Brighton & Howe Albion F.C. - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Brighton & Howe Albion F.C.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 sie 2023, 23:08

Kto ? To ten co miał być nowym Messim w Barcelonie ?

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 30 sie 2023, 23:12

Kontuzje zniszczyły chłopaka, bo może nowym Messim by nie był, ale potencjał na gwiazdę był.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 sie 2023, 16:06

A ja bym zaryzykował tezę że Brighton to bardzo ryzykowane miejsce do odbudowy dla Fatiego. Jedna kontuzja i trafi do tych samych specjalistów co Moder czy Mwepu :P
A druga sprawa, on Mitomy raczej na pewno nie wygryzie, więc albo dostosuje się do gry na prawej stronie, albo tych minut za dużo i tak nie złapie.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 31 sie 2023, 16:24

Jego naturalna pozycja to LS, ale według trenerów spokojnie odnalazłby się jako 9, a grywał też na PS. Myślę że i tak zgarnie więcej minut niż w takim Spurs, nie mówiąc o Chelsea czy Liverpoolu, bo głównie te kluby były zainteresowane. Ja bym wolał Sevillę, bo chłop póki co jest wrakiem i taka Premier League może okazać się za mocna, ale zobaczymy

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 31 sie 2023, 18:00

WKB pisze:
31 sie 2023, 16:24
Myślę że i tak zgarnie więcej minut niż w takim Spurs, nie mówiąc o Chelsea czy Liverpoolu
Mysle że żaden z tych klubów nie był zainteresowany skoro wylądował w Brighton. Z całym szacunkiem :D

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 31 sie 2023, 18:15

masacra pisze:
31 sie 2023, 18:00
WKB pisze:
31 sie 2023, 16:24
Myślę że i tak zgarnie więcej minut niż w takim Spurs, nie mówiąc o Chelsea czy Liverpoolu
Mysle że żaden z tych klubów nie był zainteresowany skoro wylądował w Brighton. Z całym szacunkiem :D
Możliwe że Liverpool i Chelsea to były tylko plotki, ale ze Spurs posypało się na ostatniej prostej praktycznie

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 wrz 2023, 10:14

Dziwne, De Zerbi odpowiada po angielsku a gdy dziennikarz zadaje mu pytania to tłumaczy mu na włoski jakiś ziomek.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 03 wrz 2023, 10:23

Casus typowego Polaka za granica - rok siedzi na wyspach i już ojczystego języka zapomniał.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 wrz 2023, 10:30

Dziwne jest to że całkiem dobrze gada po angielsku, a pytania trzeba mu tłumaczyć, nie spotkałem się z czymś takim.

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 03 wrz 2023, 11:06

Widocznie nie wszystko rozumie, co się do niego mówi.

od 35 sekundy i radzę włączyć napisy. (:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 03 wrz 2023, 12:27

coco pisze:
03 wrz 2023, 10:30
Dziwne jest to że całkiem dobrze gada po angielsku, a pytania trzeba mu tłumaczyć, nie spotkałem się z czymś takim.
Też nie wydaje mi się to normalne, po pierwsze ludzie więcej rozumieją jak ktoś mówi do nich, niż sami są w stanie się wypowiedzieć, a po drugie to dziennikarz mimo brytyjskiego akcentu wypowiada się bardzo zrozumiale i używa prostych słów.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 wrz 2023, 13:15

coco pisze:
03 wrz 2023, 10:30
Keres pisze:
03 wrz 2023, 12:27
Też nie wydaje mi się to normalne, po pierwsze ludzie więcej rozumieją jak ktoś mówi do nich, niż sami są w stanie się wypowiedzieć, a po drugie to dziennikarz mimo brytyjskiego akcentu wypowiada się bardzo zrozumiale i używa prostych słów.
Mi też się łatwiej mówi po angielsku niż słucha. Czasami niektóre wyrazy są cholernie podobne w brzmieniu, a zapis i znaczenie mają zupełnie różne od siebie. Chodzi oczywiście głównie o akcent i ten dziennikarz faktycznie mówi dosyć prosto, ale przed rozmową prawdopodobnie ustalili takie działanie i nie chciał zaburzać ustaleń w trakcie, żeby uniknąć nieporozumień. Może też mieć obawę, że źle zrozumie, bo nie może podczas słuchania zrobić pauzy, a w mowie natomiast ma więcej pewności siebie i czasu na zastanowienie się.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 02 lis 2023, 10:12

Jutro Moder ma dostać więcej minut w rezerwach, niż miało to miejsce przy okazji meczu z Arsenalem. Bardzo długo czekałem na ten powrót, bardzo polubiłem Modera w czasie gdy Kolejorz grał w LE, a jak przyklepano jego transfer do Anglii, to był znak, że trzeba się jemu uważniej przyglądac. Chyba jedna z gorszych kontuzji jeśli mówimy o naszych reprezentantach i najbardziej trapiąca (Wasyl, Błaszczu też nie mieli lekko, zwłaszcza ten pierwszy, kiedy myślałem, że po faulu Witsela jeśli dobrze pamiętam, nie zagra już w piłkę). Miło widzieć wracającego w rytm meczowy Modera, byleby zbudował formę na nowo, bo niejednego kontuzje już przystopowały.

Podoba mi się jak ostrożnie i z dokładnością wprowadzany do gry jest pomocnik, aby nie zaryzykować kolejnego urazu gra mniej minut i do tego na mniejszych obciążeniach bo w rezerwach z pewnością takie są, niż w podstawowym zespole Mew. W meczu z Arsenalem dostał około 30 minut, kiedy jutro w spotkaniu z rezerwami Aston Villa ma dostać 45 minut, całą połowę do rozegrania. W następnych tygodniach na pewno będzie wyglądało to lepiej i nie mogę się doczekać powrotu Kuby do składu Brighton na spotkania Premier League.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 04 lis 2023, 20:41

No i na takie coś ze strony Modera czekałem, coraz lepsze wieści z nim związane. Wytrzymał całą pierwszą połowę, co pokazuje że pomocnik w miare sprawnie się regeneruje, gra coraz lepiej, może to wzbudzać optymizm. Rezerwy Brighton wygrały z rezerwami Aston Villi 2:1 i do jednej z bramek przyczynił się właśnie Moder. Kuba na bank nie wróci do repry na mecze w listopadzie, ale poczynił pierwsze kroki, aby wrócić do kadry np. w marcu przed Euro (na którym nadal mam nadzieję, że zagramy)

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 04 lis 2023, 21:31

Moder zostanie wysłany na wypożyczenie w styczniu, tak sądzę, pewnie do Belgii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”