Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2468

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 19 sie 2023, 22:19

majer13 pisze:
19 sie 2023, 20:34

Zeszły sezon też zaczęliśmy beznadziejnie i to nie jest wystawianie oceny tylko realny obraz po dwóch meczach.

Mam nadzieję, że ten zespół będzie się rozkręcał...
Nie no ja bym powiedział, że jest spory progres 😉
Rok temu było chyba po 2 meczach 0 pkt i 0-7 w bramkach? :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 sie 2023, 22:24

Nebula RN pisze:
19 sie 2023, 22:19
majer13 pisze:
19 sie 2023, 20:34

Zeszły sezon też zaczęliśmy beznadziejnie i to nie jest wystawianie oceny tylko realny obraz po dwóch meczach.

Mam nadzieję, że ten zespół będzie się rozkręcał...
Nie no ja bym powiedział, że jest spory progres 😉
Rok temu było chyba po 2 meczach 0 pkt i 0-7 w bramkach? :)
Bardziej chodzi o to jak wygląda styl gry, po tych dwóch meczach tak naprawdę w mogło być bardzo podobnie jak w zeszłym roku :)
Statystyki i tabelki lepiej, obraz gry raczej bez różnicy.

Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 19 sie 2023, 23:39

Brighton pokazało dzisiaj, co Manchester powinien był zrobić z Wolves na otwarcie sezonu. :)

_the_firefly_
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 12
Kibicuję: Man Utd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _the_firefly_ » 20 sie 2023, 13:44

Być może mnie teraz tu będą liczyli wariatem, ale moim zdaniem wczoraj grali już lepej, choćby w pierwzej połowie. Do przerwy grali lepej, niż koguty i to fakt. Powinni byli prowadzić 2-0 lub chociaz 1-0 po pierwszej połowie, no niestety Oliver, jak zawsze, sędziował tak jakby jest niewidomy, bo to był 100% karny. Oczywiście, że mimo tego powinni byli grać dalej w piłkę, strzelić bramki (zwłaszcza Bruno) i nie pozwolać kogutam grać tak lużno i bez karnego, ale ten karny mógł wiele co zmienić. No niestety, skandały się zaczyną tylko kiedy sędziowie się mylią na korzyść Man Utd, a nie przeciw go. Bardzo mi ciekawię, jak będą tłumaczyć tą decyzję po kolejce.

Wracając do meczu, zobaczyłem progres. Nie wielki, ale choć jakiś progres. Druga połowa była okropna i wszytcy to widzieli, być może choćby teraz nareszcie kupią tego Amrabata, bo Casemiro jeszcze daleko od swoich najlepszych fizycznych kondycyj, to oczywiste. Mount mi się podobał o wiele bardziej dziś, niż przeciw Wolves, tu też widzę progres. Niestety Garnacho na początku sezonu jest prosto okropny, oraz Rashford, ale Marcusa można chociaż bronić tym, że gra nie na swojej najlepszej pozycji. Martinez też przeciez gra okropnie. Nie na poziome Maguira, ale bardzo źłe. Wan-Bissaka i Onana - top, najlepsi gracze zespołu po pierwszych dwóch meczach.

Oczekiwam na Sancho na lewym skrydle, Szkota w strefie śródkowej i Lindelofa z Varanem w śródku obrony w składzie podstawowym przeciw Forrest, a oraz transfera Amrabata. No i oczywiście oczekiwam na zdrowego Hojlunda, bo grać bez napastnika to się równia samobojstwu.

Jeszcze zbyt wcześnie panikować, drużyna rozkręci. GGMU!

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 20 sie 2023, 17:49

Bierzcie Lakake, bo jeszcze Milan wam go sprzątnie. Idealnie pasuje do taktyki Erika.

_the_firefly_
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _the_firefly_ » 20 sie 2023, 19:15

Realista69 2.0 pisze:
20 sie 2023, 17:49
Bierzcie Lakake, bo jeszcze Milan wam go sprzątnie. Idealnie pasuje do taktyki Erika.
Lepej grać bez napastnika, niż grać z tym zdenerwowanym dzieckiem w składzie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 sie 2023, 16:11

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 sie 2023, 16:15

Biorąc pod uwagę jaka gownoburza mogła się wokół tego zrobić w progresywnych mediach to jednak dla wizerunku United dobre rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 sie 2023, 17:07

Wydawalo sie ze sklaniaja sie do tego zeby go przywrocic ale chyba odbior poprzedniego oswiadczenia ktore mialo wysondowac reakcje na taka ewentualnosc ich otrzezwila. United nie oplacilaby sie skorka za wyprawke. Koles jest utalentowany ale od dawna poza gra i raczej nie bylby to zaden game changer dla gry zespolu za to strata wizerunkowa nieporownywalna.
Facet nie zostal uniewinniony tylko nie zlozono przeciwko niemu na tyle mocnej sprawy zeby pchnac to do sadu. Pewnie waznym elementem tutaj bylo "ocieplenie" relacji Greenwooda z jego(?) dziewczyna. Ten zapis audio jednak daje pewne pojecie jaki to jest czlowiek. Mysle ze najlepiej gdyby wyjechal z Anglii bo przynajmniej jak beda go wyzywac z trybun od gwalcicieli i przemocowcow to nie bedzie wszystkiego rozumial.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 sie 2023, 17:08

W sumie im więcej widzę decyzji i stylu zarządzania klubem przez Ten Haga i Glazerow to tym lepiej rozumiem wywiad Ronaldo i jego frustracje.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 sie 2023, 17:32

Sancho kupa gówna, Maguire nie umieją sprzedać i cały świat się z niego śmieje. Antony to farbowany klaun z dryblingiem z historyjek z gumy balonowej. nikt się na to nie nabiera. Wieczny talent Martial nie dojeżdża, hipergwiazda Hojlund znany przed tym transferem nikomu ma kontuzje. Mamy gigantyczna szkolke i ani [k****] jednego młodego który by mógł być napastnikiem. Dowodzi za to gość, który jedyne co umie to dobrze wyglądać na ławce rezerwowych.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 21 sie 2023, 17:58

Mówiłem po poprzednim stejtmencie (pisane z ironią), że wiemy tyle, że nic nie wiemy. Decyzja zrozumiała (czy dobra to oceni historia), ale kuźwa, powinna być podjęta 2 miesiące temu, żeby mógł pójść na wypożyczenie, przepracować z drużyną pełny okres przygotowawczy i mieć jakąś nadzieję na grę w pierwszym składzie.

_the_firefly_
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _the_firefly_ » 21 sie 2023, 18:05

Bassu pisze:
21 sie 2023, 16:11
Wstyd.
No niestety tego można było oczekiwać, bo teraz "progresywna" Europa nie baczy róźnicy między sportem a życiem poza boiskem, zwłaszcza amerykanie, którzy są niestety władzami w naszym zespole. Juz ma dziecko z tą dziewczyną, jest żonaty i jeżeli ja wszytko poprawnie rozumiałem, w ciągu dochodzenia nawet nie znaleźli dowodu tego, że on ją bił. Po prostu się obawiali negatywnej reajkcji nowoczesnych "progresywnych" ludzi. Moim zdaniem kłub, szczególnie taki, jak Man Utd w sytuacjach jak ta zawsze powinien wspierać swoim graczom, bo drużyna piłkarska = rodzina, ale u nas już oczywiście niestety nie. To jest przykre, ale nic z tym już nie zrobić

Być może gdyby katarczyki są już właścicielami kłubu byli, nie mielibyśmy tego problemu, bo oni najpierw myślą o wynikach na boisku. Życzę mu znaleść siebie w jakimś innym kraju, bo w Anglii te lewe frajery po prostu nie pozwolą mu grać w piłkę bez problemów. Mam nadzieję, że dalej w życiu będzie rozsądnym, bo wtedy być może jeszcze kiedyś zobaczymy go w czerwonej koszule (ale tylko jeśli kłub nareszcie sprzedadzą katarczykam).

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 sie 2023, 18:15

Jak się czyta to oświadczenie, to nie sposób oprzeć się wrażeniu, że od piłkarzy wymaga się zdecydowanie zbyt wiele.
A ogolnie dawno w piłkarskim światku nie było bardziej cringowej sprawy. Dziewczyna mu wybaczyła, cokolwiek jej tam zrobił czy nie zrobił to chyba nie było na tyle straszne skoro dalej są razem. No ale są środowiska, które poczuwają się do bycia sumieniem współczesnego świata, które za nic nie potrafią mu wybaczyć. Smieszniej być nie może.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 sie 2023, 18:41

Zastanawiam się co by było gdyby jego partnerka ogłosiła teraz że oskarżenia były niesłuszne, zadziałała nierozważnie pod przypływem chwili itd. W sumie czemu miałaby tego nie zrobić, niedawno czytałem że spodziewają się dziecka (nie chce mi się weryfikować), a mogłaby w ten sposób uratować jego karierę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”