Są ludzie jednak którzy takiego wsparcia potrzebują. Nie można patrzeć tylko na własny interes ale też ogółu a mimo wszystko te wszystkie socjale pomogły wielu ludziom chociaż nie każdy je powinien otrzymać i powinna być nad tym większa kontrola.Mr.Chris pisze: ↑16 paź 2023, 18:37Może będę w tym odosobniony, ale PiS udowodnił mi, że spełnianie obietnic, zwłaszcza finansowych, wcale nie jest tym czego chcę. Wręcz przeciwnie. Wiele z tych obietnic jest po to, żeby kupić idiotów i według mnie niekoniecznie wpływa dobrze na sytuację ekonomiczną obywateli.
Powiem szczerze, że PiS'owi się przypisuje wiele złego, ale prawda taka, że gdyby nie okres pandemii a zaraz później wojna Rosyjsko-Ukraińska, to sytuacja by wyglądała znacznie lepiej... Chociażby za sprawą samej inflancji której by nie było a przynajmniej nie tak dużej.
Mimo wszystko w tych sytuacjach krytycznych reagowali dość dobrze.
Wiem, że w temacie jestem laikiem, ale jak mam cofnąć się w czasie, zobaczyć jak za rządów PO wyglądał rynek pracy, jak wyglądała płaca (gdzie pensje praktycznie tkwiły cały czas na tym samym poziomie a koszty życia rosły) jak ludzi namawiano do imigracji a właściwie wielu było do tego zmuszonych, bo tu się nie dało żyć a tym bardziej zarobić na najważniejsze potrzeby. Za rządów PO połowa moich znajomych wyjechała do Irlandii, Holandii, Anglii czy Szwecji lub Norwegii a sam o mały włos nie wylądowałem w Niemczech i tylko przypadek sprawił, że w ostatniej chwili coś rypło.
Ostatnie 3 lata do rządzenia były szalenie trudne przez wiele kryzysów na świecie czy w Europie i nie mogę obwiniać np. PiS'u za to, że muszę zapłacić więcej dzisiaj za książki czy komiksy w sklepach/wydawnictwach, bo przez COVID w Chinach zamknięto fabryki i zabrakło papieru oraz kartonu i ceny tutaj poszły w górę... To nie ich wina.
No ale zobaczymy, może jednak coś dobrego z tych zmian wyjdzie, ale nie ukrywam, że co do tego mam duże obawy i wątpliwości.