Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 27

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 05 lut 2006, 22:31

Coz powiedziec ?!!! Jestem niezmiernie podbudowany dzisiejszym wystepem naszych ulubiencow !!! Ogladalem ten mecz w calosci i musze powiedziec ze, ani przez moment (z czym w przeszlosci bywalo roznie) nasze zwyciestwo nie bylo zagrozone !!!! Barca niby cos tam probowal grac, ale tak naprawde byla to gra w wiekszosci kontrolowana przez naszych pilkarzy. Gralismy ladnie, skladnie, a przedewszystkim madrze !!! Na wyroznienie zasluguje cala druzyna, ale jednak dla mnie oprocz Torresa, mordercza prace wykonali Luccin i Ibagaza i to im naleza sie w glownej mierze slowa uznania !!! Barcelona i tak ma juz mistrzostwo zapewnione, a dla nas z psychologicznego punktu widzenia moze to byc niezla odskocznia do pucharow , czego sobie i Wam zycze !!!

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 19 lut 2006, 12:31

Dzisiaj wieczorem odbedzie sie ostatni mecz 24 kolejki PD,w ktorym to Getafe na wlasnym stadionie podejmie Atletico Madryt. Z pozoru wydawac by sie moglo ze faworytem tego spotkania sa "Rojiblancos" lecz druzyna prowadzona przez charyzmatycznego trenera Bernda Schustera choc gra w kratke, pokazala juz niejednokrotnie, ze sa w stanie wygrac z najlepszymi. W druzynie z przedmiesc Madrytu znajduje sie kilka ciekawych nazwisk min: Riki, zawodnik którym interesuje się ponoć sam Manchester United, Pernia,obrońca starający się o hiszpańskie obywatelstwo i debiut w kadrze Aragonesa, czy tez najlepszy strzelec zespolu Guiza. Ponadto w Getafe graja jeszcze zawodnicy do nie dawna wystepujacy na Vicente Calderon tacy jak: Veljko Paunović i Cosmin Contra.
Wszystko to, kaze z pokora podejsc do rywala, jednak majace ciagle pucharowe aspiracje Atletico musi w tym meczu podtrzymac serie zwycieskich meczow i zainkasowac trzy punkty. Kazdy inny wynik niz zwyciestwo Atletico bedzie sporym zawodem dla jej kibicow.
Czy tak bedzie przekonamy sie juz niebawem !!!!!

Getafe - Atletico Madryt transmisja live Canal+ Sport godz 20.55

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 03 mar 2006, 13:01

uz w najblizasza sobote o godz. 20 na Santiago Bernabeu odbedzie sie prawdziwa batalia o stolice Hiszpani. Na boisku pojawia sie jedenastki gospodarzy czyli Real Madryt i gosci czyli Atletico Madryt. Derby Madrytu nie tylko elektryzuja caly Madryt czy Hiszpanie, ale i caly swiat. Mecze te sa transmitowane do ponad 100 krajow, co swiadczy o zainteresowaniu i randze tego spotkania.

Do poprzedniego weekendu oba kluby nie maialy sobie rownych w rundzie wiosennej wygrywajac wszystkie piec spotkan, jednak tydzien temu Real poniosl porazke w Mallorce z tamtejszym klubem 2:1, natomiast Atletico rozgromilo u siebie Malage 5-0, odnoszac przy tym szoste zwyciestwo pod rzad. Szczegolna forma popisuje sie napatnik reprezentacji Hiszpani Fernando Torres, ktory ostatnio strzela bramki na zawolanie. El Nino jeszcze sie nie udalo strzelic bramki Realowi i miejmy nadzieje ze tym razem mu sie powiedzie i to najlepiej z dwa razy. Gorszy nie chce byc prawoskrzydlowy Madryckiego Atletico Maxi ktory rowniez w ostatnich spotkanaich co chwila wpisuje sie na liste strzelcow choc jego wystep stoi pod duzym znakiem zapytania.
za atletico.boo.pl

Moj typ 1:3

Transmisja Canal+ Sport 2

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 03 mar 2006, 18:48

Niestety, z powodu kontuzji na mecz z Realem nie powołani zostali dwaj kluczowi zawodnicy Atletico; Ariel Ibagaza i Maxi Rodriguez ! Jest to napewno dla nas bardzo duza strata, dlatego zmiennicy beda musieli udowodnic ze zasługuja na angaz w druzynie Atleti !
Jeszcze jedna bardzo zła wiadomosc, otóż w w Realu nie zagra Ronaldo !!! To bardzo duze wzmocnienie gospodarzy, ale cóż mam nadzieje że limit pecha przed jutrzejszym meczem juz wyczerpaliśmy.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 03 mar 2006, 21:02

Jeszcze jedna bardzo zła wiadomosc, otóż w w Realu nie zagra Ronaldo !!! To bardzo duze wzmocnienie gospodarzy
Trochę respektu, bo Ronaldo jak gra tak gra, ale póki co goli strzela więcej niż wasz dzieciak, który budzi się na mecze z Barceloną :] A chyba z tego rozlicza się napastników?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 03 mar 2006, 21:57

yazid^ pisze:Trochę respektu, bo Ronaldo jak gra tak gra, ale póki co goli strzela więcej niż wasz dzieciak, który budzi się na mecze z Barceloną A chyba z tego rozlicza się napastników?
A od tego stwierdzenia już tylko krok do wniosku, że lepiej mieć w drużynie Ronaldo niż Torresa! :lol:
Poza tym sformułowanie "póki co" odnosi się raczej do chwili obecnej niż do początków sezonu, a obecnie Ronaldo NIC nie strzela (on właściwie nawet nic nie biega, nie mówiąc już o strzelaniu :twisted: ), 'El Nino' zaś wręcz przeciwnie :roll:
Trochę obiektywizmu, bo na respekt Ronaldo musiałby sobie najpierw zasłużyć.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 03 mar 2006, 22:04

Oczywiście. Strzelanie ponad 20 bramek w każdym sezonie gry, trzy Złote Piłki, trzy medale MŚ, jeden tytuł króla strzelców tej imprezy i bycie jednym z najlepszych strzelców w historii - to nie wystarczy, aby szanować Ronaldo?:lol2: Zasłużyć to on sobie musi na grę w podstawowej "11", ale jego dokonań i szacunku za nie nikt mu nie odbierze.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 03 mar 2006, 22:11

Odpowiem Ci tak:
yazid^ pisze:póki co goli strzela więcej niż wasz dzieciak
Póki co w ogóle nie strzela goli w przeciwieństwie do Torresa :? Rozumiesz o co mi chodzi? A że kiedyś strzelał to nie ma na wynik derbów Madrytu anno 2006 żadnego wpływu :roll:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 03 mar 2006, 23:49

Póki co w ogóle nie strzela goli w przeciwieństwie do Torresa Rozumiesz o co mi chodzi? A że kiedyś strzelał to nie ma na wynik derbów Madrytu anno 2006 żadnego wpływu
Pisząc "póki co" miałem na myśli nie tylko czas obecny, ale i cały ten sezon, jak i poprzednie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A twoja odpowiedź jest marna, czyżby brak argumentów na potwierdzenie, że Ronaldo nie zasługuje na szacunek?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 04 mar 2006, 0:12

yazid^ pisze:jak gra tak gra, ale póki co goli strzela więcej niż wasz dzieciak
"Gra", "strzela" - bardzo to odnosi się do przeszłości. Więcej precyzji w wypowiedziach proponuję - to pomoże :?

Co do argumentów potwierdzających, że 'el gordo' nie zasługuje na szacunek mógłbym przytoczyć choćby jego nieprofesjonalne podejście do swojej pracy (co zarzucił mu nawet Raul), czy pazerność na kasę (zarówno kibice Barcelony jak i Interu coś o tym wiedzą).

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 04 mar 2006, 7:30

Ronaldo i szacunek ???? Chyba chłopie nie rozumiesz tego słowa !!!! Za co mozna go szanować ??? Za to że ma w dupie swój klub, kibiców, kolegów z drużyny, za to że kompletnie nie zależy mu na występach w Realu, że zagra tam gdzie mu wjęcej zapłacą, za to mam go szanować???!! Kibice Realu są może do takich spraw przyzwyczajeni, lecz ja nie !!! Za gole zdobyte, dla Realu moze dostać conajwyżej pochwałe, na szacunek to zasługuje Raul !

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 04 mar 2006, 9:42

Atletico dziś siegnie po zwycięstwo jestem tego pewny a i kurs nie do pozałowania:) więc nic tylko a viva Atletico ... Madryt bedzie dzis wasz... :D :wink:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 04 mar 2006, 10:33

Co do argumentów potwierdzających, że 'el gordo' nie zasługuje na szacunek mógłbym przytoczyć choćby jego nieprofesjonalne podejście do swojej pracy (co zarzucił mu nawet Raul), czy pazerność na kasę (zarówno kibice Barcelony jak i Interu coś o tym wiedzą).
Teraz to Ty odnosisz się do czasu obecnego, gdzie Ronaldo nie postępuje zbyt profesjonalnie. A co z przeszłością? Zresztą, powiedz mi skąd znasz motywy jakie kierowały Ronaldo przy transferach do kolejnych klubów?Chętnie posłucham :>
Ronaldo i szacunek ???? Chyba chłopie nie rozumiesz tego słowa !!!! Za co mozna go szanować ??? Za to że ma w dupie swój klub, kibiców, kolegów z drużyny, za to że kompletnie nie zależy mu na występach w Realu, że zagra tam gdzie mu wjęcej zapłacą, za to mam go szanować???!! Kibice Realu są może do takich spraw przyzwyczajeni, lecz ja nie !!! Za gole zdobyte, dla Realu moze dostać conajwyżej pochwałe, na szacunek to zasługuje Raul !
Doskonale rozumiem te słowo, ale widzę, że niektórym jest ono zupełnie obce :roll: Czego teraz w tej szkole uczą...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 04 mar 2006, 10:57

Nie wiem jakie motywy kierowały Ronaldo przy transferach (choć zapewne nie pomylę się wiele jeśli założę że dużą rolę odgrywały eurasy :? ), wiem za to których motywów nie można w jego zachowaniu się doszukać - Inter wyłożył niemałą kasę na kontrakt i leczenie Brazylijczyka w czasie kontuzji, a ten kiedy tylko się wyleczył i powrócił do formy na MŚ wypiął się na swój klub, jego kibiców i kolegów z drużyny i bez oporów przyjął ofertę z Realu. Za grosz przywiązania do barw klubowych. Rzeczywiście zachowanie zasługujące na szacunek :roll:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 04 mar 2006, 12:35

Wiesz, ja na jego miejscu też za bardzo nie chciałbym kontynuować gry w klubie, w którym ciągle leczyłem urazy. Zresztą, nie znamy kulis tego transferu - Ronaldo w wywiadach mówił m.in., że Cuper wręcz zmuszał go do gry kiedy nie był w pełni sił. Nie można jednoznacznie określić dlaczego Ronaldo odszedł. Składało się na to trochę więcej czynników, o których my nie wiemy. Zresztą, Real Madryt był wtedy klubem, któremu się nie odmawiało :]

Poza tym, nie rozumiem ludzi, którzy nie szanują kogoś, kogo nawet nie znają. Ja szanuję i podziwiam Ronaldo za to, że będąc młodym chłopakiem z Brazylii bez żadnych perspektyw życiowych, poświęcił się temu co kocha - futbolowi. Talent i determinacja zaprowadziły go na szczyt i choćby za to należy mu się szacunek. Rozumiem, że kibice Barcelony mogą nie szanować Luisa Figo, bo naprawdę mają do tego spore podstawy, bo samo jego odejście i okoliczności w jakich do tego doszło, miłe delikatnie mówiąc nie były. Można nienawidzić i nieszanować generała Franco, który dopuszczał się rzeczy obrzydliwych, aby Real był na topie. Ale piłkarza, który zrobił tyle dla futbolu, który czarował przez tyle lat powinno się, a nawet trzeba szanować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”