AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6420

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 lip 2023, 17:38

Conrado pisze:
30 lip 2023, 17:17
Mnie nie chodzi o pomysł na grę ale o same personalia
Przed sezonem wybrałbyś RLC i Reijndersa czy Frattessiego i Samardzicia ?
Na to pytanie się nie da odpowiedzieć. Z kogo miałbym wybierać, tylko z tej czwórki?
To jakbym miał brać Frattesiego to bym wolał zostać z Tonalim. Jakbym miał 100 mln żeby kupić 7 piłkarzy to nie bralbym Frattesiego za 40 bo on za 7 biegał nie będzie. Samardzic to spoko piłkarz, mieliśmy darmowego Kamade na wyciągnięcie ręki,profil podobny, więc po co płacić? Ale taktycznie Pioli wolał innych.
Gdyby wolał Samardzica to po co 20 mln za RLC skoro za 5 więcej byłby Samardzic?

Złe stawiasz pytanie. Milanu nie trenuje 30 użytkowników forum tylko jeden gość, który wolał wydać kasę nie na Samardzica ani wziąć za darmo Kamade. Jakiś powód tego jest a jest on prosty.

Inter miał inne problemy i priorytety, u nas trzeba w sumie 5-6 pomocników było wymienić,u nich nie. W takim przypadku zawsze możesz sobie wydawać zupełnie inaczej.
Conrado pisze:
30 lip 2023, 17:17
Problemem może być to że chcemy/wykładamy sporą kasę za gościa któremu chcemy zmienić pozycję a nie uczyć grać na tej samej ale w innym ustawieniu
https://www.transfermarkt.pl/yunus-musa ... ler/503991

O ile nie będzie grał na lewej obronie to chyba dramatu nie ma co?

Jak widać na środku pomocy zagrał najwięcej. Rozchodzi się tylko o to, że mniej może biegać do przodu, albo (jak robili Bennacer z Tonalim przez dwa lata, wcześniej z Kessiem) jak będzie biegał to RLC będzie zostawał niżej i odwrotnie.

Ot [k****] problem.

Zresztą, teraz stawiasz Frattesiego i Samardzica na jakimś piedestale niczym Berardiego i SMSa? Błagam, wiecznie wszyscy robią lepiej niż Milan.
Jak pisałem że idealny byłby tu Amrabat to pisałeś, że wolisz nikogo niż takie wzmocnienie a on zaraz pójdzie do MU za około 50 mln.

Jakby Pioli wolał Frattesiego czy Samardzica to by do nich dzwonił a nie do Reijndersa czy RLC a za tych pierwszych Milan złożył ZERO ofert i nie było żadnych kontaktów(poza wyimaginowanym umysłem Di pajaca).

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 lip 2023, 18:05

Mówiłem że będzie króciutko

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1979

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 lip 2023, 18:21

seba82 pisze:
30 lip 2023, 17:38
Zresztą, teraz stawiasz Frattesiego i Samardzica na jakimś piedestale niczym Berardiego i SMSa? Błagam, wiecznie wszyscy robią lepiej niż Milan.
Na żadnym piedestale,po prostu na chwilę obecną bardziej te transfery do mnie przemawiają.
seba82 pisze:
on zaraz pójdzie do MU za około 50 mln.
To jakiś wyznacznik ?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 lip 2023, 18:31

Conrado pisze:
30 lip 2023, 18:21
To jakiś wyznacznik ?
Tak jeden z najlepszych defensywnych pomocników Serie A poprzedniego sezonu i filar drużyny narodowej na ostatnim turnieju. Jednak do Ciebie nie przemówił 😉

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1136
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 30 lip 2023, 18:36

Kluczowe pytanie co do spotkań z Interem będzie to czy pomocnicy ogarną wejścia pomocników/wahadłowych Interu w drugie tempo bo za każdym, razem robili sobie przewagę stąd bramki dla rywali

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 lip 2023, 18:41

seba82 pisze:
30 lip 2023, 18:31
Conrado pisze:
30 lip 2023, 18:21
To jakiś wyznacznik ?
Tak jeden z najlepszych defensywnych pomocników Serie A poprzedniego sezonu i filar drużyny narodowej na ostatnim turnieju. Jednak do Ciebie nie przemówił 😉
Gdyby nie klub z PL to tematu 50 baniek nie byłoby w ogóle,więc nie mam na myśli samego zainteresowania a kwotę ;)
seba82 pisze:
Z kogo miałbym wybierać, tylko z tej czwórki?
Tak suchy wybór z tej czwórki,ci lub tamci bez 100 baniek w tle,bez Sandro ;)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 lip 2023, 18:56

Conrado pisze:
30 lip 2023, 18:41
Tak suchy wybór z tej czwórki,ci lub tamci bez 100 baniek w tle,bez Sandro
Samardzic i Reijnders.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 lip 2023, 19:04

Reijnders gra fajnie w USA ale miesiąc temu był nołnejmem i Frattessi wydaje się byc logiczniejszym wyborem z perspektywy fana calcio.
Brakuje mi w środku pewniaka,kogoś kto wiadomo będzie że wzmocni pierwszy skład i Pioli będzie od niego ustalał skład drugiej linii.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 lip 2023, 19:20

Conrado pisze:
30 lip 2023, 19:04
Reijnders gra fajnie w USA ale miesiąc temu był nołnejmem
Dla Ciebie dla mnie i wielu innych, którzy nie śledzą ligi holenderskiej. Natomiast są tacy co biorą pieniądze za śledzenie ciekawych piłkarzy w ligach poza top4 i dla nich nie był anonimowy. Zresztą wybrany do best XI w holandi poprzedniego sezonu i o ile dobrze pamiętam jeden z najlepszych pomocników zakończonej edycji Ligi Konfederacji.

Frattesi logiczniejszy bo oglądasz ligę włoska. No to już wiesz dlaczego pole widzenia masz ograniczone.
Nie na tym polega robienie transferów w klubach, żeby zakładać że ten jest lepszy o gdzieś o nim słyszałem a tamtego kompletnie nie znam,tp jest gorszy.
Conrado pisze:
30 lip 2023, 19:04
Brakuje mi
No i tu jest całe clue. A może Piolemu właśnie nie brakuje.

Dlatego ja nie krytykuję piłkarzy, których nie znam, nie widziałem albo widziałem kompilacje. Nie uważam, że Musah to będzie dobry DM czy huj mnie obchodzi może i napastnik.

Pisałem co ludzie pisali, że będzie tym defensywnym z pomocników. Nie defensywnym pomocnikiem,bo najwidoczniej Pioli uznał że nie musi za wszelką cenę mieć takiego typoweg. Nie wiem.
Wczoraj Wam Longo potwierdził.

Czy to słuszne? Nie wiem, tak jak i Kessie nie był DM a był naszą defensywną ostoją u Piolego, tak liczę że Pioli dokona kolejnego cudu z Musahem.
Cudu nie cudu, wystarczy dobrze gościa ustawić i jasno wyjaśnić co ma robić.

Natomiast nie zakładam z.gory, jak wielu, że się nie da itd... z Kessiem się dało.

Wszystko wyjdzie w praniu. Gość ma 20 lat dopiero,98 meczy w La liga i ponad 50 w kadrze. No to chyba już jest jakiś wyczyn, większość 20 latkow w Serie A ma perspektywę kolejnych dwóch na ławce.

Znając życie jak Piolemu początek ligi nie wyjdzie to wróci że strachu do 4231.
Niech on się martwi. Od początku pracy tutaj nie miał chyba takiej swobody w wybieraniu piłkarzy, więc niech gra co myśli,wtedy zobaczymy.
Skoro,za czasów Maldiniego, krążyła tu teoria, że Pioli robi wyniki ponad stan a zarząd mu nie pomaga, to ten rok zweryfikuje Stefano. Czy faktycznie taki magik czy jednak to w połowie to była zasługa Maldiniego, że mu podwaliny dobrej kadry zrobił (z błędami oczywiście).

Alibi się skończy,bo zwalać nie ma na kogo.

Dlatego ja mam takie podejście teraz a nie inne. Po prostu zwątpiłem w Stefano. Cieszą mnie fajne transfery, piłkarzy dobrych technicznie,relatywnie młodych i ciekawych. Jednak uważam, że Pioli nie wycisnie z nich całego potencjału.

Chciałbym się mylić dla dobra wyników klubowych. Tak szczerze.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 lip 2023, 19:30

seba82 pisze:
30 lip 2023, 19:20
Dla Ciebie dla mnie i wielu innych, którzy nie śledzą ligi holenderskiej
seba82 pisze:
Frattesi logiczniejszy bo oglądasz ligę włoska. No to już wiesz dlaczego pole widzenia masz ograniczone.
Oglądam też PL i Real w la liga ale holenderską sobie daruje ;) Pytałem też o Twoje zdanie a nie piłkarskich szperaczy ;)
seba82 pisze:
Konfederacji.
a tfu,to brzydkie słowo jest Seba,konferencja brzmi lepiej ;)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 lip 2023, 19:40

Conrado pisze:
30 lip 2023, 19:30
a tfu,to brzydkie słowo jest Seba,konferencja brzmi lepie
Auto słownik 🤣
Conrado pisze:
30 lip 2023, 19:30
Pytałem też o Twoje zdanie
No to odpisałem Ci wcześniej.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 lip 2023, 19:58

seba82 pisze:
30 lip 2023, 19:40
No to odpisałem Ci wcześniej.
Widziałem,widziałem ;)
Mimo że obecnie kupujemy sporo.mimo że kwoty też są jak na nasze warunki wysokie to nie potrafię się jarać tym mercato.
Owszem jest to nawet ciekawe okienko i przychodzący piłkarze mogą okazać się wzmocnieniem,ale nie powiem żebym odczuwał jakikolwiek dreszczyk emocji czy jakąś ekscytację tym wszystkim :?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2932

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 lip 2023, 20:15

Ale nie można im odmówić próby zmiany, za to ich można pochwalić.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 lip 2023, 20:21

+ to ze widza to co widzieli wszyscy poza Maldinim.

Tj wzmocnienie prawej strony (nie znam Chukwueze i stad raczej moja obawa a nie stad ze wiem jak gra), dodanie Pulisica czy Romero.
No i tez, zaczyna się proces wywalania Rebiciow i reszty.

Sprawne działanie i wydaje się, ze dobrze zdiagnozowane problemy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 lip 2023, 20:41

z mojej perspektywy wygląda to tak:

Milan dostał bardzo dobrą kasę za Tonalego, który jednak nie był w top 3 najważniejszych zawodników klubu. W sprawny sposób sprowadzono 7 graczy (wliczając Sportiello, który przyszedł wcześniej). Faktycznie wzmocniono atak, bo Chukwueze wydaje się że jest materiałem na gwiazdę ligi.
Pozbywa się graczy słabych i niepotrzebnych i jeśli faktycznie Rebic, Messias i Origi odejdą to Okafor, Chukwueze i Pulisić będą sporym upgradem. No nie ma opcji, że będą gorsi od tej trójki.

Cała ta rewolucja może być jednak problematyczna pod kątem adaptacji graczy, każdy przyszedł z nowej ligi i nie grał wcześniej w Serie A. Muszą się szybko zgrać z drużyną i zaadaptować, a jak widać po graczach sprowadzonych rok wcześniej, to Pioli miał problem ze stawianiem na nowe, niesprawdzone nabytki.
To, że Reijnerds był wybrany do 11 roku ligi konferencji, albo grał dobrze przeciwko Lazio nie mówi nic. Cyril Dessers, który spadł do Serie B z Cremonese, był sezon wcześniej królem strzelców tych rozgrywek, był też królem strzelców Ligi Holenderskiej swego czasu, a no wrażenia nie zrobił. Dalberto Carlos też był najlepszym lewym obrońcą Ligue 1, a z gościem się bujaliśmy 4 lata.
Gość z ligi austriackiej też jest wielką niewiadomą, to że grał dobrze z Milanem dużo nie mówi, Hauge też błyszczał i potem przepadł. A Musahu są różne opinie, ale to pewnie melodia przyszłości.
IMO RLC, Pulisić i Chukwueze, jeśli nie będą mieli problemów zdrowotnych, będą pewniakami i okażą się dobrymi transferami, pozostała trójka to będzie totolotek.

A co do całościowego obrazu potencjalnej jedenastki to Leao - Giroud - Chukwueze i za ich plecami Pulisić wygląda bardzo dobrze. Przy 4-3-3 to taki Pulisić będzie fajną opcją z ławki. Pytanie tylko jak ta druga linia sobie poradzi, bo żadnego z trójki Tonali, Diaz, Bennacer na ten moment nie ma.

Ciężko ocenić ten Milan pod kątem nowego sezonu, moim zdaniem wygląda mocniej, ale ciężko powiedzieć o ile.

EDIT
a, jeszcze ten Romero przyszedł, ale to w sumie nie jest tak istotna postać żeby go opisywać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”