Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2448

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 02 sie 2023, 13:03

Morrow pisze:
02 sie 2023, 12:51
To nie jest i nie będzie nowy Haaland, ale te 20+ bramek w sezonie przy taktycznym usposobieniu ten Haga należy od niego oczekiwać.
On rozegrał tylko 1 sezon w SerieA i takie wymagania? Chyba już lepiej było kupić Lakake za 40 mln.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2117
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 sie 2023, 13:15

Realista69 2.0 pisze:
02 sie 2023, 13:03
On rozegrał tylko 1 sezon w SerieA i takie wymagania? Chyba już lepiej było kupić Lakake za 40 mln.
Wszystko tylko nie Lukaku :D

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 02 sie 2023, 13:25

Lukaku to poczciwy gagatek - 2 razy w Chelsea, 2 razy w Interze i byłby 2 raz w MU... może w zimowym okienku?

Możecie trollować, ale idealnie pasuje do taktyki Ten Haga

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 sie 2023, 13:38

Realista69 2.0 pisze:
02 sie 2023, 13:25
Lukaku to poczciwy gagatek
Tak zwany Lukakek :wink:

Pewnie byłoby mu prościej o sensowną umowę gdyby nie to, że od jakiegoś czasu jest wrakiem piłkarza.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 02 sie 2023, 13:42

Bez przesady że jest wrakiem piłkarza. Jak w tamtym sezonie wrócił po kontuzji to końcówkę sezonu poza tym nieszczęsnym finałem LM miał znakomita. Tam chyba 10 meczów z rzędu z golem lub asysta.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 sie 2023, 14:11

Generalnie on w United też miał epizody. Problemem jest to, że nie licząc gry w Evertonie, czyli jak musiał walczyć o uznanie, to okropnie tył w Anglii i nie mógł utrzymać formy. Dodatkowo to jest umysł dziecka w dorosłym ciele. Pamiętam jak się przechwalał najlepszym wynikiem ze sprintów na treningu podczas okresu przygotowawczego kiedy wszyscy piłkarze byli zaangażowani w przygotowanie kondycyjne albo jak FIFA według niego dała mu zbyt małe przyspieszenie, więc robił w meczu debilne i niepotrzebne sprinty aż nie miał siły biegać. Akcją z Juventusem kiedy chciał zjeść ciastko i mieć ciastko, pokazał, że niewiele się zmienił.

Czy jednak pasuje pod ETHa? Jest wieżą, która umie grać bez piłki i w swojej najlepszej formie jest jednym z najlepszych napastników świata, ale nie chcę więcej nygusów typu on czy Pogba (mowa o charakterze, nie kolorze skóry, bo i biały może taki być - np. Januzaj, ale jemu jednak zabrakło skilla), którzy w prawdzie mają ogrom talentu, ale zupełnie nie nadrabiają pracą i profesjonalizmem, a umieją grać tylko jak warunki są po ich myśli. To z resztą też jest moja obawa związana z Garnacho, że zaczną się z nim problemy i na odpałach z zatrudnianiem karłów albo nie wracaniem się przy niebezpiecznym wyniku się nie zakończy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 sie 2023, 15:20

Hersk pisze:
02 sie 2023, 13:42
Bez przesady że jest wrakiem piłkarza. Jak w tamtym sezonie wrócił po kontuzji to końcówkę sezonu poza tym nieszczęsnym finałem LM miał znakomita. Tam chyba 10 meczów z rzędu z golem lub asysta.
Masz rację, wrak to zbyt surowe określenie. Chłop ma jednak 30 lat, za sobą fatalne MŚ i finał LM, gdzie w obu przypadkach gdyby robił to czego się od niego oczekuje czyli strzelał bramki, to byłby bohaterem. Gdyby nie akcja z Juve, pewnie zostałby w Interze i mógł wrócić na właściwe tory, bo to ciągle napastnik, który spokojnie może dać 20+ bramek w lidze z top4.

Tak czy siak, papiery na "9" w mocnym klubie są, ale kariera, z której jednak wydaje się, że można było wycisnąć trochę więcej, a to pewnie dlatego, że z głową, jak Chris zauważył, chyba tam do końca nie dojechało.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 sie 2023, 21:16

Ja tam nie rozumiem jak można tego Hojlunda bronić. Wywalacie jakieś 80 baniek za takiego nolnejma a tu zero krytyki i jeszcze teksty "orzeł wylądował" :D Być może gość odpali i mój post kiepsko się zestarzeje ale na dzień dzisiejszy niezła beka z włodarzy United i was kibiców którzy twierdzą że "no w sumie to kogo mieli kupić" :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 sie 2023, 21:28

Mnie ciekawi czy MU się w ogóle targuje przy tych transferach czy zwyczajnie rzucisz im kwotę z kapelusza a oni bez zastanowienia na nią przystają.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 sie 2023, 21:31

Delpiero14 pisze:
02 sie 2023, 21:28
Mnie ciekawi czy MU się w ogóle targuje przy tych transferach czy zwyczajnie rzucisz im kwotę z kapelusza a oni bez zastanowienia na nią przystają.
Targują się, inaczej by to krócej trwało. Problem w tym, że niewiele z tego targowania się wychodzi :D

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 sie 2023, 21:31

Matko Boska! Ale beka z kibiców United, że się nie biczują po transferze gościa, na którego klub wydał swoje pieniądze i w dodatku takiego, którego nie ma co oceniać i można polegać na wysokiej ocenie sztabu. Myślę, że nikt tu eksperta zgrywać nie będzie i analizy, jak to wywaliliśmy w błoto pieniędzy robić nie będzie, ale zakładam, że skoro tak na pewniaka wbijasz, to chłopaka znasz dobrze i przeanalizujesz nam, czemu mamy czuć się głupio i być ofiarami beki, że nie płaczemy nad wydawaniem cudzych, a nie naszych pieniędzy.

Tak że czekam na szczegółową analizę.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 02 sie 2023, 21:32

City dalo mniej za Haalanda :lol2: ja wiem że przez klauzulę ale fakt jest faktem.

United od lat robi transfery średniaków za grubą kasę. Kogo to jeszcze dziwi? Na mistrzostwo poczekają jeszcze kolejna dekadę z takimi ruchami.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 sie 2023, 21:36

Czy ja wiem? Onana - świetny piłkarz. Mount - świetny piłkarz. Ten Hojlund to kot w worku dla mnie, ale też czytałem o nim trochę opinii i akurat te są bardzo dobre, więc może nie będzie to taka tragedia. Ale co do Duńczyka - oprę się tylko na tym, że w klubie bardzo go cenili i dwie mocne ekipy o niego walczyły, bo sam nie widziałem na oczy i nie ocenię. A że nie z mojej kieszeni, to mnie tam taki wydatek nie boli.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 sie 2023, 21:41

Antony?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 sie 2023, 21:42

piotrcies pisze:
02 sie 2023, 21:31
Matko Boska! Ale beka z kibiców United, że się nie biczują po transferze gościa, na którego klub wydał swoje pieniądze i w dodatku takiego, którego nie ma co oceniać i można polegać na wysokiej ocenie sztabu. Myślę, że nikt tu eksperta zgrywać nie będzie i analizy, jak to wywaliliśmy w błoto pieniędzy robić nie będzie, ale zakładam, że skoro tak na pewniaka wbijasz, to chłopaka znasz dobrze i przeanalizujesz nam, czemu mamy czuć się głupio i być ofiarami beki, że nie płaczemy nad wydawaniem cudzych, a nie naszych pieniędzy.

Tak że czekam na szczegółową analizę.
Hehehe analizy nie będzie, bo wystarczy odpalić transfermarkt i sprawdzić transfery in United :whistle: No a za Hojlunda to promocja i mistrzostwo świata :) W Bergamo to pewnie jakiegoś dyrektora wyjebali bo sprzedał gościa po cenie rynkowej zamiast naciągnąć kogoś na grube miliony :roftl3:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”