Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2117
Kibicuję: Manchester United

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Mr.Chris » 16 paź 2023, 19:36

Samuraj pisze:
16 paź 2023, 18:54
Są ludzie jednak którzy takiego wsparcia potrzebują. Nie można patrzeć tylko na własny interes ale też ogółu a mimo wszystko te wszystkie socjale pomogły wielu ludziom chociaż nie każdy je powinien otrzymać i powinna być nad tym większa kontrola.
Exactly. Ja nie mam nic przeciwko socjalowi w kontrolowanych ilościach, ale nie WINCYJ i WINCYJ i dla WSZYSTKICH.
MazurXIII pisze:
16 paź 2023, 18:57
O Chryste...ktoś komuś wmówił, że realizacja programu wyborczego partii na którą głosował jest wbrew jego interesowi.
Oczywiście, że większość tych którzy głosowali na daną partię, będą beneficjentami obietnic. Inaczej kupowanie głosów by nie miało sensu. Chodziło mi o ogół obywateli. Jesteś wykształconym człowiekiem i wiesz, że obietnice są realizowane bezpośrednio (m.in. podatki) lub pośrednio (m.in. inflacja) z kieszeni obywateli. Ten mechanizm powoduje, że nie cieszę się z realizacji wszystkich obietnic wyborczych.
MazurXIII pisze:
16 paź 2023, 18:57
@Mr.Chris poczytaj czym kończy się głosowanie przeciw zamiast za...
Ależ ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że Tusk jest kłamcą i manipulantem :D pamiętam jego wyczyny i nie zagłosowałem na KO. Dla mnie może być rycerzem na białym koniu, ale ciągle widzę zardzewiałą zbroję i będę obserwował jego ruchy, a za 4 lata zobaczymy, czy się zmienił.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”