Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 14 sty 2006, 21:23
Tobik33
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 14 sty 2006, 21:26
Kwas wg klasycznej definicji Arrheniusa to każdy związek, który wprowadzony do roztworu wodnego zwiększa stężenie jonów H + . Automatycznie zasadą jest każdy związek, który zwiększa stężenie jonów OH − .japko pisze:kwas ... x/
Takiego związku jeszcze nie odkryto? Możę podaj co to za związek? Węglowodór, tlenek. jakiś kwas, zasada ? Oświeć mnie ! Jesteśmy świadkami nowego odkrycia: 'teoria japka'.japko pisze:smut... x/
To nikt, czy ty ?japko pisze: nikt sie nie smieję x/
Też lubię tą piosenkę. Ale to chyba leciało : "Głeboko w środku tak..."japko pisze:głęboko w środku gdzies x/
rymownik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 14 sty 2006, 21:31
hmm...ale panie psorze..a zasada to nie czasem taki ktory zmniejsza stezenie jonow wodorowych?Kwas wg klasycznej definicji Arrheniusa to każdy związek, który wprowadzony do roztworu wodnego zwiększa stężenie jonów H + . Automatycznie zasadą jest każdy związek, który zwiększa stężenie jonów OH − .
RzuR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 14 sty 2006, 21:38
Zasada ma postać xOH. Po dysocjacji OH-, więc zasada zwiększa liczbę anionów, a nie zmniejszaRzur pisze:hmm...ale panie psorze..a zasada to nie czasem taki ktory zmniejsza stezenie jonow wodorowych?
rymownik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 14 sty 2006, 22:41
Moim zdaniem to obaj macie rację... Rzur Twoja definicja jest zgodna z teorią Bronsteda... Genius miał na myśli wyłącznie teorię Ahreniusa. Chociaż mogę się mylić, bo moja definicja pochodzi z głowygenius pisze:Zasada ma postać xOH. Po dysocjacji OH-, więc zasada zwiększa liczbę anionów, a nie zmniejszaRzur pisze:hmm...ale panie psorze..a zasada to nie czasem taki ktory zmniejsza stezenie jonow wodorowych?zresztą definicja wzięta z wikipedii
Void

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 sty 2006, 1:21
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matiz94 » 27 sty 2006, 14:13
matiz94
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 lut 2006, 21:29
Diamen23
yazid^

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antonio87 » 19 lut 2006, 20:29
yazid^ pisze:PS. Pierwsza pani z prawej to moja partnerka od poloneza Razz
Antonio87
Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 19 lut 2006, 20:31
yazid^
maciek90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 20 lut 2006, 17:12
yazid^

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 05 mar 2006, 12:00
John Travolta
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 05 mar 2006, 13:06
cos blizej?:D tylko uwazaj na Chlopaczka bo on lubi takie mlode dziefczynki:Dyazid^ pisze:potem już partnerką od wszystkiego
DORIAN
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio