FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 74

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 lut 2006, 9:09

Barcelona wygrala zasluzenie z Saragossa.I tak mialo byc :) Pierwsza bramka to ewidentny rzut karny (kibice Milanu to byla reka za ktora sie dyktuje rzuty karne a nie taka jak Ismaela) kiedy pilkarz gospodarzy wybil pilke reka sprzed linii bramkowej. Czerwona bezdyskusyjna i pewny strzal R10 z jedenastki :) Druga bramka to wrzutka Eto`o i gol Larssona, ktory z 4-5 metrow wpakowal pilke do siatki.

Znowu zostanie nalozona kara na zespol gospodarzy za zachowanie kibicow. ostatnio dostali 3tys. euro za rzucanie butelek a tym razem moze byc duzo gorzej. Chodzi o rasistowskie (prawdopodobnie) wyzwiska kibicow w strone Eto`o.Pilkarz Barcy w tej sytuacji zaczal zmiezac do linii bocznej nie chcac kontynuowac meczu.Jednak kloedzy z druzyny po wielu namowach sprawili ze Sammy zostal na boisku a niedlugo potem zaliczyl asyste przy bramce Larssona.Mysle ze wladze hiszpanskiego zwiazku wyciagna powazne konsekwencje z tego zachowania pseudokibicow Saragossy.Ludzie po co wy przychodzicie na te mecze?Zeby sobie powyzywac pilkarzy?

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 26 lut 2006, 9:34

Mimo słabszego meczu Barca wygrała. Co prawda Saragossa bardzo często była całą 11 na swojej połowie broniąc sie, ale Barca nie umiała zbytnio rozegrać piłki wtedy, a jeszcze jak Motta zaczyna te swoje podanie w szerz boiska.... Jedynym mocnym punktem w Barcelonie był Marquez, który rozegrał bardzo dobry mecz. Obrońcy Saragossy dobrze radzili sobie z Eto'o, R10 i Messim, ale mimo to dawali okazje do zdobycia bramki, bo dosyć często sie mylili i popełniali błędy.
Jak wiadomo przełomowym momentem w meczu był karny i czerwona kartka dla Celadesa. Po golu Ronaldinho piłkarze Realu sie podłamali.
Szkoda, że Iniesta od początku nie zagrał, bo coś rozgrywanie piłki nie za dobrze szło.
Co do zachowania kibiców, to Federacja (?) powinna pomyśleć nad jakąś większą karą, bo tak nie może sie dziać.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 26 lut 2006, 9:51

Co tu dużo mówić, słaby mecz w wykonaniu Barcy. Mało widocznie napastnicy, słabo rozgrywająca pomoc, tylko do obrony żadnych zastrzeżeń nie mam. Z meczu można wyróżnić schodzenie z boiska Eto'o i piękny strzał Edmilsona, aż szkoda że Celades dołożył dłoń i nie można było zaliczyć tej bramki Brazylijczykowi. Słaby mecz Motty, tak jak (przynajmniej dla mnie) dobrze grał w meczu na Stamford Bridge, tak teraz nic mu prawie nie wychodziło. Słabszy mecz rozegrał również Ronni i Messi, który przecież nie może co 3 dni grać jak najlepszy piłkarz świata mając 18 lat. Jak napisali poprzednicy, brakowało Iniesty w środku. Teraz czekamy na potknięcie i Realu i Valencii, ale będzie o nie bardzo trudno w meczach ze słabeuszami La Liga (no może przeciwnik Valencii nie jest aż taki słaby, lecz dla nich dobry przeciwnik to Barcelona a cała reszta do pokonania).

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 26 lut 2006, 10:21

mlody_10 pisze:Co do zachowania kibiców, to Federacja (?) powinna pomyśleć nad jakąś większą karą, bo tak nie może sie dziać.
To coś da ? nie wydaje mi się nawet nie wiadomo czy to byli kibice Zaragozy. Ja na stadionie widziałem wielu kibiców w koszulkach Królewskich :? Nawet jak im wlepią kare paru dziesięciu tysięcy euro to to i tak nic to nie da. W końcu to nie jest przez działaczy i piłkarzy. Jak wlepiać karę to winowajcą, albo granie bez publiczności do końca sezonu też dobre :P Rasizm będzie tak samo jak terroryzm i tego się nie zwalczy na 2 stadionach E2 może czuć się bezpiecznie Camp Nou i Son Moix. [/url]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lut 2006, 12:41

Zacznę od wątku rasistowskiego bo to mnie najbardziej drażni (zajebiście delikatnie mówiąc). To już nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz kiedy bezmózgi na trybunach popisują się swoim debilizmem. Realizator często pokazywał kibiców Realu, ale to nie musieli być oni. Raczej idioci z Zaragozy. Dla mnie to przwechodzi ludzkie pojęcie (pozdro dla kaczego w tym momencie - jak będę chciał napisać list do nich, aby nałożyli karę to pomożesz mi? Ty chyba masz doświadczenie w tym). Nigdy nie pojmowałem postawy rasistowskiej. Dla mnie to skrajny debilizm, ale Ci kibice przechodzą samych siebie wyzywając czarnoskórego Eto'o mając w drużynie czarnoskórych piłkarzy. Zaragozie gratulujemy kibiców. Ta chwili w której Sami chciał opuścic boisko zmroziła mnie. Zdaniem wielu osób na pewno trochę przesadził, ale jego to dotyka często przecież. Nie wierzę, aby pozostawało to zupełnie bez oddźwięku na nim. Wspaniale zachowali się piłkarze OBYDWU drużyn oraz sędzia. Ewerthon i Alvaro rozmawiali z Samim. Sędzia podobnie. Oczywiście obrazek po zdobytej bramce bezcenny. No i Rijkaard i Eto'o po meczu. To jest to. Ja bym po meczu nie wypuszczał kibiców ze stadionu tylko zrzucił napalm.

Let's Kick Racism Out of Football

Obrazek
Obrazek

Co do samego spotkania to Barca zagrała bardzo słabo. Cały mecz na stojąca praktycznie. Mnóstwo błędów i niedokładności. Zero biegania. Zero sytuacji praktycznie. Rafa zdecydowanie najlepszy na boisku. Messi widać, że zmęczony. Eto'o nic nie pokazał poza asystą przy bramce Henki. Ronaldinho też bardzo przeciętnie. Ogólnie słaby mecz, ale i takie trzeba wygrywać a wynik był bardzo dobry. Karny i czerwo oczywiście bezdyskusyjne. Zaragoza grała bardzo ostrym pressingiem i aż dziwne, że nie było kartek (poza czerwem, ale to co innego). Larsson po raz kolejny pokazuje, że wciąż jest bardzo potrzebny Barcelonie. Nie mogę się pogodzić z jego odejściem. Nie wiem kto go zastąpi. Mam złe przeczucia co do kontuzji Dinho. Oby był gotowy na Chelsea bo jakoś na występ z Depor za tydzień nie liczę.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 26 lut 2006, 15:53

Z tego co słyszałem to nie było pierwsze takie zachowanie kibiców.

Może Barca poprostu się oszczędzała? Przecież czeka ich ciężki mecz niebawem.

Mourinho już zaczyna swoja gadke. Powiedzial ,że się zastanawia czy do Barcelony nie wysłać rezerw!!

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 26 lut 2006, 15:55

Larsson po raz kolejny pokazuje, że wciąż jest bardzo potrzebny Barcelonie. Nie mogę się pogodzić z jego odejściem. Nie wiem kto go zastąpi.
Dzisiaj czytałem, że następcą Szweda na Camp Nou ma być Diego Forlan ;)
Dinho. Oby był gotowy na Chelsea bo jakoś na występ z Depor za tydzień nie liczę.
Chyba, że znowu będzie chciał koniecznie zagrać, tak jak przed tym spotkaniem :]
Słabszy mecz rozegrał również Ronni i Messi, który przecież nie może co 3 dni grać jak najlepszy piłkarz świata mając 18 lat.
Rijkaard mówił o stopniowym wprowadzaniu Messiego do pierwszego składu. Argentyńczyk wprowadził się doskonale, ale chyba nie znaczy to, że w tak młodym wieku będzie grał non-stop? Bo na razie tak to wygląda i naprawdę nie chciałbym, chociaż jestem kibicem Realu, żeby tak wielki talent został "zjechany" po rozegraniu 40 spotkań w sezonie.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 26 lut 2006, 16:34

No powinien grać mniej. Po pierwsze tak jak napisał yazid po rozegraniu 40 meczu będzie "zjechany". Po drugie może mu woda sodowa do głowy uderzyć. Zarząda więcej kasy. Będzie się uważał za najlepszego piłkarza na świecie. Chociaż myśle ,że sam dojdzie do wniosku ,że jest jeszcze młody i będzie sobie spokojnie grał a trener nie będzie go wystawiał w każdym meczy tylko w ważniejszych.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 26 lut 2006, 17:20

Niggaz pisze:Ta chwili w której Sami chciał opuścic boisko zmroziła mnie. Zdaniem wielu osób na pewno trochę przesadził, ale jego to dotyka często przecież.
Z tego co pamietam, to podobnie postapil kiedys Henry, ktory po rasistowskich obelgach kierowanych w jego strone z trybun, postanowil opusici boisko. Rasizm to paskudny wirus, na ktory jak na razie nie wynaleziono silnego antidotum, niestety. :(

Natomiast sam mecz zakonczyl sie wynikiem w pelni zadowalajacym (przynajmniej dla mnie :D ). I mimo, ze styl Katalonczykow pozostawil wiele do zyczenia, to jednak zwyciestwo jest zwyciestwem. Zwazywszy, ze Barca na La Romareda juz w tym seznie notowala znacznie gorszy rezultat. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lut 2006, 18:05

Czekam z niecierpliwością na werdykt federacji w sprawie kary. Jeżeli znowu będą to groszowe sprawy no to wypada tylko postawić świeczkę [*] Taka walka nie ma sensu. IMO jakieś 150 000 Euro + 3 spotkania przy pustych trybunach na początek wystarczy. To nie pierwszy raz już przecież takie coś obserwujemy i póki co nie widać żadnych radykalnych działań. To co się dzieje na trybunach wymyka się spod kontroli. Znajomy kibic Barcy na jakimś anglojęzycznym forum czytał ciekawe wypowiedzi o tym jak to najmłodsi kibice przebywając na stadionie bardzo szybko łapią takie rasistowskie hasła i przyłączają się do zbiorowego aktu debilizmu :roll: Z tym trzeba walczyć a nie przyglądać się.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 26 lut 2006, 18:07

Zgadzam się z tobą Fernando bywało w tym sezonie gorzej w meczach z Saragossa. Ja uważam ,że drużyny które wygrywają grając słabą piłke należy do najlepszy. Wygrali mimo ,że styl był nie najlepszy

Ranga nadchodzi wielkimi krokami. // Niggaz

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 26 lut 2006, 20:56

mlody_10 pisze:Co do zachowania kibiców, to Federacja (?) powinna pomyśleć nad jakąś większą karą, bo tak nie może sie dziać.
Tobik33 pisze:To coś da ? nie wydaje mi się nawet nie wiadomo czy to byli kibice Zaragozy. Ja na stadionie widziałem wielu kibiców w koszulkach Królewskich Nawet jak im wlepią kare paru dziesięciu tysięcy euro to to i tak nic to nie da. W końcu to nie jest przez działaczy i piłkarzy. Jak wlepiać karę to winowajcą, albo granie bez publiczności do końca sezonu też dobre Rasizm będzie tak samo jak terroryzm i tego się nie zwalczy na 2 stadionach E2 może czuć się bezpiecznie Camp Nou i Son Moix.
No wiesz, próbować zawsze można, ale Federacja musi pomyśleć nad tym, aby kara była znacznie zwiększana z kolejnym takim zdarzeniem, bo nie moze sie tak dziać.
Klub też powinien sie postarać 'wyłapać' tych ludzi i tak jak w Anglii - zakaz wejścia na stadion czy coś, tylko czy jest to możliwe...
Może chociaż by to troche pomogło.
Niggaz pisze:Znajomy kibic Barcy na jakimś anglojęzycznym forum czytał ciekawe wypowiedzi o tym jak to najmłodsi kibice przebywając na stadionie bardzo szybko łapią takie rasistowskie hasła i przyłączają się do zbiorowego aktu debilizmu :roll:
I tutaj klub też powinien może jakieś wykłady organizować, starać sie od najmłodszych wyeliminować takie zachowania.

Zawsze warto próbować, może przynajmniej troche by sie zmieniło zachowanie tych ludzi...

Barca ma już 8 pkt przewagi nad Valencią (zromisowała 1:1 z Getafe) i 10 nad Realem (przegrał z Mallorcą 2:1) :D

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 26 lut 2006, 21:06

mlody_10 pisze:No wiesz, próbować zawsze można, ale Federacja musi pomyśleć nad tym, aby kara była znacznie zwiększana z kolejnym takim zdarzeniem, bo nie moze sie tak dziać.
Klub też powinien sie postarać 'wyłapać' tych ludzi i tak jak w Anglii - zakaz wejścia na stadion czy coś, tylko czy jest to możliwe...
Może chociaż by to troche pomogło.
Nie wiem czy w Hiszpani sa, ale bilety imienne itp. moglyby pousuwac duza ilosc nie tylko raisistow ale tez innych kretynow stadionowych.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lut 2006, 21:34

Dla takiego klubu jak Zaragoza na początek wystarczy nieco większa niż zwykle kara finansowa. Klub do najbogatszych nie należy i na pewno będzie to dla nich dotkliwe. Zmobilizuje ich do walki. Oczywiście jakieś spotkania przy pustych trybunach też powinny być. W razie nasilenia się incydentów można rozważać opcje odbierania punktów, ale to chyba zbyt radykalne. Napalm lepszy :wink:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 27 lut 2006, 13:15

Podejrzewam, że znów skończy się na 600 euro, jakie płaciło niedawno Atletico za swoich rasistów :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”