Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1945

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
32
67%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
25%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
8%
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 16:00

Po pierwsze-bardzo proszę o jakieś twarde dowody na to że Tusk jest zdrajcą Polski,na to że służył Niemcom a nie Polakom.Twarde dowody ;)
Po drugie-pis tworzył nagonkę nie tylko na Tuska ale na wszystkich którzy nie zgadzają się z jego pomysłem na Polskę,pomysłem na rządzenie,na światopogląd.To jarek odmawiał bycia Polakiem zwykłym ludziom,obrażał ich(element animalny),umniejszał i nazywał zdrajcami.
cloner pisze:
22 paź 2023, 15:18
Ja nadal widzę jednak różnicę pomiędzy "Tusk zdrajca", "Tusk pracuje dla Niemiec" i "jebać pis".
Ja także Clo,tylko w drugą stronę.
Jebać pis to hasło uliczne które tam właśnie powstało,a nie powstało bez WYRAŻNEGI i TWARDEGO powodu.
Poziom wkurwienia na władzę osiągnął swój zenit i "jebać" jest dość delikatnym wyrazem tego wkurwienia.
Natomiast nazywanie kogoś zdrajcą po pierwsze wymaga twardych dowodów,a także wymawiane przez innych polityków nabiera o wiele większego znaczenia niż gdy mówi to zwykły Kowalski na ulicy.
I nie zgadzam się z tym co napisał Eyes,bo on zrównuje rzeczy których zrównać się po prostu nie da.
Taki symetryzm zakłamuje rzeczywisty przekaz i znaczenie słów,oraz jest bardzo szkodliwy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2023, 16:04

Conrado pisze:
22 paź 2023, 16:00
Taki symetryzm zakłamuje rzeczywisty przekaz i znaczenie słów,oraz jest bardzo szkodliwy.
Większego symetrysty na tym forum od ciebie to nie ma.
Co 4 lata ujawnia się na forum lemming nr 1, w tym roku zdecydowanie ty wygrałeś, Tusk naszczałby ci w buty to powiedziałbys, że pis wtedy by nasrał.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 16:55

cloner pisze:
22 paź 2023, 16:04
Większego symetrysty na tym forum od ciebie to nie ma.
Farmazon bo nigdy symetrystą nie byłem i zawsze uważałem że pis w nieodpowiedni sposób rządzi krajem.
cloner pisze:
22 paź 2023, 16:04
Co 4 lata ujawnia się na forum lemming nr 1, w tym roku zdecydowanie ty wygrałeś, Tusk naszczałby ci w buty to powiedziałbys, że pis wtedy by nasrał.
Ty natomiast powiedziałbyś że pis zrobił lepiej bo kupa dłużej trzyma ciepło :) to twój symetryzm ze wskazaniem na pis,i zawsze w takim tonie pisałeś ;)
Jeśli nazywasz mnie lemingiem to znaczy że popieram PO i nie mogę być symetrystą ;)
Są tutaj osoby do których to określenie bardziej pasuje ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 paź 2023, 17:44

Może nie trzeba wulgaryzmów - wystarczy pamiętać rządy PO 2007-2015 i PiS 2015-2020 (odejmijmy czas pandemii, wojny i kryzysu światowego jednak). I ja tu jakiejś wielkiej przewagi PO (dla przeciętnego zjadacza chleba) nie widzę, raczej odwrotnie...

PiS jaki jest taki jest ale swój program (czy mi się podoba czy nie) realizują. PO podstawowych punktów (3x15, reforma Krus etc) nie zrealizowali.

Pytanie brzmi - czy oceniamy partie po tym jak zrealizowali swój program czy po stylu w jakim rządziły?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 paź 2023, 18:00

Why not both ?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 paź 2023, 18:01

Styl to ja mogę oceniać w łyżwiarstwie figurowym, liczy się jednak wynik ;)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 18:08

Eyesmon pisze:
22 paź 2023, 17:44
PiS jaki jest taki jest ale swój program (czy mi się podoba czy nie) realizują.
Eyesmon pisze:
22 paź 2023, 17:44
Pytanie brzmi - czy oceniamy partie po tym jak zrealizowali swój program czy po stylu w jakim rządziły?
No dobrze,ale pod płaszczykiem rozdania ludziom pieniędzy(bo to najłatwiejszy sposób żeby dostali zaćmienia) pis parł do władzy autorytarnej.
I nawet jeśli dzisiaj niektórzy uważają to za wyświechtane frazesy,to niszczył demokrację,polaryzował społeczeństwo,niszczył parlament(głosowanie ws budżetu i sala kolumnowa) chciał kneblować mediom usta(sprawa z TVN) kupno Polska Press,i próby kupna TVN 24.
Uwłaszczanie się na spółkach skarbu państwa w sposób wręcz bezczelny (żona sobolewskiego jako jeden z przykładów),afery ze szpiegowaniem opozycji,z wizami itd.
Jeśli program 500 plus ma to wszystko tuszować bo "zrealizowali swój program" to się nie dogadamy ;)
Naprawdę,każdego kurestwa nie da się przykryć pięcioma stówkami :)

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 22 paź 2023, 18:16

DDK pisze:
22 paź 2023, 13:32
Ilka pisze:
22 paź 2023, 12:52
Szczerze to bardzo mnie ta nienawiść przeraża. Gdzie nie wejdę to jakieś komentarze. No ale jak cała kampania była taka, a przed tylko 8 gwiazdek to co tu się dziwić, że jego wyborcy biorą z niego przykład. Już w Gdańsku po ogłoszeniu wyników się pokazali
PRzecież w drugą stronę było identycznie - cała kampania pisu to straszenie powrotem tuska. Zresztą sama tutaj straszyłaś przyjazdem imigrantów.
Conrado pisze:
22 paź 2023, 14:23
Ilka pisze:
22 paź 2023, 12:52
Szczerze to bardzo mnie ta nienawiść przeraża. Gdzie nie wejdę to jakieś komentarze. No ale jak cała kampania była taka, a przed tylko 8 gwiazdek to co tu się dziwić, że jego wyborcy biorą z niego przykład. Już w Gdańsku po ogłoszeniu wyników się pokazali
mam wrażenie że nie oglądałaś ani jednej konwencji pisu, i to nie mam tylko na myśli tych mających miejsce w kampanii ale wszystkich w ostatnich 8 latach.
Fur deustchland,celownik na twarzy Tuska,element animalny,mordy zdradzieckie itd.Rozumiem że to nie miało miejsca ?
Serio chcecie się licytować, która partia zachowywała się bardziej obrzydliwie? Mam duże wątpliwości czy Wasi wybrańcy okazaliby się grzeczniejsi nie wspominając już ich wyborców. I wiadomo, że każdy będzie bronił swoich.

Ale w sumie to miło, że są tutaj jakieś osoby, które coś pozytywnego dojrzały w rządach PiSu przez te 8 lat.

W ostatnim tygodniu polityka mnie tak wypruła z energii, że już mam jej dość i muszę odpocząć :)

Dlatego znów ten temat przestaje dla mnie istnieć, przynajmniej na okres 100 dni rządzenia nowego rządu. A potem zobaczymy czy jakieś obietnice spełnili i co dobrego dla Polski zrobili. O ile tyle wytrzymają we wspólnym rządzeniu ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2023, 18:18

Aż chciałoby się wypisać listę "afer Tuska", ale zaraz będzie mi wmawiane, że kocham pis :lol2:
A przecież tego było od zajebania, hazardowa, stoczniowa, amber gold, sopocka, taśmowa, stadionowa, złodziejstwo OFE. O braku realizacji programu, o której wspomniał Eyesmon nie ma co gadać, 3x15 będzie wypominane do końca świata.

PS czekam na pierwsze 3 dni gdy Tusk zostanie premierem, po ile to będzie paliwo wtedy? 5 zł? 4.50zł?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 paź 2023, 18:22

Ludzie mają krótką pamięć Clon niestety. Ale dajmy nowemu rządowi (w sumie jeszcze nie wiemy nawet kto w nim będzie) te 100 dni, zobaczymy. Ja tylko liczę że wszystkiego nie rozpieprzą i nie rozdadzą a inwestycje które są w trakcie zostaną zrealizowane (może jedynie CPK do mocnej weryfikacji).

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 18:23

Ja poczekam aż wejdą to ministerstw zrobią audyty i wtedy kilka nowych trupów może wypaść z szafy ;)
cloner pisze:
22 paź 2023, 18:18
A przecież tego było od zajebania, hazardowa, stoczniowa, amber gold, sopocka, taśmowa, stadionowa,
Clo,8 lat rządów pisu,8 lat prokuratura pod butem Ziobry.Pytam więc czemu rudy nie siedzi,czemu nie ma postawionych zarzutów ?
Jeśli jest winny to jechać z nim i nikt(przynajmniej ja) go bronił nie będzie ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2023, 18:27

Conrado pisze:
22 paź 2023, 18:23
Pytam więc czemu rudy nie siedzi,czemu nie ma postawionych zarzutów ?
Jeśli jest winny to jechać z nim i nikt(przynajmniej ja) go bronił nie będzie
Pisalem kilka dni / stron temu. Od 34 lat nikt nikogo nie skazał, jedna i ta sama banda [ch**], tylko się wymieniają co kilka lat stołkami, a ty się podniecasz, jakby ta walka polityczna była najważniejszym elementem twojego życia.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 18:29

No to czas z tym skończyć ;)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 paź 2023, 18:35

Conrado pisze:
22 paź 2023, 18:29
No ale nie kimś takim jak konfa

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2023, 18:38

Conrado pisze:
22 paź 2023, 18:29
Jesli PO wsadzi do pierdla Łukasza Szumowskiego, Adama Niedzielskiego to mogę tu od razu obiecać, że w nastepnych wyborach macie moj glos :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”