Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 59

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 mar 2006, 15:21

Martinho pisze:Rzeczywiscie Bayern ostatnio gra nienajlepiej, Milan wygrywa mecze.Ale Wlosi ostatnio grali ze slabiutkim Empoli , ktore nie blyszczy w lidze i musieli meczyc sie do konca.Co prawda wygrali 3:0 ale bramki padaly w ostatnich 15 minutach.Bayern natomiast zagral slabo z HSV i ktore jest jedna z lepszych ekip w bundeslidze.I musial uznac ich wyzszosc przy takiej grze.
Mecze ligowe nie mają znaczenia poza tym że Bayern w meczu z HSV zapewne zostawił więcej sił. To słabiutkie Empoli potrafi bronić się w zaskakujący sposób jak wiele spadkowiczów z Serie A i przeprowadzić jedną kontre by wygrać mecz 1:0, już nie raz takie rzeczy miały miejsce. To mocne HSV w lidze włoskiej zajmowałoby lokate najwyżej 7-8 :]
Martinho pisze:Jak juz pisalem w pilce nie ma rzeczy niemozliwych.Z tego co wiem to Ambrosini nie zagra, niewiadomo tez w jakiej dyspozycji jest Dida, bo Kalac wcale nie blyszczy w bramce...
Zgadzam się, ale to nie znaczy że Milan jest pewny awansu :roll: Zagra Vogel który ostatnio prezentuje wysoką forme, Carlo zdecyduje na jakiego bramkarza postawi a Kalac podczas gdy Didy nie było radził sobie dobrze :] Kahn ma podobną sytuacje co Dida więc nie gadaj o dyspozycji Didy jak sam nie wiesz co Kahn prezentuje ;)
Martinho pisze:W ofensywie jest Ballack ktory zawsze jest w formie,
Nie ma piłkarza który zawsze jest w formie :roll: Co on jakimś Bogiem jest :?:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 mar 2006, 15:36

Łukasz[ACM] pisze:To mocne HSV w lidze włoskiej zajmowałoby lokate najwyżej 7-8

Niech ci bedzie ze serie a to jest boska liga i wogule, a Barca to pewnie by w niej najwyzej 3 byla...oczywiscie za Milanem :wink:
Łukasz[ACM] pisze:Kahn ma podobną sytuacje co Dida więc nie gadaj o dyspozycji Didy jak sam nie wiesz co Kahn prezentuje

OK Kahn i Dida wracaja po kontuzji. Ruszaja z tego samego pulapu tyle ze Kahn jest bramkarzem niewatpliwie lepszym i bardziej doswiadczonym i latwiej bedzie mu sobie poradzic po powrocie z kontuzji...
Łukasz[ACM] pisze:Nie ma piłkarza który zawsze jest w formie Co on jakimś Bogiem jest

Chodzilo mi o to ze "ostatnio zawsze jest w formie", jednego slowka nie dopisalem a sie czepiasz juz.Poza tym w Milanie nie ma lepszego pomocnika niz Ballack, no moze Kaka gdzies sie zbliza to poziomu Miszy...Takie jest moje zdanie tylko nie wypisuj mi ze zapomnialem o tym czy o tym, a ten jest 100x lepszy od Ballacka....

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 mar 2006, 15:46

Martinho pisze:Niech ci bedzie ze serie a to jest boska liga i wogule, a Barca to pewnie by w niej najwyzej 3 byla...oczywiscie za Milanem
Nie przypominam sobie żeby w Calcio grali Bogowie ... ale niech Ci będzie ;) Czemu mieszasz w to Barcelone :?: Naprawde drużyny z czołówki Europy prezentują podobny poziom rózni ich tylko styl gry i na tej podstawie można pisać czy dana drużyna sie nadaje do danej ligi :] A HSV ewentualnie można nazwać średnim średniakiem.
Martinho pisze:OK Kahn i Dida wracaja po kontuzji. Ruszaja z tego samego pulapu tyle ze Kahn jest bramkarzem niewatpliwie lepszym i bardziej doswiadczonym i latwiej bedzie mu sobie poradzic po powrocie z kontuzji...
:hardkor:
Martinho pisze:Chodzilo mi o to ze "ostatnio zawsze jest w formie", jednego slowka nie dopisalem a sie czepiasz juz.Poza tym w Milanie nie ma lepszego pomocnika niz Ballack, no moze Kaka gdzies sie zbliza to poziomu Miszy...Takie jest moje zdanie tylko nie wypisuj mi ze zapomnialem o tym czy o tym, a ten jest 100x lepszy od Ballacka....
:hardkor: To jedno słówko zmienia postać całego zdania więc nie pisz że się czepiam :] Nie 100x a 1000x ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 mar 2006, 16:08

Łukasz[ACM] pisze:A HSV ewentualnie można nazwać średnim średniakiem.
Wiekszosc kibicow druzyn wloskich szczyci sie ze Bayern dostal baty z HSV. Tylko ze ten "sredni sredniak" pokonal Bayern, a Milan zaledwie zremisowal dzieki kontrowersyjnym karnym.Ale to nic dla was oczywiscie nie znaczy bo macie swoje argumenty mowiac ze Milan jest the best :D

Łukasz[ACM] pisze:
moze bys to rozwinal?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 mar 2006, 16:21

Martinho mam rozumieć że na podstawie Twoich porównań remisu z Milanem do porażki z HSV chcesz nam wszystkim zasugerować że HSV w takim razie pokona również Milan :?::zgon: Naprawde nie uważam że Milan jest " the best ". Jest moim faworytem tak samo jak Twoim jest Bayern i możemy wymieniać sie argumentami. Inna sprawa że ich nie masz bo wymyślasz jakieś cuda. Chyba nie liczysz że Ci pójde na ręke i powiem że Bayern wygra bo Ty chyba na to liczysz :P Dla mnie cały czas sprawa awansu jest otwarta i nie odbieram Bayernowi żadnej szansy.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 06 mar 2006, 16:29

Martinho pisze: Rzeczywiscie Bayern ostatnio gra nienajlepiej, Milan wygrywa mecze.Ale Wlosi ostatnio grali ze slabiutkim Empoli , ktore nie blyszczy w lidze i musieli meczyc sie do konca.Co prawda wygrali 3:0 ale bramki padaly w ostatnich 15 minutach.Bayern natomiast zagral slabo z HSV i ktore jest jedna z lepszych ekip w bundeslidze.I musial uznac ich wyzszosc przy takiej grze.

Męczyła się, ale nie żeby przejść środkową linię, tylko, żeby piłka przekroczyła linie bramkową :P.A to jest różnica.Poprostu brakowało szczęścia, a i tak dobry wynik jak na tam zmasowaną obronę, jaką zaprezentowało Empoli.A Bayern ? Raczej w kratkę, jeżeli chodzi o wynik meczu.Ja patrzę najpierw na grę, potem na wynik :wink:.

Martinho pisze:Nikt sie nie spodziewal ze Inter wygra mecz z Sampdoria do 88 minuty przegrywajac 0-2, takze nikomu nawet nie przeszlo przez glowe ze Liverpool wygra LM widzac pierwsza polowe meczu z Milanem...W futbolu tak do konca niczego nie mozna byc pewnym.Moze fajerwerek to nie bedzie ale Baeyern nie przyjedzie sobie na wycieczke po Mediolanie...

Może i masz rację, ale chyba tylko w nmadziei obecnie upatrujesz szans Bayernu...jednak wiem, że ta drużyna ma charakter i łatwo nie będzie.

Martinho pisze:W ofensywie jest Ballack ktory zawsze jest w formie, na skrzydle szybki i nieprzewidywalny Deisler (jezeli zagra w wyjsciowym), a w ataku skuteczny Pizarro i lekcewazony ostatnio przez wszystkich Makaay, dla ktorego moze to byc szansa do pokazania sie w koncu.Tak zle w Bayernioe nie jest Smile
Tzn inaczej...potencjalnie Bayern ma kim grać, ale ostatnio brakuje im tego polotu, z którego zawsze słynęli.Zawodnicy są, tylko trzeba przetworzyć, na skuteczność i liczebność.
Martinho pisze:Jak juz pisalem w pilce nie ma rzeczy niemozliwych.Z tego co wiem to Ambrosini nie zagra, niewiadomo tez w jakiej dyspozycji jest Dida, bo Kalac wcale nie blyszczy w bramce...

Dida wydaje mi się ma się dobrze, ta przerwa chyba tylko regenerująco wpłynęła na niego.Tak, Ambro na 100 % nie zagra, nie ma też newsów na temat Paolo, jednak liczę, że zagra.
fieldy pisze:czy taki silny ? Nie raz i nie dziesięć ratował Bayern przed utratą bramek ... ale tez często potrafił przepuścić piłkę w najmniej oczekiwanym momnecie pod brzuchem Confused Podobnie jak ostatnio Dida [choć ten chyba nie pod brzuchem Very Happy] Nie wiadomo czy Kahn jest w 100% zdrowy, czy może jeszcze odczuwa jakies skutki kontuji, bo przy obecnej formie strzeleckiej napastników Milanu - może byc goraco pod bramka Niemców
No, to podobnie jak Dida, ale Kahnowi mimo, że zdażają się wpadki, to w ostatnim czasie żadko kiedy do tego dochodzi.Mimo wszystko, jest kapitanem Bayernu i będzie potrafił zatrzymać strzały Milanu.Co do temperatury pod bramką Kahna to jestem pewien, że czy to przy dobrej, czy złej formie bramkarza, będzie miał dużo szans by się wykazać.Milan jest w gazie.
Martinho pisze: Niech ci bedzie ze serie a to jest boska liga i wogule, a Barca to pewnie by w niej najwyzej 3 byla...oczywiscie za Milanem Wink
No chyba nie powiesz, że jest w stanie prześcignąć Violę, Romę, Inter, Milan i Juve ? ? Może z tą siódemką to Łukasz przesadził, ale 6, bądź może 5, zamiast Violi.
Martinho pisze: Chodzilo mi o to ze "ostatnio zawsze jest w formie", jednego slowka nie dopisalem a sie czepiasz juz.Poza tym w Milanie nie ma lepszego pomocnika niz Ballack, no moze Kaka gdzies sie zbliza to poziomu Miszy...Takie jest moje zdanie tylko nie wypisuj mi ze zapomnialem o tym czy o tym, a ten jest 100x lepszy od Ballacka....
Ballack łączy w sobie Pirlo i Kakę, ale indywidualnie są podobni umiejętnościami.
[/url]

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 08 mar 2006, 12:01

pisalem tutaj wielokrotnie,ze bez zakupow gwiazd fcb nie ma co szukac w lm i mecze ze slabym teraz milanem to pokazaly.sklad ma silniejszy milan na kazdej pozycji bo nie moze byc tak ze sholl ma byc jokerem(mecz z hsv) bo na milan jest za slaby.w odpowiedzi na tym forum zostalem zrugany tekstami: bayern ma silna kadre i jest jednym z faworytow lm,mamy gwiazdy,po co nam rozgrywajacy jak mamy dos santosa i ballacka,po co kupowac w zimie napastnika?? moje obawy sie sprawdzaja bo sam ballack nie pokona milanu,bramek napastnicy nie strzelaja a kahn juz powinien powoli schodzic ze sceny.mam nadzieje,ze mimo wszystko przejda ac m. i pokaza ze sa faworytem nie tylko z nazwy!!! FCB do boju i powodzenia :twisted: :!: P.S-pozdro dla Was fanow Bayernu

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2006, 14:53

Napiecie rośnie z każdą godziną :twisted: i tak ma być :] W końcu mecz jakich mało. Ale ja troche spasuje. Bo o meczu jest już w zasadziwe wszystko napisane teraz czas na samo widowisko i będziemy mądrzejsi... niech wygra lepszy ...

Jak już wiadomo Giuseppe Meazza wypełni się dziś po brzegi. Oficjalnie będzie przeszło 75 tysiecy tifosich :] Curva Sud pewnie przygotuje powitanie :)

Oto fragment zapowidzi tego pojedynku z www.acmilan.com.pl
acmilan.com.pl pisze:Pomimo buńczucznych wypowiedzi ze strony Magatha, niemiecki szkoleniowiec nie powinien mieć problemów z tifosi Rossonerich, ponieważ zapewne większość z nich pamięta go, jako tego, który w finale Pucharu Mistrzów w 1983 roku pogrążył największego rywala Milanu - Juventus. W finale tych rozgrywek Hamburger SV pokonał Juventus 1:0. Dwadzieścia trzy lata temu fani Rossonerich w podzięce ofiarowali Magathowi złoty łańcuch.

Dobre :) Ciekawe czy ma jeszcze ten łańcuch :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 mar 2006, 15:35

Tak, to już dziś :twisted: Czas leci szybko, jeszcze dobrze pamiętam mecz z AA a to było dwa tygodnie temu.

Nasi tifosi będą napewno 12 zawodnikiem, ale Bayernowi nie jest obce granie przy takich trybunach ale jedno jest pewne - atmosfera powinna nieść nas po zwycięstwo a utrudniać to Bawarczykom. Mam nadzieje że mecz skończy sie w regulaminowych 90 minutach chociaż dogrywki i w późniejszym czasie kranych nie można wykluczyć. Tak jak Zaza zaznaczył, wszystko zostało juz napisane ale dodam jeszcze raz FORZA GRANDE MILAN, 1\4 BĘDZIE NASZA - WIERZE W TO :!: :!:

Czekam na wielke widowisko.

Awatar użytkownika
franconaldo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franconaldo » 08 mar 2006, 21:11

Kibice Milanu powinni być zadowoleni, Milan przestraszył Bayern a w dodatku strzelil juz dwa gole :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 08 mar 2006, 21:38

Kibice Milanu powinni być zadowoleni, Milan przestraszył Bayern a w dodatku strzelil juz dwa gole

No niestety jest juz 2:1 po bramce Ismaela (bład Didy), od strzelenia bramki Bayer przejął inicjatywe :? Milan brać sie do roboty !!!!

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 mar 2006, 21:42

Nie podobała mi się końcówka pierwszej połowy.Mam nadzieję, że Bayern nie strzeli jeszcze tej jednej bramki.Milan to ogólnie lubi chyba poemocjonować się z Niemcami w czasie meczu.Pamiętam niedawno Schalke i też huśtawki nastrojów.Boje się, że może być mieszanka tego ze Stambułem, ale boje się tylko w 10 %, bo wierzę w moich drogich Rossonerich i wiem, że to Milan będzie przeważał w drugiej połowie.Pamiętajmy, że awans póki co leży po naszej stronie, to oni muszą się męczyć.

Awatar użytkownika
franconaldo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franconaldo » 08 mar 2006, 21:43

Ibrahimović pisze:
Kibice Milanu powinni być zadowoleni, Milan przestraszył Bayern a w dodatku strzelil juz dwa gole

No niestety jest juz 2:1 po bramce Ismaela (bład Didy), od strzelenia bramki Bayer przejął inicjatywe :? Milan brać sie do roboty !!!!
Bayer a Bayern to dwa zupełnie inne kluby :-)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 mar 2006, 21:44

Czy w czasie wykanywania karnego przez Shevczenkę Kahn stał na linii bramkowej :?: Bo cos mi się wydaje że jednak nie :?

Jak na razie mecz bardzo pasjonujący. Nawet komentator w miarę znośny :P Dobra gra SuperPippo. Serginho również gra bardzo efektownie. Oby tak dalej :D

POZDRO 8)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 mar 2006, 21:45

RóżA pisze:Czy w czasie wykanywania karnego przez Shevczenkę Kahn stał na linii bramkowej
A co to ma do rzeczy? :lol: Nie znasz przepisów ziom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”