NHL - Strona 15

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 gru 2022, 20:27

Ja rozumiem, że Ameryka została zbudowana w dużej mierze na wolności, ale żeby Ruskiemu mieli dać taki rekord pobić? :P

Z tego co patrzę po liczbach na Wikipedii, to potrzebowałby dwóch bardzo dobrych sezonów na zdobycie 92 goli. To się nie może zdarzyć ;)

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 gru 2022, 20:35

Mr.Chris pisze:
28 gru 2022, 20:27
Ja rozumiem, że Ameryka została zbudowana w dużej mierze na wolności, ale żeby Ruskiemu mieli dać taki rekord pobić? :P

Z tego co patrzę po liczbach na Wikipedii, to potrzebowałby dwóch bardzo dobrych sezonów na zdobycie 92 goli. To się nie może zdarzyć ;)
Owieczkin tak czy siak jest najlepszym strzelcem w historii, po prostu za czasów Gretzky'ego zdobywano dużo więcej bramek, dlatego jeszcze ma ten rekord. Bardziej symboliczne znaczenie niż ktokolwiek ma na poważnie wątpliwości, że Owieczkin jest najlepszym strzelcem w dziejach.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 gru 2022, 21:42

Lubię sobie włączyć to co jakiś czas :)

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 02 sty 2023, 22:54

Pittsburgh Penguins 4-5 Detroit Red Wings - 28.12.2022

Powiem tylko, że to jest coś niesamowitego, żeby w pierwszej tercji stracić cztery bramki, żeby ostatecznie wygrać cały mecz 5 do 4, nie bez powodu ogląda się hokej, a hokej w wykonaniu Red Wings ostatnio naprawde potrafi mnie zachwycić, chciałoby się co prawda oglądać inne ekipy, ale tylko na nich starcza mi tak naprawdę jakaś tam garstka czasu. Walman trochę przyfarcił, ale ostatecznie się opłaciło.

Na plus dla ofensywy Czerwonych Skrzydeł trzeba napisać, że bramkarz Pittsburgha obronił w sumie podczas całego spotkania 41 strzałów, co mówi samo przez siebie. Nie wiem gdzie na wakacje pojechała defensywa Pingwinów, ale zdecydowanie muszą mi polecić ten kierunek bo też chcę tak odlecieć w chmury, bardzo dobry mecz Detroit i oby tak chłopakom szło dalej bo aż się chce na to patrzeć nawet w takich godzinach.

Awatar użytkownika
Messi(as)
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 65

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 03 sty 2023, 9:42

Red Wings prędzej czy później będą w czołówce. Z taką ilością utalentowanej młodzieży nie może być inaczej. Tym bardziej, że na debiut w NHL czeka Cossa, więc pozycję bramkarza pewnie mają załatwioną na lata.

Byleby Parking przedłużył, choć póki co raczej nie mówi się o tym, by miał uciec.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 03 sty 2023, 12:36

Buffalo Sabres 6 - 3 Detroit Red Wings - 29.12.2022

Buffalo też nastrzelało mase punktów, tylko w przeciwieństwie do Pingwinów rozłożyli to na kwarty, przez co Red Wings owszem, zaczynali odrabiać straty, ale już było za późno, ba. Stracili kolejną bramkę przez co skończyło się 6-3, szkoda tak wielu straconych bramek przez Detroit, tam w defensywie ewidentnie coś nie gra. Kubalik nigdy nie zawodzi tutaj ustrzelił dwie, ale co on może zrobić kiedy jego team traci 5-6 bramek przez ostatnie kilka spotkań.

Zresztą na wyróżnienie zasłużył też Veleno, który często stopował akcje oponentów i nie inaczej było przy drugiej bramce dla Kubalika, któremu Joe właśnie ją wyłożył jak na tacy. Trzeci punkt dla Czerwonych Skrzydeł to prosta akcja z pierwszej Coppa i Oesterle, bardzo należy doceniać taką walkę do końca, ale zwyczajnie brakło czasu na wyrównanie, nie mówiąc już tutaj o wygranej, zwłaszcza że na sam koniec straciliśmy jeszcze raz i o remisie nie było mowy.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 03 sty 2023, 15:40

Detroit Red Wings 4-2 Ottawa Senators - 31.12.2022

Coś tak czułem, że jak nadejdzie pora na spotkanie w Little Caesars Arena w Detroit to drużyna z Miasta Silników będzie wyglądała o niebo pewniej. W samej trzeciej tercji Red Wingsi strzelili trzy gole w mniej niż dwie minuty, przez co znowu zaskoczyli i mnie i przeciwnika.

Detroit znowu w pierwszych fazach gry dawało tyłka, traciło dużo posiadania, kontroli nad grą i wyglądało to na początku tak jak wyglądało, dopiero później musieli oni ratować sytuacje, i na szczęście uratowali. Suter zasługuje na pochwały, bo tak naprawdę zaczął to, co później Raymond, Rasmussen i Soderblom kontynuowali wygrywając grę, uwierzyli w to zwycięstwo i je dociągnęli do końca.

Awatar użytkownika
Messi(as)
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 65

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 07 lut 2023, 10:16

Jest tu ktoś, kto oglądał mecz gwiazd i te całe rywalizacje? Straszne gówno od kilku lat. Jak to ma reklamować hokej, to ja nie wiem co za mózgi nad tym czuwają.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 10 paź 2023, 0:13

Już dziś rusza kolejny sezon najszybszej ligi świata :) Standardowo jak co roku zamówiłam sobie Skarb Fana NHL tworzony przez kibiców dla kibiców.

Obrazek

Jak zawsze ambitnie podchodzę i ma zamiar uzupełniać wyniki. Niestety po tygodniu już nie ogarniam tego, bo meczów jest zbyt dużo.
Może chociaż w tym sezonie uda się jakieś mecze obejrzeć :)

A kibicować będę jak zawsze Montreal Canadiens i NY Rangers :)

Dziś Tampa Bay - Nashville.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 10 paź 2023, 9:29

Będą gdzieś w Polsce pokazywane mecze? Kilka lat temu chyba raz na jakiś czas TVP Sport coś pokazało

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 paź 2023, 9:32

NHL jest w viaplej.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 10 paź 2023, 10:34

Tak, teraz mecze są w Viaplay. Póki jest to Viaplay w PL to trzeba wykorzystać ;)

Dzisiejsze transmisje, znaczy dzisiejszej nocy.

Obrazek

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 11 paź 2023, 22:57

Pierwsza noc NHL za nami. Rozegrane zostały trzy spotkania. Jakby ktoś miał ochotę obejrzeć skróty to zapraszam poniżej ⬇️.

Tampa Bay Lightning- Nashville Predators 5-3

Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 2-4

Vegas Golden Knights - Seattle Kraken 4-1

Najbliższe mecze:

Obrazek

kisiel95
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kisiel95 » 12 paź 2023, 18:40

Czasem obejrzę skróty Jets

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

NHL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 paź 2023, 12:54

Jaki dobry ze mnie Typer NHL :) Znów załapałam się na pudło miesiąca :) Trzeci raz. Za pierwszym razem nawet były nagrody :)
Szkoda, że czasem zapominam typować jakąś kolejkę przez co tracę szansę na załapanie się do 16 stki :/ i playoffow.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”