Lost - Zagubieni [serial] - Strona 19

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 03 mar 2006, 23:40

Więc tak 15 odcinek był wyjechany i cudniutki..Jak ktos wcześniej napisał chyba jeden z najbardziej melencholijnych... Właśnie zastanawia mnie ten koles co gadał z Ethanem.. To nie był Zeke !! <wg mnie>.. A bunkier nowy został opuszczony gdyż ten "On" się chyba o wszystkim dowiedział .. Swoją drogą ciekawe kim on jest.. Może to ojciec Lock'a ??

Ciekawa a zarazem prosta jest taktyka nowego przybysza Henrego.. Poprostu chce wzniecić wojenkę domową w obozie... W którymś momencie odcinka pojawiły sie te znaki co były na liczniku 108 minut.. Ciekawe Ciekawe... Odcinek niby wiele wnosi nowego a tak prawde mówiąc to chyba jeszcze więcej wątpliwości...

Z szafek "Obcych" widać że łądnie sobie pogrywają .. Ta broda to chyba Zeke'a...

A ciekawi mnie o co chodziło Mr.Eko..?!!??!!

Nio i ostatnie pytanie ... Co się dzieje z Waltem i Michaelem?? Wydaje mi się że spokojnie sobie żyją po drugiej stronie wyspy,Oglądając wszystko w tv.. Bo cała wyspa i jej zagadki okazały się nową wersją "Big Brothera" :lol:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 04 mar 2006, 9:42

jackieboy pisze:Nio i ostatnie pytanie ... Co się dzieje z Waltem i Michaelem?? Wydaje mi się że spokojnie sobie żyją po drugiej stronie wyspy,Oglądając wszystko w tv.. Bo cała wyspa i jej zagadki okazały się nową wersją "Big Brothera"

a to przez to, że widzowie niechcieli ich już oglądac :twisted:

a wogóle to Micheal musiał ucieć z wyspy żeby wczoraj w Matrixie zagrać :twisted: ale tak na poważnie, to cholera wie gdzie on jest... szwęda się na pewno, albo go już dawno mają... ;)

jackieboy pisze:A ciekawi mnie o co chodziło Mr.Eko..?!!??!!
o rozgrzeszenie...
jackieboy pisze:Więc tak 15 odcinek był wyjechany i cudniutki..Jak ktos wcześniej napisał chyba jeden z najbardziej melencholijnych... Właśnie zastanawia mnie ten koles co gadał z Ethanem.. To nie był Zeke !! <wg mnie>.. A bunkier nowy został opuszczony gdyż ten "On" się chyba o wszystkim dowiedział .. Swoją drogą ciekawe kim on jest.. Może to ojciec Lock'a ??

bez przesady... skąd to wytrzasnołeś :? ten "on" to może być Alvaro Hoses (czy coś takiego) ten który stał nad całym projektem Dharma... (widzimy go w tym filmie za szybą w bloku...)

i to był napewno Zeke (ten sam głos...) a broda to tylko zmyłka dla Lostowiczów, że oni niby wyglądają jak jakieś łachudry i żeby się ich przestraszyli... :)

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 04 mar 2006, 17:41

meecik_mks pisze:i to był napewno Zeke (ten sam głos...) a broda to tylko zmyłka dla Lostowiczów, że oni niby wyglądają jak jakieś łachudry i żeby się ich przestraszyli... Smile
racja... nawet miał ten taki bąbel na czole :P

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 06 mar 2006, 21:48

Taka mała ciekawostka - jak wiadomo nowy "Inny" nazywa się Henry Gale. W jego opowieści można było usłyszeć, że rozbił się na Wyspie podczas lotu balonem. Otóż w książce "Czarnoksiężnik z Krainy Oz" jest postać Henry'ego Gale'a, który jest wujkiem głównej bohaterki, Dorotki, z którą ucieka z krainy Oz właśnie balonem... :wink:

A co do hieroglifów to ciekawi mnie ten odgłos, który się rozległ przed wyskoczeniem tych "obrazków". Tak jakby jakiś drzwi się zamknęły, albo jakiś reaktor ruszał....

Mały spojlerek! (ale nie duży :wink: )

Jeśli chodzi o samo ich znaczenie to nie znaczą one najprawdopodobniej "Świat nie zginie"...Przeglądałem angielskojęzyczne strony i znalazłem inne znaczenie. Jedno, tłumaczy się jako "Die" czyli "giń" lub po prostu "śmierć". Inne to znaczenie fonetyczne pojedyńczych znaków. Wychodzi wtedy takie coś:

_AI_S

Warto przypomnieć sobie nazwisko panieńskie Sun. Brzmi ono Paik, a w języku koreańskim najpierw zapisuje się nazwiska a potem imiona. Więc napis mógłby brzmieć "PAIK S.".

Jeszcze inne znaczenie (całkiem interesujące) można przetłumaczyć w ten sposób:

1. znaczek - "Ona lub On"
2. znaczek - nie wiadomo
3. znaczek - dziecko
4. znaczek - noż
5. znaczek - śmierć

To w naszym języku nie będzie miało sensu, ale można się domyśleć, że może to brzmieć "On/Ona ? uśmierci nożem dziecko". Czyżby chodziło jednak o Aarona i sen Charliego miał jednak jakiś głębszy sens?

W tym tkwi potęga tego serialu :wink:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 12 mar 2006, 13:22

Pisakk pisze:A co do hieroglifów to ciekawi mnie ten odgłos, który się rozległ przed wyskoczeniem tych "obrazków". Tak jakby jakiś drzwi się zamknęły, albo jakiś reaktor ruszał....
wspominałem już o tym... jak no moje to coś się uruchamiało, i to faktycznie to może być jakiś reaktor, bo odgłos by na to wskazywał :) albo jakaś samodestrukcja wyspy :twisted: joke :)
Pisakk pisze:Taka mała ciekawostka - jak wiadomo nowy "Inny" nazywa się Henry Gale. W jego opowieści można było usłyszeć, że rozbił się na Wyspie podczas lotu balonem. Otóż w książce "Czarnoksiężnik z Krainy Oz" jest postać Henry'ego Gale'a, który jest wujkiem głównej bohaterki, Dorotki, z którą ucieka z krainy Oz właśnie balonem...
również o tym wspominałem... ;) i warto też zauważyć, że w tym odcinku jak Henry leży na ziemi po lewej stronie na ścianie jest obraz a na nim balon :D a Jack pozwala mu sobie jedzonko robić czy zmywać naczyna(nie pamiętam co robił w momencie jak Eko przyszedł do włazu...)

Pisakk - śmiem twierdzić, że to nawet nie jest spojler więc chyba możesz go normalnie napisać... to jest raczej wyjaśnienie, o którym ja i Bonso coś tam wspominaliśmy, więc ludzie pewnie to czytali... ;) pozdrawiam !

EDIT:

Do Pisakka:

co do twojej kwesti na temat Sun, to ma jakiś sens, bo w ostatnim odcinku Sun, miała lekkie spięcie z Claire kiedy ta szła szukać bunkra... mowa była o dziecku... nie pamiętam już teraz dokładnie tego zajścia... jak coś to możecie mnie poprawić :)

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 12 mar 2006, 17:02

Oglądałem jakis mały spojler do 16 odcinka i :
Wydaje mi się że Właśnie Sun pyta Sawyera o jakis test ... wydaje mi się że chodzi o test ciążowy...i jeszcze te oczy Sun gdy Claire podaje Jej dziecko mówiąc mniej więcej że to nie jest Jej dziecko.. czy jakoś tak...

Co do odcinka 15 to wydaje mi się że W tym bunkrze widziałem te znaczki co na zegarku 108 minutowym.. Aha i wkurzyła mnie jeszcze ta sprawa że One ( Kate i Claire ) nic nie powiedziały o Bunkrze reszcie grupy

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 13 mar 2006, 13:16

Zdjęcia do 16 odcinka: http://www.lost-media.com/modules.php?n ... &album=998
Wie ktoś kiedy emisja 16??

Awatar użytkownika
Springfield
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Springfield » 13 mar 2006, 14:42

Karmelinho15 pisze:Wie ktoś kiedy emisja 16??
premiera 16 odcinka jest 22 marca , a 17 juz 29 marca.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 13 mar 2006, 17:09

Dobrze ze w ciagu tygodnia beda 2. Denerwuje mnie jak są przerwy np. 3 tygodnie bo takie się zdarzają.

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 17 mar 2006, 14:57

najciekawszy serial jaki dotychczas widziałem :) cały czas jest bardzo ciekawa i napieta akcja, do konca nie wiadomo kto jest tym innym. Niestety ja nie posiadam programu AXN i odcinki muszę sciągac z netu, ponieważ nie chce czekać na drugą serię aż do jesieni :? Moim ulubionych bohaterem jest Locke :P, lubię także doktorka Jacka :P skonczyłem na ogladanie na odcinku 13. mam takie pytanko. co dalej się zdarzy?

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 17 mar 2006, 18:29

Woju83 pisze:skonczyłem na ogladanie na odcinku 13. mam takie pytanko. co dalej się zdarzy?
to chyba jakieś retoryczne pytanie ?! :roll:

z miłą chęcią bym ci opowiedział, ale jakoś mi się niechce, a i dziwie się, że tym sam chcesz to wiedzieć... popsujesz sobie tylko świetna zabawe... :/

Karmelinho15 pisze:Dobrze ze w ciagu tygodnia beda 2. Denerwuje mnie jak są przerwy np. 3 tygodnie bo takie się zdarzają.
a kiedy maja nakręcić 3 serie ?! chyba muszą jakoś spowalniać 2... żeby zdążyć na czas... :)

Już niedługo :D:D

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 17 mar 2006, 18:33

meecik_mks pisze:a kiedy maja nakręcić 3 serie ?! chyba muszą jakoś spowalniać 2... żeby zdążyć na czas...
Jakoś nie trawię tego serialu i IMO nawet jedna seria to stanowczo za dużo żeby pokazać grupe rozbitków przechadzających się po wyspie w poszukiwaniu hieroglifów, drabin itp. fantazji... Pewnie w 3 serii na wyspie wyląduje jeszcze Predator (bo tylko jego tam brakuje) i rozpocznie się walka na śmierć i życie :?

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 17 mar 2006, 18:36

Void pisze: Jakoś nie trawię tego serialu i IMO nawet jedna seria to stanowczo za dużo żeby pokazać grupe rozbitków przechadzających się po wyspie w poszukiwaniu hieroglifów, drabin itp. fantazji...
serial cieszy sie ogromnym zainteresowaniem, dlatego tez mysle, strata jednego fana nie bedzie widoczna :wink:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 17 mar 2006, 18:39

Obejrzałem sobie sciagniete z neta odcinki 1-11 z drugiej seri zapodajcie linki albo cos zebym mogl sobie reszte sciagnac DZIEX

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 17 mar 2006, 18:45

Na www.miniova.org są linki do wszystkich odcinków które są. Trzecie serial będzie kręcony po zakończeniu kręcenia 2 sezonu. Odcinki są kręcone na bieząco

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”