Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 76

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2006, 19:06

Gomez pisze:dla mnie Lamps jest tyle wart co Deco i Xavi
Ciekawe stwierdzenie. Odważne, ale podejrzewam, że przemyślene :wink: No ja bym się tutaj z tobą nie zgodził, Możliwe, ze Frank jest na tym samym poziomie co wymieniona dwójka z Barcy, jednak absolutnie nie jest lepszy niż oni razem wzięci - toż to jakiś nonsens. Chyba, ze chodzi ci o wartość w pieniążkach - tutaj Chelsea rzeczywiście ma najdroższych piłkarzy :D
Tak, czy owak lepiej nie być na forum jak Niggaz to przeczyta :P

berik pisze:wiec Michael niech sie trzyma z dala od Romka
tylko, ze oni już są prawie dogadani. Ballack chętnie się przeniesie do Chelsea, a Mourinho marzy sie środek pola właśnie z Frankiem i Ballackiem. Essiena penwie zostawi na ławce, a makelele pewnie pójdzie w odstawkę do jakiegoś mocnego klubu i bedzie tam błyszczał :D
berik pisze:Ale Chelsea ma Makelele chociazby i Essiena, ktory pewnie sie zdenerwuje grzejac lawe.A raczej Ballacka, Makelele, Essiena, czy Lamparda na skrzydle nie widze. 4 bardzo dobrych zawodnikow, na 2 pozycje...a Mourinho nie rotuje zbyt mocno skladem
mają takie środki, ze oze sobie pozwolić aby piłkarz za 40 baniek na ławie siedział. Ile kosztował SW Phillips ? ok 25 mln jesli się nie mylę i co ? bez mugnięcia okiem został odstawiony, a gra np. taki Gudjohnsen, który gdyby miał teraz gdzieś odejśc - pewnie 1/3 tego by nie kosztował

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 mar 2006, 19:12

fieldy pisze: No ja bym się tutaj z tobą nie zgodził, Możliwe, ze Frank jest na tym samym poziomie co wymieniona dwójka z Barcy, jednak absolutnie nie jest lepszy niż oni razem wzięci - toż to jakiś nonsens.
chcialem troszke wyolbrzymic wartosc Lampsa...pokazac co poniektorym jak genialnym jest zawodnikiem...wiadome ze co 2 to nie jeden, ale w tym ze pojedynczo od kazdego z nich jest lepszy jestem w 100%przekonany.

Deco co prawda podobna pozycja, gorzej z Xavim, gdyz Lampard gra bardziej ofensywnie.
fieldy pisze:Tak, czy owak lepiej nie być na forum jak Niggaz to przeczyta :P
juz spylam :D :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2006, 19:24

Gomez pisze:chcialem troszke wyolbrzymic wartosc Lampsa...
udało ci się
Gomez pisze:pokazac co poniektorym jak genialnym jest zawodnikiem
każdy wie, ze Lampard to scisła czołówka światowa, wydaje mi się po prostu, że berik nie cche Francka w Barcie, bo go nie lubi, a nie dlatego, że uważa go za zbyt słabego piłkarza
Gomez pisze:wiadome ze co 2 to nie jeden,
a wiec jednak
Gomez pisze:ale w tym ze pojedynczo od kazdego z nich jest lepszy jestem w 100%przekonany
twoje prawo, moim zdaniem żaden z wymienionej dwójki nei ustępuje Frankowi umiejętnosciami czysto piłkarskimi, tzn. każdy jest profesjonalistą w kazdym calu na swojej pozycji, bo cała trójka nie ma dokładnie takich samych zadań na boisku i niemożliwym jest stwierdzenie, że któryś z nich jest o niebo lepszy piłkarsko od drugiego
Gomez pisze:Deco co prawda podobna pozycja, gorzej z Xavim, gdyz Lampard gra bardziej ofensywnie.
właśnie - więc nie mozna mówić, ze Lampard jest na 100% lepszym piłkarzem, skoro mają inne zadania na boisku
Gomez pisze:juz spylam
trzymam za słowo

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 mar 2006, 20:20

Gomez pisze:dla mnie Lamps jest tyle wart co Deco i Xavi razem wzieci
[*][/b]

...

[*][/b]

...

:hardkor:

...

:zgon:

--------------------------------------------------------------------

Przez dłuższy czas pewnie nie będę mógł dojść do siebie po tym co przeczytałem, ale co tam. Jesteście okrutni. Jak mnie brzuch ze śmiechu nie przestanie do jutra boleć to się obrażę normalnie ... :roll:
Samego stwierdzenia, która zapodał Gomez nawet nie mam zamiaru komentować bo to się mija z celem. Zresztą zdanie :arrow:
Gomez pisze:ale w tym ze pojedynczo od kazdego z nich jest lepszy jestem w 100%przekonany.
Też mocno naciągane i mógłbym polemizować, ale mnie brzuch boli. Może za tydzień jak już przestanie.

Nawet jeśli Ballack przejdzie do Chelsea (co jest bardzo możliwe - Misza ewidentnie leci na hajs) to i tak Lampard nie musi odchodzić. Zresztą w Barcelonie nie ma dla niego za bardzo miejsca. Oczywiste jest, że nie będzie grał kosztem Deco czy Xaviego a innego miejsca na boisku dla niego nie ma. Xavi nie będzie grał na dm-ie po to, aby jakiś Lamps mógł sobie biegać. Kpina. Nie jest nam potrzebny. Może za 3-4 lata jak Deco odejdzie.

Ogólnie umarłem przez Gomeza. Zadbajcie o to, aby dostał dożywocie.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 14 mar 2006, 20:27

fieldy pisze:ażdy wie, ze Lampard to scisła czołówka światowa, wydaje mi się po prostu, że berik nie cche Francka w Barcie, bo go nie lubi, a nie dlatego, że uważa go za zbyt słabego piłkarza
Hmm po prostu go nie widze w Barcy...niechce "galacticos" w Katalonii
fieldy pisze:właśnie - więc nie mozna mówić, ze Lampard jest na 100% lepszym piłkarzem, skoro mają inne zadania na boisku
Frank to troche inny zawodnik, niz Xavi. Lampard co prawda, tez kreuje gre, ale on wiecej gra gornych pilke, a Xavi raczej konstruuje gre dolem, co odpowiada filozofii Barcelony. Po 2 Xavi jest wychowankiem klubu i prawdziwym symbolem wiec niemozliwe jest to ,ze siadzie na lawie...no i Xavi jest najbardziej wartosciowym graczem Barcy...a jesli nie najbardziej, to w pierwszej trojce przy Puyolu i Ronnim.Niggaz sie ze mna zgodzi co do tego stwierdzenia :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 mar 2006, 20:35

berik pisze:Niggaz sie ze mna zgodzi co do tego stwierdzenia
Zgodzę się pod warunkiem, że nie będziesz pomijał Dekunia :P

Puyol, Xavi, Deco, Ronaldinho

Trochę żal pomijać Eto'o, ale nie stawiałbym go w jednym szeregu z tamtą czwórką. Messi z kolei ma jeszcze czas.

Oczywiste jest, że Xavi nie jest gorszym zawodnikiem od Lamparda. Podobnie Deco.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 14 mar 2006, 20:50

berik pisze:Frank to troche inny zawodnik, niz Xavi. Lampard co prawda, tez kreuje gre, ale on wiecej gra gornych pilke, a Xavi raczej konstruuje gre dolem, co odpowiada filozofii Barcelony.
No bo takie ma zadanie :lol: To, że ktoś często podaje długie, wysokie piłki nie oznacza, że nie potrafi podać po ziemi. Jak dla mnie to porównanie jest bez sensu :lol:
berik pisze:Po 2
Nie rozumiem tych gdybań i rozważań. Plotka, że Lampard ma niby przejść do Barcelony została wyssana z palca. On stwierdził, że Barcelona to bardzo ładne miasto i chętnie kupiłby tam dom żeby mieć gdzie na wakacje jeździć :lol: Jak już powiedziałem: prędzej Mourinho odejdzie z Chelsea niż Lampard.
Niggaz pisze:Oczywiste jest, że Xavi nie jest gorszym zawodnikiem od Lamparda. Podobnie Deco.
Nie jest gorszy. Poprostu to zupełnie inny typ piłkarza. Lampard jest zawodnikiem, który tak samo dobrze jak i w ofensywie gra w defensywie czego nie można powiedzieć o Deco. Brazylijski portugalczyk jest kapitalny w ofensywie, ale o zadaniach stricte defensywnych czasem zapomina, albo poprostu takowych nie ma.
Kończę tę niepotrzebną dyskusję i lecę kibicować Interowi.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 mar 2006, 20:54

Martin Pellegrino pisze:Brazylijski portugalczyk jest kapitalny w ofensywie, ale o zadaniach stricte defensywnych czasem zapomina, albo poprostu takowych nie ma.
:rotfl4: Mi się wydaje ze to gracz niezywkle uniwersalny, w defensywie gra świetnie, a w ofensywie niewiele gorzej jak w defensywie. To chyba najczeciej lapiący kartki gracz Blaugrany, a napewno nie dostaje je za darmo.Wg mnie Deco dyktuje calym tempem gry Blaugrany pod nieobecność Xaviego bezcenny gracz srodka pola.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 mar 2006, 20:56

Martin Pellegrino pisze:Nie jest gorszy. Poprostu to zupełnie inny typ piłkarza. Lampard jest zawodnikiem, który tak samo dobrze jak i w ofensywie gra w defensywie czego nie można powiedzieć o Deco. Brazylijski portugalczyk jest kapitalny w ofensywie, ale o zadaniach stricte defensywnych czasem zapomina, albo poprostu takowych nie ma.
:SHOCK: Dacje Niggazowi odpocząć, bo chłopak legnie na zanik mięśni brzucha. Albo będzie miał kaloryfer jak Pudzian

Martin Pellegrino...;'] <---- Niggaz style :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 mar 2006, 20:56

Martin Pellegrino pisze:Lampard jest zawodnikiem, który tak samo dobrze jak i w ofensywie gra w defensywie czego nie można powiedzieć o Deco. Brazylijski portugalczyk jest kapitalny w ofensywie, ale o zadaniach stricte defensywnych czasem zapomina, albo poprostu takowych nie ma.
Kończę tę niepotrzebną dyskusję i lecę kibicować Interowi.
Osz kur*****************

I weź tu człowieku bądź spokojny. Nie wiesz - nie pisz :!: Dyletanctwo się szerzy jak cholera. Albo weź oglądaj spotkania Barcy i patrz co gra Deco, albo nie wypisuj głupot.
Deco udziela się tyle samo w destrukcji co w kreowaniu gry. Zawsze ma najwięcej przechwytów w środku pola. Zresztą co ja będę tutaj tłumaczył jak ludzie i tak będą pisali co chcą nie mając pojęcia o temacie.

Co za porażka na tym forum ostatnio [*]

Kur******* spać idę zaraz bo to jest jakaś parodia forum [*]

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 14 mar 2006, 21:24

To jest właśnie typowy błąd w postrzeganiu Deco jako zawodnika stricte ofensywnego, który na boisku ma takie same zadania jak, powiedzmy Ronaldinho. Błąd wynikający z niewiedzy :]

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 14 mar 2006, 22:57

Martin Pellegrino pisze:o porównanie jest bez sensu
Bezsensu to jest to :arrow:
Martin Pellegrino pisze:Lampard jest zawodnikiem, który tak samo dobrze jak i w ofensywie gra w defensywie czego nie można powiedzieć o Deco. Brazylijski portugalczyk jest kapitalny w ofensywie, ale o zadaniach stricte defensywnych czasem zapomina, albo poprostu takowych nie ma.

Martin Pellegrino pisze:Nie rozumiem tych gdybań i rozważań. Plotka, że Lampard ma niby przejść do Barcelony została wyssana z palca. On stwierdził, że Barcelona to bardzo ładne miasto i chętnie kupiłby tam dom żeby mieć gdzie na wakacje jeździć Laughing
A gdzie ja napisalem, ze on przejdzie do Barcy? :roll: pisalem, ze go niechce i juz. Jesli napisalem cos o czym nie wiem to mnie poprawcie :roll:

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 15 mar 2006, 10:01

A mówicie że kibice Realu nie są obiektywni. :lol: Lamprad jest kapitalnym zawodnikiem i każdy o tym wie.Lampard nie przyjdzie do Barcy ten transfer jest nie realny i tyle.Jose prędzej zostałby trenerem Barcelony niz puściłby Franka :) .Kiedyś trener The Blues powiedział że Real nie stać na Lamparda a więc te 25 milinów funtów to zdecydowanie za mało
Martin Pellegrino pisze:Jak dla mnie to porównanie jest bez sensu
Jak Twoje posty które również są bez ..sensu''

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 mar 2006, 15:33

Niggaz pisze: [*][/b]

...

[*][/b]

...

:hardkor:

...

:zgon:
problemy emocjonalne :?: :idea: :roll: bywa...

ja calkowicie rozumiem to ze jestes slepo zakochany w Barcelonie, i kazdy ich gracz jest dla Ciebie polbogiem...

Lampard 43 gole w lidze i 9 w reprezenacji...
Deco 11goli w lidze...i 2 w reprezentacji...
Xavi 8 w lidze...0 w reprezentacji...

wszystko w tym temacie...troszke inne pozycje na boisku...ale rozbierznosc w efektywnosciach dosc wyrazna...

nastepnym razem jak odpisujesz na moje posty, to bardzo bym prosil o jakies fakty, a nie opowiesci o tym jaki to jestes rozbawiony 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 mar 2006, 15:38

musze sie wtrącić, bo to co piszesz to już zakrawa na głupotę w tym moemencie.
ja nie jestem ślepo zakochany w Barcie i moim zdnaiem Lampard nie jest lepszy od wymienionej dwójki.
Gomez pisze:Lampard 43 gole w lidze i 9 w reprezenacji...
Deco 11goli w lidze...i 2 w reprezentacji...
Xavi 8 w lidze...0 w reprezentacji...

wszystko w tym temacie...
zastanów się co piszesz człowieku, wszystko w tym temacie ? jest lepszy bo więcej goli strzelił ? K.J powiedziałby, ze to argument 12 latka [pozdro Krzychoo :lol: ]
Zadaniem Deco nie jest strzelanie bramek - tylko rozbijanie ataków przeciwnieków i rozpoczynanie ataków Barcy, w Barcelonie ma kto strzelac gole - w Chelsea nie, dlatego Lampard ma najwięcej goli w Chelsea, co tylko swiadczy o napastnikach tego klubu.
Podałeś liczbe strzelonych bramek i na tej podstawie twierdzisz, ze jeden jest lepszym piłkarzem od drugiego bo ma więcej bramek na koncie.
Obawiam się, ze beda potzrebne wybory na moda, bo Niggaz pewnie teraz już umrze :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”