Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 30 sty 2006, 7:58

Tak sie bawi Westfalenstadio:

http://rapidshare.de/files/12146803/bvb ... 5.avi.html

To zawsze po zakończonym meczu leci na Westfalenstadion

http://rapidshare.de/files/12250040/BVB ... a.mp3.html

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 lut 2006, 13:25

No i dzisiaj Ebi wybija Podolskiemu futbol z głowy :). Mam nadzieje, że Borussia wygra, bo życze im tego 5 miejsca i wyjścia z kłopotów finansowych.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 12 lut 2006, 13:34

Z pewnością Borussia jest w stanie wygrać z Koeln i liczę na jakąś pokażną zdobycz bramkową gospodarzy, no i oczywiście Smolarka, który jakby nie było, to w tym sezonie lepszy, a na pewno skuteczniejszy od Podolskiego jest z pewnością :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lut 2006, 14:16

Tylko, ze wcale tak łatwo nie będzie. Borussia gra strasznie słabo na wyjazdach. A Koln zajmuje ostatnie miejsce w lidzę, więc łatwo się nie da.
Mecz bedzie bardzo zaciekły, Koln potrzebuje pkt i mecz czasem może się zakończyć remisem, czego bym sobie nie zyczył o w BPU postawiłem na Borussie :D

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 17 lut 2006, 20:01

http://www.arka.gdynia.pl/?newsid=1728

Jutro kierunek Olipijska 5 i oglądać przyszych zawodników z Dortmundu
...:::BvB UBER ALLES:::...

Awatar użytkownika
_raf
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _raf » 22 lut 2006, 20:19

Borussia jest ostatnio w poważnym dołku, ale wszyscy mają nadzieję, że sie podniesie... Ja też na to liczę... w końcu chyba na żadnym innym stadionie w Europie nie ma takiego dopingu. Fani BVB zasługują na szacunek za to, co robią. Nie ważne czy drużyna spisuje się dobrze, czy nie- oni zawsze są na stadionie. Piękne.

Peace.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 22 lut 2006, 20:33

_raf pisze:Borussia jest ostatnio w poważnym dołku, ale wszyscy mają nadzieję, że sie podniesie... Ja też na to liczę... w końcu chyba na żadnym innym stadionie w Europie nie ma takiego dopingu. Fani BVB zasługują na szacunek za to, co robią. Nie ważne czy drużyna spisuje się dobrze, czy nie- oni zawsze są na stadionie. Piękne.

Peace.
Eeeee... no.... kurde.... O jakim dołku mówisz ? Bo jeżeli mówisz o tym, że przegrali z Werderem u siebie 1-0 albo może mówisz o tym dołku który zaczął sie jakieś 3 lata lub mniej czasu temu od, ogłoszenia kłopotów finansowych , jeżeli tak to musze Cie rozczarować troche sie spóżniłeś, z tym tekstem.

Chyba chcesz mieć mocne wejście w dziale Niemcy ale troche Ci to nie idzie...

Awatar użytkownika
_raf
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _raf » 05 mar 2006, 22:02

Wazi-> czy nadal uważasz, że BVB nie jest w dołku? Czy nadal wszystko jest wpożądku? To, co pokazuje teraz Borussia jest tragiczne. A co do mojego wejścia...czy na prawde wydaje Ci się, że na tym mi zależy? :)

Nie chce się kłócić, na prawdę...

Peace.

Mówiłem o wynikach podczas przygotowań w przerwie zimowej oraz o tym, co drużyna zaprezentowała w meczu z MSV(co prawda wygrana 2-0, ale jak ktoś widział ten mecz to wie o co mi chodzi) i Koln...
Ostatnio zmieniony 05 mar 2006, 23:16 przez _raf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 05 mar 2006, 22:48

_raf pisze:Wazi-> czy nadal uważasz, że BVB nie jest w dołku? Czy nadal wszystko jest wpożądku? To, co pokazuje teraz Borussia jest tragiczne. A co do mojego wejścia...czy na prawde wydaje Ci się, że na tym mi zależy?

Nie chce się kłócić, na prawdę...

Peace.
proponuje przeczytać jeszcze raz to co napisał Wazi...

Co do meczu z Mainz, to niestety kolejne słabe spotkanie z strony BVB... Ebi mało widoczny, chociaż gdyby udało mu się strzelic bramke tą przewrotką to hoho :D Pierwsza bramkę dla BVB zdobył Worns (stara się chłopak o MŚ) coprawda pomógł sobie ręką ale co tam... :P niestety przy bramce dla Mainz nie popisała sie i obrona i pomoc... najpierw wygłówkowanie piłki do środka, a potem spóźniona interwencja środka pomocy i Kurth dobiega sobie do piłki spokojnie i pakuje ją do siatki... :/ słabo słabo....

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 08 mar 2006, 12:08

panowie bvb nie jest w dolku,a dlaczego?? bo z ta kadra jaka dysponuja sa skazani na granie w kratke.sklad jest sredni jak na lige niemiecka a na ewentualne puchary za slaby.beda grac chimerycznie do konca sezonu.dolek byl 3 i 2 lata temu a teraz sytuacja finasowa klubu sie stabilizuje(nowa umowa sponsorska na koszulkach bo z e:on wygasa).kazdy kto zna temat zapasci finansowej bvb to wie jak wyglada ich kasa(ja pisalem tutaj o zadluzeniu i poprawie finansow wiele razy) wiec nie bede pisal o tym setny raz.miejmy nadzieje,ze skonczymy sezon na 5 miejscu i bedzie puchar uefa.bo jak nie to jest szansa dostac sie z fifa fair play do PU o czym zapewne niewielu z was wie,ze bvb ma na to duze szanse!!!BVB UBRE ALLES :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 mar 2006, 17:40

I znów bez zwycięstwa, a Ebi bez bramki :(
Wynik remisowy można by w zasadzie łatwo przewidzieć, ale niestety padł ten najgorszy 0-0. Mecz taki sobie. Na początku fatalny błąd Woernsa i Tomasson nie spodziewał się, że piłka wpadnie mu pod nogi. Co prawda uderzył, ale Weidenfeller na posterunku. Chwile poźniej korner i trzy szanse Stuttgartu na gola jednak dwukrotnie obrońcy wybijali piłke z lini , za trzecim piłka nad poprzeczką. I w zasadzie tyle z tych dogodniejszych akcji. Raz Ebi ładnie wypuścił Odonkora, ale prawoskrzydłowy marnuje okazje i wali prosto w Hindelbranda. W drugiej ładny rajd Smolarka, ale troche źle odegrał do Odonkora i niesłuszne pretensje naszego gracza za zmarnowaną okazje.
Mecz bez historii.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 11 mar 2006, 20:05

serek408 pisze:Co prawda uderzył, ale Weidenfeller na posterunku.

hola hola :D bronił Geentenar :)

Ogólnie bardzo słaby mecz... kilka sytuacji z jednej i z drugiej strony, ale zamiast Ebi czy Odonkor, najbliżej strzelenia bramki dla BVB byli Kehl (po zgraniu głową przez Ebiego trafił w poprzeczke) i Worns strzelająć nad poprzeczką...

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 12 mar 2006, 7:59

Smolarek walczył, ale wyraźnie mu dzisiaj jak i już w ostatnich tygodniach nie szło. Podobało mi sie zgranie Ebiego do Kehla i gdyby Niemiec to strzelił, jedna z ładniejszych akcji w Bundeslidze. Zastępca Weidenfellera bronił bardzo dobrze i był jednym z najlepszych piłkarzy w Borussi. Widać, że młody bramkarz lubi ryzykować jak kiwnął któregoś z napastników Sttutgartu. Mecz na miarę oczekiwań, bo od początku było wiadome, że Borussia jest w słabej formie i nie ma poł sqadu. Ogólnie dużo sytuacji, jednak napastnicy oraz obrońcy :lol: nie popisali się kunsztem strzeleckim.

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 19 mar 2006, 21:18

Wczoraj odbył sie mecz Borussia-Kaiserslautern. I niestety kolejny mecz w którym Smolarek nie strzelił gola. A miał ku temu okazje. Najpierw z glówki(w pewnym momencie myslałem, że jest gol) nie trafił w bramke. Następnie strzał i Smoli dobija z bardzo ostrego kąta ale piłka mija słupek bramki. I znowu Polak miał pecha. Spotkanie również sie wyróźniało z powodu bardzo słabego sędziowania, głównie nawalał sędzia boczny, który pomylił sie i odgwizdał spalony w normalnej sytuacji, gdzie nie powinno go byc. Bramkę w pierwszej połowie strzelił Dede po fatalnym błedzie obroncy. W doliczonym czasie pierwszej połowy pięknie przymierzył i uderzył z rzutu wolnego . W drugich 45 minutach po dośrodkowaniu jednego z piłkarzy Borussi piłka wychodziła za linie końcową jednak pięknie wyratował ja Odonkor a przymierzył Kringe i 2:1 dla Dortmundczyków. Było jeszcze wiele okazji ale wynik nie uległ zmianie.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 25 mar 2006, 18:08

szanowni zwolenicy CALCIO...watpie aby kiedykolwiek w waszej lidze odbyl sie mecz podobny do tego dzisejszego...

Takie mecze moglby ogladac godzinami...non stop atak...non stop grozne sytuacje...piekne gole i efektowne parady...zaskakujaca koncowka...

a to to juz napewno nie wydazy sie w Serie A - gol naszego reprezentanta :P

Bramka Smolara niebanalna...1Rosickiego piekna...strzal Kringe-jednym slowem Wunderbar...2bramka Rosickiego :lol: sprytnie i smiesznie(brakowalo VdV tylko :lol: )

Smolarek aystowal 2 razy trzeba dodac 8)

najwazniejszy wniosek...Bayern zwieksza przewage nad HSV do 9pkt...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”