Saudi Professional League - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Saudi Professional League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 lip 2023, 21:21

tak, jedna z najgorzej poprowadzonych karier w kontekscie pilkarski poziom -> wybory klubowe. troche na wlasne zyczenie, a troche z przymusu, bo pare lat temu chyba rzeczywiscie chcial sie zwinac z ligi francuskiej, ale wiadomo, prison saint germain

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 26 lip 2023, 21:32

Ale i tak fajna karierę zrobił z mistrzostwem Europy w gablocie. W 2020 Mbappe byłby skuteczniejszy to jeszcze LM miałby na koncie i już naprawdę fajna kariera :D

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 lip 2023, 21:40

Przereklamowany typ. Aczkolwiek łatwo po takim wyborze zrozumieć dlaczego tak długo siedział w Paryżu jak gdyby nigdy nic.

Ładny pijar zrobił sobie Mbappe odrzucając tę pseudo-ofertę z Arabii, teraz do Realku i wszystkie przewinienia wybaczone.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lip 2023, 23:18

Veratti to moim zdaniem bdb gracz, widziałbym go w Interze.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 26 lip 2023, 23:22

Dla mnie to też kozak ale jak zostajesz na całą karierę w PSG to wiadomo jak jesteś postrzegany, że cię poważniejszy poziom nie zweryfikował że strefa komfortu itd

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 lip 2023, 23:55

Pisałem to chyba już o Verrattim, że to oczywiście klasowy gracz, ale:

1) typ tak często łapał kontuzje/grał maniane w tych decydujących meczach LM/tak często z Realem nie pokazywał absolutnie niczego ciekawego, do tego stopnia, że rok temu wyjaśnił go 37-letni Modric gdy to PSG miało lepszy skład, a na pewno lepszy wynik,
2) zwłaszcza, że jest raczej po latach oczywiste, że gość tak długo siedział w Paryżu nie dlatego, że chciał odejść, ale Prison Saint-Germain, a dlatego, że chciał,

że ja nie kupuję tej narracji o fatalnie poprowadzonej i zmarnowanej karierze. Zwłaszcza, że jak pisałem coś takiego o Mbappe, czyli dużo lepszym graczu, który będzie porównywany do tych Ronaldów, Garrinchów i Van Bastenów za 15 lat i pusty przebieg w Paryżu może zrobic różnicę, to usłyszałem, że w sumie nieprawda i przemawia przeze mnie haladziecizm. I może tak jest, to inna sprawa. Tak że mógł ugrać więcej, ale nie był tak dobry, żeby dekada w top klubie bez LM była marnowaniem kariery.

Top5 liga max za dwa lata, żadnych rozrywek poza Premier League nie stać na takie transfery.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 28 lip 2023, 16:13

🚨 𝐇𝐄𝐑𝐄 𝐖𝐄 𝐆𝐎! Al Nassr reach an agreement in principle with Bayern for Sadio Mané 🟡🔵

Done deal between clubs, paperwork to be checked on player side then medical will be booked ✨🇸🇦

⭐️ Cristiano Ronaldo, Brozović, Fofana, Talisca, Ospina, Alex Telles and now… Sadio Mané is coming.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 lip 2023, 16:17

Pamiętam jak na koniec przygody z nami, w mediach trwała senegalska nagonka na Liverpool. Że go nie szanują, nie potrafią docenić itd. i w Bayernie będzie kompletnie odwrotnie i oby przeszedł. A tu pyk.

Najlepsze, że Bayern chyba nawet na nim zarobi.

Awatar użytkownika
Nickson
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nickson » 28 lip 2023, 16:18

Sądziłem, że Mane będzie spoko opcją w Bayernie. Chyba jednak tam nie wypaliło to z innych względów niż tylko piłkarskich -> konflikt z Sane.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 lip 2023, 16:25

Klasyczek. System player, wyjęty z systemu nagle okazuje się wcale nie taki kozaczek. A ostatnie pół roku w Liverpoolu miał wielkie. Podejrzewam, że bardzo podobnie byłoby z Salahem.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 lip 2023, 16:27

Mane to ma raczej po prostu zjazd, co widać było w ostatnim czasie u nas, z pominięciem ostatnich pół roku. A to i tak nie był stary i dobry (dynamiczny) Mane.

A Salah to nie wiem czemu miałby być innym Hendersonem czy Wijnaldumem. Raczej w jego roli nic nadzwyczajnego nie ma. Przesadzasz :wink:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 lip 2023, 16:32

Dziwny ma zjazd skoro ostatnie pół roku przed odejściem to jakaś druga życiówka formy.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 lip 2023, 16:45

A co było przed tą połową sezonu? Faktycznie obudził się na drugą część rozgrywek, ale doszło do tego dopiero jak zmieniono mu pozycję. Chyba nie powiesz mi, że w 21/22 był takim samym zawodnikiem jak w początkowych sezonach gry u nas? Bo ja dobrze pamiętam, że gdzieś w 20/21 stracił (jak na siebie) sporo przyspieszenia i już nie miał takiego dryblingu. A to była istotna część jego gry.

Pół sezonu na innej pozycji faktycznie dobrze mu zrobiło, ale raczej uważam, że w Bayernie po prostu wrócił (no i zjechał jeszcze niżej) do tego co grał przed zmianą pozycji. Oczywiście zjeżdżający Mane to wciąż był dobry piłkarz, ale inny i uważam, że odszedł w dobrym momencie.

Awatar użytkownika
Albion
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 167
Kibicuję: England

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Albion » 28 lip 2023, 16:49

Mam taką teoryjkę, niekoniecznie stuprocentowo trafną, że ludzie, którzy wyrwali się z reżimu treningowego Kloppa, chcą sobie wreszcie, po paru latach poluzować. A jak fizycznie nie są na te kloppowe 110%, to wtedy braki łatwiej dostrzec.
Konflikty Mane w Bayernie są tak samo pochodną jego charakteru, jak i słabszych wyników sportowych, co powoduje wzmożoną drażliwość.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 lip 2023, 16:58

Ot co uroki kupowania napastników po 30-tce.

Ma ktoś pełną listę oficjalnych i nieoficjalnych transferów do Arabii? Bo można się pogubić, a dobrze to musi wyglądać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”