Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 mar 2006, 19:28

ehhh :evil:
niespodziewalem sie takiego zestawienia :evil:
zły jestem :evil: wolalbym, zeby Rasiak wszedl w 2.polowie, albo jak ma grac w 1.skladzie, to zeby gral z Niedzielanem ;)
ale jest szansa, ze w polowie zejdzie Frankowski, i w ataku zobaczymy Grzesia z Andrzejem :-)

Dudek w 1.skladzie - no ciekawe :think:
reszta bez niespodzianek - jedynie wymienilbym Bąka na Lewandowskiego ;) ale jest szansa, ze w 2.polowie tak sie stanie :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 mar 2006, 22:11

Mecz słaby. W zasadzie to tylko pierwsze 20 minut Polaków mogło się podobać. Później to już skuteczne murowanie USA czyli dojście naszych pod pole karne i strata piłki. W pierwszej połowie mógł się podobać Baszczyński i Żewłakow oraz prostopadłe podania Szymka , przyzwoicie zagrali także Radomski z Krzynówkiem. Druga to już kompletne dno naszej drużyny i do tego ten błąd Boruca. Niestety zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do przydatności tego zawodnika w pierwszej druzynie :roll: Trzeba będzie spróbować Kuszczaka bo Dudek choć nie popełnił błędu to w klubie ma niewielkie szanse na grę. Za drugą połowe można wyróżnić chyba jedynie Baszcza. Widowisko napewno popsuła troche pogoda , ale to nie zmienia faktu , że zagraliśmy źle

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 mar 2006, 22:17

serek408 pisze:Druga to już kompletne dno naszej drużyny i do tego ten błąd Boruca
Kolejny raz pokazal, ze nie umie grac na przedpolu
serek408 pisze:Trzeba będzie spróbować Kuszczaka bo Dudek choć nie popełnił błędu to w klubie ma niewielkie szanse na grę.
Tu jest problem z wystepowaniem naszych pilkarzy w klubach. Krzynowek gra rzadko, a jesli gra to 15 czy 20 minut, Franek bez formy, Rasiak wiadomo, Szymkowiak i Sobolewski nie maja godnego zmiennika(no chyba, ze Radomski ale on mi nie imponuje), lewa obrona jest bardzo slaba...Rzasa kiepski i z przodu i z tylu, a Zewlakow nie jest pewny w defensywie. Najlepsi nasi zawodnicy, albo sa bez formy, albo nie graja w klubach. Nasz zespol w ofensywie nie straszyl niczym. Nie ma Zurawskiego i sa klopoty. A gdzie Sosin?byl ze 2 czy nawet 3 razy krolem strzelcow, co prawda slabej ligi cypryjskiej, ale moznaby mu dac szanse! i nie mowie tu o meczu z rezerwami Kaiserslautern.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 mar 2006, 22:24

berik pisze: Krzynowek gra rzadko, a jesli gra to 15 czy 20 minut

Mimo wszystko gdy wchodzi z ławki nie zawodzi. Oby tak dalej , a trener Bayeru nie będzie miał wyjścia i będzie musiał wystawić Krzynka od początku.
berik pisze:Rasiak wiadomo

Rasiak to , Rasiak tamto , a prawda jest taka , że to jedyny wysoki napastnik jakiego mamy w kadrze. Co prawda drewniany , ale podać piłkę umie , ustawić się przy dosrodkowaniach także nie wspominając o stałych fragmentach gry.

berik pisze:lewa obrona jest bardzo slaba...Rzasa kiepski i z przodu i z tylu, a Zewlakow nie jest pewny w defensywie

Lewa obrona była słaba dopóki grał Rząsa. Kiedy do kadry po kontuzji powrócił Żewłak jestem bardziej spokojny o te strone. I według mnie nie zagrał słabo w obronie. Nie przegrywał pojedynków , miał kilka skutecznych odbiorów i włączał się do akcji ofensywnych - szkoda , że tylko w pierwszej połowie.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 mar 2006, 22:24

Bardzo podobała mi się gra Baszczyńskiego który gra bardzo nowoczesną piłkę, nie boi się rajdów ofensywnych w przeciwnienstwie do naszej lewej strony która nie przekroczyła lini srodkowej boiska...Słabiutki mecz Jacka Krzynówka, Kosowskiego choć zagrał chwile mogl się lepiej wykazać, Frankowski bez formy, Szymkowiak zagral dobrze dal kilka swietnych piłek, Smolarek srednio, Bąk w obronie strzasznie pewny. Radomski zaprezentowal się dobrze przerwywał w miare te akcje USA. Fajerwerkow na MS z taka grą nie zobaczymy...

Awatar użytkownika
Jasiu_Śmietana
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jasiu_Śmietana » 01 mar 2006, 22:38

Ocena piłkarzy w skali od 1 do 10

Jerzy Dudek (6) - Prezentował sie pewnie, nie popełnił błedów ale prawde mówiąc nie został do nich zmuszony....

Artur Boruc (4) - Fatalny błąd przy bramce nie dokładne wybicia i minięcia sie z piłką :|

Jacek Bąk (6) - Dobry występ Bąka grał konsekwętnie i skutecznie w obronie.

Mariusz Jop (7) - W pierwszej połowie bardzo dobra gra, w drugiej dużo błedów ale ogólnie najlepiej z Polskich obronców.

Marcin Baszczyński (6) - Nie najgorszy wystep dużo walczył ale widac że wiele mu brakuje do tego by byc w formie.

Michał Żewłakow (7) - Równierz dobry mecz, słabiej jednak w akcjach ofensywnych.

Tomasz Rząsa - Nie oceniam bo gral za krótko... Jednak nie wyróżnił sie niczym.

Tomasz Kłos - Równierz bez oceny. Grało sie cięzko w takich warunkach, Tomek popełnił jeden powazny bład naszczescie bez konsekwencji.

Jacek Krzynówek (6) - Równierz brakuje mu formy co było widac, szkoda że tak mało mu podawano....

Arkadiusz Radomski (5) - Zagrał źle był wolny, nie skuteczny... Jeden z najsłabszych na boisku.

Mirosław Szymkowiak ( 8 ) - Szymek zagrał bardzo dobry mecz, gdyby w kadrze było 11 Szymkowiaków gralibyśmy jak Brazylia, nie brakowało mu polotu i fantazji...

Ebi Smolarek (6) - Tylko chwilami mógł sie podobac... ogólnie zagrał przeciętnie nie stwarzał zagrożenia pod bramka rywali.

Radek Sobolewski - Nie daje oceny bo grał za krótko jednak i tak lepiej niż Radomski.

Kamil Kosowski (5) - Zagrał słabo. Nie widoczny, nie grał długo i to było widac :?

Tomasz Frankowski (5) - Kilka dobrych podań... ale Tomka nie poznałem poruszał sie na boisku zdecydowanie gorzej niż jesienią kiedy to gralismy mecze eliminacyjne.

Grzegorz Rasiak (6) - Występ Grzeska jak najbardziej na plus, dużo pracował ładnie podawał widac że jest w formie i to cieszy...

Andrzej Niedzielan (5) - Prezentował sie kiepsko ale grał w dużym sniegu i to mu utrudnilo pozytywne zaprezentowanie się.

Ogólnie to bardzo jestem rozczarowany i ubolewam nad tym błedem Boruca który zawalił całkiem dobrą gre Polaków....

I Love Poland :!:

Awatar użytkownika
Adriano_FcI
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adriano_FcI » 01 mar 2006, 23:10

Jasiu_Śmietana pisze:ubolewam nad tym błedem Boruca który zawalił całkiem dobrą gre Polaków....:
Heh.. no wiesz tej gry to raczej nie mozna nazwac za dobrą bo nie grali dobrze... prawda pogoda, warunki itd.. no ale co jak co, nie błyszczeli nasi i dostali buki.. :evil:
Błąd Boruca.. hmm.. mnie sie wydaje że chłopak robił co mógł i że tutaj ta bramka to bardziej wina obrony.. :x

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 mar 2006, 23:26

Adriano_FcI pisze:Błąd Boruca.. hmm.. mnie sie wydaje że chłopak robił co mógł i że tutaj ta bramka to bardziej wina obrony..
absolutnie ise nie zgodzę, błąd bramkarza był ewidentny.
Niepotrzebnie wychodził z bramki, skoro piłka była uderzana na 8-10 metr
Jop pewnie wybiłby ja, gdyby nie przeszkodził mu ... Boruc :?

Już nie raz mówiłem, ze Boruc ma kłopoty z okresleniem lotu piłki - jak poprawi ten element to bedzie świetnym bramkarzem.
Szkoda, ze Kuszczaka nie zobaczyliśmy na placu boju - myślę, ze skoro gra regularnie w WBA - mógłby powalczyć z Borucem, któremu ostatnio przytrafiaja się słabsze występy.
Oczywiście nie chodzi mi tutaj o cały mecz - bo nie miał wielu okazji do pokazania swych umiejetności [taki mecz] ale błąd popełnił [taki sam jak w kilku meczach Celticu - źle do piłki wychodzi]

Sędzia się pomylił w 5 minucie - spalonego nie było - ale to przecież mało ważne - pomyłki sie zdarzają, trzeba grać swoje.
Widać, że niektórym piłkarzom brakuje ogrania, nie panuja dobrze nad piłką.
O Rasiaku pisać za duzo nie będę bo nie ma o czym, no chyba, ze o tych piłkach, które sie od niego odbijały, lub "dosrodkowaniach" niczym z foolballu amerykańskiego :roll: [w górę, zamiast do przodu]
rasiak dobrze wslizgu zrobić nie potrafi - jak chciał wygarnąć piłke przeciwnikowi, podczas wslizgu trafił go w kolano :shock: pokazywali powtórkę z przestrzelonego karnego Mili z meczu z amatorami K'latern - Rasiak podbiegł do piłki, aby dobić - i strzelił a'la Becks w meczu z Portugalią :?

Bąk zagrał poprawnie, kilka razy ładnie wybił piłkę. To samo Jop - nie błyszczeli, ale nie popełnili błędów. Baszczyński machał rękami jakby chciał odleciec - ale zagrał dobrze, przynajmniej atakował, próbował - Zewłakow chyba lini srodkowej nie przekroczył podczas ataku pozycyjnego.

Szymek - bardzo dobry mecz :!: trochę mało strzałów jego [w sumie chyba tylko jeden] ale starał się dogrywac prostopadłe piłki - a przeciez to potrafi najlepiej, szkoda, ze zablokowali jego uderzenie
Szapq i jego "Cherulondo" chyba do historii poslkiego komentarza przejdzie :wow: co ten człowiek wyrabia - przecież ma słuchawke w tym starym uchu - dziwne, ze mu nikt uwagi nie zwróci :?

Co tu dużo pisać - Polska zagrała słabo, jest co poprawiać, dobrze że nie wygraliśmy - może, jak przystało na środe popielcową :P, posypia głowy popoiołem i będa się bardziej starać :lol:
I tak dobrze wypadliśmy na tle naszego rywala gupowego - Niemców :lol:

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 02 mar 2006, 0:12

Polska zagrala slabo i przegrala na wlasne zyczenie. Sam mialem nadzieje, na korzystny rezultat i niestety solidnie sie zawiodlem. Pocieszajace jest jedynie to, ze wszystkie ekipy z grupy A dzisiejszego wieczoru zanotowaly porazke:
USA 1:0 Polska
Wlochy 4:1 Niemcy
Holandia 1:0 Ekwador
Iran 3:2 Kostaryka

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 mar 2006, 7:40

Ah ten Boruc na lawie w celticu powienien siasc bo widac ze czuje sie za pewnie i na razie nie nadaje sie na nr 1 w tej reprezentacji :(

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 02 mar 2006, 8:01

Pierwsza połowa jeszcze była na jakimś poziomie, jednak druga odsłona to porażka. Boruc pokazał, że błędy które robi w Celticu to nie przypadek i tym samym mamy dwóch identycznych bramkarzy. Jurek mimo tego, że nie gra wczoraj udowodnił, że jest lepszy (przynajmniej nie popełnił żadnego błędu). Wolałbym aby zamiast Dudka wczoraj wybiegł Kuszczak. Wtedy rywalizacja by była między dwoma bramkarzami którzy grają na wyspach. Grzesiu Rasiak zagrał dobrze, nie poddawał się, walczył o każdą piłkę - pokazał wczoraj rasowego napastnika. Szkoda tylko, że nic nie strzelił bo za kilka miesięcy będzie dalej, że nie potrafi grać. Krzynówek chyba najlepszy piłkarz reprezentacji mimo iż w Leverkusen siedzi na ławce. Baszczyński jak już ktoś powiedział, gra świetną, nowoczesną piłkę. Bierze odpowiedzialność na siebie jeśli straci piłkę. Żewłakow pokazał, że jest dobry, ale tylko w obronie. Nie przegrywał pojedynków jeden na jeden, ale szkoda że nie grał tak jak Baszczu, który non stop był na połowie rywala. Radomski czyścił, jednak mozna mieć do niego troszę uwag.

Dudek - 6
Żewłakow - 7
Bąk - 7
Jop - 7
Baszczyński - 8
Smolarek - 7
Radomski - 6
Szymkowiak - 7
Krzynówek - 9
Frankowski - 6
Rasiak - 7
Boruc 3
Kłos - 5
Rząsa - 5
Sobolewski - 6
Niedzielan - 6
Kosowski - 6

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 mar 2006, 8:38

To ja tez cos napisze - niewiele, gdyz mam malo czasu ;)

skala 1-10

Dudek - 6 - poprawnie, ale zbyt wiele roboty nie mial
Baszczynski - 7 - dobry mecz, walczyl, biegal, ale tez troche bledow w obronie
Bak - 7 - nierowny, poczatek meczu bardzo dobry, czyscil, w 2.polowie gral ospale, zle podawal
Jop - 7 - prezentuje stale ten sam niezly poziom, bardzo dobry w "czyszczeniu" wrzutek
Zewlakow - 7,5 - nasz najlepszy obronca, bardzo dobrze zatrzymywal pomocnikow i napastnikow amerykanskiej ekipy, wlaczal sie nawet czasem do ofensywy
Smolarek - 6,5 - troche niewidoczny, biegal, probowal walczyc, widac, ze od dawna nie strzelil gola, troche bez wiary w siebie
Radomski - 7 - niezly, calkiem dobry, tylko niepotrzebnie tyle fauluje, ale duzo przechwytow
Szymkowiak - 7 - bardzo nierowny, 1.polowa bardzo dobra, w 2. mial wiekszosc podan niecelnych
Krzynowek - 6,5 - widac, ze niewiele gra w Leverkusen, w 1.polowie nawet niezle, ale w 2. wogole nie gral, "niewykorzystywany" przez kolegow z ekipy
Frankowski - 6 - nie istnial na boisku, mozliwe ze bylby bohaterem, gdyby nie blad sedziego w 5min, ale pozniej juz go lapali na "normalnym" offsidzie za czesto
Rasiak - 6,5 - nie popelnial bledow, poprawil sie, ale od niego wymaga sie wiecej, powinien lepiej grac glowa, bylo sporo dosrodkowac i rzutow roznych, i nic

Boruc - 5,5 - gdyby nie ten blad, ehhh, widac, ze w Celticu on sie nudzi na treningach
Klos - gral za krotko
Rzasa - wole nie oceniac
Sobolewski - gral za krotko
Niedzielan - 6 - nic nowego nie wniosl, poza szybkoscia, biegal, biegal, i tyle
Kosowski - 6 - tak samo, biegal, biegal, i myslal, ze walecznoscia nadrobi inne braki

Niestety Polska przegrala, ale wg mnie to dobrze, kubeł zimnej wody im sie przydal :)

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 02 mar 2006, 9:15

Trochę więcej spodziewałem się po naszych piłkarzach, bo tak naprawdę zagrali dobrą tylko jedną połowę a drugą tak jakby odpuścili, bo nie wiem jak inaczej to nazwać skoro ich gra praktycznie całkowicie się zmieniła, co pozwoliło Amerykanom nie tylko na strzelenie gola, ale też i na przeważanie na boisku. W tej drugiej połowie akcje ofensywne Polaków były prowadzone tylko prawą stroną gdzie grał Kosowski i Baszczyński. Najbardziej spodobała mi się gra Jopa i Radomskiego, czyli graczy, którzy nie są teoretycznie najlepsi w naszej kadrze, a jednak zaprezentowali się lepiej od chociażby Krzynówka czy Frankowskiego – zawodników uważanych za jednych z najlepszych. Janas ma dużo spraw do przemyślenia, bo jak widać jego koncepcja jak na razie się nie sprawdza do końca i nie wychodzi na dobre. Na szczęście był to tylko mecz towarzyski, ale w nich również powinno się grać dobrze, zwłaszcza, że ten czas płynie i Mistrzostwa są coraz bliżej.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 02 mar 2006, 11:21

Polska zagrała słabo, obraz gry może trochę przesłaniać pierwsza połowa, która była niezła w naszym wykonaniu. Ale ogólnie bardzo niemiłe rozczarowanie :| Jak można sobie nie wypracować choć jednej 100% okazji w przeciągu całego spotkania? Moje ocenki :] :

skala 1-10

Dudek - 6 - praktycznie w ogóle nie interweniował. Miał jednak parę dobrych wyjść na przedpolu.

Baszczynski - 6 - niezłe spotkanie, trochę za mało włączał się do akcji ofensywnych, choć i tak widać poprawę w stosunku do poprzednich spotkań kadry.

Bak - 6+ - pierwsza połowa rewelacyjna wręcz, w drugiej zagrał dużo gorzej, ale tyczy się to całej drużyny.

Jop - 7 - pokazał, że należy na niego stawiać na środku obrony. Dobry mecz, szczególnie dobrze prezentował się w powietrzu.

Zewlakow - 6 - bardzo dobry w defensywie, w ofensywie pokazał się raz czy dwa - zdecydowanie za mało. Nasi boczni obrońcy muszą być bardziej aktywni w grze do przodu.

Smolarek - 7 - aktywny, dużo biegał, parę razy ładnie wymienił/przytrzymał piłkę. Brakowało mu wsparcia w drugiej w połowie, co trochę zaniża ocenę.

Radomski - 7 - bardzo dobry w odbiorze piłki, grał ostro, momentami aż za ostro, ale z czystym sumieniem mogę napisać, że jest to równorzędny rywal Sobolewskiego. Brakuje mu tylko walorów ofensywnych, ale ze swoich zadań wywiązuje się świetnie.

Szymkowiak - 6+ - ocena dość wysoka, bo widać, że piłkarsko dojrzał i popisał się kilkoma naprawdę wysokiej klasy podaniami. Potem jednak mogło irytować stałe posyłanie prostopadłych piłek, jak na rozgrywającego ciut za mało widział.

Krzynowek - 6 - starał się, szarpał trochę na skrzydle, ale w zasadzie nic nie pokazał, oprócz jednego strzału i paru wrzutek. Ale też trzeba wspomnieć, że nie otrzymywał zbyt wielu podań.

Frankowski - 5 - bezbarwny występ.

Rasiak - 5 - podobnie jak Franek, w sumie mało wykorzystywany w grze w powietrzu, nie stwarzał praktycznie żadnego zagrożenia.

Boruc - 5 - fatalny błąd, który przytrafił mu się nie po raz pierwszy w ostatnich tygodniach. Ogólnie dość niepewny :roll:

Niedzielan - 5+ - tak jak tu ktoś napisal - biegał, biegał i biegał... + za serce do gry :]

Kosowski - 5 - niewidoczny, coś tam się starał, ale praktycznie poza jednym dośrodkowaniem nic nie pokazał.

Pozostali rezerwowi grali zbyt krótko, abym mógł ich ocenić swoim fachowym okiem :wink:

Awatar użytkownika
Adriano_FcI
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adriano_FcI » 02 mar 2006, 11:28

yazid^ pisze: trochę za mało włączał się do akcji ofensywnych, choć i tak widać poprawę w stosunku do poprzednich spotkań kadry.
Oj.. ja sie tutaj nie zgodze..:) według mnie Baszczu rozegrał bardzo dobre spotkanie i przeprowadził nie jedna akcje prawą stroną... :wink:
yazid^ pisze:dużo biegał
I przede wszystkim szybko..:D
Pokazał że umie szybko biegac...
yazid^ pisze:Potem jednak mogło irytować stałe posyłanie prostopadłych piłek, jak na rozgrywającego ciut za mało widział.
Z tym sie zgadzam ogułem dobry mecz, tylko te prostopadłe piłki mu ewidentnie nie wychodziły.. :roll:
Takie jest moje zdanie.. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”