AS Roma (zbiorczy) - Strona 59

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Ziolo1927
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ziolo1927 » 28 lut 2006, 14:23

No i Romcia z rekordem . Fajnie mimo iż bez Capitano . Mecz z Lzialami dobry . Gra z Contry . Mancini ładnie mieszał, Aquilani równierz dobry mecz zagrał . No i teraz walka do końca o 4/3 Lokatę w tabeli na koniec sezonu.

A tak pozatym pozdro dla tych co sie zemnie śmiali jak mówiłem że Werder ma sznsę z Juve ...no i dla tych co mi niedali się zalogowac na stronce i dali rangę a to pozdro wygląda tak :
Obrazek

Pozdro dla Normalnych !!!!!

Obrazek

Teraz Już chyba dostanę bana :lol: :lol:
To ja _Romanista_
pzdr dla normalnych

ziom1927
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziom1927 » 28 lut 2006, 22:19

e no coś słabo wam idzie zbanowaliście to konto co nietrzebazbanujcie mi pacny konto o nazwie Romanista

Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 03 mar 2006, 15:19

Wielkimi krokami zbliża się mecz Roma - Inter a tutaj a także w temacie Nerrazzurich cichutko...Trzeba to zmienić 8)

Na początek przewidywane składy na niedzielne spotkanie (źródło: Gazzetta dello Sport)

Roma (4-2-3-1)

Doni - Panucci, Mexes, Chivu, Cufre - De Rossi, Dacourt - Taddei, Perrotta, Mancini - Montella

Inter (4-4-2)

Toldo - J.Zanetti, Cordoba, Materazzi, Burdisso - Figo, Pizarro, Cambiasso, Stanković - Cruz, Martins

Do tej pory w lidze w Rzymie oba zespoły grały ze sobą 72 razy.Bilans nieznacznie na korzyść Giallorossich: 29 zwycięstw ASR, 19 remisów a także 24 porażki w pojedynku z drużyną z Mediolanu przy stosunku bramkowym 112-99 na korzyść Rzymian.

Ostatnie mecze na Olimpico:

2002/2003 Roma-Inter 2-2 (62' Montella, 76' Batistuta - 62' Morfeo, 91' Okan)
2003/2004 Roma - Inter 4-1 (45' Cassano, 64' Mancini, 90' Totti (k), '90+4 Mancini - 74' Vieri)
2004/2005 Roma-Inter 3-3 (9'Montella, 59' Totti, 76' De Rossi - 46' Cambiasso, 53' Veron, 56' Recoba)

Jak widać po tych wynikach możemy sie spodziewać bardzo ciekawego meczu ze sporą ilością bramek..W 9 kolejce obecnego sezonu na San Siro lepsza okazała się '11' Romy pokonujac Mediolańczyków po świetnym meczu 3-2..Pamiętacie piekną bramke Il Capitano?Coś pięknego... Statystyki i forma z ostatnich meczy pokazuje, że za faworyta można uznać Romę..Ale oczywiście wszystko zweryfikuje boisko.Zapraszam do dyskusji.. 8) :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 mar 2006, 15:47

Zagi ostatnie spotkanie Roma - Inter pokazują że będzie jatka aż miło. Statystyki też to pokazują- Brameczki - karteczki :] Roma po ostatnich wynikach faworyt tego spotkanie ale Inter już sie przebudził po kilku nie udanych spotkaniach. Nie zagrają piłkarze [z wiadomych przyczy] którzy w popszedni meczu "rządzili" Francesco Totti i Adriano po dwie bramki. Jako nautralny kibic stawiam remis. Bo naprawde ciężko wytypować wynik. Liczby "mówią" X - Roma i tak juz przeszła do histori i teraz może tylko sróbować rekord. Teraz presja wyniku rośnie ale Luciano Spalletti spokojny wie jak to wykorzystać :wink:
zagi82 pisze:W 9 kolejce obecnego sezonu na San Siro lepsza okazała się '11' Romy pokonujac Mediolańczyków po świetnym meczu 3-2..Pamiętacie piekną bramke Il Capitano? Coś pięknego...

Mowa :smoke: dla mnie osobiście bramka sezonu ligowego serie A :!: na połowie boiska nie udany wślizg Verona - potem Ze Maria minięty na raz i Zanetti jak sie nie myle. Totti z lewej strony boiska ścina do środka - Montella pięknie robi mu miejsce ściągając stoperów na siebie a Franscesco wali podcinką na bramke i Julio Cesar stojący na 4 metrze dostaje loba za plecy aż miło. Piękna akcji i ten strzał :!: majstersztyk :!: Czapki z głów :!: Nie jakoś na siłe czy coś a pięknie z gracją lobem na luzaku :) Z tym meczu były czerwone kartki pod koniec :wink: Troche ich poniosło ...

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 03 mar 2006, 20:23

Powiem tak,po 1 ciesze sie ze duzo osob ktorych kocha Rome tutaj jest:)
po 2 primo jak siegam pamiecia Kocham ROME ale nie sadzilem ze w tym roku po stracie cennych zawodnikow beda zdolni pobic rekord z czego jestem dumny:)co do meczu z Interem to mam nadzieje ze ROMA zblizy sie punktowo do Interu po tym meczy i zdobedzie 3 miejsce minimum:P
Grazie Roma...
Grazie Roma...

teo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: teo » 04 mar 2006, 12:31

nie wiem czy w dobrym temacie zamieszczam swoja prosbeee bo niechcialbym robic balaganu na forum....
otoz potrzebuje felelietonow, wypracowan, mowiac wszelakich rodzajow prac na temat FRANCESCO TOTTIEGO.....
jak macie cos to przeslijcie mi na maila albo zamiescie tutaj....
pozdro dla ROMANISTOW

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 05 mar 2006, 22:35

Roma - Inter 1:1

Taddei - Materazzi

Pierwsze 5' to tylko badanie i badanie, Roma szybciej zbadała i bramka w 9 minucie :wink: Oczywiście kto miał przy niej największy udział :?: Oczywiście ,ze Mancini 8) zrobił ich jak młodych :lol: prawie Matrixa przewrócił ,podał do Taddei, no a ten tylko dopełnił formalności.

Roma zwolniła i kontrolowała gre, grali spkojnie bez wiekszych zrywów, Inter troche atakował ,ale strzelali niecelnie.

W drugiej połowie, Inter przeważał, za wszelką cene chcieli bramke strzelić, ale Mexes i De Rossi zagrali bardzo dobrze, Brawa dla tej dwójki :) Pewne interwencje ,trudny do przejscia. Materazzi raz mi zainponował :lol: jak za jednym zamachem położył dwóch z Romy :lol:

Inter naciskał i mogło być 1:1 bo niepewnie interweniował Doni, Martins główka ,ale De Rossi uratował zespół wybijajaąc piłke z linni bramkowj (głową).

Rozśmieszył mnie Recoba :lol: wpadł w niezły szał, ale Perotta (?) całkowicie opanowany tak jakby mówił : "Juz dobrze ,dobrze..." :wink:

Inter cisnął ,ciśnał i sie udało - rzut rożny - Figo - główka Matrixa i bramka w 90'

Wynik sprawiedliwy :wink: Koniec passy Romy. Zgodnie z przewidywaniami dużo fauli i kartek.

Ciekawe czy Doni kontuzja :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 mar 2006, 23:02

No cóż, passa przerwana, szkoda, bo choć gol zasłużony, to wcale nie musiał paść.Dobry mecz Romy, ale chyba mogła zagrać bardziej odważnie, bo bronić 1:0 z Interem, to też trochę loteria :/.Szkoda, bo przydałby się Il Capitano, ale na boisku, a nie na ławce.Brak też Aeroplanino i atak Romy stracił 50 % :/.Mam nadzieję, że romaniści pojadą do Ascoli, z przekonaniem, że passa trwa i nie pozwolą tam sobie na kolejną stratę cennych punktów.Nie dużo brakowało do szczęścia, ale mam nadzieję, że gracze Romy teraz wrócą na ziemię i nadal będą ciężko walczyć o LM.A w tym roku szansa jest duża, nawet do 3 miejsca nie mają daleko.Forza Roma !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 mar 2006, 0:26

Passa przerwana ale i tak Romie należą sie wielkie gratulacje :!: Grande Roma - dokonali wielkiej rzeczy w tak trudnej lidze jak serie A :] Byli tak blisko ale lepiej by gracze Romy tak nie myśleli - bo to może spowodować zadyszke a moga przeciesz porwócić do wygrywania. Ale wierze że Spaletti im wmówi że i tak dokonali wielkiej rzeczy :!:

Co do meczu to mnie troche zawiódł - może dla tego ze ten pierwszy mecz na Giuseppe Meazza tak mi zapadł w pamięć :roll: Ale dziś chyba Roma za szybko strzelił. Naprawde bo to za szybko ułożyło sie jak klocki :P Swoja droga zimna krew Manciniego - między nogami asysta szcześliwa może ale i ze spokojem Taddei na 1;0. Potem to już była inna gra Romy ale nie ma sie co dziwić wygrywali i to Inter musiał gonić wynik co czynił. Mancini ? Dziś z Agnieszka rozmawialem na temat składu ale tego co zrobił Mancio to chyba nikt nie przewidział Killy ? niech ktoś mi to wytumaczy ? Roma kontrolowała kontorolowała ale też Inter nie miał jakiś takich 100% Rzut rozne to było niebezpieczeństwo. I jak sie później okazało Materazzi to wykorzystał. I remis rzutem na teśme ...

Ibrahimović Mexes i De Rossi utrzymali poziom ale i Chivu zaliczył kolejny wielki występ czyścił aż miło :wink:

Co do Doniego to sądze że nic mu nie będzie. Przeciesz wiesz nie ryzykował by aż tak. Zeszedł by sam. Choć jak widziałem że naciąga ręke wykorzystując słupek myślalem że jest źle :( Nawet potem interwancja po strzela Zanettiego z obolała ręką :shock: ale sparował piłke do boku...

Remis chyba nikogo nie krzywdzi a Roma nie może na to patrzeć tak że zabrakło minuty ... a że wygrali 11 spotkan z rzędu :!: Wielkie brawa :!:

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 07 mar 2006, 13:21

No i wszyscy którzy typowali remis nie pomylili się.. :wink: Ja prędzej pisałem, że nie przegramy i także miałem rację. :P Koniec pieknęj serii za którą należą sie wielkie brawa. Sam mecz niestety rozczarował.Mało składnych akcji, strzałów jak na lekarstwo.Rzymian można wytłumaczyć, szybko zdobyta bramka a potem konsekwentna obrona.

Inter z kolei jakoś tak niemrawo, czegoś tej drużynie brakuje.Ale grali do samego końca i za to należą sie wielkie brawa. W Romie bardzo widoczny brak napastnika (Montella nie zagra też przeciwko Ascoli).Mancini owszem zagrał bardzo poprawnie, ale to nie jest napastnik.Za często moim zdaniem ciągnęło go na skrzydło, taka już jego natura :wink: Poza 89 min. i bramką Matrixa wielkie brawa dla naszej obrony, duet środkowych obrońców Mexes-Chivu gra po prostu świetnie.Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że obecnie to najlepsza para defensorów w lidze.Oczywiście nie musicie się z moim zdaniem zgadzać :P

Jeszcze może parę plotek transferowych...

Coraz bliżej Romy wydaje się być napastnik Udinese V.Iaquinta..Doszło już nawet do pierwszych rozmów w tej sprawie. Spall ma bankowo bardzo pozytywne zdanie o nim, pracowali przecież razem w Udine.Inna sprawa, żę mimo wszystko Vincenzo bardzo daleko do formy z ostatniego sezonu. W przypadku fiaska rozmów z Iaquintą, prawdopodobna wydaje się opcja z Vuciniciem.Tutaj sporo będzie zależało od tego czy Lecce utrzyma sie w Serie A.Sam Mirko pewnie chętnie zawitałby do Rzymu :wink: Kolejne nazwisko to Sergio Almiron, lewy pomocnik (??) grający obecnie w Empoli. Jeśli te plotki okażą się prawdziwe z tym transferem nie powinno być raczej problemu.W akcji widziałem go tylko raz, w meczu przeciwko Romie właśnie i zaprezentował się średnio.Może sie przydać jako uzupełnienie składu.Samuel Kuffour z kolei chce wrocić do Niemiec, kierunek - Brema.Szerokiej drogi... :wink:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 09 mar 2006, 23:13

No i Roma po 16 meczach bez porazki wkoncu przegrywa z angielskim Middlesbrough
Mecz kiepski szczegolnie w ataku gdzie widac było brak napastnikow nie miał kto wykonczyc akcji jako napastnik zagrał Mancini czesto podłanczał sie Taddei ale włąsnie to rozni pomocnikow od napastnikow iz oni zamiast strzelac probowali jeszcze gdzies odegrac podac komos piłke.
Bramka stracona po rzucie karnym po dobrej akcji gospodarzy Hasselbaink wychodził na czysta pozycje Curci wyszedł do piłki chyba sie poslizgnał (bo murawa w fatalnym stanie była błoto i padał deszcz) i wpadł na Holendra.
Yakubu pewnie wykorzystał 11 i nie odali wygranej do samego oknca dobrze zagrali w defensywie Roma praktycznie bez strzałow na bramke.
Starał sie Mancini w drugiej połowie łądny strzał z lewej strony ale obok bramki piłka przeszła no i w doliczonym czasie meczu strzelił z około 30 metra ale Schwarzer obronił jego strzał choc z problemami.
Mam nadzieje ze Roma na Olimpico wygra i awansuje dalej w pucharze UEFA to moj faworyt do wygrania tych rozgrywek ;)

Forza Milan

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 12 mar 2006, 15:58

Niech mi ktoś powie co się dzieje z Romą :shock:
Przegrywa z Ascoli, ale jeszcze gdyby 1:0, nie 3:0 :!:

20' [1 - 0] F. Quagliarella
24' [2 - 0] M. Paci
42' [3 - 0] I. Budan

Postawiłem na nich ale widać 214 złotych poszło sie... :D .
Ja juz nie wierze w Zwyciestwo może remis. I z Romą bedzie zapewne jak z Arsenalem bił kolejne rekordy przyszło przerwanuie passy i potem długo ie mógł sie obudzić. Roma musi walczyc o 4 miejsce a bedzie co raz trudniej :x

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 mar 2006, 16:05

Kendo pisze:Niech mi ktoś powie co się dzieje z Romą Shocked

Roma cały czas atakuje, ale Ascoli rozwala ich bez problemu z kontrataków, obrona Romy w dzisiejszym meczu to kompletne nie porozumienie.

O "optycznej" przewadze Romy świadczy fakt posiadania piłki 69% - 39% dla AS Romy :shock:

Brawa dla Ascoli !!!

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 mar 2006, 16:15

Ibrahimović pisze:69% - 39%

Mały błąd się wkradł, ale wiadomo że chodzi o 61-39%

Zgadzam się całkowicie z Ibrahimovićem. Roma nie może przedrzeć się się przez defensywę Ascoli. Ci zaś świetnie kontratakują. W sumie Ascoli zadziwia też skutecznością- za wiele tych akcji nie ma a bramki aż 3 :shock:

Nie sądze żeby Roma zdołała chociażby zremisować. Teraz to już tylko muszą bronić honoru. A co :!: :wink:

Awatar użytkownika
Springfield
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Springfield » 12 mar 2006, 17:06

No i koniec :? mialem to na kuponie :? szkoda. Mecz zakonczył sie zwyciestwem Ascoli 3:2 , po bramkach F. Quagliarella, M. Paci , I. Budan i dla Romy R. Taddei i samobojczej G. Comotto. :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”