Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 18 paź 2023, 14:17
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 18 paź 2023, 14:19
Serio? Takie porównanie dajesz??yedraz pisze:
A tymczasem na ulicach Poznania pięciolatek został zadźgany nożem przez ciapatego... A nie sorry, to był miły starszy pan po siedemdziesiątce!![]()
Pewnie umysł miał zryty polityką i w dupie mam, która opcja zmaglowała mu mózg. Tak kończy się nasza wewnętrzna wojenka. I co @Ilka dalej czujesz się bezpiecznie na ulicach swego miasta, na których wszak jeszcze nie ma żadnych nielegalnych uchodźców?
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 18 paź 2023, 14:24
Pokemony na listach już nie miały aż takiego znaczenia, bo to juz była końcówka Sośnierz to mnie bardziej wkurza swoimi wypowiedziami niż JKM. Największe znaczenie to miał chyba atak Platformy na Mentzena gdzie wyciągnięto jego słynną piątkę. TVN też cały czas atakował, a to dużo ludzi ogląda.Vol'jin pisze: ↑18 paź 2023, 13:58Problem z Konfą to dodatkowo były te "pokemony" na listach. Szczególnie, że w ostatnich 2-3 tygodniach było znajdowanie co chwila kogoś nowego i ludzie robili sobie z tego content w social mediach praktycznie zero odcięcia. Bo gadki typu "bo muszą" być na listach to kogo miało przekonać? Nie lepiej było te listy ukrócić do 5-6 nazwisk na region?
Procesy wyborcze? Jak przegrali dwa razy z lewicą to już z tego zrezygnowano. Dodatkowo "dziwne skróty myślowe" vide Sośnierz z psami czy Berkowicz o 4ooo zł na zdrowie. Spadochroniarze też zbytnio entuzjazmu nie wzbudzili vide Siarkowska. Tyszka się ostał, ale miał dobry region i kosztem tego nie dostał się np Urbaniak z Gdańska i pewnie RN będzie to mocno wytykał NN
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 18 paź 2023, 14:50
Tak tak. Pontonami przypłyną przez Bałtyk i zablokuja Świnoujście. I przegryzą Nord Stream.roque pisze: ↑18 paź 2023, 12:58Antypolski rząd to będziesz miał, jak Donald zrobi wszystko co Berlin i Bruksela zechcą, łącznie z przyjmowaniem tych co przypływają pontonami i blokowaniem ważnych inwestycji jak np. terminal kontenerowy w Świnoujściu. Berlin już protestował i chciał to blokować bo za dużo port w Hamburgu straci.
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 paź 2023, 14:56
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 18 paź 2023, 14:56
Kosionak może zagrać o premiera. Być może będzie chciał się odegrać za wybory prezydenckie w 2020.PietroBosman pisze:Ciekawe czy Trzecia droga, która dystansowała się do Tuska w czerwcu teraz będzie grać z nim w jednej drużynie?Co Donald zaoferuje Kosiniakowi?Poza tym trzeba jeszcze lewicę dopuścić do koryta żeby była większość w sejmie.
W 2050 aż 40% wyborców będzie miała 60 lat i pod ta grupę wyborców będą adresowane programy polityczne. Gerontokracja na pełnej k#rwie, o ile tendencje demokratyczne się nie odwrócą.yedraz pisze:I jeszcze jedna ciekawostka - wybory parlamentarne w Polsce:
rok 2007 - 30 615 471 osób uprawnionych do głosowania.
rok 2011 - 30 762 931 -//-
rok 2015 - 30 732 398 -//-
rok 2019 - 30 253 556 -//-
rok 2023 - 29 532 595 -//-
Ciekawa tendencja, za ośmioletnich rządów Zjednoczonej Prawicy populacja dorosłych Polaków spadła o 1,2 mln mieszkańców. A w tym samym okresie rządów PO-PSL przed nimi wzrosła o ponad sto tysięcy.
Duma Katalonii
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 paź 2023, 15:12
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 18 paź 2023, 15:18
Dokładnie o to mi chodziło.
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 paź 2023, 15:23
Bo Ukraińcy są w miarę okey. Zagrożeniem inni, @Ilka pisała o nich, np. na G.Ś. jest sporo Gruzińców i nie mogę o powiedzieć o nic dobrego.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 18 paź 2023, 15:36
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 18 paź 2023, 15:42
Wiesz mój mały Tomaszów może tak nie zaleją. Ale popatrz na Belgię, Francję, Niemcy i duże miasta. Ostatnio nawet w Hiszpanii bodajże jakiś Marokańczyk zaatakował kobiety. W Belgii zabitych dwóch kibiców. To jest ostatni tydzień.yedraz pisze: ↑18 paź 2023, 15:18Dokładnie o to mi chodziło.![]()
A nawet jeżeli zjawi się tu kilkaset tysięcy Arabów, to (raczej) nie zaczną nas mordować!? Do tego też trzeba może z kilkadziesiąt lat, by oni poczuli się w Polsce jak u siebie.
Już mamy przykład z ponad milionem Ukraińców, jakoś nie słyszę codziennie o wielkich zbrodniach z ich strony w naszym pięknym kraju (co innego 80 lat temu na Wołyniu).
U mnie też jest kupę Gruzinów. Akurat Ci co do mnie przychodzą to w miarę normalni się wydają, aczkolwiek ostrożnie do nich podchodzę. Jeśli chodzi o granie to są bardzo nerwowi i głośno do siebie gadają ...
Ilka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 18 paź 2023, 15:47
Jeżeli nastąpi to proces w taki sam sposób jak w zachodniej Europie to jest kwestia 20 lat max.yedraz pisze:To są dobre przykłady, bo u nas jeszcze bardzo długo (wieki?) nie ma szans na powstanie jakichkolwiek enklaw muzułmańskich, bo po pierwsze, nawet jakby nawy rząd przyjął ich tu dziesiątki tysięcy, to wątpię by choćby ułamek z nich chciał zostać w Polsce, a po drugie przecież nikogo tu na siłę trzymać nie będziemy (co innego gdy potrzebujemy rąk do pracy).
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 paź 2023, 16:41
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 18 paź 2023, 16:44
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 18 paź 2023, 16:49
Ojciecdyrektor
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio