AS Roma (zbiorczy) - Strona 58

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lut 2006, 9:59

dzieciol31 pisze:derby bez Tottiego to nie derby...;/
Wydaje mi się że jednak są to derby :P Ban dla Tottiego obniżył by emocje i napięcie. Derbów by nie było gdyby brakło Romy bądź Lazio :P:D
dzieciol31 pisze:a co do dzisiajszego meczu.. to licze na wyrownanie rekordu... Gramy na wlasnym terenie.. Empoli nie jest wymagajacym przeciwnikiem co znaczy ze nie moze sprawic niespodzianki i trzeba go lekcewazyc! wrecz przeciwnie... !!!
No Roma już ma ładną passe, dziś może pobić rekord ale nie będzie tak łatwo jak piszesz :] Przedeweszystkim przez możliwość pobicia rekordu Roma się może mniej koncentrować na meczu, taki rzeczy często mieszają w głowach jak drużyna wie że może przejść do historii :) Empoli chyba w pierwszej rundzie Rome pokonało, ale to była inna Roma.
dzieciol31 pisze:3-0 tradycyjnie trzy bramki:) Hattrick Tottiego:) i pogon z Tonim:)
:think: Roma wygra ale nie więcej niż 2 bramkami. Luca jeżeli będzie dalej grał i systematycznie dokładał i juz nikt mu nie odbierze korony ;)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 19 lut 2006, 10:30

Łukasz[ACM] pisze:Wydaje mi się że jednak są to derby Ban dla Tottiego obniżył by emocje i napięcie. Derbów by nie było gdyby brakło Romy bądź Lazio
bez Tottiego grali dokladnie rok temu ... mial kare za uderzenie Tudora chyba w twarz o ile sie nie myle...:) symbole musza grac:)
ale jesli chcesz byc bardzo doslowny to derby zawsze bede na wet w Primaverze:)
PZDR

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 19 lut 2006, 10:47

w Derbach nie będzie łatwo zobaczymy co Lazio zagra z Violą jeżeli Viola łatwo sobie z nimi poradzi to nie widze większych problemów żeby łatwo przejść Lazio obstawiam wynik 2-1 lub 2-0 (Totti x2)

A tak aprobo dlaczego mam jeszcze że jestem Zbanowany ??????

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lut 2006, 11:25

dzieciol31 pisze: symbole musza grac:)
Oczywiście że tak, to nie to samo. Ja wiem o co Ci chodziło ( o ten smaczek derbów :P ) ale bez Tottiego też były by to derby :lol:
Romanista pisze:Lazio obstawiam wynik 2-1 lub 2-0 (Totti x2)
Proponuje narazie pozostać przy meczu z Empoli :]
Romanista pisze:A tak aprobo dlaczego mam jeszcze że jestem Zbanowany ??????
A tak żebyś się pytał i było śmiesznie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lut 2006, 12:50

Wy tu o derbach już a dziś możemy być świadkami historycznego meczu :] Roma - Empoli mecz o 3 pkt. i ... wyrównanie rekord zwycięstw pod rząd w lidze. :] 10 spotkan pod rząd w serie A wygrały ekipy Juventusu w latach 1931-32, Milanu w latach - 1950-51 i Bolonii w sezonie - 1963-64.

Roma dziś na Olimpico nie powinna miec kłopotów z Empoli (tylko Tavano :roll:) Wrócił juz to składu Aeroplanino ale prawdopodobnie zrów zagra Fransceco Totti na spicy. Simone Perrotta na mediapunta :wink: a na flankach duet Canarinhos Taddei Mancini. W defensywie pewnie Panucci, Mexes, Bovo, Chivu - Cufre zawieszony za żółtka jak sie nie myle. Wrocił do kadry Kuffour ale wątpie by zagrał od poczatku.

Stawiam 2:0 dla Rzymian po bramkach Taddei'ego i ... Montella :] Mam nadzieje że Vincenzo zagra z ławki i coś ustrzali :) Nie mogą gracze Romy myśleć o derbach czy rekordach. Ale to już pewnie Luciano Spalletti przerobił. Viola swój mecz pewnie wygra bo u siebie grają bosko :) A Lazio w kratke na wyjazdach.

Pozdro

Edit : 5 minuta meczu i Francesco Totti na deskach :!: :( ale mu sie noga wydzieła :( nieprzyjemnie to wygladało :( Podcia go koles od tyłu :( Musi zejśc już w 8 minucie :( A derby już nie długo ....

Montella na boisku :!:

Bramka Perrotty to prezent obrońcy Empoli :] chciał "zaskoczyć" swojego bramkarza :) ale Cejasowi udało sie sparować do boku piłke a Perrotta jak snajper z zimna krwią na 1;0 do pustej :]

Lazio prowadzi z Viola [jak narazie] ... no no prosze :) brawo :!: Viola tylko raz przegrała u siebie z Juve a tak 12 wygranych :!:

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 20 lut 2006, 6:54

No i mecz z jednej strony dający powody do zadowoleni nie ze stylu a z tego że wyrównaliśmy rekord i zapisaliśmy sie w Histori włoskiej Piłki ale i smuci z powodu kontuzji Capitano dosyć poważnej będzie pauzował z 2/3 miechy
Mecz dosyc trudny co przewidziałem kilka razy z opresji ratowali nas Mexes i Doni.Szkoda Tottiego mam nadzieje że pojedzie na Mundial . Szkoda też że Derby bez niego :cry: :cry: :cry: :cry:

a Oto fotki które pokazuja pozycję kostki Capitano w trakcie Faulu :

Obrazek

Obrazek

Francesco wracaj do zdrowia :cry: :(

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lut 2006, 13:00

No właśnie zwyciestwo i wyrównanie rekordu zchodzi teraz na drugi plan ...

Co za pech :( Wraca Aeroplanino do zdrowie i kadry a tu taka przerwa Francesco :( I w takie formie był. Starci Roma, Squadra Azzurich i Calcio :( Oby jak najszybciej wrócił Totti do zdrowie. Koleś który mu wszedł z nogi - przeprasza i prosi o wybaczenie - ten uraz miesza plany Spallettiemu i Lippiemu. Taki zawodnik w takiej formie to skarb. Teraz chyba Luciano nadal bedzie grał z Perrotta na mediapunta a Montella na spicy (oby forme szybko odzyskał) [A co z Nonda kiedy wraca ?]

Roma jest juz na 4 miejscu w tabeli. Czyli takim które daje elmiancje LM - Viola pewnie nie odpuści. Mają tylko jeden punkt straty. Wczorajsza porażka Violi była mała sensacja tej kolejki. Nie licząc sobotnych spotkań. Choć z drugiej strony np. Ascoli chyba większa sensacje sprawło :roll:

ZDROWIEJ SZYBKO FRANCESCO :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Nassem
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nassem » 20 lut 2006, 13:06

No ciekaw jestem jak poradzi sobie Roma bez swojej największej gwiazdy. Do konca sezonu jeszcze troche pozostało, ostatnio radzą soboie wysmiemicie i mam nadzieje ze zdołaja utrymac swoja pozycje, a moze jeszcze ją poprawic :wink: Szoda mi Tottiego bo był w formie :/ hmm na zdjeciach widac ze rzeczywiscie ta kostka sie mocno przekręciła :/

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 20 lut 2006, 13:17

Bardzo smutne zwycięstwo...W sumie to schodzi ono na drugim plan.Fatalny uraz, w fatalnym momencie, gdy drużynie świetnie idzie. Prawdopodobnie do końca sezonu nie zobaczymy już Tottiego w akcji.. :cry: Co do faulu Vanigliego to nie był on jakiś brutalny, sporo przypadku w nim było.Źle postawiona noga i doszło do dramatu.. :cry: Z napastników obecnie mamy Montelle (ale u niego widać braki, wczoraj zagrał słabo) i Okake. Nonda powinien wrócić do treningów na początku marca. Ważne będą pierwsze mecze pod nieobecność Il Capitano, jak drużyna zareaguje na jego nieobecność, jak sobie poradzi bez niego.W tym sezonie w Udine grając bez Tootiego drużyna pokazała, że wcale nie musi byc źle...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lut 2006, 13:27

Zagi a ten pierwszy mecz bez kapitana to .. derby :roll: No jeszcze UEFA ale jak pamietam w pierwszym meczu tez nie grał Totti i było 2;1 w Bruggi. W meczu o którym mówisz z Udinese Roma wygrała chyba 4;1 po świetnej parti Perrotty i Taddei'ego. Masz racje że teraz reakcja drużyny bedzie najważniejsza. Ale i szybki powrót do formy Montelli. Bo teraz gra z przodu "spadniena niego" jeśli chodzi o wykończenie. Choć jak pamietamy Roma grając bez napadu [teoretycznie Totti w ataku] wygrawał wszystko ... druga linią. Teraz Luciano przeniesie akcenty gra na skrzydła a gra bedzie kierował bedący w znakomitej formie Simne Perrotta.

Co to faul masz racje moze nie był jakis szczególnie brutalny ale prawie na środku boiska :( mógł odpuścic. Uraz może nie tyle spowodował jego wejśc - ba na pewno - co ten nie fortuny upadek :(

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 lut 2006, 23:08

Stalo się roma w kapitalnym stylu pokonala lazio i pobila rekord serie A.
Swietny mecz swietni kibice. Piekny kawalek footballu :P
Jak widac bez Tottiego tez mozna

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 27 lut 2006, 7:46

Bardzo dobry mecz. Bardzo dobry mecz z tyłu zagrali Chivu i MExes. Rumuna chętnie bym przywitał w Barcelonie. I ten niesamowity Mancini :shock: Jest to znakomity drybler, jest niesamowicie szybki. Przypomnę, że w tym meczu zaliczył 2 asysty. Przy pierwszym golu bardzo ładnie zachował się Taddei, który ładnie wyprzedził zawodnika Lazio. Druga bramka to czary w polu karnym Manciniego, wyłożenie piłki do młodego Aquilaniego, który płaskim strzałem pokonał Peruzziego. Dobry mecz :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 lut 2006, 7:59

Gratulacje dla Romy. Rekord wszech czasów Calcio musi robić wrażnie :]
Pierwszej połowy nie widziałem za wiele (tyle co słupek Rocchiego i bramke Taddeiego). Natomiast w drugiej połowie mecz był wyrównany i widać było , że Gialoressim grało się łatwiej z przewagą jednej bramki. Spokojnie przyjmowali Lazio we własnym polu karnym , a poźniej kilka kontr udało się wyprowadzić.
Znów typowym kunsztem brazylijskim błysnął Mancini. Świetna przeplatanka w polu karnym i wyłożenie jak na tacy piłki Aquilaniemu. Wtedy Di Canio mógł już tylko słuchać huralne śpiewy tifosich Romy :]

No a już za tydzień Roma-Inter i mam nadzieje , że przerwiemy wam tą passe :twisted: w końcu nie może ona trwać wiecznie , a i tak wykonaliście już 101% możliwości tego roku :wink:

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 27 lut 2006, 9:34

No ja mam nadzieje, że passa będzie jeszcze trwała...
Będzie to niezwykle ciekawy mecz, Roma może zmniejszyć dystans do Interu, a to oznaczało by walke o vice mistrzostwo Włoch.
Forza ROMA!!

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 27 lut 2006, 13:57

A zatem kolejne zwycięstwo, jest absolutny rekord pod względem zwycięstw z rzędu w lidze..Roma - rekordzistka, kto by pomyślał na początku sezonu, że coś takiego może się stać :wink:

Co do samego meczu..Derby jak to derby dużo walki, mało klarownych okazji do strzelenia bramek.Roma dała się wyszumieć Lazio na początku a potem kontrolowała spotkanie, zwłaszcza po golu Taddei'ego.Było widać wielki spokój i pewność w grze Giallorossich..Pięknie zachował się młody Aquilani po zdobyciu drugiej bramki, podbiegając do Il Capitano..Widać dla kogo zagrała drużyna w tym meczu. Fajne zawody rozegrali Mexes(czyścił z tyłu, świetny mecz) a także szalejący po bokach Amantino.W Lazio podobała mi się gra Behramiego..Ciekawy zawodnik, wkrótce może być o nim głośno...Aha zapomniałbym jeszcze o Donim, kurcze wczoraj słabiej, te jego wyjścia do dośrodkowań - tragedia :roll: Niech nie bierze przykładu z kolegi Julio Cesara :wink:

A za tydzień kolejny wielki mecz..Czeka już Inter, żądny rewanżu za porażke w 1 rundzie.Ja jestem dobrej myśli i czuję, że nie przegramy.. :P A w przypadku zwycięstwa przewaga Interu topnieje tylko do 1 pkt... Wtedy miejsce na pudle będzie już na wyciągnięcie ręki :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”