Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2462

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 sie 2023, 22:58

Delpiero14 pisze:
14 sie 2023, 22:57
Sorry, ale jak typ wychodzi z bramki i taranuje rywala nie dotykając nawet przy tym ani trochę piłki to jak może w takiej sytuacji nie dać karnego?
Tak samo jak wczoraj mógł nie dać karnego Barcelonie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 sie 2023, 22:59

TO ANGLIA, TU SIĘ GRA KONTAKTOWO!

A tak serio to też nie kumam, bo to dla mnie oczywisty karny, Szczęsny z Argentyną przy tym był dość miękki. Fart, ale płakać nie będę.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 sie 2023, 22:59

[media][/media]Dla mnie to nie pojęte jak ten łysy Holender robi w [ch**] cały świat i udaje ze rozwija drużynę

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 sie 2023, 23:00

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 14 sie 2023, 23:02

Im szybciej poleci Erik, tym lepiej dla klubu. Wydał mnóstwo kasy, ale tego na boisku nie widać. Nie można wiecznie liczyć, że Chelsea i LFC będą mieli doła.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 sie 2023, 23:05

Realista69 2.0 pisze:
14 sie 2023, 23:02
Im szybciej poleci Erik, tym lepiej dla klubu. Wydał mnóstwo kasy, ale tego na boisku nie widać. Nie można wiecznie liczyć, że Chelsea i LFC będą mieli doła.
Nie igraj z ogniem. Na tym forum za takie opinie można dostać bana. Armia Piotrków już szykuje posty obronne.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 sie 2023, 23:05

piotrcies pisze:
14 sie 2023, 23:00
No dokładnie.

A tak już na poważnie to bardzo średni mecz Manchesteru. Generalnie to jakby Wolves wygrali to nie byłby nic dziwnego. Z akcji mieli zdecydowanie więcej. Do tego karny, którego sędzia nie podyktował. Wiadomo karny to jeszcze nie gol, ale szansa. MU już by nie odpowiedziało. Po wczoraj to jego brak mnie nie dziwi jakoś. Var to tylko dodatek.

No cóż trzeba się cieszyć z tych punktów. Przynajmniej mogę obejrzeć kolejny mecz ;)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 sie 2023, 23:08

Ja bym po pierwszej kolejce nie wyciągał jeszcze daleko idących wniosków.

Ale sporo powodów do niepokoju po dziś faktycznie jest. Zespół przede wszystkim fizycznie wygląda słabo, przegrane pojedynki biegowe, wiecznie spóźnieni do piłki, pressing też leżał, jak sobie rywal biegnie nieatakowany przez pół boiska środkiem pola. Do tego zero pomysłu na akcje, Rash schowany, Garnacho same złe decyzje, no ogólnie to wyglądało słabiutko.

Najważniejsze są trzy punkty, ale z taką grą, to farta nam w końcu braknie. Sezon prawdy przed Holendrem, bo gość dostał fortunę i takie transfery, jakich chciał (poza jednym gościem), po wydaniu 500 mln trzeba jednak walczyć o coś więcej, niż tylko wyczołgane top4.
Ilka pisze:
14 sie 2023, 23:05
No dokładnie.
to był żart, oczywisty karny.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 sie 2023, 23:11

Piotr przecież wiem :) Wczoraj karny dla Barcy też był oczywisty :) Czasem się zastanawiam po co var i czy sędziowie nie widzą tam czegoś innego ...

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 14 sie 2023, 23:16

Fajnie Wolves grało, byli lepszą drużyną niż United i powinni wyjechać przynajmniej z 1 pkt.
Karny oczywiście ewidentny...

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 sie 2023, 23:18

Bassu pisze:
Armia Piotrków już szykuje posty obronne.
chyba mnie z kimś pomyliłeś.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 sie 2023, 23:19

Po pierwszej połowie miałem nadzieję, że spróbują bardziej do przodu i spróbowali... niestety. Otworzyliśmy grę, zaczęliśmy grać bardziej bezpośrednio, z szybkimi piłkami na skrzydła oraz za plecy obrońców i w prawdzie wygraliśmy, ale czuję, że przy naszej dzisiejszej formie, pokonało by nas może i nawet z 15 zespołów z EPL. Dopóki nie będziemy mieli człowieka w polu karnym i nie poprawimy celności, to nie możemy się tak otwierać. Nadzieja tylko w tym, że oni ciągle mają sezon przygotowawczy i po prostu nie weszli w sezon.

Czy jednak mam tu pretensje do ETHa? Z jednej strony to nie on grał tak ślamazarnie, ale z drugiej to on tak przepracował okres przygotowawczy, że niektórzy piłkarze podają i ruszają się jakby tydzień temu wrócili z urlopu. Za wcześnie jednak, żebym go obwiniał, bo może zawodnicy faktycznie mają wydłużone treningi siłowe i budują dalej kondycję, żeby sił na grę wysokim pressingiem starczyło na dłużej, a nie jak w tamtym sezonie na 2-3 miesiące. Jak by nie było, jest wygrana, 3 punkty zostają na Old Trafford, a z oceną wstrzymam się jeszcze kilka tygodni lub do ewentualnego punktu przełomowego.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 sie 2023, 23:22

piotrcies pisze:
14 sie 2023, 23:18
Bassu pisze:
Może chodziło o Armię Piotrków Trybunalski :think: Tylko nie wiem czy tą za Widzewem czy tą za ŁKSem?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 sie 2023, 23:31

Ilka pisze:
14 sie 2023, 23:22
piotrcies pisze:
14 sie 2023, 23:18
Bassu pisze:
Może chodziło o Armię Piotrków Trybunalski :think: Tylko nie wiem czy tą za Widzewem czy tą za ŁKSem?
Na pewno nie chodziło Twoje suchary.

Fakty są takie, że na starcie sezonu wyglądamy najgorzej z Top 6. Poch w Chelsea zrobił więcej porządku niż Ten Hag po ponad roku pracy. Można sobie wieszać plakaty łysego na ścianie, ale dla niego taryfy ulgowej już nie ma i to jak układa taktykę zespołu, jak schematycznie każe grać piłkarzom, jest upokarzające. Od Solskiera gramy tak samo, nudny, zbędny futbol. Trener ma doskonałych grajków, Top w reprezentacji, a nie umie ich złożyć w całość. I pierdoli kocopoły w mediach, bo nie ma charakteru do tego, by pokazać jaja jak Pep czy Klopp.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 sie 2023, 23:34

Mr.Chris pisze:
14 sie 2023, 23:19
Czy jednak mam tu pretensje do ETHa? Z jednej strony to nie on grał tak ślamazarnie, ale z drugiej to on tak przepracował okres przygotowawczy, że niektórzy piłkarze podają i ruszają się jakby tydzień temu wrócili z urlopu.
u mnie to karny członek dla TH za to co zawsze - upartość co do nazwisk. Garnacho 70 minut na boisku? Do Casemiro wpuszcza kolejnego człapaka Eriksena? Rywal robi sobie rajdy środkiem, tu akurat się prosi o takiego McTominaya, żeby trochę pobiegał i popressował rywali, to wpuszcza go na sam koniec (swoją drogą McTomek trochę pobiegał, popressował, nawet miał udany blok) - sami się prosimy o bramki dla rywala taką biernością. Obawiam się, że słowo rotacja ze słowniczków można wykreślić, póki ten Hag jest trenerem.
Bassu pisze:
14 sie 2023, 23:31
Na pewno nie chodziło Twoje suchary.
no o co jak o co, ale o to, że jestem fanboyem tego Haga to mnie posądzić chyba się nie da:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”