Europejska Superliga - Strona 59

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Superliga:

Popieram
16
43%
Jestem przeciw
17
46%
Nie mam zdania
4
11%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 paź 2023, 22:09

Jeżeli zamiast lig krajowych, to wyobrażam to sobie, że będą baraże do aspiring i ligi krajowe po prostu będą mocno zubożone, bo zabraknie nawet drużyn typu AV, Atalanta, czy Bilbao. Jeżeli obok lig, to nie wyobrażam sobie umieszczenia 25*+ dodatkowych meczów w sezonie. Drużyny by musiały mieć dodatkowe składy i tak czy tak by się to odbiło na poziomie ligowym.

Myślę, że będzie zamiast lig krajowych.

Edit: *25, ponieważ drużyny w LM, LE, czy LK i tak grają kilka meczów.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 paź 2023, 22:12

18 x 3 to jest 54. 54 drużyny z całej Europy a reszta ? Jak nie będzie lig krajowych to gdzie będą grali?

Ja raczej uważam że będą ligi krajowe + te nowe puchary. Zrobi się kadry 30 osobowe i np 7 zmian w meczu i jedziemy :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 03 paź 2023, 6:54

Eyesmon pisze:
02 paź 2023, 22:12
Ja raczej uważam że będą ligi krajowe + te nowe puchary. Zrobi się kadry 30 osobowe i np 7 zmian w meczu i jedziemy
tez tak myślę. Zrobi się wzór amerykański jak w jakimś NFL, gdzie drużyny mają po 30 graczy i będą grube rotacje co 3 dni.

Rezygnacja z rozgrywek ligowych to będzie spora strata finansowa (zwłaszcza dla takiej premier League), no nie ma bata że tak będzie.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 paź 2023, 7:24

Rozgrywki ligowe może i zostaną ale pewnie bez uczestników superligi i pozostałych dwóch rozgrywek.

Ogólnie zabije to rozgrywki ligowe, bo jaki klub znajdzie sponsora, który będzie chciał lozyc na ligę, w której brak dotychczasowych najlepszych ekip, nawet zakładając jakis system spadków i awansów. Raczej na rownolegle rozgrywki nie ma szans, bo fizycznie to będzie niemożliwe.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 paź 2023, 7:56

UEFA: Nie chcemy Superligi, chyba że to my ją zorganizujemy i będziemy na tym zarabiać, wtedy spoko.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 paź 2023, 7:58

Super liga to coś na wzór Unii Europejskiej, więc lewa strona powinna być zadowolona. A ligi krajowe to bliżej faszyzmu, a feeee. :wink:

Ja osobiście jestem zwolennikiem utrzymania obecnych Pucharów i obecnych lig krajowych.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 paź 2023, 8:23

cloner pisze:
03 paź 2023, 7:58
Super liga to coś na wzór Unii Europejskiej, więc lewa strona powinna być zadowolona. A ligi krajowe to bliżej faszyzmu, a feeee.
Ktoś kiedyś nazwał mieszanie tematów politycznych z piłkarskim hołotą, kto to taki był? ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 paź 2023, 8:34

sickstick pisze:
03 paź 2023, 8:23
Ktoś kiedyś nazwał mieszanie tematów politycznych z piłkarskim hołotą, kto to taki był?
Jestem hołotą. W czym problem?
Tworzenie superligi od razu, dawno temu skojarzyło mi się z super wojskiem, wspólnym jednym państwem. Nie podoba mi się to.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 03 paź 2023, 9:49

Jesteś cloner forumowym Psem Pawłowa po prostu.
RealFan coś pisze - odpowiedź o lewicy.
moody coś napisze o Messim - piszesz 'Ronaldo lepszy'.
Ronaldo strzeli gola - piszesz 'Messi [ch**]'.
Zobaczysz obrazek zwierząt na trybunach w jakimś europejskim państwie - piszesz 'na Zachodzie sobie poradzili'.
Pis coś odpierdala - piszesz 'Pis = PO'.

Konkretna akcja - konkretna reakcja, jak NPC z wbudowanymi scenariuszami odpowiedzi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 paź 2023, 9:55

I zawsze mam racje, zapomniałeś tego dodać.

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 03 paź 2023, 11:09

Nie ma co się gorączkować plotką o jakimś pojedynczym elemencie z agendy zjazdu UEFA.

Może w tym być ziarnko prawdy, ale raczej 90% tej historii to sobie dośpiewały hiszpańskie media.

Od przyszlego sezonu wchodzi nowy, eskeprymentalny format Ligi Mistrzów, uwzględniający życzenia ECA i założycieli Superligi. Może się okazać niewypałem, może się okazać megahitem - zobaczy się w praktyce, ale to największa zmiana europejskich rozgrywek od 30 lat, więc UEFA na pewno nie planuje kolejnej rewolucji na 2027 skoro poprzednia rewolucja jeszcze nawet nie weszła w życie.

Jakieś rozmowy pewnie będą: może chcą mieć plan B gdyby odświezona LM nie wypaliła, może chcą wysondować opinię ECA na temat jeszcze bardziej napakowanego terminarza, a może to szalony pomysł 2-3 członków komitetu wykonawczego który wrzucili na agendę spotkania.

Ale to tak jak na zjazdach FIFA czasem rozmawiają o zmianach w stylu "auty z nogi" albo "karne po kazdym zremisowanym meczu", a jakoś te rzeczy nie wchodzą w życie. To że jakieś leśne dziadki z UEFA czy FIFA sobie o czymś pogadają na konferencji w pięciogwiazdkowym hotelu nie znaczy, że to będzie implementowane.

Nikt w UEFA nie myśli jeszcze o wprowadzeniu kolejnego formatu LM skoro nowy format wchodzący od 2024 nie został jeszcze przetestowany. I ja wiem że przykładanie zdrowego rozsądku do UEFA jest karkołomne, ale bez przesady.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 paź 2023, 17:25

Od trzech dni w kontekscie bledu sedziowskiego w meczu Tottenhamu z Poolem slysze ze wplyw moglo miec przemeczenie arbitrow spowodowane tym ze pare dni wczesniej sedziowali mecz w Arabii Saudyjskiej. Szkoda ze decydenci nie biora elementu zmeczenia pod uwage w przypadku pilkarzy ktorzy sa zajezdzani jak konie na Krupowkach. Mielismy fajne pod wzgledem poziomu ostatnie MS moze miedzy innymi dlatego ze odbyly sie w srodku sezonu a nie tuz po jego zakonczeniu.
Osobiscie zalezy mi wlasnie na jak najwyzszym poziomie meczow pilkarskich i jestem przeciwny rozbudowywaniu rozgrywek.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 paź 2023, 17:44

Chlopaczek pisze:
03 paź 2023, 17:25
Od trzech dni w kontekscie bledu sedziowskiego w meczu Tottenhamu z Poolem slysze ze wplyw moglo miec przemeczenie arbitrow spowodowane tym ze pare dni wczesniej sedziowali mecz w Arabii Saudyjskiej. Szkoda ze decydenci nie biora elementu zmeczenia pod uwage w przypadku pilkarzy ktorzy sa zajezdzani jak konie na Krupowkach. Mielismy fajne pod wzgledem poziomu ostatnie MS moze miedzy innymi dlatego ze odbyly sie w srodku sezonu a nie tuz po jego zakonczeniu.
Osobiscie zalezy mi wlasnie na jak najwyzszym poziomie meczow pilkarskich i jestem przeciwny rozbudowywaniu rozgrywek.
Naprawdę kupujesz to że typy nie potrafią się skupić na 90 minut, bo 3 dni wcześniej musieli być skupieni przez 90 minut na innym kontynencie? Przecież takie tłumaczenie to absurd.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 paź 2023, 18:28

Dla mnie sedziowie to uprzywilejowana grupa w pilce noznej srodowisko w ktorym reka reke myje i skupia sie na chronieniu glownie wlasnej dupy a nie zeby mecze staly na jak najwyzszym poziomie i wszystko dla kibicow bylo klarowne jezeli chodzi o podejmowanie decyzji. W skrocie - nie kupuje.
Z ciekawoscia czekam jak ustosunkuja sie do zadania Poolu o udostepnienie zapisu audio pomiedzy glownym a VAR. Jak juz napisalem w temacie Liverpoolu majac te wszystkie monitorki i widzac ze zawodnicy nie sposobia sie do rozpoczecia gry od srodka boczny macha choragiewka a glowny podnosi reke sygnalizujac spaloneg niby sprawdzaja czy gol zdobyty prawidlowo i na koncu potwierdzaja ze tak to trzeba byc idiota albo dzialac w zlej wierze.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Europejska Superliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 21 gru 2023, 11:07

"Masz mój miecz", Florentino. Ciekawe czy tym razem lepiej to rozegrają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”