Liverpool (zbiorczy) - Strona 1027

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Antoni Walendziak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 99

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antoni Walendziak » 26 sty 2024, 13:22

w tym wszystkim ciekawa bedzie przyszlosc lfc.
bo odejscie trenera ktory jest dlugo w jednym klubie malo kiedy konczy sie dobrze w konteksie najblizszej przyszlosci dla klubu. a w samej anglii: ferguson i wenger - wiadomo co sie stalo z united i arsenalem. ferguson, wenger, pep i klopp to najdluzej pracujacy trenerzy w XXI wieku w jednym klubie w UK, dobrze mowie? dwoch odeszlo i wiemy jak to sie skonczylo. teraz odchodzi trzeci zobaczymy jak ten eksperyment tu zadziala.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 26 sty 2024, 13:27

Z Kloppem trafiło się ślepej kurze ziarno i trzeba się nastawić na to, że następny tak dobry fachowiec może nie przyjść od tak.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 sty 2024, 13:30

Chyba jakiejs pilkarskiej depresji dostalem lmao. Ja sie spodziewalem ze obudze sie do informacji o przedluzeniu kontraktu, a obudzilem sie (no, prawie o 11:47 to juz nie spalem) do informacji, ze on nawet przedluzonego w 2022 r. kontraktu nie wypelni. Na dobra sprawe konczy poprzedni i idzie. Zawod okropny.

Jestesmy w trakcie bardzo dobrego stycznia pomimo wszystkich okolicznosci, a tu jeb. Co to jest w ogole za moment na ogloszenie takich informacji? Mam nadzieje ze to ze wzgledu na to ze prasa sie do tego dorwala i nie bylo wyboru. W jakies boosty niespecjalnie wierze.

JK jeszcze jakis czas temu mowil o ekscytacji Liverpoolkiem 2.0 ale na dobra sprawe Liverpoolek 2.0 konczy sie z sezonem i zacznie sie cos nowego z innym trenerem. Nie ma dyrektora sportowego, caly sztab odchodzi (co zrozumiale) i ja sie troche martwie czy przypadkiem co atrakcyjniejsi pilkarze nie pomysla sobie zeby przypadkiem nie sprobowac czegos nowego.

Skoncze mowiac ze ostatni raz tak zabolalo jak chyba Torres odchodzil. A to juz bylo dawno temu i kilka szczeblow edukacji czy kariery zawodowej do tylu. Jeszcze wypelnic przedluzony kontrakt i sobie pojsc to spoko, bylem w stanie z tym zyc. Ale ot tak teraz? Ehhhhhhhhhhhh. Cos umarlo dnia 26.01.2024 o 11:47.

Kibicuje przede wszystkim klubowi ale no na tyle ile pilka nozna pelni jeszcze jakas istotniejsza funkcje w zyciu to musze przyznac ze zabolalo. Teraz bedziemy mogli poogladac Liverpoolek bez Kloppa o ktorym czesto pisalismy z @masacra choc nie spodziewalem sie ze juz teraz. Nazwiska nie napawaja optymizmem, jest Alonso co sie wydaje najlogiczniejsza opcja (tym bardziej ze Realek przedluzyl Carlo) ale ja nie lubie takich wynalazkow z jednym pelnym sezonem na koncu choc mozemy nie miec wyboru. Jakies De Zerbie to az mnie wzdryga na sama mysl.

Masakryczny dzien i chyba najdziwniejszy najbardziej intensywny od kiedy z Liverpoolkiem jestem lol.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2024, 13:55 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 sty 2024, 13:31

Moyes jeszcze długo w Evertonie pracowal

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1392
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 26 sty 2024, 13:54

Kurde, brakuje mi słów. Jest mi po prostu przykro. Po latach posuchy, braku kwalifikacji do pucharów, oglądania takich tuzów jak Konchesky, Poulsen czy Jovanović ten klub wreszcie ponownie zyskał należny mu szacunek. Teraz tak sobie myślę i czasy Rodgersa, który również miał przebłyski i dawał co jakiś czas nadzieję na lepsze dni, kojarzą się z jakąś ciężką do ogarnięcia przeszłością, jakby to było z 50 lat temu. Można pisać i pisać, ale szok jest ogromny :|

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 26 sty 2024, 15:07

Razem z Kloppem odchodzi cały sztab oraz pan Schmadtke. Musiało się coś wydarzyć większego, przynajmniej tak to wygląda. Z jednej strony jestem w stanie zrozumieć, że człowiek pracujący wiele lat pod ogromną presją może powiedzieć "dość", ale z drugiej to hurtowe odejście. Jurgen decyzję podjął już jakiś czas temu, dziwnie to wszystko wygląda.

Mistrzostwo na zakończenie pobytu na Anfield wyglądałoby wspaniale. Odejście Kloppa skomentował Xabi Alonso. Jasne, skomentowało to i jeszcze skomentuje full ludzi ze świata sportu, ale pewnie Bask będzie silnie łączony z tą posadą.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 sty 2024, 15:22

Antoni Walendziak pisze:
26 sty 2024, 13:22
w tym wszystkim ciekawa bedzie przyszlosc lfc
Przypomnij sobie jak wyglądało lfc przed Kloppem, to będziesz wiedział jak będzie wyglądało po Kloppie.

[*]

Chyba, że FSG drugi raz trafi jackpota. Ale to się nie zdarza.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 sty 2024, 15:30

Zygmunt-1 pisze:
26 sty 2024, 15:07
Razem z Kloppem odchodzi cały sztab oraz pan Schmadtke. Musiało się coś wydarzyć większego, przynajmniej tak to wygląda. Z jednej strony jestem w stanie zrozumieć, że człowiek pracujący wiele lat pod ogromną presją może powiedzieć "dość", ale z drugiej to hurtowe odejście. Jurgen decyzję podjął już jakiś czas temu, dziwnie to wszystko wygląda.

Imo, zmęczony walka na nierównych warunkach w Premier League. Właściciele inwestowali w skład na poziomie 10 drużyny w lidze (fakt, wystarczy sprawdzić sobie bilanse na Transfermarkt za ostatnią dekadę) a on zrobił z tym drużynę na poziomie klubu państwa. I to dwa razy lol

Najlepsze jest to, że teraz to cała Anglia zapłacze. Jak zabraknie Kloppka to Pepus zrobi z Premier League Bundeslige. Tylko bardziej. Już ostatnie 6-7 lat jakby nie cuda na kiju Jürgena to City zdobyłoby, kompletnie bez walki (po za zeszłym rokiem), komplet mistrzostw lol.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 26 sty 2024, 15:32

Eyesmon pisze:
26 sty 2024, 11:53
Widzi że tu więcej nie zrobi bo kasy mu skąpią. Teraz idealnie by wszedł Real no ale Carlo przedłużył..hmm ciekawe, może zrobi roczny urlop i potem do Madrytu :)
Myślę, że skoro brakuje mu ogólnego paliwa, to może zrobi sobie roczną przerwę, tak jak Guardiola po wyjeździe z Katalonii. Nie wierzę w żaden Bayern ani inne PSG, bo nie sądzę, że taki klub byłby w stylu Kloppa. On sam do tej pory dobierał mniejsze kluby-marki albo takie, które od dawna znajdują się w posusze. Myślę, że jeśli trafi do Hiszpanii, to nie do Realu czy Barcelony, ale do Atlético, które mógłby podbudować po latach cholizmu i niewykorzystanego potencjału. A jak do Włoch, to nie do Juventusu, a do Milanu. Tak bym to obstawiał.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 sty 2024, 15:48

Mysle ze on po prostu jest troche zmeczony czy walka na rownych czy nierownych warunkach. Intensywnosc postarzenia sie patrzac na zdjecia z 2015 i dzisiaj mowi za wiele. To nie jest lekka praca i nie da sie od niej uciec lub pojsc na urlop w listopadzie. On tez mowil, ze chcialby sie troche pozajmowac przyziemniejszymi rzeczami jak podrozowanie i walenie piwka co mnie nie dziwi. Tez zaznaczal ze na pewno nie chce byc jak dziadek Woy ktory w takim wieku dalej sie produkuje w Crystal Palace.

Mam nadzieje ze nie wroci do trenerki a jak juz to do kadry max hehe. Po BVB tez mowil ze chce przerwe a po 4 miesiacach byl u nas. Teraz moze faktycznie chce ale kto go wie.

Ja jebie co za dzien. Zaraz jakas konferencja ale nie wiem czy chce :(
Ostatnio zmieniony 26 sty 2024, 15:49 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6531

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sty 2024, 15:48

Ale z tym że on sobie wybiera mniejsze kluby albo takie które trzeba odbudować to sobie trochę dopowiadacie. To jest dopiero jego trzecia praca w karierze i o ile w BVB wykonał piękną robotę to dopiero teraz może sobie przebierać w ofertach.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 sty 2024, 15:50

Trent THIAGO (!!!!!!!!!!) i Robertson sa na treningu a ten oglasza ze odchodzi. No nie wytrzymie.

Ta polowka sezonu pomimo takiej fajnej sytuacji pilkarskiej ma potencjal na bycie nieznosna jak tylko sie da. Pozegnalny cyrk obwozny.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 26 sty 2024, 15:52

Jeśli ktoś się zastanawiał co jest bardziej prawdopodobne: zdrowy Alcantara czy odejście Kloppa no to mamy remis :whistle:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 sty 2024, 15:59

Tylko żeby to "odchodzenie w wyniku zmęczenia walką na nierównych warunkach" się nie rozpowszechniło, bo w całej Premier League zostanie tylko Guardiola.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 26 sty 2024, 16:09

Sergek pisze:
26 sty 2024, 15:48
Intensywnosc postarzenia sie patrzac na zdjecia z 2015 i dzisiaj mowi za wiele.
Nie no, to jest trochę dopowiadanie sobie. Tzn ja nie neguje, że presja etc no ale patrzysz na zdjęcia sprzed dekady i stwierdzasz ,że ktoś się postarzal. No się postarzal. Chyba tylko Ibisz młodnieje z wiekiem hehe. To czy się postarzal bardziej niż powinien to już właśnie trochę dopowiadanie sobie bo teza jest nieweryfikowalna lol. A z presja, myślę że oni na pewnym poziomie się po prostu 'zaprzyjazniaja'. Ucza się z nią żyć.

That means a season starts and you plan pretty much the next season already. When we sat there together talking about potential signings, the next summer camp and can we go wherever, the thought came up, ‘I am not sure I am here then anymore’
To fragmencik z wywiadu Kloppka.

Imo jak się dowiedział, że te prawie 100 baniek na czysto w zeszle lato klub będzie spłacał jeszcze przyszłe okienko to stwierdził, że on to pierdoli :wink:
(Tak pół żartem ofc)

No nic, ciekawe czasy przed Liverpoolkiem (w kontekście tego chińskiego przekleństwa). Kto tam ostatnio zażarcie walczy o miejsca 4-6? Bo konkurent dojdzie hehe.

Tak wypadałoby ten sezon skończyć z tym małym quadruple. Jedyne godne pożegnanie goata. Ale, przyzwyczajony do kibicowania Liverpoolowi spodziewam się 12 wygranych z rzędu na koniec sezonu i przegrania mistrzostwa o 1 pkt z Guardiola hehe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”