Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2000
Kibicuję: Manchester United

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Mr.Chris » 03 lut 2024, 21:06

Przema pisze:
03 lut 2024, 20:25
W tym układzie Ruscy wygrywają ten konflikt i mają czas żeby szykować się do kolejnego natarcia.
W przypadku płatności za Krym i za wyrządzone szkody, kwota była by na tyle wysoka, że Ukraina przy wsparciu Zachodu (zakończenie wojny by nie nakładało na Ukrainę żadnych zobowiązań, jedynie na Rosję) by się mogła odbudować i przygotować nawet lepiej, a przy okazji nie trzeba by było jej utrzymywać jak obecnie, a ewentualnie włączyć ją w struktury handlowe i obronne robiąc z niej faktyczną tarczę.
Przema pisze:
03 lut 2024, 20:25
dla zachodu najlepszym wyjściem jest przeciągający się konflikt i wykrwawianie się ruskich.
To prawda. Sam też tak myślę. Niemniej, rozmowy pokojowe prędzej czy później nastąpią, a mój pomysł opiera się na zakończeniu wojny w obecnych warunkach.

Nie oszukujemy się, Rosja nie zgodzi się na zwrot całości terytorium, a Ukraina na jego odpuszczenie. Jeżeli chcą się dogadać, to obie strony muszą pójść na ustępstwa. Tym ustępstwem może być właśnie sprzedaż Krymu za ogromną kwotę, wolne republiki, które nie będą miały możliwości dołączenia do Rosji (ale będą mogły wrócić do Ukrainy) i coś czego wcześniej nie wspomniałem, zwrot terenów z innych obwodów.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”