LM: Chelsea Londyn - FC Barcelona 22 II 2006 - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8657
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 mar 2006, 20:04

Hmm, chcialbym, zeby to Chelsea awansowala, ale ... bedzie naprawde bardzo bardzo ciezko :twisted:
ale ... ale ... wierze 8)

kursy u bukmacherow nie sprzyjaja :evil:
ale warto zaryzykowac ;)
tam gdzie ja gram sa nastepujace :

jesli chce sie grac AKO :
FC Barcelona - Chelsea (43 min.) 1,88 3,46 3,91

jesli chce sie grac singlem :
FC Barcelona - Chelsea 1,95 3,46 3,75
pewnie zagram na Chelsea :P [ale symbolicznie]

start = 20.45 8)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 07 mar 2006, 22:49

R10 zalatwil mecz :shock:

Reka Motty - to byla sluszna reka, a nie zagranie Ismaela... :roll:

karny - wg. mnie Gio wyraznie nie trafil w pilke a Terry zamiast w pile trafil w jego nogi...

to tyle z pomeczowych wnioskow...

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 07 mar 2006, 22:53

Wielki kunszt wielkiego Mistrza. Inaczej nie można nazwać tego spotkania. Spotkani prowadzone poprawnie przez Markusa Merka, jednak sądze, że karny podyktowany dla Chelsea miał troszke inne podłoże. Mianowicie, całkiem możliwe że nie chciał pójść w ślady Andersa Friska. Przecież zbliżają sie mistrzostwa świata ;) Bardzo dobry mecz. Moge spać spokojnie i zapomniec o niepowodzeniu Legii w PP.

Visca el Barca

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 07 mar 2006, 22:55

Gomez pisze:karny - wg. mnie Gio wyraznie nie trafil w pilke a Terry zamiast w pile trafil w jego nogi...
Ja twierdzę wręcz przeciwnie - uważam że Terry albo symulował, albo źle stanął, bo kontakt był praktycznie żaden... Mourinho powinien tym razem dziękować sędziemu i miejmy nadzieję nie zmusi kolejnego dobrego arbitra do zakończenia kariery :roll:

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 07 mar 2006, 22:58

GRATULUJE ZWYCIĘSTWA BARCY. BYLIŚCIE POPROSTU LEPSI OD CHELSEA (TZN. piłkarze) SZCZERE GRATULACJE !!!!!!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 mar 2006, 23:00

Gratulacje dla Barcelony, zagrali bardzo mądrze i nie dali pograć Chelsea. Troche się zdziwiłem bo myślałem że Chelsea pokaże coś więcej, możliwe że wynikało to z taktyki Barcy, Lampard praktycznie cały mecz był niewidoczny. Roni pokazał klase, ciekawe czy Ukrainiec jutro mu troszke bardziej odskoczy. Co do pracy arbitra to średnia była, karnego napewno nie było i popełnił pare błędów na korzyść Chelsea... a Jose jeszcze frustrata większego z siebie robił.

Jeżeli Milan jutro awansuje to kto wie, może w 1/4 zobaczymy taką pare :twisted:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 07 mar 2006, 23:02

Bardzo dobry mecz, szkoda mi tylko Leo, który pewnie bardzo chciał grac w tym spotkaniu. Jednak na boisku był Ronladinho, który umie robić show. To co on wyprawiał dzisiaj to było coś niesamowitego. Piękna bramka, która była ozdobą dzisiejszego widowiska. Wspaniałe zagrania, zwody sztuczki. Szkoda sytuacji Eto'o po której trafił w słupek, ale i tak jestem bardzo zadowolony. Ciekawe czego Jose sie przyczepi, może tego, że dostał karnego z dupy?? Wszystko się wyjaśni " na dniach". Powiem jedno: Visca el Barca, Visca el Ronnie :wink:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 07 mar 2006, 23:29

Brawo Barça !
Mecz ciekawy, sporo sytuacji podbramkowych i oczywiście Ronaldinho ! Po raz kolejny pokazał, że teraz jest najlepszy i tylko Barcelona może sie cieszyć, że ma w szeregach takiego zawodnika ! R10 rozegrał kapitalny mecz, te jego sztuczki, bramka, świetnie ! Gdyby jeszcze Eto'o wykorzystał sytuacje, kiedy w słupek trafił, byłoby jeszcze lepiej. Szkoda bramki z karnego, którego w ogóle nie powinno być, po pierwsze Terry był na spalonym, a po drugie Gio nie faulował kapitana Chelsea.
Nie wiecie co z Leo ? Widać było w późniejszej części meczu jego brak...
Szkoda, ale tak to już jest.
Ciekawe co teraz Mourinho powie po meczu, że murawa była za zielona ? czy może za równa ?
Kolejny świetny mecz rozegrał Puyol, ale Oleguer, Marquez i Gio też bardzo dobrze sobie radzili :).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2006, 23:41

TwisT_ReD pisze:Spotkani prowadzone poprawnie przez Markusa Merka,
Jestem odmiennego zdania.
Zapewne jeszcze rozgoryczony tym karnym w prezencie podarowanym :evil: który zabrał mi pokaźną wygraną :evil:
jednak nie mozna powiedzieć, że sedziował poprawnie. Popełniał proste błedy, które na tym szczeblu ne powinny się przytrafić.
:arrow: 2 razy nie podyktował cornera dla Barcy [kiedy się należał]
:arrow: nie ukarał Drogby żółta kartkę za bezczelne symulowanie w polu karnym [przy jednym z cornerów, Drogba udawał że niby Motta go przewrócił :roll: ]
:arrow: nie dał czerwieni Szpakowskiemu, która mu się należała [ale to jestem w stanie przemilczeć - w końcu nie musiał go słuchać]
:arrow: kilka razy odgwizdywał faule, których nie było [dla obu drużyn]
:arrow: przerywał akcje, zamiast stosować przywilej korzyści.
Ogólnie sedziowanie mi się nie podobało.

Mecz bardzo dobry w wykonaniu Barcelony. Nie dała pograć Chelsea, jedynie Cole się starał [po jego 2 dośrodowaniach było goraco: raz Drogba nie siegnął, później Crespo strzelił obok bramki]
Ronaldinho grał na swoim poziomie, bawił się piłką, próbował genialnych zagrań po których dech zapierało. Niektóre bardziej, niektóre mniej udane - ogólnie na duzy plus.
Szkoda Messiego - nie wiadomo co mu się stało - nie był atakowany przez nikogo :?
Z meczu zapamietam tricki Ronniego i minę Jose po stracie bramki :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 mar 2006, 23:48

Jestem wrecz zdziwiony postawa Chelsea. Z taka gra to mieli by problemy z Realem. Zagrali wrecz asekuracyjnie jakby bali sie atakawac. Mourinho dzis pokazal jak wielkim jest trenerem i strategiem. Jego zmiany byly wrecz rewelacyjne. Nie smiem ich nawet podwazac bo chyba mi zwyklemu kibicowi nie przystoi :wink:
O karnym nie wspominam bo nie ma po co.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 mar 2006, 0:44

Nudny ten mecz. Jedyne co pokazał to Ronaldinho, który czarował wszystkich sztuczkami technicznymi, a poza tym? lipa. Chelsea nie istniała i to zdecydowanie nie jejst jeszcze zespół, który mógłby zaatakowac LM (tak jak Juve... niestety bolesne przyznanie się do błędu :? ). Messi zapowiadał, że będzie to najlepszy mecz w jego karierze, a sam siebie upodlił. Nie warto robić z siebie gwiazdy nie wiedząc co się stanie w meczu. Motta zagrał bardzo dobre spotkanie i widzę, że chłopak się rozwija z każdym meczem. Trochę chamstwa pokazał, ale w Chelsea nie lepszy był Drogba, który powalał jak tylko mógł. Ronaldinho? znowu pokazał wszystkim jak się gra w piłkę i za to go uwielbiam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2006, 9:28

Tomusmc pisze: Messi zapowiadał, że będzie to najlepszy mecz w jego karierze, a sam siebie upodlił
upodlił się ? :shock: Bo powiedział, ze jest przygotowany na 100% i ma nadzieję, na wielki mecz w swoim wykonaniu ?
Przytrafiła mu się kontuzja - nomalka.
Przecież del Piero tez kiedyś mówił, że chce dać z siebie wszytsko, że bedzie walczył na całego, że chce wypaść jak najlepsiej i tez mu sie kontuzja przytrafiła [czy to znaczy, ze się upodlił bo nie przewidział urazu ? :?]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 08 mar 2006, 11:21

fieldy pisze:Tomusmc napisał:
Messi zapowiadał, że będzie to najlepszy mecz w jego karierze, a sam siebie upodlił

upodlił się ? Bo powiedział, ze jest przygotowany na 100% i ma nadzieję, na wielki mecz w swoim wykonaniu ?
Przytrafiła mu się kontuzja - nomalka.

Zdaję się że upodlić można kogoś siebie nie za bardzo. Myślę że za bardzo chciał ale w takim wieku to jest normalne. Zresztą ta jego wypowiedź to była cześć tej burzy medialnej przed meczem.
Mecz faktycznie nie powalał jeśli chodzi o emocje. Wygląda na to że po prostu chłopaki ze stamford bridge nie umieją odrabiać strat

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2006, 11:34

j1mmy pisze:Mecz faktycznie nie powalał jeśli chodzi o emocje. Wygląda na to że po prostu chłopaki ze stamford bridge nie umieją odrabiać strat
Dokładnie - dlatego nie rozumiem stwierdzenia Tomusmc'a [:?: ] jakoby Messi miał się upodlic.
No nieważne,
słyszeliscie wypowiedzi Mourinho ? :badziewie:

Powiedział, że nie awansowała lepsza druzyna, że jak grali 11 vs 11 to nie przegrywali meczy :rotfl4: [szkoda, ze nie dodał iż to dzięki Merkowi grając w "11" uratowali remis] :roftl3:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 mar 2006, 11:42

Tomusmc pisze:Messi zapowiadał, że będzie to najlepszy mecz w jego karierze, a sam siebie upodlił. Nie warto robić z siebie gwiazdy nie wiedząc co się stanie w meczu.
... nie. Jednak nie będę próbował rozkminić ocb. Mój mózg pracuje na zwolnionych obrotach i nic bym pewnie nie wymyślił. Wytłumacz o co kaman.

Szkoda, że sędzia okradł nas ze zwycięstwa, które nam się bezsprzecznie należało, ale to nic. Awansowaliśmy i to się liczy. Wyeliminowaliśmy najgroźniejszego przeciwnika w Europie. Nie można nie być zadowolonym. Gdzie była wczoraj Chelsea? Nie było jej. Nie było Chelsea na Camp Nou. Gdzie geniusz taktyczny Mourinho? Nie stwierdzono. Nie pokazali nic. Nie zaskoczyli niczym. Nie powalczyli nawet o awans. Nie podobało mi się, że Barca zagrała dość asekuracyjnie w pewnej części meczu, ale oni mogli sobie na to pozwolić poniekąd ponieważ czas grał na ich korzyść. Ronaldinho = nie jestem w stanie oddać słowami tego co chciałbym na temat jego gry powiedzieć. Sami zresztą widzieliście. Robił co chciał. Prawie wszystko mu wychodziło. I zawsze z uśmiechem na ustach. Trudno było mu się nie uśmiechnąć pewnie kiedy raz po raz ośmieszał zawodników Chelsea. Puyol dostał żółtko za niepotrzebny faul na środku i nie zagra w następnym meczu, ale to dobrze. Lepiej, że pazuje teraz niż później. Marquez znowu mistrzoswskie spotkanie. Eto'o może minimalnie lepiej niż ostatnio w lidze, ale to jeszcze nie jest to. Szkoda jego akcji i strzału w słupek. Szkoda Messiego przede wszystkim. Kiedy schodził z boiska płacząc sala zamarła. Ale takie motywy jak uścisk Rijkaarda = bezcenne. Karnego naturalnie nie było. Był spalony to po primo a po secundo tam nie było faulu na rzut karny. Chelsea pokazała ... nic nie pokazała. Nie mają nic do zaoferowania poza swoją domyślną taktyką, która wystarcza im na dominację w Premiership, ale nic ponadto.

Visca el Barca!

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”