Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 lut 2006, 20:13

Ale wiesz J1mmy to juz nie chodzi o wyniki [coś te mimo przewagi w tabeli tez pozostawiają wiele do życznia.] Z Bordeaux nie mogli grać swojego bo oni defensywnie ustawieni ale mimo wszystko Carew nie strzelił bramki juz od dawna. Juninho z wolnymi = nie to co zawsze. Tiago bładzi. Govou nie strzela - Malouda podobnia ale jego moga tłymaczyć te zmiany pozycji i brak na Abidala po jego stronie. Chyba jak jak napisałem gracze defensywy błyszcza. Cris i Coupet moze jeszcze Ba na pewno Diarra który gra swoje. I mi. dla tego Lyon nie traci bramek.

To może miec znaczenie że Abidal i Reveiller nie grają i duet 'skrzydłowych" - Malouda i Govou nie moga grac swojego. Nauczeni do gry w tymi partnerami w lini. Współpraca Reveiller Govou układała sie swietnie podobnie jak po drugiej stronie duet Malouda - Abidal.

Pozdro

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 lut 2006, 14:44

To może miec znaczenie że Abidal i Reveiller nie grają i duet 'skrzydłowych" - Malouda i Govou nie moga grac swojego. Nauczeni do gry w tymi partnerami w lini. Współpraca Reveiller Govou układała sie swietnie podobnie jak po drugiej stronie duet Malouda - Abidal.

Pozdro
Co do reveliera zgodze sie co do abidala nie ze wzgledu na to ze jednak w tym sezonie czesciej gral berthod. Z Nantes wygrali nareszcie , co prawda na stadionie philipsa pewnie padnie remis no ale co tam :D
Carew tez wraca do zdrowia i do formy wiec zle byc nie moze :D

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 22 lut 2006, 19:45

Witam po krótkiej/długiej przerwie ! Miałem odwyk forumowy :wink:
Lyon zagrał ostatnio 2 bardzo dobre mecze:
pierwszy z Nantes, drugi z PSV.
Co do tego pierwszego bardzo dobra gra Benzemy, widac że chłopak non stop sie rozwija. Ale również cały zespół stanął na wysokości zadania.
Ładna bramka Juninho z rzutu wolnego (mierzone co do milimetrów :) )
Kolejne trafienie zanotował również Fred, który naprawde dobrze się zaprezentował (klepka z Karimem - palce lizać, szkoda ze niezakończone trafieniem)
Co do meczu w LM.
Całe spotkanie pod dyktando OL (po za końcówką gdy graliśmy w 10)
w pierwszej połowie PSV zagroziło Naszej bramce zaledwie dwukrotnie:
poprzeczka po strzale Alexa z rzutu wolnego i głowka Hesselinka.
Lyon mógł kilka razy ukąsić, ale zabrakło skuteczności i celnosci podań.
W drugiej połowie ogromna przewaga Olympique, która została udokumentowana bramką (szmata Gomesa) Juninho z :wink: wolnego.
Po zcerwonej kartce dla Govou PSV mogł wyrównac, ale Kone nietrafił do pustej bramki (piłka trafiła w słupek).
Wynik 0-1 cieszy i napawa dużym optymizmem prze rewanżem.
pozdrawiam
Allez Lyon !

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 lut 2006, 9:55

Całe spotkanie pod dyktando OL (po za końcówką gdy graliśmy w 10)
w pierwszej połowie PSV zagroziło Naszej bramce zaledwie dwukrotnie:
poprzeczka po strzale Alexa z rzutu wolnego i głowka Hesselinka.
Lyon mógł kilka razy ukąsić, ale zabrakło skuteczności i celnosci podań.
W drugiej połowie ogromna przewaga Olympique, która została udokumentowana bramką (szmata Gomesa) Juninho z wolnego.
Po zcerwonej kartce dla Govou PSV mogł wyrównac, ale Kone nietrafił do pustej bramki (piłka trafiła w słupek).
Wynik 0-1 cieszy i napawa dużym optymizmem prze rewanżem.
pozdrawiam
Allez Lyon !
Wiesz mimo wszystko wydaje mi sie ze warunki dyktowalo psv jakos nie moglismy zakonczyc tych akcji, Carew sie troszke gubił i wynik jest lepszy niz gra fakt fatem ze lyon to jest jedyny zespol ktory z eindhoven wywiozl punkty w tej edycji lm :D w rewaznuz raczej niespodzianki nie bedzie 3:0 i cwiercfinal

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 23 lut 2006, 12:53

j1mmy pisze:Wiesz mimo wszystko wydaje mi sie ze warunki dyktowalo psv jakos nie moglismy zakonczyc tych akcji
To, że niemogliśmy zdobyć bramki nieświadczy, że niekontrolowaliśmy meczu. Ataki PSV były szybko rozbijane, a w akcjach ofensywnych piłka chodziła jak po sznurku. Gdy był duży pressing z Naszej strony to obrona holendrów robiła dużo błedów (w tym niecelne wyrzuty Gomesa). Były równeż często takie momenty, że PSV wogóle sobie nieradziło.
Ćwierćfinał jest jak najbardziej Nasz, trzeba tylko pokazac klase i że każdy musi się liczyć z OL.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 lut 2006, 8:51

To, że niemogliśmy zdobyć bramki nieświadczy, że niekontrolowaliśmy meczu. Ataki PSV były szybko rozbijane, a w akcjach ofensywnych piłka chodziła jak po sznurku. Gdy był duży pressing z Naszej strony to obrona holendrów robiła dużo błedów (w tym niecelne wyrzuty Gomesa). Były równeż często takie momenty, że PSV wogóle sobie nieradziło.
Moze moze ale ja odnioslem troszke inne wrażenie, napewno nie bylo takiej plynnosci w grze, torche sie tam zacieli , a niektore sytuacje w polu karnym wolaja o pomste do nieba, dobrze ze wszedl wiltord bo uspokoil troszkę grę z przodu, zastanawiam sie czy nie lepiej bylo by pograc kobinacyjnie z przoud np Benzema Fred Wiltord. I moglby raz na jakis czas houlier ben arfę wpuscic.

Propo wczorajeszgo wieczoru Lille , Strasbourg(sic!) i Marsylia przeszly dalej. Monaco i Lens nie dalo rady. Zreszta uwazam ze wynik dla monaco dosc zenujacy byl :). Moze fala sie wypowie cos o meczu Om bo ja tylko urywki widzialem

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 mar 2006, 11:58

Post pod postem pewnie wp dostanę no ale :)

Mecz Ajaccio z Olympic Lyon przebiegl w standardowy sposób. Duzo walki malo bramek w pierwszej polowie. Szybkie tempo i ladny mecz Wiltorda.
W 61 minucie wynik otwiera nikt inny jak Juninho i nie inaczej jak z wolnego z 35m. 10 minut pozniej Fred ogrywa obrońców i bramkarza i jest już 2:0 pózniej kontra Ajaccio i jest 2-1 na koniec po pieknym podaniu Wiltorda(akcja tez z kontry) z zimna krwia akcję wykańcza Benzema.
Warto odnotować kontuzję obrońcy Berthoda(no a jak jest lewym obrońcą :P jak pech to pech a szkoda bo dobry jest ::) )

O meczu z Rennes nic nie pisałem bo nie było warto

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2006, 12:11

J1mmy odświeżyłeś temat wiec za co wp :) nie bój nic :)

Ja co prawda meczu Lyonu nie wiedziałem bo wczoraj tego tyle bylo że hej :wink: wygrana kolejna i zła passa za sobą na dobre. Trudny to był wyjazd na Korsyke. :) Kontuzje Berthoda ? to już jest fatum :( znów obronca :(

Ale co mnie max ciekawi to mecz PSG - OM i zamieszanie wokół tego spotkania.

Bojkot :shock: Rezerwy :shock: Buki nie przyjmują zakładów na PSG ... :roll: Prezes OM Papa :wink: wypowiada się w takich słowach o tym meczu że już sie nie moge doczekać tego spotkanie :wink: Nie wiem ale jak Marsylia wystawi rezerwy w tym meczu to ładnie. Co prawda pokaże co nie co działaczą PSG ale tego sie nie spodziawałem. A wszystko przez bilety :lol: Klasyka Ligue 1 :] A tu prosze takie zamieszanie :wink: Troche nie ladnie ze strony Paryżan. Ale chyba OM była na takie cos przygotowana przeciesz to wojna :) Od zawsze mecze z podtekstami ...

Metz mnie rozawalił - nadal walczy :] Ostatnio ograli OM w ostatniej minucie i po max zmianie przy rzucie rożnym - teraz Monaco dało im sie ograć samo ... Szkoda Monaco bo ten sezon już na dobre stracony :(

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 mar 2006, 15:59

Fakt faktem co oni w tej Marsylii wyprawiaja to przechodzi ludzkie pojęcie
zresztą Paryżanie nie lepsi, prawde powiedziawszy myslałem że Marsylia powalczy o Lm w tym sezonie a tu im zostaje Uefa przy najlepszych wiatrach. Metz walczy i może im się uda choc szczerze wątpie, ale sytuacja na dole tabeli jest taka... ze dziwna :P bo i toryes i ajaccio i strasbourg i metz maja bardzo ale to bardzo zblizona liczbę punktów.
Co do Monaco, nie bylo wzmocnien(no dobra Vieri i Di Vaio sie sprawdzają ale to za mało :P ) oddali Evre oddali Deshampsa to mają.

Ciekaw jestem jak sobie Marsylia w uefie poradzi. Wyciągli Zenit , więc teoretycznie zadanie łatwe dla tak klasowej drużyny, tyle że pierwszy mecz u siebie(choć może ot lepiej bo w rosji moze sie ociepli do czasu rewanżu)

Zaza nie pisz do mnie z duzej litery bo nie wiem o kogo chodzi :PPPP

Ciekawie zapowiada się Mercato we Francji po sezonie przynajmniej w Lyonie(Odejsć ma Cris i Clerc(zdaje się ze do Romy(nie ma jak zawrotna kariera 14 meczy w Lyonie powołanie do reprezentacji ) ) z Diarry Man U chyba zrezygnował ).
Jest jeszcze magiczny Ribery(mozen niedługo będzie galaktyczny, choć z taką twarza nie nadaje sie do reklam :D)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2006, 16:23

Mecz PSG - OM to już teraz wojna na boisku i poza nim :wink: zobaczymy nie bawem jaki będzie wynik tej wojny. :wink: Metz walczy i zdziwiło mnie że 3 mecze bez porażki. Ale nadal sa ostatni w tabeli i maja jak sie nie myle 3 pkt straty do Ajaccio i 5 czy 6 do Stasburga. Który w Ligue 1 dołuje a w UEFA wygrywa jak leci :wink: dobre to

Monaco w tym sezonie zawiodło chyba każdego. I to już nie chodzi o same wynik ale i gre. Di Vaio to napastnik który potrafi rozegrać akcji - cofną sie po piłke - podac na nos itd. a mimo to, tam Vieri zbierą lepsze opinie. Bobo który tylko czeka ja sęp na dogranie. (choc co to za plus jak przegrywaja) Kapo im nie pomógł Chevanton urazy leczy - potem konflikt :( i teraz jest jak jest. Rozczarowanie sezonu. Wczoraj porażka z Metz to już zenada ...

j1mmy pisze:Zaza nie pisz do mnie z duzej litery bo nie wiem o kogo chodzi :PPPP
Już tam mam ze musze z duże pisac jak trzeba :wink: to po pierwsze :P a po drugie za mała litere sa wp bo nowi modzi zaczeli wprowadzać ostry rygor i to maja 100% racji :!: :wink:

j1mmy pisze:Ciekawie zapowiada się Mercato we Francji

A no ciekawie bedzie :) Kompany nie Kompany przypisywany Lyonowi - Clerc do Romy :> tego nie wiedziałem :) Czyli co za free bo nie ma jeszcze profesionalnej umowy ? a to żuczki młody sie "wybił przez pecha" koegów a tu juz zainteresowanie.

Ribery w Real ? wątpie mimo że wiele wskazuje na to że teraz Real nie postawi na reklame :wink: On jeszcze zostanie na Stade Velodrome. Ma mały "kredyt" do spłacenia :wink:

Adriano Galliani pisze:Adriano Galliani po wczorajszym spotkaniu z Empoli nie tylko zapewnił, że w przyszłym sezonie formacja ataku Milanu nie ulegnie zmianie, ale również potwierdził konieczność dokonania wzmocnień w defensywie. "Musimy wpierw wiedzieć kto odejdzie, a kto zostanie, dopiero później podejmiemy odpowiednie kroki. Jedynym pewnym ubytkiem jest póki co odejście Jaapa Stama. Na pewno będziemy potrzebowali ośmiu obrońców w kadrze. Nie wybiegajmy jednak zbyt daleko w przyszłość, teraz skupiamy się na spotkaniach z Bayernem i Juventusem, na mercato przyjdzie jeszcze czas. Cris i Diarra z Lyonu? To prawda, że Ariedo Braida regularnie obserwuje spotkania tego klubu, nie oznacza to jednak, że ma tam narzeczoną. Lyon należy już do największych i najważniejszych klubów europejskich, a te rzadko pozbywają się swoich gwiazd. Mam nadzieję, że pomylę się w tym miejscu."
Co Ty na to :> :?: Braida był widziany w Lyonie na obiedzie czy kolacji z ludzmi pana Aulasa ... Nie raz :roll: Ostatnio na spotkaniech Lyonu "domowych" był regularnie :shock: ...

P.S. Galliani dla www.acmilan.pl :wink:

A ciekawe co z takimi graczami będzie jak Pascal Feindouno czy odkrycie sezonu z Auxerre młody Duńczyk Thomas Kahlenberg (chyba tak sie pisze :roll:)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 05 mar 2006, 17:49

Co do Crisa nie wiem nie chcialbym zeby klub sie go pozbywał ale pewnie to przesądzone, bo mówiło sie już o Johnsonie, Kompanym i wielu innych.
Choc jak znam zycie to teraz idzie o kwestie milionów :P jak podawał konkurencyjny serwis:P Milan daje 10 Aulas zacznie rozmawiać od 15 :P

Co do Diarry myślę że ktokolwiek bedzie chciał go kupić będzie musiał siegnąc głeboko do kieszeni ^^. Skoro za Essiena trzeba było dać 38 baniek tu będzie pewnie wcale nie mniej jak nie więcej w każdym razie nie na kieszeń United :) predzej Chelsea albo Włosi :P.
Mnie się to w każdym razie to całe zamieszanie nie podoba , jeśli Francuskie zespoły chcą zacząc grac w LM częściej to muszą odejść od polityki sprzedawania najlepszych graczy. Nie może byc taka sytuacja , że ktos sie we francji pokaże a po roku już go tam nie ma :)

Co do sytuacji w tabeli

17. Troyes 28 27 23 - 36
18. Strasbourg 29 23 23 - 38
19. FC Metz 28 22 21 - 44
20. AC Ajaccio 29 21 17 - 37
To są zespoły które rozegrają batalię na smierć i zycie :P o pozostanie w lidze. jak widac metz ostatnie nie jest.

Co do Clerca to czytalem na tym na asroma.pl dawno temu :P
A jakies 2-3 dni temu skysports podało że Clerc dostał propozycję z Włoch
ma dostawac moze nie najwieksze pieniądze ale proponują mu wiecej niz 20k buksów na miesiąc.
Myślę że jesli Aulas chce go zatrzymać to musi sięgnąć głębiej do sakwy a zdaje się ze jest tego wart(choć wygryźć Reveliera będzie mu ciężko :P)

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 05 mar 2006, 19:12

mam pyt co do meczu PSG - OM

ma ktoś może składy? najlepiej z datami urodzenia bo chciałbym zobaczyć jak młoda była ta druzyna, którą nazwali bardzo młodą na C+ :p oglądając ostatnie 5 min moge niewiele powiedzieć... w zasadzie to nic poza tym, że PSG atakowało i w jednej akcji mogło to się skończyć tragicznie dla OM bo bramkarz w bodajze 89 minucie bardzo niepewnie wyszedł z bramki ^^ to tyle

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 mar 2006, 19:17

PSG remisuje 0:0 z OM.I co tu duzo mowic...wynik meczow szlagierowych we Francji taki jak zawsze. W tym sezonie tych bramek na boiskach Ligue 1 wpada bardzo malo i jestem ciekaw jaka jest tego przyczyna. Jesli juz obejrza sobie jakis mecz to umieram z nudy bo na boisku nie dzieje sie nic!Niech mi ktos powie co tu jest grane...i od lat jeden zespol :Lyon, ktory wygrywa wszystko i wszedzie we Francji.Moze ktos mi powie czemu?

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 05 mar 2006, 22:54

berik pisze:W tym sezonie tych bramek na boiskach Ligue 1 wpada bardzo malo i jestem ciekaw jaka jest tego przyczyna. Jesli juz obejrza sobie jakis mecz to umieram z nudy bo na boisku nie dzieje sie nic!Niech mi ktos powie co tu jest grane...i od lat jeden zespol :Lyon, ktory wygrywa wszystko i wszedzie we Francji.
Chyba od kilku lat już jest tak, że strasznie mało bramek pada i ogóle mało efektowna jest ta liga, żadko zdarzają sie ciekawe mecze...
Rumeczek pisze:ma ktoś może składy? najlepiej z datami urodzenia bo chciałbym zobaczyć jak młoda była ta druzyna, którą nazwali bardzo młodą na C+ :P
Skład OM : Carrasso - Bocaly, Civelli, Andre Luis, Pradié, Cantareil (cap.) - Dennoun (Flachi 55', Ngom 80'), Gastine (Diop 63'), Delfim, M. N'diaye - Gimenez

A tutaj masz dokładniejsze dane zawodników drugiej drużyny :)

Podobnie jak Rumeczek mecz oglądałem ok. 10 minut i PSG cały czas atakowało, a OM broniła sie wybijając piłki jak najdalej od swojej bramki.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 mar 2006, 23:03

mlody_10 pisze:Skład OM : Carrasso - Bocaly, Civelli, Andre Luis, Pradié, Cantareil (cap.) - Dennoun (Flachi 55', Ngom 80'), Gastine (Diop 63'), Delfim, M. N'diaye - Gimenez
OM wystawilo amatorow z IV ligi! a czemu? bo dostali 1000 biletow dla kibicow zamiast regulaminowych 5% co w tym wypadku daje 2000. PSG nawet z rezerwami nie wygralo...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”